Om du är en idiot, STICK!

homers_brain.jpgIngen har väl kunnat undgå Expressens/Kvällspostens braskande rubriker. ”De stöder nazister” och ”Nazistorganisationerna som fick pengar av sd-politikerna!”

Expressen är expressen och det mesta som skrivs skall naturligtvis tas med en nypa salt, men ligger det bara ens en liten del sanning bakom nazistanklagelserna så är det rent åt helvete.

I artikeln nämns flera personer, och kanske har någon av dessa individer bara gjort ett misstag och beställt en bok från ett olämpligt förlag. Inte förstått vad man beställt, vad man stöttat ekonomiskt. Men det kan inte vara av misstag man betalat medlemsavgiften till nazistiska organisationer. Det är inte av misstag man stödjer nazistiska våldsgrupper med ekonomiska bidrag. SKAM.

Det är för övrigt ett mycket märkligt faktum att Expressen har tillgång till enskilda individers plusgiroinbetalningar och telefonräkningar. Men vi gräver inte i det just nu, utan gläds i stället åt hjälpen vi fått med renhållningen i partiet. Om man är medlem i sverigedemokraterna och nazistsympatisör så är man en femtekolonnare, en fiende bland oss. Sådant avskräde skall förpassas till soptippen illa kvickt.

Alltså: På bara några sekunder lyckas en handfull klent begåvade idioter rasera delar av det förtroende som partiet sakta byggt upp hos allmänheten. Skickligt utnyttjar den med makteliten lierade tabloiden Expressen det faktum att en handfull individer runt om i landet gått med i partiet sverigedemokraterna under falska förespeglingar. Läsaren luras medvetet att tro att sd som parti stödjer dessa åsikter, vilket naturligtvis är helt befängt och rentav skrattretande för alla som har någon riktig insyn i partiet.

När sådant här uppkommer så börjar man ju undra hur kort folk tänker. Varje normalintelligent person borde ha förstånd nog att begripa hur oförenligt det är att sympatisera med nazistorganisationer samtidigt som man är engagerad i sd. Det är förunderligt att en människa som vill störta demokratin är med i en rörelse som vill stärka densamma.

Som tur är blir den här typen av händelser mer och mer sällsynta i takt med att det går upp för folk att snacket om partiets dolda agendor och nazisympatier bara var lögnaktig propaganda. Men man kan aldrig vara säker. Kanske finns där någon som fortfarande inte förstått att alla anklagelser om att vi är ett extremistparti bara är hitte-på signerat Mona Sahlin, Fredrik Reinfeldt och många fler. 

Kan inte alla eventuella kvarvarande idioter bara lämna in en utträdesansökan till sverigedemokraterna?

Problemet är väl tyvärr att idioten sällan själv inser att han är en idiot. Visserligen kan man vara idiot på många sätt och vissa idioter är mer skadliga än andra, men de idioter som sympatiserar med extremiströrelser är de absolut värsta idioterna ur ett sd-perspektiv. Vi har därför satt ihop en liten lathund så att vi kanske kan få slippa liknande rubriker i framtiden.

 1. Sympatiserar du med någon nazistorganisation? Om JA: Du är en idiot! Klipp omedelbart medlemskortet och skicka det till kansliet.
 2. Anser du om NSF att det är bra att de finns för att de tar kampen med våldsverkarna i den autonoma vänstern? Om JA: Du är en idiot! Klipp omedelbart medlemskortet och skicka det till kansliet.
 3. Tycker du att våld som politisk metod kan vara befogat i en fungerande demokrati? Om JA: Du är en idiot! Klipp omedelbart medlemskortet och skicka det till kansliet.
Annonser

73 Responses to Om du är en idiot, STICK!

 1. Peter skriver:

  Partiledaren för SD måste genast ta avstånd från dessa idoter, väntar otåligt på en klar & tydlig artikel där det hela belyses! Nazister bör söka sig till likasinnade, t.ex. gEx(S)taPo.

  OBS! Öppenhet vädrar ut det hela, stinker det fortfarande, vädra mer! Vädra fort för jag och andra som röstat på SD kvävs snart.

 2. Grimbart skriver:

  Hm, jag undrar jag om det verkligen är riktiga sverigedemokrater? Vi vet att media och deras hantlangare gör vad som helst för att stoppa SD. Ingenting är enklare än att gå med i SD för en tid och sedan göra några transaktioner av denna typ för att på så sätt komma åt partiet. Antisemitiska element arbetar ju hela tiden i det fördolda för att skada Israel och det är ju väl känt att SD stöder Israel som enda demokrati i den delen av världen.

  Idag är ingen dag för konspiratoriska bortförklaringar! Idag lägger vi oss på rygg och ber våra nuvarande och blivande väljare om ursäkt för våra tillkortakommanden att inte lyckas hålla städat från dessa element! //Frans

 3. Max skriver:

  Jag håller med Peter!

  Jag är en blivande sd-väljare, men sådana här saker skrämmer mig. Jag vill inte ha något med nazister att göra. Snälla, kan inte Jimmie Åkesson eller någon annan publicera en lång artikel på sin blogg där ni klargör för vad som har hänt och hur ni ska garantera att det inte händer igen? Ni tar ju avstånd från all extremism och nazism, så ta avstånd nu!

  Med tanke på att sd består av individer, flera tusen stycken, så kan man självklart inte ge några garantier för att detta inte kommer att hända igen. Det vi KAN garantera är att dessa individer kommer att kastas ut ur partiet så fort dom vädrar sina unkna sympatier! // Frans

 4. Mia skriver:

  Idioter råkar ibland ramla in i de flesta politiska partier. Det är väl bara att beklaga.

  Har man läst på om Sd ser man klart och tydligt det som skrevs ovan, det är tvärtemot nazism.

  Det är liksom ganska tekniskt omöjligt att vara sverigedemokrat och nazist samtidigt. (Om man inte lider av extrem personlighetsklyvning.)

  Sen förstår jag inte riktigt varför Max och Peter som kommenterat ovan är så upprörda? Ni vet vad ni röstade på och ni vet vad ni vill rösta på nästa gång. Låt inte ett par högst ovälkomna fanatiker rucka på det. Walk it off, walk it off.

 5. Kvalle i Mossatresk skriver:

  ”…misstag och beställt en bok från ett olämpligt förlag”. Finns det olämpliga förlag om någon vill läsa en viss bok av kunskapstörst? Kvalle skulle inte tveka det minsta att inhandla en intressant bok, för kunskapens skull, från ett nazistiskt, kommunistiskt eller anarkistiskt förlag. I annat fall skulle han vara en simpel kugge i det maskineri som vill snäva till det öppna samhället till att endast omfatta hallstämplade tankar, även i skriven form. Det skulle även göra oss till intellektuella idioter! Om önskan att vara godkänd blir så övermäktig att vederbörande inleder ett litet gisslartåg för att få ett avlatsbrev då har man mycket missuppfattat ett öppet samhälles värden.

  Att stödja nazistiska organisationer genom medlemskap eller gåvor är däremot tabu för en sverigedemokrat. Att låna ut sin telefon eller dator till ”kompisar” som har raka rör till en nazistisk organisation – låter litet som hämtat ur Janne Josefssons valstugereportage – är som passiv rökning, du blir sjuk! Man kan säga att en sådan person stått som en Burridans åsna mellan demokratin och diktaturen tills hans politiska karriärs rigor mortis inträtt. Men det var mycket skrik och lite ull, som bonn sa och klippte grisen.

 6. Hagbard skriver:

  Hur ni än vrider er så är ändan bak, det spelar ingen roll hur många gånger ni bugar er för Expressen de kommer ändå alltid att anse att ni kunde buga er lite djupare. Om ni ska vara något att hålla i hand vid nästa val så får ni för fan räta på ryggen.

 7. Tobbe skriver:

  Detta är tvivelöst SD:s största fara fram till 2010. SD har hittills mot alla odds och fula knep växt sig starkare och starkare trots det formidabla regnet av förtal och attacker. Sd närmar sig den tröskel då man är stora nog att ”accepteras” i de breda folklagren, efter det lär tillväxten verkligen öka. Men tiden mellan detta och nu är ytterst kritisk. Sd har ett otroligt (orättvist) underläge att kämpa ur. Några extremister i ett annat parti hade bara sparkats ut, ingen hade t ex stämplat KD som nazistiskt pga ett halvdussin stollar. Sd däremot bevakas ständigt av en hord mediamänniskor som skulle gå över lik efter scoopet att få avliva partiet. Men vi måste tro att det ska ordna sig. Bra jobbat Jimmie och ni andra. Detta är inte första gången för er!

 8. Erik Almqvist skriver:

  Jag håller med artikelförfattarna, men jag tycker ändå att artikeln bekräftar Expressens bild onödigt mycket. Det stämmer inte att sd:are är medlemmar i någon nazistisk organisation parallellt med sd. Utöver en tant som beställt en roman från ett tveksamt förlag, så handlar det ”bara” om två medlemmar som stöttat tveksamma organisationer ekonomiskt. Det ena fallet är solklart, det andra vill jag inte vara alltför fördömande i, i och med att organisationen ifråga utger sig för att vara något annat än vad den är rent politiskt.

  Summa kardemumma tycker jag det känns som att våra problem med tivvelaktiga kopplingar är extremt små i jämförelse med sossar och vänsterpartisters kopplingar till samma typ av extrema socialistiska grupperingar.

 9. Grimbart skriver:

  Frans gör tydligen en annan sannolikhetsbedömning än jag. Att en SD-politiker skulle ha nationalsocialistiska böjelser är för mig något så osannolikt att jag söker en rimligare förklaring. Dock skall det erkännas att jag inte har någon ingång i partiet som gör att jag kan bedöma om tidningsuppgifterna är riktiga. Är det alltså omedelbart fullt möjligt för en aktiv SD:are att acceptera uppgifterna som rimliga har partiet stora problem och kan gå en osäker framtid till mötes. Ryggläge är inte en bra position för politiker med sikte på riksdagen!

 10. Grup skriver:

  Vilken DÖDSNAZISTCHOCK!!! Detta är inte tillräckligt mycket ursäktat, dock. Jag kräver att alla företrädare för Sverigedemokraterna åker på studieresa till Aushwitczhzhz för att få reda på vilka hemskheter som försiggick där.

  Hagbard har för övrigt rätt. Det börjar bli tröttsamt med era avståndstaganden från ”nazism” och ”antisemitism”. Ni kommer inte att bli accepterade hur mycket ni än tar avstånd från ditten och datten. Ni kommer att bli accepterade när ni är ett extreminternationalistiskt, etnomasochistiskt, politiskt korrekt skitparti precis som alla andra nuvarande riksdagspartier.

  Nu senast Sten Anderssons förslag till exempel. Han kanske borde lägga ett liknande förslag mot svenskfientlighet istället? Det borde väl vara betydligt mer angeläget än att föra judars talan?

 11. Peter skriver:

  Har inte begärt ”ryggläge” av någon, bara en förklarande artikel där Exp(o)ressen bemöts.

  SD måste förstå att bara för att vi röstar på er så har vi så att säga inte ”gift” oss med SD. I övrigt så gör sådanna här artiklar det svårt att övertyga våra nära och kära att rösta på SD.

 12. Tore skriver:

  Om nu Expressen/Expo (Expazi) har tillgång till människors postgiro/bankgiro samt till mobilregister, är detta i strid mot gällande lagstiftning. Även om jag inte är en anhängare av en nazistisk organisation, vill jag inte ha någon som kontrollera mina lagliga åligganden. Det här, då det tydligen berör Sverigedemokraterna och mig som medlem, anser jag då är en mycket allvarlig sak, som måste utredas.
  Om det inte finns några tveksamheter i Expressens/Expazis olagliga handlägganden, anser jag Jimmie Åkesson omedelbart anmäler detta till åklagare. Det ligger förvisso en del oklarheter i ärendet, men detta bör därmed visa vilka ståndpunkter Sverigedemokraterna har, då det dessutom strider mot gällande lagstiftning, och mot helt oskyldiga medborgare.
  Sverigedemokraterna har i denna fråga dessutom uttalat sin inriktning mot
  nazismen, utan att detta framförs i tidningen. Denna sak måste framföras
  mycket skarpt!…

  Dessutom tycker jag ”Kvalle i Mossatresk” har rätt i, att om man vill bemöta
  en motpart, måste man ha insikt i vad man skall bemöta, på ett trovärdigt
  sätt. Precis som jag bemöter kommunismen och islamismen, även om jag
  (längst inne) vill förbjuda dessa, skapar jag lärdom i deras djävulstyg, genom att studera deras handlingar. Så länge vi har yttrandefrihet här i landet, bemöter vi det som vi anser vara fel. Svårare än så är det inte!…

 13. Erik Almqvist skriver:

  Peter: Det är klart att denna typ av artiklar är till sd:s nackdel. Grundproblemet är dock att sd särbehandlas i media, inte att sd är värre än andra partier. Om samtliga partier skulle granskas på samma sätt som sd skulle det vara enormt mycket till vår fördel.

 14. Magnus skriver:

  ”Jag kräver att alla företrädare för Sverigedemokraterna åker på studieresa till Aushwitczhzhz för att få reda på vilka hemskheter som försiggick där.”

  Varför inte. Men inte med det syftet.

  ”Ni kommer inte att bli accepterade hur mycket ni än tar avstånd från ditten och datten.”

  Jaså? Nu kommer vi till syftet: I medievärlden är symbolik viktigt, och sådant som skulle irritera de nazister som finns kvar i SD i dag kan väl knappast skada partiet? SD har som parti varit influerat av nazister, och det man upptäckt indikerar ju att ifrågaesättandet av SD beträffande antisemitism har fog för sig.

  ”Ni kommer att bli accepterade när ni är ett extreminternationalistiskt, etnomasochistiskt, politiskt korrekt skitparti precis som alla andra nuvarande riksdagspartier.”

  Du menar alltså att antitesen till och konsekvensen av att mer aktivt ta avstånd från nazism och antisemitism är att inte längre bli ett ickeextremt parti som är kritiskt mot invandringspolitiken. Jag kan bara tolka detta som att du inte skäms inte för att nazister representerat partiet och anser att det som kommit fram inte gör åtgärder för att förebygga sådant nödvändiga. Korrekt?

 15. Magnus skriver:

  Erik: ”Grundproblemet är dock att sd särbehandlas i media…”

  Jag vet att journalister är vänster, men media är en arena, och vill man spela på den så får man finna sig i dess regler. SD:s grundproblem med media borde väl ändå vara om SD inte kan hantera media på ett sätt som ger SD förtroende?

  Det som nu blivit scoop är väl — bortsett från den iofs ”allvarliga petitessen” att grundlag åsidosatts — inget som utan orsak skadat SD. Vill SD bemöta kritiken om antisemitism inom SD:s led halvhjärtat, t ex med att man är positiva till staten Israel, så får SD finna sig i att ta konsekvenserna av det. Övertyga mig eller fortsätt gnäll på media!

 16. seven-11 shaolin skriver:

  Det är som med dopning inom idrotten. Det är tråkigt att det förekommer, svårt att komma åt men jäkligt skönt när de åker dit.

  Däremot väntar jag andäktigt på att landets alla journalister, som gått på diverse grävkurser under åren, gräver fram hur en privat stiftelse kan få tillgång till sådana här uppgifter. Det vore VERKLIGEN intressant att veta.

 17. Anders skriver:

  Räta på ryggen istället för att buga för denna svenskfientliga tidning, undfallenheten och den fega politiska korrektheten kan bli partiets fall. Urholkas programmet mer så kan ni lika gärna lägga ner partiet.

 18. JJ skriver:

  Märkligt, har inte sett något om detta på al-Expressens hemsida, där har man mest ägnat sig åt kd-bashing. Tycker dock inte man ska gå ut o säga ”OM detta är sant så stick” eller liknande, baserat på en sådan tidnings uppgifter. Att sd inte skall infiltreras av nazister är en annan sak, men man bör sköta det internt, inte ge blaskorna vatten på kvarn genom att säga ”jo ni hade nog rätt”. Vad kan folk få för sig att dom mer har rätt i isåfall? Kanske det stämmer som dom säger att hela sd är ett nazistparti?
  Nej snälla redaktion, plocka bort denna artikel, ingen ska tro att vi har så dålig koll att vi låter skvallerpressen sköta vårt medlemsregister.

 19. Erik Almqvist skriver:

  Magnus: Jag kan inte se att det föreligger den typ av ”antingen-eller-situation” som du antyder. Att sd måste kunna hantera media bra, måste kunna anpassa sig efter rådande situation och helt enkelt alltid måste tänka opinionsbildande, är vi nog överens om. ”68-problematiken” kvarstår dock och tar sig bl a uttryck i partiska vänsterjournalister. Det problemet bör också lösas, även om den lösningen är en helt annan.

 20. Ola skriver:

  Jag måste hålla med en del av föregående inlägg. Även om sverigedemokraterna erbjuder sig att slicka skosulorna på Expos/expressens fötter. Så kommer dom förmodligen ändå att klaga på att tungan inte är fuktig nog. Sd kommaer a l l t i d att vara hatade av mediaetablissemanget.

  För nån månad sen fick en journalist i södra sverige sparken för att ha varit medlem i en nazistorganisation. Är detta ett tecken på nazianstrukningen hos svenska jounalister?

  Det allvarliga är att en privat organsiation med kopplingar tll extremvänstern har tillgång till kontouttdrag och telefonlistor av privatpersoner. Hur har detta gått till? Dom enda som kan begära dessa utdrag är polisen och detta endast efter misstanke om brott. Så är det varje fall tänkt att gå till i en västerländsk rättsstat. Men… sverige idag har mer likhet med det forna DDR och Putins ryssland tyvärr.

  Men visst. på samma sätt som en misshandlad hustru vänjer sig vid makens misshandel. På samma sätt har SD vant sig vid att sina medlemmar får sina mail-konton hackade, privata kontoutdrag lästa och mobiltrafik kartlagd. Kanske är det nåt man som SD:are vänjer sig vid. Men det har inget med demokrati att göra. Jag hade polisanmält tilltaget.

  Justitieministern Beatrice Ask har lagt fram ett förslag till ändring av grundlagen där den personliga integriteten skall skyddas. Man får inte samköra register, använda dold fotografering, kartläggning av privatpersoner mm Förhoppningsvis kan denna nya grundlag sätta stopp för Expos trakasserier. Men då får vi vänta till 2011.

 21. rim skriver:

  Expo blir mer och mer stasi. Hur dessa listor kommit i derashänder måste utredas. Det är vad jag förstår ett brott de begått. Det är tråkigt det som häntmennu försvinner förhoppningsvis dessa personer från SD. Vi jobbar vidare. Oikofoberna måste stoppas.

 22. Frans Johansson skriver:

  Hela denna historia har tre olika utgångspunkter. 1. Hur det är möjligt att Expo får tillgång till sekretessbelagda uppgifter. 2. Hur Expressen skriver extremt vinklade artiklar. 3. Hur sd tar avstånd när denna situation uppkommer.

  Många här verkar tycka att vi ska fokusera på punkt ett och två, men vi på sdblogg valde att till och börja med ta tag i punkt tre!

  När förtvivlade lärare ringer hem till föräldrar till stökiga barn är det inte allt för sällan som föräldern tar ställning för barnet och helt enkelt förnekar att barnet kunnat göra något fel. Åtminstone jag vill inte vara den föräldern!

  Den som tror att vi skriver detta för att slicka skorna på journalisterna är ute och cyklar. Den hela sanningen är helt enkelt att vi vill ha rent i leden, hela vägen ner.

 23. Erik Almqvist skriver:

  När förtvivlade lärare ringer hem till föräldrar till stökiga barn är det inte allt för sällan som föräldern tar ställning för barnet och helt enkelt förnekar att barnet kunnat göra något fel. Åtminstone jag vill inte vara den föräldern!

  Det finns ju också de föräldrar som börjar med att reda ut exakt vad deras unge gjort, och sedan uttalar sig.

 24. z999 skriver:

  Det var ju väldigt passande tidsmässigt med en massa andra saker. Sedan tre år tillbaka så har salemfonden velat få bort den nazistiska delen av salemtåget, detta för att få fler deltagare som är mer vanligt folk. Detta finns klart uttalat och är inget man hymlar med på något sätt. Även info14 stöder den linjen och detta har skapat en motsättning mellan organisationer som normalt är väldigt hårt lierade med varandra. De mer radikala nazisterna inom NSF anser att de som vill tona ner den nazistiska framtoningen vid salem driver en linje inspirerad av sverigedemokraterna. SD ses av dessa personer som deras svurne huvudfiende, detta därför att om SD växer så kommer NSF att få enorma svårigheter att framstå som något alternativ bland väljare som rent allmänt vill ha en mindre invandring utan att ha någon idé om hur detta ska gå till, och denna väljargrupp är ganska stor. Ännu värre är det att NSF kommer att framstå som loosers bland yngre anhängare som har en mer flyktig ideologi.

  Och för en tid sedan kom ett nålstick från de egna leden när äldre anhängare börjar vika och inte ser någon framtid för nazismen i Sverige och till och med börjar tvivla på om de vill ha ett nazistiskt styre i Sverige. När dessa personer sedan börjar se sverigedemokraterna som enda alternativet att skapa en någorlunda vettig invandringspolitik så ökar spänningarna i den nazistiska rörelsen. Den mer hårdföra delen som är sanna nazister i sitt hjärta kommer naturligtvis aldrig att vika sig bara för att NSF aldrig kommer att nå 4%.

  Och i samband med detta så kommer plötsligt expo över en massa information om nazism och sd. Detta från organisationer som har en enorm säkerhet när det gäller medlemslistor, donatorer och betalande kunder som handlar saker av dom. Lite märkligt är det att bara SD’are avslöjas och inga andra mycket mer kontroversiella personer. Dessutom så lämnas inte personer ut som har handlat och som öppet har sagt att de gjort ett bra inköp. Som sagt, plötsligt så läcker det alltså från NSF, salemfonden och SMR samtidigt. Vilket sammanträffande.

  Att NSF samt övriga seriösa nazister har tagit avstånd från SD behöver inte SD tvivla på. Det anses inte heller som önskvärt för NSF att ha några infiltratörer inom SD. Om SD ska rensa inom leden så är det knappast troligt att det blir speciellt renläriga nazister som kommer att rensas bort.

 25. Fenrisulv skriver:

  Som påpekats tidigare i kommentarerna, det är AV HÖGSTA VIKT att framkommer hur Expazi/Expressen har fått tillgång till listor över skickade SMS och gjorda postgirobetalningar! Detta är mig veterligen inga offentliga uppgifter utan fastmer sekretssbelagd information om enskilda personer. Ett grovt ingrepp i den personliga integriteten!

 26. Det kraftfulla och tydliga avståndstagandet från alla delar av partiet ang. de nazisympatier som förekommit från vissa företrädare, gör mig utomordentligt nöjd.

  Hade Expressens påståenden förnekats av samtliga anklagade, så hade det varit en sak. Kassberg och Lagrot har dock bekräftat, vilket gör partiskadligheten, för att inte säga infiltrationen och sabotaget, till ett faktum.

  Ev. nuvarande sd-politikers bokköp är oväsentliga i sammanhanget. Hade jag bara hunnit så hade jag själv gärna läst både extremreligiös, vänsterextrem och högerextrem litteratur. Det är alltid en styrka att känna sin fiende. Presenterade nazi-kopplingar från redan avgångna sd-politiker är ren utdrygning av Expressen och visar ju egentligen tvärt emot avsikten att Sd ändå lyckats bli av med en del sådana element av egen kraft.

  Frans har rätt i att punkt 3 är viktigast att ta först. Brandsläckning måste ske innan man undersöker brandorsaken. Självklart är punkt 1 högintressant och ang. punkt 2 så vore en debatt kring asgamsjournalistikens snedvinklingar mycket önskvärd. Hur Sd behandlas är dock bara en del i det problemet.

 27. z999 skriver:

  Finns det någon som har någon teori om hur expo/expressen har kommit över uppgifterna utan att samarbeta med nazister? Nationalsocialistisk front med flera borde kanske se över sin säkerhet när det gäller diverse listor.

 28. Erik Almqvist skriver:

  Patrik: Jag tycker du har både rätt och fel. Det är givetvis rätt att brandsläcka, men det är i sådana fall riktiga bränder som ska släckas, inte imaginära sådana påhittade av Expressen. Som jag ser det är steg 1 att utreda vad som faktiskt har hänt, steg 2 är att avgöra vad som är såpass allvarligt att det kräver en offentlig markering och steg 3 är att markera offentligt i syfte att ”brandsläcka”. Steg 4 kan sedan vara att gräva i journalisternas metoder och kritiskt granska medias hanterande.

 29. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Man måste förstå att nazister i Sverige är fågelfria. De är ställda utanför lagen. Om SÄPO via Expo kan skada den nazistiska rörelsen så gör man det. Ingen kommer att lyfta ett finger för att påpeka deras trots allt lagliga rättigheter.

  Sverigedemokrater, särskilt de med politiska uppdrag, bör vara medvetna om att ifall de involverar sig med nazister kommer det sannolikt förr eller senare i dagen. En sverigedemokrat förutsätts kunna skilja på demokratins och diktaturens väg. I de nu aktuella fallen konstateras först att de kan betecknas som undantag genom att de bara är två – bokköp räknas inte! – men partiledningen har ännu en gång fått en indikation på vikten av att understryka nödvändigheten av en väl röjd rågång till diktaturkramarna till höger (för att nu använda gängse beteckning). Det betyder att en sverigedemokrat inte ens kan engagera sig i Salemmarschen!! Det fläckar ner.

  När (kd) kom till som ett konservativt, moralistiskt och kristet alternativ till de gamla partierna enrollerade sig några personer med brunt förflutet. Det var ingen infiltration utan de såg (kd) som passande deras värderingar. Men det blev ett herrans liv med uteslutningar och tillbakaträdanden som följd. När tidigare bruningar blev bemärkta medlemmar i (s), (c) och (m), tillhörde det god ton att inte nämna något om deras förflutna. När en tidigare ledare för Nationalsocialistisk Front under buller och bång blev medlem i SAP ,i armkrok med sin mentor ,var det den förlorade sonens återkomst, han som var förlorad men kommit åter.

  Extrema vänstermänniskor har inte haft några problem med att göra karriär i riksdagspartierna. Marita Ulvskog är ett gott exempel. Däremot tillåts inte infiltration i ordets rätta bemärkelse. SSU infiltrerades för några år sedan av personer kring tidningen ”Offensiv”, Trotskijs svenska anhängare, men det satte partiledningen småningom stopp för. ”sd” kan som kommande riksdagsparti förvänta sig liknande försök från grupper som inte själva förmår skaffa sig en politisk plattform.

  EXPO, en vänsterradikal propagandaorganisation, måste för att nå maximal effekt plantera sina ”nyheter” i stora medier, vilket inte brukar vara något problem om de är säljande. När vi ser hur svenska medier brukar behandla det republikanska partiet i USA blir det helt naturligt att allt till höger om den liberala mitten betraktas som något katten släpat in. Den svenska politiken är ett solistframträdande, ve den som inte kan sjunga i rätt tonart.

 30. Fröken Sverige skriver:

  Expo är i alla fall polisanmälda för detta idag. Det är mycket viktigt att klargöra HUR de kan ha tillgång till folks bankförehavande och telefonlistor med mera.

  /FS

 31. Erik A,

  Det du kallar punkt 1 tänkte jag mig väl snarast som punkt 0, d.v.s. att skilja ut kornen av sanning ur Expressenreportaget från propagandan. Avståndstagandena kom såvitt jag förstått inte förrän Kassberg och Lagrot erkänt sina förehavanden, så det bör ha kommit i rätt ordning. En viktig poäng annars att inte förhasta sig över uppgifter i media. Där kan finnas både lögner och halvsanningar.

  Nu är väl både punkt 0 och 1 avklarade, så jag tror vi alla välkomnar diskussion och utredning av punkt 2 och 3. Expressenjournalisterna och Expo (som tydligen är på gång att presentera samma reportage) borde ställas mot väggen ang. sitt arbetssätt kring hur de får tag på uppgifter av denna sort. Såvitt jag vet så får inte telebolagen lämna ut privata uppgifter om telefonräkningar. Brott kanske inte kan uteslutas?

 32. Erik Almqvist skriver:

  Patrik, min poäng var alltså att punkt 3, som en följd av punkt 1 och 2, brandsläcker det som faktiskt finns skäl att brandsläcka… om du förstår vad jag menar =)

  Jag föreslår att vi tar resten av denna diskussion utom nätet.

 33. Fri Info skriver:

  Fattar inte riktigt vad skribenten vill säga. Ok jag har inte läst artikeln i Expressen, men att utgå från att en person (även en SD-medlem) har ”nazistsympatier” för att han/hon t.ex. köper produkter från Nordiska Förlaget är nästan värre ”guilt by assosiation” än vad expo brukar ägna sig åt.

  Faktum är ju att expo själva har varenda bok som NF och även NSF-butiken har utgivit. Och personligen kan jag konstatera att vissa saker kan vara klart intressanta.

  Slutsats: Att angripa SD-medlemmar för att vara nazister eller ha sådana sympatier för att någon ev. har köpt böcker, musik eller annat från en nätbutik är mycket destruktivt för moralen inom ett parti och kan enbart leda till splittringar. Så man kan fråga sig vem som är femtekollonaren i detta fall? Den som splittrar eller den som t.ex. har köpt en skiva med Svensk Ungdom, Ferox, Nothung, Saga eller andra för att han gillar nationalromantisk musik eller protestmusik för den delen.

 34. […] Om du är en idiot, STICK! [image]Ingen har väl kunnat undgå Expressens/Kvällspostens braskande rubriker. “De stöder nazister” […] […]

 35. z999 skriver:

  Håller med Fri Info.

 36. Lars Svensson skriver:

  Varför sluta vid att bara använda olagliga metoder för att ta reda på hur åsiktsmotståndare använder sina telefoner eller var de köper sina böcker? I en öppen och fri demokratisk stat borde det väl vara bättre att skjuta alla som inte är demokratiska nog?

 37. Frans Johansson skriver:

  z999:

  Om att du inte läst artikeln?

 38. z999 skriver:

  Nej Frans. Jag menade att jag inte anser att det är något fel att köpa böcker eller musik från vart man vill. Det är alltså min åsikt som väljare. Men det är rakt emot allt vad SD står för om medlemmar betalar för medlemsskap eller donerar till partier och föreningar som ser SD som sin huvudfiende.

 39. Det tycks ju vara helt uppenbart att flera kommentatorer inte läst artikeln, eller inte begripit vad som står i den. Jag kan inte dra någon annan slutsats när man anklagar skribenterna för att ”angripa SD-medlemmar” eller ”buga för expressen” och en uppsjö andra mer eller mindre bisarra anklagelser.

  Det handlar inte om att ge expressen rätt! Expressen har förmodligen väldigt mycket fel. Det handlar inte heller om att angripa medlemmar för att de köpt en bok! Det handlar om att OM expressen har endast LITE rätt och FÖRETRÄDARE för partiet (inte vanliga medlemmar) vanemässigt betalat in pengar till vänsterextremister så är det åt helvete! Om man inte håller med om det så bör man nog göra testet i slutet av artikeln samt sluta kommentera på sdblogg och söka sig någon annanstans.

  Vad är det som är så svårt att greppa? Måste själva sentensen i en artikel inleda denna för att man ska orka ta den till sig? Jag citerar några stycken i artikeln:

  ”Expressen är expressen och det mesta som skrivs skall naturligtvis tas med en nypa salt, men ligger det bara ens en liten del sanning bakom nazistanklagelserna så är det rent åt helvete.”

  – Vi misstror Expressen, men menar att någon eller några partikamrater sannolikt har ett och annat att förklara. Går detta att missförstå?

  ”Skickligt utnyttjar den med makteliten lierade tabloiden Expressen…”

  – Vi omtalar Expressen som de mångkulturalismens lakejer som de är. Går detta att missförstå?

  ”kanske har någon av dessa individer bara gjort ett misstag och beställt en bok från ett olämpligt förlag. Inte förstått vad man beställt, vad man stöttat ekonomiskt. Men det kan inte vara av misstag man betalat medlemsavgiften till nazistiska organisationer. Det är inte av misstag man stödjer nazistiska våldsgrupper med ekonomiska bidrag.”

  – Vi öppnar för att det kan finnas någon som är falskeligen anklagad samt konstaterar att sympatier ned nazi-fjantar inte accepteras. Går detta att missförstå?

  ”Om man är medlem i sverigedemokraterna och nazistsympatisör så är man en femtekolonnare, en fiende bland oss. Sådant avskräde skall förpassas till soptippen illa kvickt.”

  – Vi konstaterar fakta. Är man nasse och har nästlat sig in hos oss så har man hamnat fel, medvetet eller för att man är efterbliven. Går detta att missförstå?

  Jag vill vara väldigt tydlig med följande: Kommentatorer som medvetet försöker förstöra diskussionen eller försöka få sd att framstå i dålig dager genom att i sina kommentarer lägga in rena fantasierna kring vad en artikel har för budskap, eller vad sd har för hållning, kommer att få sina kommentarer raderade. Det är inte konstruktivt för oss andra att diskutera era påhittade låtsasfakta.

  Alltså: Om du är en idiot, STICK!

 40. Erik A.
  Jag blandade ihop siffrorna… jag benämnde punkt 1 som punkt 3. Beklagar detta. Jag avslutar med att till fullo ansluta till DFS förträffliga och klargörande inlägg.

 41. Fri Info skriver:

  DFS.

  Jag har väldigt svårt att tro att SD:are i allmänhet och ledande SD:are i synnerhet vanemässigt skulle betala in stödpengar till olika radikalnationalistiska organisationer (jag kallar t.ex. inte NF för ”nazister”).

  Det luktar som Expos konspirationsteorier lång väg och när någon ledande SD:are sväljer det och säger ”om du är en idiot, stick” sitter dom väl och gnuggar händerna för att ha lyckats skapa en motsättning.

  För maktens lakejer såsom Expo, Expressen, Aftonbandet m.fl. skvallerblaskor gör men en gärna en fjäder till en hel hönsgård och i detta fall kan det lika gärna handla om att en SD:are löpt en skiva av Ultima Thule eller Henrik Johanssons bok ”sista steget”. På tal om detta måste jag bara nämna denna artikel som blivit borttagen ur kommentaren med hänvisning till de regler som står att läsa på fliken ”regler” härovan.

  Men det är ett av SD:s stora problem att man nästan på ett paranoit sätt jagar ”nazister” även där dom inte finns för att om möjligt hålla näsan ovanför vattenytan och själva slippa kallas för nazister.
  Det enkla faktum att jag nästan dagligen är inne och läser på Info14, Den-Svenske, Altermedia, Nationell Idag och även ibland Patriot.nu skulle väl direkt diskvalificera mig som nazist (?)

  För SD skulle det räcka om man av pressen fick frågan ”vad anser ni om nazister?”, istället för att snärja sig i begrepp och ta avstånd till höger och vänster bara svara ”ingenting”. Vid en ev. följdfråga svarar man ”dom har sin politik, vi har vår”.

  Idiotfrågor ska avsnoppas så kort som möjligt. ”Tror ni på förintelsen?”
  – ”Vilken av dom? Ska vi börja med den för 65 miljoner år sen?”
  Det är HISTORIA! Det är möjligt att 6 miljoner judar mördades. Och? Blir dom levande igen för att man ältar det? Hur många har inte mördats i kristendomens, kommunismens, islams osv. namn? Är dessa människor mindre värda än judarna? Jag är trött på skiten! Lev idag och inte i historien oavsett om det är 65 eller 65 miljoner år sen.

 42. Bäste Fri Info.

  Vad i helvete är det för sörja av svammel du spammar denna kommentarsfunktion med?

  1. Jag skiter i vem du tycker är nazist och inte.

  2. Det luktar inte konspirationer överhuvudtaget. Det luktar vanlig simpel, ful, ohederlig expoöverdrift. Men det är inte det som just denna artikel handlar om.

  3. Liknelsen med att en sd-are köpt en Ultima Thule-cd var bland det dummaste av allt dumt som jag nån gång läst och förtjänar inte ens att bemötas.

  4. Har du problem med att greppa budskapet? Om du är idiot, STICK! Varför länkar du till nazistsidor i en kommentar på sdblogg?

  5. Du är antingen gravt underbegåvad eller extremt dåligt insatt om du anser att vårt ”stora problem” är att vi inte vill ha individer med diametralt motsatt värdegrund i våra led.

  6. Lär dig bruka språket korrekt, du menar väl att det skulle KVALIFICERA dig till nazist?

  7. Troligen, ja.

  8. Vi kommer att fortsätta att ta avstånd från socialistiska och antidemokratiska ideologier och klarar oss utmärkt utan dina ”medietips”.

  9. Jättetuff avsnoppning. Extremt avämnes, extremt ”jag-är-16-år-och-har-träffat-en-äldre,-tuffare-kille-som-haft-en-skitig-uppväxt-och-kan-mycket-om-världskonspirationer-och-judar” samt extremt ovidkommande.

  OBS! Det här var den sista kommentaren du fick publicerad på denna sida som innehöll länkar till extremistsidor, avämnes tramsresonemang eller totalt grundlösa anklagelser mot sverigedemokraterna. Jag vill helst inte banna folk från den här sidan, men nånstans får det finnas en gräns: EN liten grej till så åker du ut.

 43. z999 skriver:

  DFS, jag tror att en del kommentarer här grundar sig på känslan ”vad händer nu?” och svarar efter det istället för efter vad som skrevs i artikeln. Flera väljare har läst SD’s partiprogram och vet var SD står och vill se ett SD som driver sin linje på det sätt som det har varit sista tiden. Jag tror att fler än mig upplever det som onödigt tjatigt om SD nu kommer att lägga ner energi på att förklara varför SD inte är nazister/rasister. Alltså helst inga spaltmetrar med onödig information och jag tror att det är extremt viktigt att hålla ihop när sådant här händer, om det upplevs som minsta tecken på något velande i ledningen.

 44. Stor Johan skriver:

  Expressen är idag ett vattenhål för vänstern och deras artiklar är enbart plankningar av de mer populäras och så de egna vulgo grejjerna som på känt vänstermanèr skall ge shockverkan, avsky, avsmak och en känsla av samhällets upplösning…alltså möta fienden med ett överdrivet bejakande av deras livstil och moral.
  Debatterna i kölvattnet har Sveriges hårdaste moderering… mot serlös debatt, (återigen en vänsterteknik) medans o andra hand ständigt samma hus ”nickar” fritt tillåts att rappa sönder forumen timme efter timme dag efter dag med personliga påhopp av grövsta sort och pk populismer.
  Här på SD borde ni ta Ex-pressens credit med en stor nypa salt!
  Jag tror folk i överlag både begriper mer och accepterar mer.

 45. […] SD Blogg Responds: If you are an Idiot, GET LOST! Apparently there are people genuinely interested in rooting out any Nazi elements from its ranks. […]

 46. z999 skriver:

  Bara tänkte, en av de anklagade hade fått stenar inkastat i sitt hem som det stod AFA på. Fick han någon upprättelse för det? Om man ser det lite mänskligt, är det inte rätt naturligt efter en sådan händelse att man kan bete sig som en idiot och betala pengar till nazister, speciellt efter nazist-attacken mot en vänsterkonsert?

  Jag tycker att sd skulle sätta upp någon minnsessida av något slag med alla som i Sverige har blivit utsatta för politiskt våld. Det berhöver inte bara vara sd’are, men framförsllt sd’are. Att utsättas för våldsamheter och sedan bli behandlad av omgivningen som om det var no big deal är nog bland det värsta man kan utsättas för i vårat samhälle.
  Jag hoppas att sd-ledningen tänker sig för flera ggr innan de börjar utesluta folk, och om det är nödvändigt att man då tänker på hur man gör det.

  Jag anser att samtliga sd’are som är engagerade och företräder partiet är vår tids största hjältar, allt från flygbladutdelare till Jimmy Åkesson.

 47. Fri Info skriver:

  Bäste DFS.

  Först och främst vad det gäller länken jag la in så tyckte jag den var intressant oavsett ursprung. Men ok, jag hade inte läst reglerna innan och om det krävs så kan jag både be om ursäkt och lova att jag inte kommer att länka mer. Däremot kan jag inte garantera att jag kanske inte kommer att lägga in länkar till någon blogg eller liknande som ligger på SD:s ”avståndstagarlista”.

  Men oasvett vilket verkar det för min del snarare handla om att SD-folket är så osäkra på den egna ideologin att man ser det som en fara om det skulle leta sig in en länk från en sida med i övrigt politiskt tveksamt material.

  För min del är jag mycket trygg i min ideologi och är demokrat ut i fingerspetsarna. Det är också därför jag ”vågar” länka både kors och tvärs på min hemsida (som jag länkar till i vartenda inlägg, besökt den gärna) och citerar allt ifrån Expo och AFA till Hitler och Stalin om jag av någon anledningen finner det intressant ur andra sammanhang.

  Vad det gäller ”avsnoppningen” verkar du ha missförstått mig ganska gravt. Jag menar att det överhuvudtaget inte finns någon anledning för ett demokratiskt parti att gå i svaromål för antidemokratiska rörelser varken i form av avståndstaganden eller förklaringar utan bara ett kort ”ej av intresse” eller liknande.

  Min ”osakliga kritik av SD”? Jag anser att SD är värd en hel del kritik och inte alls ett så perfekt parti som man försöker göra sken av.
  Om det hade varit lite fart på SD med färre avståndstaganden, bättre och självsäkrare retorik, bredare program, valt sina företrädare med större omsorg och därmed färre uteslutningar så hade det idag varit ett parti på kanske 10-15%, inte 3%. Se på FrP, DF, VB, FPÖ och andra. Varför kan dom men inte vi?

  Det här var förvisso ett delvis OT inlägg, men jag anser att jag hade rätt att svara på dina angrepp. Om detta leder till att jag blir bannad så må det väl vara hänt. Jag arbetar för Sverige, inte för SD. Vilket parti som kommer att rädda landet återstår att se. SD är förvisso det största oppositionspartiet just nu och i dagsläget finns det inget annat parti som skulle kunna axla den rollen. Jag brukar även på andra ställen försvara SD under andra signaturer så till den grad att många tror att jag är SD:are (vilket jag inte är).

  Personligen hoppas jag att framtiden ska bjuda oss på ett starkt alternativ till riksdagspartiet, något som det i dagsläget inte verkar som att SD kan uppnå inom överskådlig tid. Samtidigt är det mycket bråttom, vi MÅSTE ha ett parti i riksdagen SENAST 2010 och helst inte med 5-7% vilket är min framtidsutsikt för SD utan med 15-20% så det blir en kraft att räkna med som landsförrädarna inte avfärda och behandla som något katten har släpat in.
  Du är säkert inte intresserad av mina ”framtidsutsikter”, men faktum är att jag av någon anledning har haft rätt hittills 🙂

  Jag har haft tankar på att ansluta mig till SD flera gånger. Anledningen till att jag inte har gjort det beror på SD själva och att jag inte vill riskera mitt namn, mitt företag och mitt rykte, liksom många många andra vilket du knappast kan vara omedveten om att det finns ett mycket stort antal namnkunniga personer där ute som gärna skulle engagera sig om det fanns ett brett och seriöst parti.

  Håller f.ö. med z999 i helhet.

 48. Magnus skriver:

  Så länge en Fri Info, som ”dagligen är inne och läser på Info14” (en nynazistisk sida) trivs att hänga på en sdblogg är jag nöjd att jag aldrig gett SD några större sympatiyttringar och kommer aldrig att bli SD:are.

  Exakt likadant tänker förhoppningsvis 99 procent av svenskarna, och det är där skon klämmer, Erik Almqvist m fl. Om DFS säger STICK! så är det ett adekvat uttryck för en ambition att bli ett genuint ickerasistiskt parti som kan företräda en större del än enstaka procent av folket och slippa att ha en rutten rasistisk världsbild hängande runt halsen. Och taktiserande tystnad förändrar inte rasistiska sympatisörers hållning till SD.

  Jag kan inte tänka mig att en dansk DF:are på en DF-blogg skulle påpeka att denne fagligen besökte nynazistiska sajter. Gör rent på Fri Info, och om nödvändigt ”z999”, ”Tore” och alla annan sk*t, sen skulla jag nog kasta en blick åt SD.

  Att vara inne på en sajt är ju inte detsamma som att vara SD:are, om nu det skulle komma upp, men att Fri Info trivs här och talar som om han/hon vore SD:are är ju oerhört anmärkningsvärt! Jag kan säga att jag ogillar många SD-sympatisörers attityder, där det ofta talas om att man ska ge igen på liberaler och vänstern när man kommer till makten, och att det ska svida typ. SD är uppenbarligen fortfarande ett relativt extremistiskt nationalistiskt parti, för ett parti ser jag inte bara som ett partiprogram helt oberoende dess sympatisörers preferenser. Med sympatisörer som en hel del av dem jag sett på SD-bloggar skulle de fem och en halv demokratiska partierna (alla utom V och halvt om halvt MP) upplösa sig själva.

 49. Stor Johan skriver:

  Media och i synnerhet Expressen har hängivet jagat hela alliansen. Marginal felet som till exempel Reinfeldt har gjort är att han i alla fall utom i ett, med entusiasm släppt sina egna som skitiga trasor!Han har då erkännt att det finns bara en rådande mening vilket för mig till att vi fortfarande har i princip en socialdemokrati rakt över.
  Ideologiskt gäller ett liktänkande. Kd:s familjepolitik är ett slående exempel på vad som sker när ett parti har en motsatt hållning, vilket i demokrati borde stå som en själklarhet men i verkligheten straffas det hårt.
  Så SD står inte ensammt i att fajtas mot ideologiska sanningar som här är satta att vara lika med absolut lag. Att vända andra kinden till väcker enbart blodtörsten hos vänsterns och liberalernas hantlangare, kompis det är vi den dagen vi är under deras tumme men den dagen finns varken SD, eller andra opponenter.

 50. Stor Johan skriver:

  Magnus Säger: ”Exakt likadant tänker förhoppningsvis 99 procent av svenskarna”
  Tur att du lade till förhoppningsvis för det är inte sant för fem öre!
  Vänstern är livrädd för den nya vågen av fritänk som hotar att krossa deras så länge använda indoktrinerings skällsord NAZIST RASIST HÖGER och vi lägger till även MODERAT.

 51. z999 skriver:

  Magnus, SD’s väljare skiljer sig från övriga partiers väljare på det sättet att de röstar på SD därför att de anser att SD har ett acceptabelt partiprogram. Om någon vill införa nazism/rasism i Sverige så är inte SD ett alternativ. För de sju riksdagspartiernas väljare så är det viktigt om partiledaren är kvinna, om han verkar stabil och pålitlig, eller om han är en förnyare. Politiken i sig spelar ingen roll för dessa väljare. Jämför med när skavllerkärringar lever sina liv genom kändisar i skavellerpressen och låter sina egna problem bli något av underordnad betydelse.

  SD har, liksom alla andra demokratiska partier, kompromissat fram ett partprogram och företrädarna är valda i förtroende. Till skillnad frän övriga partier så lever SD’s företrädare upp till detta förtroende vilket är anledningen till den starka reaktionen när nu vissa kanske har svikit detta förtroende. Detta betyder att SD’s företrädare aldrig dyker upp i salemmanifestationen och liknande och aldrig kommer med uttalanden som gör att man tvivlar på om partiprogrammet gäller.

  Däremot jag, som bara är väljare, kan ta ut svängarna mycket mer i mina åsikter. Kommer det några grodor ibland så gör det inte så mycket, jag företräder ingen annan än mig själv. Jag behöver heller inte kompromissa med mina åsikter så som det måste göras i alla demokratiska partier. Gör jag idiotiska uttalanden så slår det bara mot mig själv och det blir bara jag själv som framstår som idiot. Om jag var företrädare för SD så skulle det bli en helt annan sak.

  Jag anser att det är minst sagt löjligt att som du ta ställning till SD efter vad jag och Fri Info skriver här. Janne Josefsson insåg för några år sedan hur dumt det är att resonera på det sättet som du gör och gjorde sitt berömda valstugereportage. Han visste naturligtvis innan att han skulle hitta de åsikter han hittade. Om du har som krav att alla väljare till det parti du röstar på ska ha exakt lika trevliga(?) åsikter som du själv så passar du nog inte in i ett demokratiskt system.

 52. Fri Info skriver:

  Jag tror nog att Magnus inte skulle ge SD sina sympatier oavsett hur många ”Fri Info” eller ”z999” SD skulle ”göra rent på”, ett utryckt som föresten lika väl skulle ha kunnat komma från ”Der Führer” själv.

  Ja jag läser Info14, jag läser Expo, Antifa, Aftonbladet, Expressen, DN m.fl. m.fl. Du kanske skulle ställa frågan varför?
  Ditt eget inskränkta svar skulle troligen bli att jag har nynazistiska sympatier. För man blir ju den man läser, talar med, står bredvid. Det är väl därför sossepartierna är som paniskt rädda för att tala med SD. Kort sagt, ”Guilt by Association” samt ”Du skall inga andra gudar hava än S”.

  Vad är då det verkliga skälet? Kanske att man vill skaffa sig heltäckande information från många olika källor och inte bara från en. Om jag ska våga mig på en gissning så tror jag att även många SD:are gör så liksom de flesta politiska partier och journalister.
  Skillnaden är att jag säger det öppet medan sossar hycklar och kallar det ”civilkurage” att ”våga” hålla med makten. FYI, det är inte civilkurage utan ryggradslöshet och medlöperi liksom det inte behövdes speciellt mycket civilkurage att heila i 30-talets Tyskland eller jubla över kommunismen i Sovjetunionen.

  Vad vet du var jag trivs? Jag läser och ibland skriver där jag anser att det finns intressant information oavsett vad som står på adressraden.
  Eftersom du ”trivs” att vara här och läsa och skriva så är du enligt samma ”Guilt by Association” alltså ”rasistsympatisör” då SD enligt ditt synsätt förmodligen är nattsvarta rasister och troligen även nazister som heilar i smyg när ingen ser.

  Det riktigt intressanta är det som Stor Johan delvis tar upp. Just talet om ”nazist”, ”rasist”, ”extremhöger” osv. Några intressanta definitioner:
  – Nazism = Förkortning av nationalSOCIALISM. Har du någonsin hört talar om högersocialism?
  – Extremhöger = Mer USA- och kapitalistvänliga än den ”vanliga” högern. Nazister är varken eller, SD ligger klart längre till vänster än högern.
  Slutsats: Nazism är en vänstersocialistisk ideologi och bara en annan sida av myntet kommunism och följaktligen en extremare sosseform än sossarna.
  Den enda extremhögra organisation som mig veterligen finns i Sverige förutom diverse Bildebergare och andra rikemansklubbar där politiker från höger till vänster finns med. Men extremhöger som dessa herrar och damer ogillar är enligt mitt förmenande Contra som iofs är ganska liberala men ändå har en tydlig högerprofil.

  Ett parti som SD platsar överhuvudtaget inte på höger/vänsterskalan. Dom är demokrater, har vissa saker som kan kallas höger och andra som kan kallas vänster men är inte socialister. Men det som troligen gör dom till rasister i dina ögon är väl det faktum att dom vill värna om sitt land och är nationalister d.v.s. lika stora ”rasister” som israeler, kurder, assyrier/syrianer, samtliga östasiatiska demokratier, Tibet med Dalai Lama i spetsen osv.

  Problemet är snarast att PK-ismen har skrivit om alla definition och som jag sa ovan har ont blivit gott, gott blivit ont, svart är vitt, vitt är svart. Det hela följer mycket tydligt sanningsministeriet i George Orwells 1984.
  Men dessa galenskaper måste få ett stopp och det snart innan det är för sent. Fler och fler länder börjar vakna och upptäcka att vi är på väg vinkelrätt mot avgrunden, dock utom ”godhetsministeriet” Sverige.

  Men här ska du få en annan framtidsutsikt. Det var nämligen ett annat europeiskt land som gick totalt över styr för ca. 80 år sen. Men då kom en stark ledare och sa ”jag fixar det här”, och det gjorde han också till en början. Men sen gick han från att ha varit nationalist till att bli imperialist (återigen ser vi här likheterna med andra socialistiska/kommunistiska ideologier).

  Men det är vad dina nazister är säkra på och rustar för, och det är vad som kommer hända om det inte blir en förändring och det snart (se vad man kan lära sig av att läsa nynazistiska sidor :-p )

  När Sverige är i totalt kaos kommer en totalitär regim att resa sig ur askan och då blir det inte roligt och då kommer inte alla SD i världen kommer inte att kunna rädda det. Låt oss hoppas att SD eller ett liknande parti kommer till makten innan dess vilket är 15 eller max 20 år. Är du redo? Eller ska du fortsätta kalla SD rasister för att Mona Reinfeldt eller Fredrik Sahlin har sagt det?

 53. Magnus skriver:

  ”Stor Johan” (som särskriver som begåvningsreserven?): ”NAZIST RASIST HÖGER” är till 2/3 korrekta skällsord. Begriper du inte det tillhör du nog en av dem som DFS skulle önska lystrade till uppmaningen ”STICK!”.

  (Jag skulle önska att du svarar på FRÅGA 1 och FRÅGA 2 nedan.)

  Det är riktigt att rasist ofta används som ett skällsord, men det kan även vara befogat och är det definitivt beträffande personer som hänger på Info14 varje dag. FRÅGA 1: Håller du med mig i mitt påstående i föregående mening?

  Det är även riktigt att ordet nazist används som ett skällsord (jag har blivit kallad det vid ett tillfälle och rasist(*) vid flera tillfällen, utan att (mig veterligen) i någon mening vara det), men ordet kan naturligtvis även användas adekvat mot de som gillar nazistisk ideologi. Förneka inte ett sådant enkelt faktum! I så fall kan jag inte annat än se skäl att tro annat än att ditt angrepp på vänstern här bara var ett billigt knep att få mig på din sida (det är i så fall ett i en rad såna försök). Jag är inte med i SD för att jag inte vill vara en nyttig idiot åt t ex sådana som hänger på Info14 eller säger att de ska sätta dit etablissemanget så hårt att det svider i skinnet när de kommer till makten. När sådant svärmar kring en är jag ingen idiot (utom möjligen att jag alls bryr mig att svara hör och nu). Jag skulle heller aldrig vara med i ett parti som Jan Milld, som ofta gör reklam för förintelseförnekare, är med i; han har iofs slutat i SD, som det verkar kritisk till en förnyelse. men under Blågula frågor finns ju hans förintelseförnekar-apologetik. och har SD en koppling mot BGF så finns där kvar ett problem att sopa utanför dörren, enligt min mening. (Jag ser att Hellsborn har en länk till BGF; iofs om Maud, men två klick därifrån Millds reklam på BGF för Finkelstein och Adelskog; länkar i kommentar ovan).

  Den som delar den ideologi som saluförs på nynazistiska Info14 är självklart nazist!

  ——————————

  Försök till definition av rasist (och begriper du inte att det finns definitioner bortom din enkla agitation mot vänstern så vet jag inte om du har intelligens nog att begripa något av det i min definition):

  (*) Att vara rasist tror jag kan vara att anse att en persons moraliska egenskaper ligger i dennes genetiska arv — vilket inte är detsamma som att vara medveten om att en persons som kommer från ett samhälle där den genetiska arvet finns beter sig på ett inlärt sätt styrt av moralen i det samhället. Även om genetiska förhållanden bidragit till samhällets utformning kan man acceptera skillnader utan att vara rasist. Människan är individ! Våldtäkterna i Sverige var mycket annorlunda när Sverige var fattigt, när vikingarna härjade och så vidare, men det har förändrats trots att vi är genetiskt identiska. Att något inlärt kan vara svårt att ändra anser jag är ett legitimt skäl att begränsa invandring från andra länder.

  Men begreppet ras för Info14 är väl att ariern är överlägsen, och att ariern för moralens skull inte ska blandas med andra folk samt att individer med annat genetiskt arv är mindre värda som människor. Det synsättet är fullständigt oacceptabelt och måste vara det i SD. FRÅGA 2: Anser du att det finns något acceptabelt i det jag beskrev som Info14:s preferenser i detta sista stycke?

  Eftersom jag inte är säker på att SD är fria från rasistiska eller nationalsocialistiska preferenser (det var uppenbarligen inte Karin Svensson och några andra ledande politiker i SD; men annat jag nämnt här spelar såklart också in) finns det inte en chans att jag stöder SD. På exakt samma sätt vet jag att andra ickerasistiska och ickenazistiska svenskar, det vill säga grovt 99 av 100 tänker.

  Jag tror nog att det finns vettiga politiker också i SD, men det tveksamma håller mig lätt på avstånd. Det finns en hel del tveksamheter i det Expo skrev om SD-företrädare där det känns som om vissa tveksamma politiker är kvar.

  Men jag är helt för en helt annan invandringspolitik, så i valbåset nästa gång väljer jag eventuellt SD, men det beror troligen på om SD visar vilja att göra en vågad och genuin tyngdpunktsförskjutning bort från vissa delar av nationaliströrelsen. Jag har nämnt här vad jag menar. Jag skulle helst se att partirepresentanter (vilket nog är uppfyllt) aldrig diskuterar ras som moraliskt eller människovärdesgrundande samt (vilket jag är osäker på om det görs) aktivt motarbetar sådana värderingar när de dyker upp, samt att även kontakter med det som har att göra med reklam för förintelsefönekelse är direkt bannlyst inom SD.

  Där skulle SD vara på rätt spår och intressant. Men om många av er anser nog att det där är en utopi och att det är ljusår dit eller man aldrig kommer dit, ja då är SD aldrig något för mig. Sen kan ni propagera på hur mycket som helst om ”Riksdagspartiet” och liknande retorik. Det är ändå bara en annan variant av din retorik här: ”Vänstern” och ”indoktrinerings skällsord NAZIST RASIST HÖGER”. Gäsp!

  De flesta svenskar kan inte tänka sig att stödja den gamla nationaliströrelsen, men tyngdpunktsförskjut på allvar och landa i traditionsbevarande konservatism och lite pragmatisk liberalism med mera om det behövs. Blir inte SD ett öppnare parti som Info14-typer vantrivs i där de inte ens kan tänka tanken att hänga runt med SD:are och snacka om kriminella raser så blir heller aldrig SD ett stort parti som DF, och inte heller ett parti för mig. Det är en bit vög kvar för SD att gå tror jag…

 54. Magnus:

  Jag tackar för dina synpunkter, men i egenskap av demokrat och yttrandefrihetsvän så tycker jag faktiskt att det i en konstruktiv debatt måste finnas utrymme för ganska yviga åsiktsyttringar. Det finns dock naturligtviss en gräns och det tror jag att jag klargjort härovan.

  Du och alla andra läsare är välkomna att hjälpa till med att uppmärksamma oss på om kommentatorer uppför sig på ett sätt som du anser är över gränsen. Jag kan inte lova att vi i redaktionen håller med, men jag kan lova att vi uppskattar hjälpen. Det här är ju faktiskt bara vår hobby och det kan mycket väl hända att vi missar oegentligheter som försiggår.

  redaktion@sdblogg.se – glöm aldrig bort det.

 55. Magnus skriver:

  I själva verket ska det ju vara 97 av 100 som stöder SD, men om det vore vanligt med NSF-skandaler med SD:are tror jag att SD:s stöd skulle sjunka minst någon procent. Att sen invandringspolitiken och en katastrof kan göra att ett parti där politiker har NSF-preferenser en gång kommer in i Riksdagen är ju en annan sak. Men i detta tror jag det finns en viktig dynamisk funktion, där ett reformerat och öppnare parti som *inte* har sin huvudsakliga/dominerande bas i nationaliströrelsen och inte har några som helst Fri Info-typer i hälarna kan få betydelse för invandringspolitik på riksplanet.

  Visst kommer element i nationaliströrelsen som hoppar av på vägen till ett sådant parti att bli besvikna, men om det finns ett frö till och ”en själ” för ett sådant parti inom SD vore det nog klokt att utan pardon ”hugga av handen” när Fri Info:ar och Milldar blir sura, och vara konsekvent i förändring mot den potentional man önskar för ett mer öppet och rasdiskussionsfritt(!!!) invandringskritiskt parti.

  De radikalare nationalister som inte vill hänga på en sådan utveckling förordar en minskad förmåga att ändra invandringspolitiken vilket kan betyda större samhällsproblem (utan något starkt invandringskritisk politiskt parti) och en ökad polarisering i Sverige kan kanske på sikt komma till stånd utan ett öppnare invandringskritiskt parti. På något sätt misstänker jag att en sån utveckling — sker lite längre fram i tiden när läget för Sverige är mera akut — inte avskräcker de i nationaliströrelsen djupt troende, såsom nazisten ”Fri Info”. En konflikt som ställs på sin spets är mumma för radikaler och/eller extremister. Att tydligt röra sig mot ett öppnare parti och ett verkligt ”DF”, och iväg från (ursäkta de uttryck jag nu använder) ”nationaliströrelsen-Livets Ordare” är alltså en välgärning för landet — i synnerhet för de som är i närheten att tänka som jag, d v s inte identifierar sig som nationalister utan som invandringspolitikkritiker. Naturligtvis är det katastrof för ”nationalist-Livets Ordare”, och ”nationalist-pingstvänner” och ”nationalist-statskyrkan” lär förmodligen också ha lite svårt med att öppna dörrar på mer vid gavel.

  Det här blev en del lösa funderingar av hur jag tror att diverse förutsättningar är.

  Var kull att se att SD:s ledning öpppnade jubileumsboken för olika parter. Tyder nog på att en villighet att tänka nytt och bredare finns, och att man inte har för stor prestige för att gå vidare!

  Hursomhelst, lycka till på en någorlunda rätt väg, vilken den nu är…

 56. Magnus skriver:

  Okej. Borde kanske maila detta oxå, men kan väl säga att BGF-länkar fanns på de flesta håll för några år sen (och innan 1995… nej, ska inte orera!) och används säkert av många SD:are som inte vet eller tänker på det minst lämpliga som finns på sajten. Att spola den är nog också min rätt ortodoxa nyck (s a s för ett helt vanligt parti, som jag hoppas det kommer att finnas nåt invandringskritiskt inom några år…..).

 57. Stor Johan skriver:

  Allright, visst jag särskriver men i övrigt så är jag vid mina sinnens fulla bruk!
  Och på nyttig idiot så ja kanske inte men folk som du som inte tillerkänner er någon är
  1. Undercover och skyr bekännelsen likt vampyren som vrider sig avslöjande vid åsynen av korset.
  2. En tokstolle som inte platsar i några sällskap.
  Vi här i Sverige har igentligen inte rätten att ta ordet nazist i våra munnar,
  vi har inga band till WWII och de som led o stred på alla fronter, ändå skickas detta ord och andra sk högerbannor på folk hur som helst o när som helst!
  Givetvis inlärt av sossarna men vad som håller på att ske är att folk är trötta på floskerna, vi lever för gudsskull i tjugohundra talet och omvärlden inklusive Judarna har släppt och begravt.
  Ironiskt är att socialdemokratin har förföljt sina fiender med odemokratiska metoder under hela sin tid! Komunistjakten, rena skvallerbyrån där människor fick ett livslångt helvete utan någon som helst officiell dom!
  En del portades ur arbetslivet, facken sprang före med kånk om ett och annat, känns det igen?

 58. z999 skriver:

  Magnus, vad är din ideala invandringspolitik? På vilket sätt vill du ha en förändring?

  Några frågor till dig.
  1) Anser du att Europa är under hot från Islam?
  2) Anser du att DF skulle vara liberalare än SD?
  3) På vilket sätt är inte SD ett öppet parti?
  4) Anser du att Sverige ska vara med i EU?

  Du skrev:
  ”“Stor Johan” (som särskriver som begåvningsreserven?):”
  Jag tror att det är ett alias och Stor Johan skriver faktiskt begåvade inlägg här, i alla fall dom som jag har läst.

  Du skrev:
  ”Var kull att se att SD:s ledning öpppnade jubileumsboken för olika parter. Tyder nog på att en villighet att tänka nytt och bredare finns, och att man inte har för stor prestige för att gå vidare!”

  SD har alltid haft en öppenhet för sina åsiktsmotståndare, tyvärr gäller inte det motsatta. Detta betyder knappast att de tänker lansera meningsmotståndares åsikter i jubileumsboken som om det var åsikter att ta till sig eller föra in i partiet. Anna Lena Lodenius har varit tillfrågad och jag antar att du inte är så dum att du tror att SD anser att hennes åsikter är något som SD kan tänka sig att överväga och ta till sig.

 59. z999 skriver:

  Stor Johan:
  ”…omvärlden inklusive Judarna har släppt och begravt.”

  Judarna kommer på tapeten igen eftersom antisemitismen bland muslimer frodas. Man kan också se hur den uttalade antisemitismen växer bland andra grupper eftersom de självutnämnda och självgoda antirasisterna har heligförklarat muslimerna i lagen om hets mot folkgrupp.

 60. Erik Almqvist skriver:

  Magnus: Du behöver inte vara orolig för ”info14-typer” i sd. Tro mig. Att sedan uppenbarligen enstaka medlemmar har viss sympati för extremare grupper är bara att beklaga, och det är ett problem som vi troligen aldrig kan bli helt utan så länge vi inte kontrollerar medlemmars tankar. På samma vis kan inte sossar helt garantera att inga kommunistsympatier finns i s, eller moderaterna att inga fascistsympatisörer finns i deras led (jag har faktiskt stött på ett sådant fall själv – en moderat företrädare som trodde sig kunna tala ”fritt” med mig om det, efter att ha gått på medias bild av sd).

  Det vi däremot kan göra är att tydligt markera vilken värdegrund vårt parti vilar på när den typen av ärenden dyker upp.

  Däremot kommer vi inte nedmontera vår politik till att bara vara invandringskritiker. Nationalism är kanske ett ord med negativ klang och kanske var det otaktiskt att börja slänga sig med det ordet från början. Men likt DF så är det de facto en sådan politik vi driver. En demokratisk socialkonservativ linje som värnar nationalstaten.

 61. z999 skriver:

  Erik:
  ”Att sedan uppenbarligen enstaka medlemmar har viss sympati för extremare grupper är bara att beklaga,”

  Jag tror att det där problemet är väldigt litet. Det betyder vidare att dessa medlemmar knappast kan påverka partiet. Om dom nu skulle ha såna sympatier så är det tämligen meningslöst att ens försöka få något gehör för det inom partiet.

  ”och det är ett problem som vi troligen aldrig kan bli helt utan så länge vi inte kontrollerar medlemmars tankar.”

  Ett annat problem som inte går att kontrollera heller är vad media skriver om SD. Nyligen beskrev Ulvskog SD som ett nazistparti i en krönika i aftonbladet. Media jobbar fortfarande hårt på att lansera SD som ett dolt nazistparti, SDkuriren har ingen chans att matcha detta. Jag tror att en massa avståndstaganden och uttalanden mot nazism av Jimmy Åkesson bara kommer att öka antalet folk som söker sig till SD som har åsikter som inte stämmer med SD’s. Det blir ”Ja, ja, han säger det men jag såg i expressen vad som egentligen gäller…”.

  Jag tycker att SD har klarat väldigt bra att hålla rågången mot diktaturanhängarna om man kollar på förusättningarna. Det är nog bara att fortsätta i samma banor.

 62. Stor Johan skriver:

  z999 Säger:

  Först : Jag bugar o bockar! Kul att de finns de som läser andemeningen för visst är det lätt att klappa på folk om deras skrivfel men det säger ju då också en hel del om ens egna brister….

  Ja de som ännu idagsläget främst är emot Israel är vår alldeles egna vänster. Det är arvet, jude=kapitalist= fiende så har socialismen /kommunismen präntat ifrån dag1och den upfattningen hänger kvar, vad än Israel gör så gör de fel!
  Och igen ironiskt… att folk som tycker att invandringspolitiken inte fungerar beskylls för hata andra raser!?

 63. z999 skriver:

  Stor Johan:
  ”Först : Jag bugar o bockar! Kul att de finns de som läser andemeningen för visst är det lätt att klappa på folk om deras skrivfel men det säger ju då också en hel del om ens egna brister….”

  Jag har själv gjort mig skyldig till att klanka ner på hur folk skriver när jag har saknat argument, till skillnad från vissa andra så skäms jag för att jag gjort det. Jag tror att det är nyttigt för Magnus’s associationsförmåga att läsa texter som han anser vara felaktigt särskrivna.

 64. […] samt undanhållanden av för läsaren viktiga fakta, får han några enskilda medlemmars, i några fall förvisso rent förkastliga handlingar, att närmast likna en accepterad […]

 65. Tore skriver:

  Jag skall inte vara långrandig i denna kommentar. Dock har jag en välut-
  vecklad andemening avseende demokrati och yttrandefrihet, detsamma som detta enda land kan erbjuda…

  Magnus! Jag har tidigare bemött dig avseende BGF och Jan Millds demokratiska rättighet och sin yttrandefrihet, där han hänvisar till människans rätt att få yttra sig. Du fattar tydligen inte vad yttrandefrihet
  betyder. Att du kanske har haft all anledning att bemöta denne, Jan Milld, med ditt ”kvasiliberala tänkande”, är kanske ditt sätt att påverka omgiv-
  ningen, dock inte min. Dock tänker jag inte gå i polemik med dig, eller att pennfektas mot dig, då du tidigare haft din chans. Själv är jag en Sverigedemokrat, medlem sådan, så länge partiet och jag har samma åsikter, kan endast partiet bryta denna ”vänskap”. Det kan ingen ändra på. Inte ens du! Bye, bye…

 66. Ted Ekeroth skriver:

  Jag ska bara påpeka det faktum att dessa personer är inget annat än undantagsfall. Den stora massan av SDare är goda demokrater med mycket sunda idéer och åsikter. Jag instämmer med det Erik sagt – det är en löjlig fokus på SD. Vid minsta granskning av mp, s eller v hade mängder kommit fram som fått denna sak att blekna.

  Det finns ju massor av folk inom vänstern som bara ÄLSKAR diverse grovt antisemitiska organisation (som Hamas, Fatah och en hel del andra islamistiska organiationer), och en massa antidemokratiska rörelser i allmänhet. Men de kommer ju givetvis aldrig skriva om det… Det är ju deras egna.

 67. Stor Johan skriver:

  Ted Ekeroth
  Tittade nyss på programet Debatt.
  Håhåjaja Vänster tidningens Manas förra redaktör blev offentligt pryglad av en annan vänster stolla som sitter i någon pressetisk nämd.
  Anledningen till är att Mana skrivit grovt antisemitiskt, enligt Vstollan så är antisemitism lagligt och desutom ok bara det sker vackert.
  SD till exempel får inte pressstöd eller kulturstöd då de är antisemitiska tillägger hon i nästa andetag….???????!
  Jo goddag yxskaft! SD om ni inte redan sett så gör det, se debatt och fundera…
  F-n jag blir mörkrädd över hur högt uppsatta renomerade, karriärerade och offenliga och politiska personer kan vara så in i norden pantade!

 68. stensture skriver:

  DFS,

  Jag är Sverigedemokrat, men måste säga att din attityd är både otrevlig och oseriös. Du borde kanske inte vara med i SD om du är så paranoid eftersom DU bidrar till dålig stämning.

 69. Stensture. Om DFS eller nån annan av oss skribenter skulle råka sprida dålig stämning bland nazisympatisörer, ND:are NSF, och alla de andra socialistiska bokstavskombinationerna så är det naturligtvis bara en positiv bonus. Vi har alltid, och kommer alltid markera mot odemokratiska rasistiska element utanför, och i de extremt få förekommande fallen, inom sd. Har du problem med detta får du väl låta bli att läsa här, alternativt starta en blogg för likasinnade. Här gäller våra ställningstaganden och våra regler. Punkt.

 70. Stensture:

  Nej, det är du med stor sannolikhet inte.

 71. Aloysius skriver:

  Intelligentare och mera sympatiskt vore om SD inte ställde upp på det debattklimat som råder i Sverige. Att vara kommunist är oproblematskt, men minsta anklagelse om nazism stigmatiserar för livet. Vi vet sedan hur Expressens kärlek till sanningen ser ut, dessutom…

  Ynkligt att bortse från den större frågan för att diskutera partirenhållning.

 72. Ynklig kan du vara själv Aloysius, den här artikeln handlar om hur beklagligt det är att det bevisligen finns folk som är så jävla korkade så de regelmässigt skickar in pengar till politiska motståndare, inget annat. Vi skriver en massa artiklar om hur den politiska adeln och media, och kanske främst expressen/expo, handskas med sanningen och gängse värderingar (se nedan), men det här är inte en av dem.

  Axplock:

  http://sdblogg.se/2008/02/06/aporna-hyenan-och-raven/

  http://sdblogg.se/2008/01/30/imbecillerna-pa-lekstugan-expressen-skarvar-och-skapar/

  http://sdblogg.se/2007/10/24/68-rorelsen-och-gramsci-i-belysning/

  http://sdblogg.se/2007/12/05/liberaler-fortjanar-att-do-hinduer-ar-fina-manniskor/

  http://sdblogg.se/2007/09/02/om-detta-ma-ni-ocksa-beratta/

 73. […] Kommentarerna till posten som länkas till först ovan ger exempel på Sd-sympatisörers reaktioner. Allt jag sett skrivet går ut på att minimera (dvs förneka) betydelsen av dem och sedan snabbg övergå till osakliga personangrepp på källan. Se även här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: