Almedalen dag 5, 6 och 7


Hej på er,

Ni får ursäkta oregelbundenheten i rapporterna. Den får skyllas på ett lågt antal laptops per capita hos den sverigedemokratiska Almedalsgruppen. De sista sverigedemokraterna är hur som helst tillbaka på fastlandet nu (förutom de på ön boende naturligtvis). Sammantaget – dock inte samtidigt – har vi varit åtminstone ett fyrtiotal på plats, från olika delar av landet: Stockholm, Göteborg, Skövde, Borås, Östersund, Härjedalen, Gävle, Örebro samt flertalet olika delar av Skåne och Blekinge. 

Marknadsståndet var igång hela veckan och var bitvis ganska välbesökt. Med några få undandag har de flesta som varit framme och ställt frågor och velat diskutera också varit trevliga och resonabla och det är ju precis så som det ska vara i ett sunt och väl fungerande samhälle; alla behöver givetvis inte tycka likadant, men man kan ju förslagsvis undanhålla sig från svordomar eller att be någon dra åt helvete bara för att denne råkar tycka annorlunda än en själv. Inte helt otippat är det representanter från ytterlighetspartierna/grupperna som uppvisat en bristande förmåga att bete sig vettigt och civiliserat.

Eftersom vi misstänkte att Göran Hägglund skulle fortsätta med sina tämligen osmakliga angrepp på oss sverigedemokrater såg vi till att vara på plats och dela lite SD-Kuriren när det var kristdemokraternas dag i Almedalen (onsdag, fjärde dagen). Ni kan läsa hela Hägglunds tal här. Han ägnade kanske en tredjel åt just Sd. Panik? Något. Som ni kanske märkte passade TV4 på att intervjua Jimmie i samband med Hägglunds tal, med efterföljande inbjudan till debatt. Vi väntar med spänning på besked…

Som ni kanske också märkte passade även (s) och (mp) på att gå till angrepp mot oss i oppositionen. Mer om det här.

Klart jobbigast under veckan var ett folkpartistiskt kommunalråd (vi utelämnar namn och kommun av respekt för den individuella integriteten, åtminstone tillsvidare) som antastade Jimmie under en annars trevlig kväll på Donners Brunn. När vakten slutligen kom för att slänga ut henne lovade hon dock att lugna ner sig, och lyckades också förhålla sig någorlunda lugn.

Lagom till att turen kommit till vänstern och Lasse Ohly (lördag, sista dagen), var Almedalen ganska dött och journalisterna, bloggarna, politikerna, lobbyisterna och alla andra hade bytts ut mot festande och mer eller mindre ölglada stockholmare. Kanske något inspirerande av dem passade även bloggens representanter på att njuta av lite sol och pilsner den sista dagen, innan det var dags för hemfärd natten mot söndagen. Nytta och nöje, med andra ord. 

Bloggen tackar alla sverigedemokrater på plats för ett mycket trevligt umgänge under veckan som varit. Hoppas att vi hörs och syns om ett år igen!

Nedan följer några blandade bilder:  

Louise presenterade talare under torgmötet.

Erik pratar om SDU.

David Kronlid berättar om sina erfarenheter från landstinget.

Visdomsord.

Erik på besök i vikingaby.

Annonser

9 Responses to Almedalen dag 5, 6 och 7

 1. Mia skriver:

  Det där knallblå locket på tunnan ser inte så vikinga-aktigt ut.

  (Okej förlåt men jag var tvungen.) 😀

 2. Skogman skriver:

  Mia…Det där knallblåa locket du ser är nog i själva verket en blå soppåse som är krängd över en tunna. Valet av färg är väl inte helt fel med tanke på det där med syn och annat dagen efter, hehe!

 3. Christian Westling skriver:

  Men… Var är våra überlyxiga ”semesta!”-bilder från sista dagen?
  Några av oss var väldigt mañana och låg på Kallis mellan 12 och 19 och solade i deras solsängar.
  Något jag tänker fortsätta med på sydligare breddgrader. Marbella, here i come.

  Adios amigos.

 4. z999 skriver:

  Det var f-n vad karismatiska alla Sd’are är på bild. Menar inte bara här utan även i riksmedian.

 5. rim skriver:

  Du är verkligen stilig Erik, ser ut som en riktig viking.

 6. Exarkun skriver:

  I den mån han ser stilig ut beror det på att jag står bakom kameran och att det på något sätt reflekteras även framåt.

 7. Molle skriver:

  trevligt jag skulla ha varit här om jag bara kunde vara ledig från mitt jobb den här veckan men ska ska försöka vara det nästa gång å även vara med på sverige års möten nästa år vad det nä kommer atta vara någon stans

 8. Christian Westling skriver:

  Jag hoppas alla lägger märke till vår(t) fin(a) bil(batteri)? 😀

  Almedalens hetaste ride…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: