Gratis sjukvård till illegala invandrare är orimligt och skadligt

Signaturen Styvstråig

Mantrat ”tillgänglighet” i sjukvården ska nu även bli gångbart för dem som vistas olovligt i Sverige. På DNdebatt den 4 september 2008 försöker en socialdemokratisk arbetsgrupp att kringgå grunden för svensk sjukvård. Att den ges till svenskarna i utbyte mot deras skatter. (S) föreslår att de som lever här utan tillstånd ska ha rätt att få vardagssjukvård. Visserligen ska de betala något, men debattörerna ifrågasätter sjukvårdens priser, som de menar är ”orimligt höga” och behöver räknas ner. Att sjukhusen enbart får täcka sina kostnader utan påslag för vinst kan väl inte vara obekant för (s). De tycks mena att de som myndigheterna ansett inte ska få vara här ska betala ett lägre ”sidopris” och att skattepengar ska skjuta till det som fattas. Det strider mot lagen, på samma sätt som sjukvård eller tandvård till sänkta avgifter för gömda eller papperslösa. Det verkar inte bekymra politiken och media hjälper gärna till att förvränga fakta.

Att sjukvården inte har marginaler att ge de extratider som skulle krävas verkar man inte ha tänkt på. Det är naivt att tro att denna utvidgning skulle stanna vid bassjukvård.

Dagens verklighet för vården av utlänningar är budgetar som går med miljonunderskott, uteblivna betalningar, en byråkratisk snårskog av svårtolkade regler och ett ökat tryck från den stora gruppen anhöriginvandrare. Och denna situation vill (s) späda på genom att ännu fler ska tas emot. Om villkoren blir ännu generösare leder detta på sikt till större utnyttjande. Vi får det system som våra regler tillåter. Att frångå sambandet till skattefinansieringen kan bli den tuva som till slut stjälper den offentliga vården.

Goda idéer som skulle förbättra svenskarnas vård – förslag som bygger på aktiva medborgare som tar egna initiativ- får ofta tummen ner, med motiveringen att befolkningen i invandrarområdena ändå inte skulle komma att dra nytta av förslagen. Politikerna borde lämna sitt ängsliga sneglande till media, särintressen och påtryckargrupper. I stället borde diskuteras vad de gemensamma resurserna ska användas till.

Länk till artikeln i DN 4/9-08

Annonser

6 Responses to Gratis sjukvård till illegala invandrare är orimligt och skadligt

 1. Die Dumme Schwede!!!! skriver:

  I min kommun har alla former av vårdcentraler infört ; ”Endast kontant betalning”!
  Detta på grund av uteblivna betalningar för gjorda tjänster! Detta är särskilt markant i de ”multikulturella områdena”!
  V.S.B = Vilket skulle Bevisas!!!!

 2. Robert Boström skriver:

  Att ge illegala invandrare gratis sjukvård är inte orimligt, det är vansinne! Endast här i Sverige kan vi vara så dumma och korkade att ens komma på ett sånt förslag. Gratis sjukvård till illegala invandrare dränerar vår välfärd!

 3. Skogman skriver:

  Återigen så visar politisk beslutsfattning att behovet av en konstitutionslag är nödvändig. Åtminstone för folkets bästa!

 4. z999 skriver:

  Vad tror ni om att lösa finanskrisen med arbetskraftsinvandring?
  ** duckar **

 5. Pär-Ola skriver:

  Exportera välfärdspolitik istället för att importera u-landsproblematik!

 6. Anna Hagerström skriver:

  Ett ännu bättre Politiks Korrekt erbjudande vore väl:

  – Alla invandrare betalar lägre skatt eftersom dom berikar kulturen så färgstarkt.
  – Alla Muslimer har rätt till 4 timmars bön på arbetsgivarens beskostnad.
  – Alla Afrikaner skall få ny bil vart 4’e år.
  osv.
  osv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: