Angående sd:s torgmöte i Malmö

Normalt bukar jag försöka skriva lite mer analyserande, men nedanstående citat från Sydsvenskan talar för sig självt:

På andra sidan poliskedjan står Ann-Sofie Jakobsson och busvisslar. Hon är vänsterpartist, sitter i tekniska nämnden i Malmö. Några timmar tidigare fick hon ett sms med en anonym avsändare, säger hon. Texten berättade att sd skulle ha möte och att det var läge att protestera.
– De har rätt att hålla sitt möte, och vi har rätt att säga vad vi tycker, säger hon och visslar på nytt.

Att folkmassan hindrar sd från att höras? Det rycker Ann-Sofie Jakobsson på axlarna åt.
– Så kan det bli. Folk blir arga av sd, de ljuger.

Är det okej att kasta pappmuggar och frukt på sd:arna?
Ann-Sofie Jakobsson funderar en kort stund.
– Ingen kommentar, säger hon sedan, men tillägger:
– Jag varken fördömer eller… Nej, så här: jag fördömer det inte. Det är vad jag har att säga om det.

Annonser

17 Responses to Angående sd:s torgmöte i Malmö

 1. Magnus skriver:

  Har aldrig röstat på sd innan men efter att ha sett detta tal och dessa pajaser som står runt om så verkar det vara som att de har en mening med sin politik eftersom annars hade inte folk försökt dölja deras budska. Sd ni har min röst iallafall

 2. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Det anmärkningsvärda är väl att vår bottenlöst odugliga poliskår inte grep en enda av högmålsförbrytarna. Att observera, inte ingripa vid brott är tydligen den nya melodin för polisen. Och dumma Svenne förstår ingenting.

 3. Lassese skriver:

  Ann-Sofie Jakobsson finns inte med på Listan över Tekniska nämndens ledamöter och ersättare på http://www.malmo.se.
  Men det finns en domän: http://www.annsofiejakobsson.se/ och när man tittar där så förklarar det ju hennes ställningstagande… Hon är helt enkelt rädd att tappa sin försörjning om SD kommer till makten.

 4. Robsten skriver:

  och här är hennes offentliga kontaktuppgifter, om någon vill förmedla någon åsikt till henne.

  Ann-Sofie Jakobsson
  Kontor – St gertrudsgatan, Mediacenter, Malmö.
  Telefon, Mediacenter – +46 (0)40 18 70 94
  Mobil – +46 (0)73 566 89 67
  Skype – ann-sofie1979
  E-mail – annsofiem (at) gmail.com

 5. Lennart Persson skriver:

  Citat:
  ”Det anmärkningsvärda är väl att vår bottenlöst odugliga poliskår inte grep en enda av högmålsförbrytarna.”
  Kvalle i Mossatresk

  Det verkar ganska klart att polisen inte fullgjort sina uppgifter, kanske har de tom begått tjänstefel (om det nu kallas så även polisen dabbar sig i tjänst?)!

  Kolla här:
  http://babord.wordpress.com/2008/10/04/vissla-ar-det-nya-gatsten/#comment-68

  Läs antiisms inlägg ang mötes – och demonstrationsfriheten (scrolla ned en bit).
  Kolla även min (Lennart Persson) reaktion på antiisms inlägg (inlägget näst efter antiisms). Jag vet inte om jag har rätt i mina slutsatser då jag inte är jurist, men nog fasen osar det om hela saken.

  Jag hoppas SD gör en JO-anmälan så det får prövas. Det vore bra om vi vet om lagen gäller för alla eller bara de som har ”rätt” åsikter. Det är ganska avgörande för hur jag som privatperson måste förhålla mig till lagen.

 6. Erik Larsson skriver:

  Jag ahr aldrig röstat på Vänsterpartiet innan men nu kommer jag verkligen göra det! GO ANN-SOFIE!

 7. Håkan Liljeberg skriver:

  Ja det är vanligt att inte bara Ung Vänster utan även SSU och folkvalda vänsterpolitiker försöker hindra andra partier att utöva sin demokratiska rätt. Det är också vanligt att Ung Vänster och SSU-medlemmar är med i AFA.

  Jag tycker att det är rena skämtet att socialdemokrater och vänsterpartister åker som valobservatörer till Ryssland och Vitryssland när man själva har ett kraftigt problem med sin demokratiska inställning till konkurrerande partier i Sverige.

  Vitryssland light skulle jag vilja kalla det när man är så rädd för att ett parti som sverigedemokraterna skall bli vågmästare(som Ny Demokrati 1991), att man försöker förvägra deras rättigheter genom att brännmärka dem som ”fascister”och”nazister”. Konstigt nog är vi det parti som är mest positiva till staten israels existens. Men vänstern anser sig ha monopol på sanningen..

 8. Mats skriver:

  Jag är full av beundran för er modiga Sd politiker som trots att ni motarbetas av samtliga riksdagspartier, media och en massa extremvänsterdårar står ni fast i er övertygelse. Stå starka! och tappa inte modet, för ni behövs för att återupprätta demokratin i Sverige.
  Min röst ska jag gladeligen lägga på er 2010!

 9. Robsten skriver:

  Ha, ha, Du Erik Larsson har alltid röstat på V och kommer alltid göra det, du har aldrig ens funderat på att rösta på något annat. Vem tror du att du lurar?

 10. Hm skriver:

  Kommunisterna (vänsterpartiet) förtjänar väljare som Erik Larsson. Nazism, kommunism, fascism, same shit different names! Den rödbrunsvarta röran är lika oaptitlig i vilket skick den än serveras!

 11. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Att extremvänstern ser våldet som sin naturliga argumentation är väl känt. Att en del vänsterpartister och sossar inte tolererar andras åsikter har vi många exempel på genom åren. Det är inget överraskande i detta.

  Att polisen och rättsväsendet är selektiva i sin yrkesutövning är skandalöst och ett nederlag för rättssamhället. Att de INTE FÖRSTÅR hur viktig mötes- och demonstrationsfriheten är för ett fritt samhälle är makalöst. En taktik som går ut på att inte provosera gärningsmannen vid brottets utförande för att själva slippa obehag är häpnadsväckande. Att man undviker att knipa ens en enda person ger ett rejält bottenbetyg åt dessa oduglingar(!) i uniform. Det kostar ingenting att begå ett högmålsbrott utan gärningsmännen kan till och med stoltsera med det offentligt. Och detta händer gång på gång!!

  Och det händer andra. När Ians Det nya partiert hade torgmöte i Östersumd på sin tid förstördes det helt av extremistmobben. En person dömdes småningom till 500 kr. i böter. Det löjligt låga straffet motiverades av tingsrätten med att Ian kallat dem ”hulliganer” när de angrep högtalaranläggningen och podiet. Polisen stod som vanligt handfallen. Ians ”provokation” var alltså förmildrande enligt tingsrätten.

  Det är polisen och rättsväsendet i övrigt som skall ha tårtan i ansiktet. De upprätthåller den svenska traditionen att politiken står över juridiken. En konsekvens av detta blir att vissa, av makteliten ogillade, åsikter inte skall skyddas. Å den andra sidan skall de politiskt korrekta åsikterna skyddas med alla resurser om behov föreligger. Framförallt kan vi inte lita på polisens vilja att upprätthålla viktiga principer och lagar utan vilka det fria samhället uniformeras.

 12. Mia skriver:

  Det först jag tänke var: Är Erik (Amlqvist) okej?

  Sen slog det mig att ingen av oss är fan okej. Inte i ett sånt här land.

  Det är bara tragiskt.

 13. Robsten skriver:

  Från Sydsvenskan:
  -””Vänsterpartisten Ann-Sofie Jakobsson anser att frågan om vem som vinner på protesterna är ointressant.
  – Det är inte populism, det här. Det är arga Malmöbor. En arg folkmassa sätter sig inte ner och lägger upp en strategi.””-

  Nu är det fler än vänsterslöddret som kan bli förbannade, jag väntar……

  -””Talet blir kort, en kvart kanske. Eskorterade av polisen kör sd:s bruna Chevrolet-van iväg mot Stortorget. Kvar står demonstranterna. ”Kom inte tillbaka!” ropar de efter sd-bilen.

  Flera av dem ler mot varandra. Segerrusigt.””-

  Ja, det är tragiskt. Demokratin förlorade, slöddret ler segerrusigt. Så mycket var demokratin värd när det kom någon som tyckte annorlunda. Det krävs nog att flera ställer sig på barrikaderna så slöddret inte kan ”le segerrusigt” i alla evighet.

 14. Tore skriver:

  Det bästa vore att ta bort deras försörjning. Tidningsstöd, Allmäna arvsfonden och
  naturligtvis deras socialbidrag. När dessa börjar bli hungriga, tvingas de till arbete,
  om nu detta finns kvar.
  Motåtgärder krävs, nu när polismyndighet är handlingsförlamade. Planera, agera!…

 15. HM skriver:

  Bananer? Det var väl inte på ett zoo och mata aporna? All politik ska skötas med argumentation. Hur kan man bli så trångsynt att kasta bananer, kasta argument nästa gång…Kan inte vara så svårt mot ett parti som bara har en huvudinriktning.

 16. Benjamin skriver:

  Jag förstår verkligen inte vad dessa antidemokratiska vänsterextrema personer håller på med, Sverige håller på att bli förlorat pågrund av dem!

  MVH Benjamin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: