Diskriminering är ok – men bara om det är män som utsätts

Det kunde inte vara mer tydligt; media klagar och jämrar sig och ropar högt efter ”kvotering” när de upptäcker den minst lilla ”snedfördelning” inom olika områden; yrken, utbildningar, löner osv – men bara när det är till ”nackdel” för kvinnor. Så länge det är kvinnor som ska ”kvoteras” in har media knappast opponerat sig – tvärtom. Det är ju media som drivit kvoteringssnackat som hårdast.

Men när det handlar om att män kvoteras in på bekostnad av kvinnorna, ja då blir gråter media högt. Barbro Hedvall skriver:

Inte kvotera utbildningsplatser i vart fall, vilket är vad utbildningsinstitutioner här och där gör. Att utesluta kvinnor som har bättre betyg till förmån för män med sämre är en orättvisa som inte ska accepteras.

Socialistiska tidningen City Stockholm snyftar om hur en kvinna blev bortkvoterad till veterinärutbildningen:

 Killar som gick på samma skola och med samma betyg kom in. Jag fick aldrig en chans vilket känns rätt hopplöst. Det känns som jag kastat bort fem år av mitt liv, säger Sofia som nu arbetar som hästtränare.

Gunnar Strömmer anser att bortsorterandet av kvinnor är olagligt.

– Såväl EU som Högsta domstolen har klargjort att alla måste behandlas lika, oavsett kön eller ras.

Oj, vad var allt snack om att ”alla måste behandlas lika, oavsett kön eller ras” när det var män som ivrigt bortkvoterades? Några exempel:

Högskolorna når inte jämställdhetsmål

Få kvinnor med vid bordet när styrelser väljs

Få kvinnor bland sportjournalisterna

Nu ska kvinnorna ta sig in i polispiketen

Så patetiskt att läsa om hur media i ena sekunder snyftar högt om hur sorgligt det är att kvinnor är ”underrepresenterade” på det enda och andra stället, och lobbar för ”kvotering”, men när kvoteringen istället råkar gynna männen, ja då är det ”olagligt”. Det är vidrigt att se hur hycklande svensk media är.

Givetvis bör det vara så att ingen kvotering eller ”positiv särbehandling” (=diskriminering) överhuvudtaget ska finnas. Det gäller intag till högskola, bolagsstyrelser, polisen eller sjukvården. Det gäller även beträffande sjukvård där bl a region Skåne nu diskriminerar svenskar till förmån för illegala invandrare, som får gratis akutsjukvård (och tandvård) där svenskar får betala.

Bort med allt sånt – och bort med hycklande media.

Annonser

10 Responses to Diskriminering är ok – men bara om det är män som utsätts

 1. John skriver:

  Bra skrivet! Har själv tänkt på det där. Man blir frustrerad men man får helst inte säga något för då är man ett djur ju.

 2. hof skriver:

  Absolut, kvotering i alla dess former borde vara förbjudet.

 3. Martin skriver:

  Vad bra att ni tar upp den här dubbelmoralen. Ordspråket ”den som gräver en grop åt andra…” passar bra in.

 4. Skogman skriver:

  Det tråkiga är att det är så få kvinnor som öppet vågar påtala dessa orimligheter i samhället.

 5. Magnus Svensson skriver:

  Bra skrivet! Vi lever i ett samhälle som flödar över av politiskt korrekta företeelser. Hela grejen med kvotering är absurd. Vad är det hemska med att det finns fler män på ett ställe och fler kvinnor på ett annat? Blir det ena könet mindre värt för att andelen män eller kvinnor i en sektor inte är exakt 50/50? Nej, människans värde och integritet ligger i något helt annat. Dessutom är män och kvinnor olika och de passar generellt sett olika bra inom olika branscher.

 6. […] Det skulle vara mycket intressant att se någon Sverigedemokrat besvara ovanstående kritik, kanske SDbloggen kan göra ett […]

 7. z999 skriver:

  Kvotering är väl ofta en sådan där ofarlig fråga för fjolliga kärringar med för lite att göra. Feminist har idag ändrat betydelse på samma sätt som ordet rasist. På den tiden då kvinnor slogs för lika rösträtt och annat så var feminism inte politiskt korrekt, plus att det var mer allmänna frågor som verkligen gällde för kvinnor. En feminist idag är oftast ett ängsligt våp som går omkring och väntar på att bli inkvoterad någonstans av en stark man.

  Vi hade nyligen en trettonårig flicka som blev stenad i Somalia efter att hon blivit våldtagen. Somalia kommer aldrig att ifrågasätta sin inställning till kvinnor och våldtäkter så länge som värderelativister i västvärlden aldrig på något sätt tar ställning för kvinnor inom islam (det var enligt sharialagarna som hon dömdes och sharialagars införande i Europa diskuteras nu utan ett pip från feministerna).

 8. Mia skriver:

  Men gud vad löjligt.

  Män har favoriserats i arbetslivet i århundraden och blir det på de flesta arbetsplatser fortfarande.

  Sen sitter ni och gnäller när kvinnor får lite försprång ett par gånger.

  Välkomna killar till hur det känns att bli bortsållad eller utelåst pga sitt kön. Vi kvinnor har levt med det sen urminnes tider.

  Men ni gnäller jävligt mycket mer över saken än vi gör.

 9. z999 skriver:

  Det är ganska populärt att kritisera feminismen numera, men man ska komma ihåg att svensk/västerländsk kvinnosyn är en oerhört viktig skillnad mellan iländerna och uländerna. Den har haft en oerhörd betydelse för den positiva utvecklingen av västvärlden. Våldtäkter och en allmänt efterbliven (ur svensk synvinkel alltså) kvinnosyn är enligt FN den främsta orsaken till spridningen av hiv i Afrika. Vilket i sin tur stoppar en massa andra framsteg.

 10. ISD skriver:

  Discrimination is ok also against who defends SD like I do.

  I tried to have a blog in Expressen.se, it was deleted with the excuse that it was writen in english, I was completely blocked because I started questioning them and denuncing the discrimination in other blogs.

  I’m not allowed to comment in SVT forum if I don’t write in swedish.

  *There is nothing about language in the rules of Expressen nor SVT.

  Now, my blog in Aftonbladet was completely deleted. I have tried to re-publish some posts I had saved, some already were deleted with the excuse that they were inappropriated even though they all were published for months, besides even a post that was only statistics from Brå about immigrants and criminality. Now it has been quiet for 2 days, let’s see how long my blog will survive in AB again.

  And do they claim for multiculture society and defend the immigrants to keep their cultures??? Yes, they do, but only if the immigrant is an ignorant miserable who needs social contributions and vote for them to keep them in power. They want and defend this kind of expensive and useless immigrants to keep them as a manipulation mass depending on them just to vote for them!

  Thanks God, S and Alliance, I’m not ignorant nor miserable and I don’t need nome of you. I’m indepent and I vote for SD!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: