Hur tänker Expressen med Ann-Charlotte Marteus?

ann_charlotte_marteusExpressen sägs vara en tidning med beteckningen ”liberal”. Därför är det underligt att det får plats en krönikör med en så tydlig vänsterorientering som Ann-Charlotte Marteus. Hennes alster gör mig, varje gång jag läser dem, fysiskt illamående (bokstavligen) på grund av det sätt hon distanserar sig från verkligheten med floskler från en radikalvänsters livsåskådning i extrem PK-anda.

Hennes senaste krönika behandlar Moderaternas utspel angående att ”invandrare ska skriva under ett kontrakt där de accepterar svenska värderingar”. I grunden stödjer jag idén till hundra procent, med ett samhällskontrakt, men moderaternas förslag, så som det hittills låtit i debatten, är inget mer än ett populistiskt utspel som sannolikt inte ens blir verklighet. Även om det skulle bli verklighet så är förslaget uddlöst och nästintill ett hån mot alla de som lever i hedersförtryck. I stället för att deklarera nolltolerans mot hedersrelaterade brott med utvisning som påföljd för illdåd så som könsstympning, tvångsgifte och att hålla kvinnor i fångenskap, vill moderaterna endast skära lite i bidragen. Dom som har ett arbete har med andra ord fritt fram att slå sina kvinnor sönder och samman…  Jaaa… Nu fattar jag!!! ARBETSLINJEN! Moderaternas motto nr 1.

Jaja, nog om själva utspelet och tillbaka till Ann-Charlotte Marteus krönika. Hon inleder:

”- Nu sjunger du ”Små grodorna”, din jävel, och hoppar upp och ner, fattar du. Annars river vi kontraktet och då kan du se dig i stjärnorna efter barnbidraget i fortsättningen.”

Detta är alltså nivån Marteus lägger ribban på när det äntligen kommer upp en diskussion för lösningar hur vi ska komma till rätta med hedersförtrycket. Feminism, det är bland de finaste ord Marteus känner till, men likt alla andra som betecknar som feminister så värnar hon mångkulturen framför att rädda oskyldiga flickor från att få blygdläpparna bortskurna. Invandrare är det synd om och därför gäller jämställdhet inte dem!

”En av de värderingar Schlingmann kan tänka sig är jämställdhet, sade han till Ekot. Han är tonsäker, Schlingmann. Det måste man ge honom. Jämställdhet! Om det kan vi ju enas i en enda storsvensk kram, från den primitivaste rasist till den progressivaste feminist! Eller också inte.”

Med rasist menar Marteus naturligtvis, som alltid, alla som har en endaste, kritisk åsikt om Sveriges invandringspolitik och dessa är helt klart det värsta slödder som går att skrapa fram jämfört med de underbart sköna ”progressiva feministerna”. Marteus gör inte ens ett försök att dölja sin föraktfulla världsbild. Och att Marteus kallar sig feminist är ett stort paradox!

”Det är sant, det finns invandrarmän som inte har toppenfin kvinnosyn. Men detsamma kan sägas om många svenska män. Kvinnomisshandlare. Män som köper hit fruar. Och gammelmoderaterna är inte precis kända för sin djupt rotade feminism – borde de inte kontrakteras på något sätt?”

Ja, där kom det, som ett brev på posten! Lyfta upp de svenska männen som kvinnomisshandlare. Så originellt. Hur kan det vara så svårt att förstå för vänstermänniskor att det finns en väsentlig skillnad mellan hedersvåld och det våld svenska män utsätter sina kvinnor för? Nämligen att när en svensk man slår sin fru så blir han inte påhejad av familj och vänner utan möts av förakt. För den hedersförtryckta invandrarkvinnan däremot, råder omvända förhållanden och hon har i dessa fall ingenstans att ta vägen såvida hon inte väljer att helt bryta med släkten och alla hon känner och kanske till och med gå under jorden och byta identitet. Det är ett otroligt svårt steg att ta, speciellt om man har en familj med sin plågoande. Fatta skillnaden någon gång, Marteus och alla andra ”feminister”!  Jag fattar överhuvudtaget inte vad vänsterfallangen har att vinna på att försvara dessa våldsverkare!

Om någon förvirrad vänsterflummare skulle råka läsa denna bloggpost så vill jag förtydliga att jag med ovanstående inte på något sätt försvarar svenska män som misshandlar sina kvinnor. Inte det omvända heller för den delen! Jag fördömmer det hårt och förbehållslöst!

Annonser

16 Responses to Hur tänker Expressen med Ann-Charlotte Marteus?

 1. Oscar Troedson skriver:

  ”Nämligen att när en svensk man slår sin fru så blir han inte påhejad av familj och vänner utan möts av förakt.” – Källa? – Empiriska undersökningar i bekantskapskretesen eller?

  ”För den hedersförtryckta invandrarkvinnan däremot, råder omvända förhållanden och hon har i dessa fall ingenstans att ta vägen” – Ja just det. För svenska kvinnor är flitiga anmälare av sina egna män – hmm eller hur var det nu med den saken?

 2. Frans Johansson skriver:

  Oscar:
  Kände du att du var tvungen att skriva något, bara för att jag påvisar att ”vänstern” står tandlösa inför hedersproblematiken, medans jag som sverigedemokrat med rak rygg kan ta på mig rollen som den som kommer med lösningar för utsatta invandrarkvinnor? Jo, jag förstår att det måste vara jobbigt.

  Menar du på fullt allvar att det skulle vara vanligt förekommande att svenska män finner stöd i sitt agerande från släkt och vänner då denne misshandlar en familjemedlem? Ge mig gärna ETT exempel! Möjligen kan jag sträcka mig så långt att svensken ibland undviker att agera när denne ser något hända.

  Svenska kvinnor ÄR allt för dåliga på att anmäla och lämna män som slår dem, men OM dom väljer att göra det så har de oftast ett socialt skyddsnät att komma till. Stor skillnad med andra ord!

 3. Frans Johansson skriver:

  Oscar igen:
  ”Anders Svahn arbetar bland annat med det hedersrelaterade våldet. Han menar att det ligger en annan problematik bakom det våldet och får arbetas med annorlunda från polisens sida.
  – Det är mer att tänka på. Det handlar om patriarkala familjer där en bestämmer. Gärningsmannen behöver inte vara den som har tagit beslutet. Det är ett kollektivt beslut familjen tar gemensamt om bestraffningen kvinnan ska få, säger han.
  Anders Svahn tror på arbetet med information till personer som befinner sig i riskzonen för hedersrelaterat våld.
  – Och information till skolorna, där kan mycket fångas upp.”

  http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/stort-morkertal-vid-kvinnomisshandel%28994053%29.gm

 4. Håkan Liljeberg skriver:

  Apropå politisk korrekthet. Må inte illa nu, men jag vet inte om någon har sett det här. Man påstår utan grund med självpåtagen tolkningsrätt att SD inte anser att alla har ett lika värde. Det falska påståendet legitimerar särbehandling av SD? Se här:

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=27170&a=835098

 5. Magnus Andersson skriver:

  Oscar. Det har varit otaliga program om detta på SVT och i SR senaste året. Bl a har man diskuterat hur svenskaa myuncigheter och politi inte känt till heders-fenomenet och behövt utbildas i det, eftersom man behandlat fall som om det vore svenskt våld (mellan individer).

  Att du — med tanke på att du överhuvudtaget ställde en sådan fråga — färefaller totalt okunnig om detta måste bero på att du antingen är okunnig i största allmänhet, eller också att du är en akademiker som kniper igen dina ögon för vissa fenomen.

 6. Oscar Troedson skriver:

  Hej igen Frans.
  För det första undrar jag vad det var i mina frågeställningar som föranledde dig till antagandet om att jag var, som du så fint uttrycker det, ”vänster”?

  Alla som inte delar din uppfattning är vänster eller? Eller du kanske antar att alla som anser sig vara medmänskliga, sympatiska och invandrarvänliga är vänster? Begrepp som måste vara allt annat än välkomna i din världsbild och kommande samhälle!

  Tandlöshet håller jag inte med om. Hedersrelaterat våld är verkligen ett stort problem. Däremot är inte lösningen på problemet att utvisa invandrare precis lika lite som det är att sätta alla brottslingar i stora läger på Gotland eller annat som kan tänkas vara kommensurabel med utvisningstanken.

  Om du vill kalla dina åsikter för rakryggade så visst får du göra det. Vet inte om det finns något direkt objektivt värde i att sätta ett sådant epitet på sig själv med så länge det känns bra för dig!

  ”Menar du på fullt allvar att det skulle vara vanligt förekommande att svenska män finner stöd i sitt agerande från släkt och vänner då denne misshandlar en familjemedlem?” – Detta har jag inte hävdat. Däremot är det, som du själv skriver, inte ovanligt med ett tyst medgivande.

  Sen kan man föra en diskussion angående de praktiska konsekvenserna av en distinktion mellan ”tyst medgivande” och ”aktivt påhejande”.
  ”men OM dom väljer att göra det så har de oftast ett socialt skyddsnät att komma till” – Det har väl invandrarkvinnor också. Även om just ni inte vill låta Sveriges immigranter omfattas av detta social skyddsnät . Är det förresten juridisk skyddsnät du egentligen menar?

 7. Oscar Troedson skriver:

  Magnus:

  Jo tack, jag är upplyst om problematiken kring hedersrelaterat våld, samt myndigheters okunskap om bakomliggande orsaker. Var ju, som du själv påpekar, något av en ”väckarklocka” för inblandande myndigheter angående detta för ett par år sedan.

  Frågan är dock vad relevansen av ditt inlägg har med mina två första frågor att göra?
  Jag likställer inte ”svenskar våld” mot kvinnor med hedersrelaterat våld då jag inser att det finns skilda bakomliggande orsaker.

 8. Oscar Troedson skriver:

  Magnus – ”Totalt okunnig i största allmänhet”. Tack för den! 🙂 Er väljargrupp representerar ju verkligen det högutbildade skiktet i det här landet…

  För att inte tala om era representanter i kommunfullmäktige. Inga arbetslösa, sjukpensionärer, lågutbildade människor så långt ögat når. Riktigt elitistisk gäng – de där SD.

 9. Frans Johansson skriver:

  Oscar:
  ”För det första undrar jag vad det var i mina frågeställningar som föranledde dig till antagandet om att jag var, som du så fint uttrycker det, “vänster”? ”

  Mycket tyder på det, men har jag fel så får jag be om ursäkt! Hade själv inte gillat att få den epiteten klistrad på mig!

  ”Alla som inte delar din uppfattning är vänster eller? ”

  Nä, alla som inte tycker som jag är inte ”vänster”. Men de som är ”höger” har vanligtvis ett annat debattspråk och andra utgångspunkter än vad du vid en första anblick tycks ha.

  ”Tandlöshet håller jag inte med om. Hedersrelaterat våld är verkligen ett stort problem. Däremot är inte lösningen på problemet att utvisa invandrare precis lika lite som det är att sätta alla brottslingar i stora läger på Gotland eller annat som kan tänkas vara kommensurabel med utvisningstanken.”

  Min och sverigedemokraternas åsikt är att vi åtminstone ska kunna kräva av invandrarna att de inte begår grova brott i Sverige! Ställer vi det kravet, med utvisning som möjlig påföljd om de inte anpassar sig, så är jag övertygad om att de allra flesta anpassar sig till det nya landets värderingar medans vi med rätta kan kasta ut de som föredrar ett liv med våld, kriminalitet och ”hedersstyrda” familjeförhållanden.


  “Menar du på fullt allvar att det skulle vara vanligt förekommande att svenska män finner stöd i sitt agerande från släkt och vänner då denne misshandlar en familjemedlem?” – Detta har jag inte hävdat. Däremot är det, som du själv skriver, inte ovanligt med ett tyst medgivande.

  Jag har aldrig använt ordet ”medgivande” vilket jag heller absolut inte håller med om. Det jag syftade på var klassisk svensk konflikträdsla, vilket jag i vissa andra sammanhang ser ett stort kulturellt värde i.


  “men OM dom väljer att göra det så har de oftast ett socialt skyddsnät att komma till” – Det har väl invandrarkvinnor också. Även om just ni inte vill låta Sveriges immigranter omfattas av detta social skyddsnät . Är det förresten juridisk skyddsnät du egentligen menar?

  Nej, det är ett socialt skyddsnät jag menar i form av familj och vänner! Det saknar ofta kvinnor som lever i en ”hederskultur” i den bemärkelsen att de har någon att fly till och någon som stöttar dem och tar deras parti! Vilket skyddsnät är det förresten du syftar på som vi i sd inte vill att invandrarkvinnor ska få ta del av?

 10. z999 skriver:

  Oscar:
  ”Tack för den! 🙂 Er väljargrupp representerar ju verkligen det högutbildade skiktet i det här landet…”

  Det var inte det det gällde och det vet du (hoppas jag, eller så är du kanske dum på riktigt).

  ”För att inte tala om era representanter i kommunfullmäktige. Inga arbetslösa, sjukpensionärer, lågutbildade människor så långt ögat når. Riktigt elitistisk gäng – de där SD.”

  Min utbildning har inte gett mig någon kunskap om hedersvåld, som det diksuterades här. Din inställning är alltså att högutbildade vet bäst och resten av folket ska hålla käften? (OBS! Jag gör alltså en slutledning av ditt resonemang som är på lika korkad nivå som när du pådyvlar Frans åsikter han inte har.).

  En stor bidragande orsak till hedersrelaterat våld är att politiker från riksdagspartierna duckar för själva frågan för att inte få rasiststämpeln på sig. En annan orsak är värderrelativister som dig Oscar som vill relativisera hedersvåldet med att jämföra med svenska mäns våld mot kvinnor. Att det finns såna som dig Oscar som inte vill erkänna kulturella skillnader är antagligen den största garantin för att hedersvåldet kommer att fortsätta.

 11. z999 skriver:

  Var det inte ganska kul att Oscar skrev så här till Frans-
  ”Om du vill kalla dina åsikter för rakryggade så visst får du göra det. Vet inte om det finns något direkt objektivt värde i att sätta ett sådant epitet på sig själv med så länge det känns bra för dig!”

  För att sedan berömma sina egna åsikter och ställningstaganden med följande-
  ”Eller du kanske antar att alla som anser sig vara medmänskliga, sympatiska och invandrarvänliga är vänster? Begrepp som måste vara allt annat än välkomna i din världsbild och kommande samhälle!” 🙂

  Att stämpla sina egna åsikter som sympatiska och medmänskliga utan att förklara ens varför de skulle vara det är vad jag anser vara självgodhet.

  Och Oscar, att vara ”generös” och ”medmänsklig” med statskassan gentemot en godtyckligt utvald tycka-synd-om-grupp för att förhärliga sig själv är i högsta grad vänster oavsett vad du sedan röstar på. Och sen är du vänster i förhållande till Frans enligt gängse språkbruk, om du inte är nazist alltså.

 12. Knut skriver:

  Journalister kan bedriva opinion utan att rodna men skulle vanligt folk drista sig att kommentera på ett sätt som inte är politiskt korrekt så stryks kommentaren.

 13. z999 skriver:

  Oscar:
  ”Tandlöshet håller jag inte med om. Hedersrelaterat våld är verkligen ett stort problem.”

  OK. Det har växt till ett stort problem som inte fanns i min ungdom utan som har importerats.

  ”Däremot är inte lösningen på problemet att utvisa invandrare precis lika lite som det är att sätta alla brottslingar i stora läger på Gotland eller annat som kan tänkas vara kommensurabel med utvisningstanken.”

  Vad är lösningen då? Problemet har fått växa ohämmat under de sista c:a 30 åren därför att ingen rakryggad person har tagit tag i det från början. Om problemet tillåts fortsätta att växa, som det gör nu med nuvarande massinvandring, kommer det att finnas någon lösning framöver alls? Vore det inte en bra början att stoppa källan till problemet? Det kräver faktiskt ingen utvisning av folk.
  I vilket fall, jag antar att du har en lösning och inte bara svamlar en massa strunt här.

 14. pelle skriver:

  Tycker det är intressant att man inte kan vara kritisk till stor invandring och multikultur i ett demokratisk land.

 15. Patrik skriver:

  Liberalismen är en vänsterideologi, så det är inte så konstigt att hon ges utrymme i Expressen.

 16. varjager skriver:

  Oscar, du verkar vara en av PK elitens fanbärare. Men du har fortfarande inte producerat bevis på att Etniska svenska familjer hejar på och stödjer kvinnomisshandel pga av heder. Så var vänlig och lägg fram de bevisen nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: