Mångkulturen i siffror

DN-debatt har i dag publicerat en på många sätt intressant artikel från den moderata arbetsgruppen ”Integration och arbete”. Många skrämmande fakta om Sveriges ”utanförskapsområden” lyfts fram tillsammans med förslag på åtgärder. Vissa av åtgärderna kan nog anses ganska vettiga medans andra är riktigt skrämmande och direkt diskriminerande mot människor som vill ta ansvar för sitt eget uppehälle. Nedan följer några faktapunkter från artikeln:

 • År 2006 hade hela 105 områden i Sverige en sysselsättning som var lägre än 50 procent medan den för riket var 76,7 procent.
 • Om de utsatta områdenas förvärvsfrekvens vore samma som rikets skulle 65 246 fler vara i arbete. Det skulle försiktigt räknat innebära 17,5 miljarder mer i kommunala skatteintäkter och arbetsgivaravgifter varje år.
 • Situationen är särskilt oroande i Malmöområdet Västra Skrävlinge, som omfattar Rosengård – där arbetar bara var sjätte person. 
 • I Angered i Göteborg arbetar var femte person och i delar av Borlänge och Västerås saknar sju av tio arbete.
 • Göteborgsområdena Bergsjön och Angered har 57 procent av befolkningen socialbidrag, exklusive introduktionsersättning.

Vad vill då moderata arbetsgruppen göra för att bryta denna utveckling, som till synes blir värre och värre för varje år? Ja, kopplingen att Sverige tagit emot för många invandrare på för kort uteblir i vanlig ordning. Istället talas det om ytterligare ”satsningar i miljardklassen” på de områden där utanförskapet är som störst. (läs invandrartäta områden) Den första åtgärden som lyfts fram i artikeln är följande:

”Arbetsgivaravgiften exklusive pensionsavgiften bör under en tid slopas för företag som etablerar sig i de prioriterade områdena, om de samtidigt anställer en andel av de boende i området. Reformen bör även omfatta nyanställning i befintliga företag.”

Så här skrev jag i denna blogg om förslaget när det först lyftes fram för två månader sedan och det tål att upprepas:

Jo, men är inte Sverige fantastiskt? Nu föreslås alltså att invandrare ska slippa att betala moms/arbetsgivaravgift medan vi andra ska fortsätta betala värdens högsta skatter för att bekosta kalaset. Detta är inget annat än diskriminering mot svenskar och svenska företagare. Våra politiker går alltså ytterligare ett steg med sina bisarra särlösningar i försök att mildra symptomen i vårt sjuka land. Inget annat parti än sverigedemokraterna vågar dock påpeka rotorsaken: Sverige har tagit emot FÖR MÅNGA INVANDRARE PÅ FÖR KORT TID! Låt oss ta hand om de som redan är här och få ordning på vårt land innan vi börjar fundera på att ta in fler! Annars fungerar ingen integrationspolitik i världen.

Läs hela inlägget på DN-debatt här!

Annonser

7 Responses to Mångkulturen i siffror

 1. […] År 2006 hade hela 105 områden i Sverige en sysselsättning som var lägre än 50 procent medan den för riket var 76,7 procent.  Om de utsatta områdenas förvärvsfrekvens vore samma som rikets skulle 65 246 fler vara i arbete. Det skulle försiktigt räknat innebära 17,5 miljarder mer i kommunala skatteintäkter och arbetsgivaravgifter varje år. Situationen är särskilt oroande i Malmöområdet Västra Skrävlinge, som omfattar Rosengård – där arbetar bara var sjätte person.  I Angered i Göteborg arbetar var femte person och i delar av Borlänge och Västerås saknar sju av tio arbete. Göteborgsområdena Bergsjön och Angered har 57 procent av befolkningen socialbidrag, exklusive introduktionsersättning.Utanförskapsområdena uppvisar också långt högre siffror för brottslighet än riksgenomsnittet. r delt  ud, nu spiller de delvis sig selv. De  fleste af disse mennesker, kommer aldrig i arbejde, så enkelt er det.  Mångkulturen i siffror […]

 2. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Gubben Noa hade vett nog att bygga sin ark före den stora floden. Africanus försöker ösa sin gistna eka sedan fördämningarna, mera förfallna än New Orleans, genombrutits av den flodvåg som översteprästerna prisat i sina heta böner. Vilka får betala? Vilka fick betala i New Orleans?

 3. Krister Maconi skriver:

  Bra att du tog upp moderatutspelet Josef. Sammantaget är detta dock bara ännu ett i en lång rad av liknande alster där det positiva är ytterst begränsat men den skattefinansierade miljardrullningen i form av diversifierade arbetsgivaravgifter m.m. leder till en snedvridning av konkurrensen, rent-seeking m.fl. oönskade beteenden förutom det principiellt huvudlösa , vilket du själv uppmärksammar. Invandraromhändertagandebyråkratin garanteras en bekymmerslös tillvaro i en elakartad lågkonjunktur och utgör väl närmast en garanti för att övriga åtgärder förfelas, förslösas och rinner ut i sanden. Förslaget visar återigen hur hjälplösa och depraverade etablissemangspolitikerna är. Ett ”mångfaldens Silicon Valley” (!) i sikte hävdar moderatsnillena, snarast en fortsatt nära nog total intellektuell kollaps och vilsenhet.

 4. stefan skriver:

  …och om ingen invandring hade skett: Sveriges befolkning: 0

  Kan någon här, för en gång skull, förklara vad det är ni vill tillbaka till? Jag brukar gissa att det är 50-talet.

 5. Frans Johansson skriver:

  Stefan:
  Vi vill inte återställa Sverige till ett tidigare årtal. Det känns ganska tramsigt när meningsmotståndare kommer med sådana slutsatser. Däremot vill vi återskapa vissa tidigare värderingar och levnadssätt, t:ex att man ska kunna vara stolt över sitt land och att man ser värdet i vår svenska kultur och historia.

 6. z999 skriver:

  Stefan:
  ”Kan någon här, för en gång skull, förklara vad det är ni vill tillbaka till? Jag brukar gissa att det är 50-talet.”

  Kan du tala om varför vissa människor i Sverige lever kvar i 50-talet då vi hade en lönsam arbetskraftsinvandring? Kunde man möjligen be dessa människor vrida fram klockan åtminstone 50 år?

 7. z999 skriver:

  Stefan, anser du att en alkoholist som slutar dricka går bakåt i tiden också, eller? På tal om att gå bakåt, vi har numera religionen (islam) skyddad av grundlagen (lagen om hets mot folkgrupp). När var religionen och de religiösa skyddade på det sättet av grundlagen senast? Medeltiden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: