Refuserat; Lissabonfördraget och Sverige

Skribent: Kent Ekeroth, internationell sekreterare och kandidat till Europaparlamentet

Följande inlägg har blivit refuserat av Sydsvenskan, DN, SvD, GP, Dagen, Världen idag och Skånskan:

————————

Den 20 november klubbar riksdagen igenom Lissabonfördraget, d.v.s. EU:s grundlag. Denna grundlag har blivit nedröstad hela tre gånger; av Holland, Frankrike och i juni även Irland. Enligt gällande regler har denna grundlag fallit eftersom alla EU:s medlemsländer måste godkänna den. Men EU-eliten har inte mycket respekt för folkviljan vilket Irland är senaste exemplet på.

Det diskuteras nämligen att irländarna ska rösta igen om Lissabonfördraget, trots att de för bara några månader sedan röstade tydligt nej. Enligt the Irish Times 17 november ska Irland senast i december meddela om de kommer hålla en andra omröstning eller ej. Oavsett utgång där är signalen tydlig; irländarna röstade ”fel” och ska på ett eller annat sätt tvingas in i Lissabonfördraget, antingen genom att rösta ”rätt” eller genom att klubba igenom det i deras parlamentariska församling.

Här hemma i Sverige befinner vi oss i den absurda situationen att svenska folket inte ens tillåts säga sitt om införandet av denna överstatliga EU-grundlag. Skulle jämförelsevis vår svenska grundlag ändras krävs det en folkomröstning eller ett riksdagsval innan ändringarna träder i kraft. Men när Sverige väntas klubba igenom EU:s grundlag blir svenska folket inte ens tillfrågade, trots att undersökningar visat att 70% vill ställa Lissabonfördraget inför en folkomröstning. Även i Sverige uppvisar de styrande ett öppet förakt för folkviljan.

Lissabonfördraget har långtgående konsekvenser för Sveriges självständighet. Vi kommer bl a ge upp vår utrikespolitik, förlora vår självbestämmanderätt över våra naturtillgångar och göra EU:s grundlag överordnad svensk. Om denna långtgående maktförskjutning till det odemokratiska och byråkratiska EU tillfrågas inte svenska folket.
 
Detta vänder sig Sverigedemokraterna starkt emot. Vi vill se ett Europa med frihandel, men utan överstatlighet, och utan att Sverige ger upp sin självständighet och flyttar makt till EU-byråkraterna och den odemokratiska koloss som byggts upp. Vi tycker att Sverige är värt att bevara. Vad tycker du?

Annonser

4 Responses to Refuserat; Lissabonfördraget och Sverige

 1. Kurtan skriver:

  Föreslår att Sd upplyser samtliga riksdagsledamöter om konsekvenser av deras handlande utöver en mycket trolig folktribunal i framtiden…

  19 kap. Om brott mot rikets säkerhet

  1 § Den som, med uppsåt att riket eller del därav skall, med våldsamma eller eljest lagstridiga medel eller med utländskt bistånd, läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt eller att del av riket skall sålunda lösryckas, företager handling som innebär fara för uppsåtets förverkligande, dömes för högförräderi till fängelse i tio år eller på livstid eller, om faran var ringa, i lägst fyra och högst tio år.

  MVH

  P.s. Detta fördrag kan utan tvivel betraktas som högförräderi D.s

 2. johanandersson skriver:

  Kan nämna att SDU tidigare i år, i våras, anmält Reinfeldt för högförräderi just med anledning av Lissabonfördraget.

 3. Robin_Shadowes skriver:

  4-10 år är inte nog. Döms dom skyldiga är det exekutionspatrullen som väntar. Så pass allvarligt är deras brott.

 4. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Riksdagsledamöterna är tillsatta av systemets kotterier/partier, inte av väljarna. Deras karriärer är avhängiga av graden av solidaritet gentemot partiet, inte partiets väljare. Det enda kravet på väljarkåren är att rösta i en så pass hög utsträckning att valförfarandet blir legitimt. Hur man röstar är inte särskilt viktigt.

  Varför då dra in väljarkåren i beslut som ”systemet” inte vill skall gå det emot? Jfr. med hur en amerikansk kongressledamot FÖRST måste tänka på väljarna därhemma, INNAN han/hon tänker på partiet. Det amerikanska folket lever inte alltid upp till de höga(!) krav som systemet ställer på samhällsmedborgarna, men i Sverige är vi i princip reducerade till att rösta för ett statistiskt högt valdeltagande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: