Favorit i repris

Skribent: Krister Maconi, SD Borås

untitledI helgen arrangerade LO och ABF det årligen återkommande spektaklet Socialistiskt Forum. Det har visserligen fått berättigad uppmärksamhet tidigare (se bl.a Svd den 14/11) men jag kunde inte hålla mig från att uppmärksamma eventuella läsare på ytterligare några smaskiga seminariepunkter. Att Pierre Schori och Carl Tham, några av de socialdemokratiska skräckkabinettets mer framstående figurer skulle återfinnas bland föredragshållarna är inte direkt förvånande, men att Jan Eliasson, Bengt Göransson och tidigare ambassadören professor Krister Wahlbäck återfinns i det här sammanhanget är rent ut sakt bedrövligt.

Den som kanske tröttnat på Svensk-Kubanska Föreningens och tidskriften Proletärens lätt förutsägbara litanior kunde denna gång glädja sig åt Kvarnby folkhögskolas redogörelse för framstegen i diktator Chavez venezuelanska experimentverkstad, något tvivel beträffande folkhögskolans kompetens råder knappast då man låter meddela att man besökt landet vid upprepade tillfällen sedan 2004. Skönt att veta att våra skattemedel används på ett ansvarsfullt sätt. Ja en del har då råd att flyga och fara, inte utan att man blir lite avundsjuk även om destinationen nog blivit en annan. ”Med karta och kompass mot socialism” påannonserar ”tankesmedjan” konflikt, skall det verkligen behövas i den här församlingen?

Unga S-kvinnor Rebella vill ”krossa kärnfamiljen med förnuft och sans” (!), inte alldeles lätt då dessa två ingredienser helt klart lyser med sin frånvaro i ABF-huset denna helg. Bland gycklare och hycklare ville bidragsekvilibristerna i SSU gärna lyfta fram frågan om fondsocialismens renässans. Grabbarna och tjejerna i den här krympande skaran var knappast påtänkta då det samlade svenska näringslivet satte stopp för galenskapen senast det begav sig. Charlatanen och religionshistorikern Mattias Gardell drar sitt strå till stacken med ett föredrag om ”den liberala tortyrideologin”. Om ni tyckte det var lagom upphetsande så kanske ett samtal kring vänsterns förlamande melankoli och genusvetenskapens brist på revolutionära horisonter i regi av Tidskriften Fronesis kunde lockat?

Gamle kommunistpampen C H Hermansson, ni vet han som en gång tyckte att ”Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän” kommenterade filmen ”kärlek, revolution och andra farliga saker” för de mer romantiskt lagda. Poesiinslaget bjöd på ”klasshat i vår tid”, Latinamerikagrupperna ville anlägga ett genusperspektiv på svensk handel och trotskisterna beklagade sig över ”det impotenta franska kommunistpartiet”, Lars Ohly fick ett helt eget seminarium med rubriken ”Vem är du egentligen?”. Det hela avslutades helt stilenligt med en teaterföreställning om det kommunistiska manifestet.

Svensk socialdemokrati har visserligen ett historiskt milt sagt ambivalent förhållande till marxismen och marxistiska eller marxist-leninistiska partier och organisationer. Att man än idag fullt öppet stödjer och uppmuntrar en extremvänster var högsta önskan är att undergräva och förgöra våra demokratiska institutioner och det västerländska kulturarvet eller åtminstone vad som återstår av det är skamligt, den återkommande demokratiretoriken är inget annat än ett utslag av ett hårdhudat, vämjeligt hyckleri!

Annonser

5 Responses to Favorit i repris

 1. z999 skriver:

  Gillade bildserien 🙂

  Sen är det ju också så att även ”borgerliga” personer har en väldigt hög acceptans mot den här typen av vänster. Moderater påstår att de vill undvika Sd för att de har någon annan värdegrund eller vad de nu brukar använda som ersättning för normalt folkvett. Däremot har de inte samma problem med kommunister i riksdagen och Stalins värdegrund är inget som moderaterna anser vara tillräckligt fel för att särbehandla vissa personer på vänsterkanten. Och sen, man får ju vara väldigt djupt troende moderat för att inte inse att även moderat politik bygger på snälla skattebetalare med oändligt tålamod.

 2. Sivan skriver:

  Det märkliga i detta lilla land är att: Nazismen är förbjuden, och kommunismen tillåten.
  Kommunismens brott är minst lika eländiga som Nazismens.

 3. Sam skriver:

  Finns det några siffror på hur många som dött av nazism eller kommunism?

 4. Oscar Troedson skriver:

  Sivan – ”Nazism är förbjuden och kommunismen tillåten” – Utveckla?
  Jag antar att du syftar på en strikt juridisk term då du använder dig av ordvalet ”förbjuden”?

  Du kanske snarare syftar på användandet av ideologins symboler?

 5. ISD skriver:

  When Latin Amerika becomes chaotic because of those unresponsible, imoral, dishonest communists(Lula, Chavez, Morales and their criminal gangs-FARC, MST, Via Campesina and others) like it happenned in Cuba, then the problem starts to Europe and North Amerika because then a lot more of miserables will want to run away from that hole in the hell.

  Before somone calls me racist, better to know that I’m brazilian, then I am from LA and I know what I’m talking about and said so little now.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: