EU har godkänt sin nationalsång

Gästskribent: Kent Ekeroth, internationell sekreterare, Sverigedemokraterna

EU Business rapporterar nu att EU-parlamentets ”Constitutional Affairs Committee” har godkänd användandet av en EU nationalsång och motto. Det införs även en ”national dag” den 9 maj, som de kallar ”europadagen”:

The anthem is to be performed at the opening ceremony following each European election and at formal sittings and the motto will be reproduced on all official EU parliament documents.

On top of that, the celebration of ”Europe Day” on May 9 will be formally recognised by the parliament.

Är det fortfarande någon som inte tror på ett superstatsbygge a la EU?

Annonser

3 Responses to EU har godkänt sin nationalsång

 1. Erik Hellsborn skriver:

  Superstats-byggarna kan få fira bäst de vill 9 maj. Min åsikt är dock klar: Europas sanna nationaldag är 20 juni. Det var på detta datum år 451 som Europa föddes på Châlons bloddränkta fält.

 2. z999 skriver:

  Jag tycker att första september (invasionen av Polen 1939) ska bli EU’s nationaldag. Skämt åsido, jag håller med Erik Hellsborn.

 3. Info skriver:

  SVERIGES RADIO BEKÄMPAR SVERIGEDEMOKRATERNA

  KAMPEN MOT NAZISMEN
  Torsdagen den 18 septemeber kl 11.03 & 20.03 i P1
  Fredagen den 19 september kl 23.30 i P1
  Jonas Sundberg, EXPO, och Casia Bromberg

  ”I tre program tar vi här på Barnen i P1 upp frågan om hur elever och lärare kan bekämpa främlingsfientliga idéer i skolan. Det här är det tredje och sista programmet. — Nazismen och rasismen bland unga är ett verkligt problem i vårt land. Även om vi inte vill det! [Vilka ”VI”, för resten?] Eller inte vågar se det! Hur kan skolan arbeta för att motverka problem med rasism och nazism utan att göra sig skyldig till kränkning av åsikts- och yttrandefriheten?”

  Om Jonas Sundberg i tidn. Journalisten:

  ”Stiftelsen Expo, som ger ut tidningen med samma namn, har utsetts till svensk partner (´kontaktpunkt´) i Det europeiska nätverket för information om rasism och främlingsfientlighet (Raxen). —

  – Vi ska samla in information om främlingsfientlighet i Sverige och om aktiviteter mot den, säger Jonas Sundberg, projektledare på Expo. Vi vänder oss till institutioner och organisationer som på något sätt arbetar mot RASISM OCH FRÄMLINGSFIENTLIGHET, exempelvis idrottsklubbar. Man kommer också att söka information om diskriminering på arbetsplatser.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: