Dagen Sverige såldes ut

Skribent: Kent Ekeroth, internationell sekreretare

Så det blev som väntat.

I Sveriges riksdag röstade igår 243 ledamöter för att Sverige ska ratificera Lissabonfördraget – EU:s grundlag – som bl a tar bort vetorätten från 63 områden, gör EU:s grundlag överordnad vår, gör polisiära och straffrättsliga frågor överstatliga, överlämnar vår utrikespolitik, gränsskydd och immigrationspolitik till EU. Folkvalda har inte ens rätt att lägga lagförslag i EU.

Vår uppgift blir nu att dels riva upp beslutet om Lissabonfördraget, dels verka för ett utträde ur detta EU som utvecklats till en odemokratisk, byråkrati av enorma proportioner.

Annonser

3 Responses to Dagen Sverige såldes ut

 1. Rune skriver:

  Men fanns det något Lissabonfördrag att ta ställning till? Det föll ju platt till marken när Irland tackade nej. Riksdagens omröstning är ju då en symbolhandling utan praktisk betydelse. Dessutom var ju många frånvarande så legitimiteten är ju ganska ihålig.

 2. Fenrisulv skriver:

  Tror t o m (om jag inte är felunderrättad) att det faktiskt är 68 områden där vetorätten försvinner. Oaktat det så är detta inget annat än rena larvet. En riksdag som röstar om något som egentligen inte finns (se Runes inlägg ovan) och gör det utan att låta folket få göra sin röst hörd. En socialdemokratisk politiker från Blekingevid namn Eva-Britt Dahlström skriver på sin blogg:

  ”Så röstade då riksdagsledamöterna igenom Lissabonfördraget. Det hjälpte naturligtvis inte man hade en tuff debatt i kammaren med ett fåtal intresserade ledamöter av vad man kunde se i svt:s sändningar.
  Den debatten hade varit bra om man tagit långt innan och framförallt med Sveriges folk.

  Istället dumförklarade man folket, trots att de enskilda riksdagsledamöterna inte hade några särskilt höga kunskaper och framförallt inte hade givits rätten i något demokratiskt riksdagsval att lämna över makt från riksdagen till EU:s institutioner.

  Naturligtvis ven partipiskan- att avstå från att rösta är en sak- att rösta nej hade inneburit att man uteslutits från partiet.”

  I ett svar på en inläggskommentar skriver Eva-Britt också:

  ”Vi har helt olika åsikter och jag har redan kommenterat dina frågeställningar många gånger och tänker inte göra det igen. Jag kan bara beklaga att du negligerar de invändningar som finns och sällar dej till att tron att bara för att vi sagt sa till EU 1994 så skulle det innebära ett ja till allt som EU:s ledare beslutar sig för. Låt mig bara påminna om att sedan vi sa ja till Eu som då var ett helt annat EU har vi sen Maastrichtfördraget tagit bort nationalstaternas veton på 138 områden- och med Lissabonfördraget blir det 68 områden till.

  Du vill ha ett Europas förenta stater- jag vill det inte- oavsett dej och mej är det rimligt att det svenska folket får säga sitt- liksom andra medlemsstaters befolkningar när EU förändras så mycket- och det handlade inte folkomröstningen till EU om 1994- tvärtom bestred förespråkarna att många av de förändringar som vi nu har ställts inför, någonsin skulle kunna uppstå. Då tarvar det faktiskt ett nytt mandat från folket. Nationalism behöver inte alls leda till krig- vad jag vet har vi i Sverige inte haft krig på över 300 år.
  Jag gillar inte övertoner åt vare sig ena eller andra hållet- ej heller generaliseringar!/Eva-Britt”

  Ovanligt vettiga ord för att komma från en sosse, tycker jag. Heders åt henne för att hon vågar säga vad många sossar med säkerhet egentligen tycker.

 3. z999 skriver:

  Att svenska makthavare är trötta på att störas av folket med folkomröstningar är väl ganska klart? Se nedanstående länk-
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article439668.ab

  Sverigedemokratisk ungdom är hjältar som anmälde tilltaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: