Anna Larsson har naturligtvis ett ansvar

Anna Larsson heter en kolumnist på SvD som lite raljerande säger i sin rubrik ”jag är ansvarig för gruppvåldtäkterna”. En person som blivit arg hade skrivit till henne och gett henne och alla andra pk-journalister skulden till alla de problem en felaktig flyktingpolitik gett upphov till. Det publicistiska knep Larsson sedan gör är att jämställa det personen skriver till henne med vad Sverigedemokraterna står för. Den arga förtvivlade personen vräker ur sig saker som en del som tröttnat på den förda politiken brukar göra, speciellt på puben efter några öl. Att likställa det med den officiella politik Sd för är inte speciellt seriöst.


Naturligtvis har politiker och i förlängningen journalister ett ansvar för de problem som uppstår vid en dålig och misslyckat flyktingpolitik, vem skulle annars ha ansvaret? Vi läser i samma nummer av SvD som Larssons artikel finns i att en 13 flicka blivit våldtagen av två män i Ronna. Jag har ingen aning om vilken nationalitet männen har då tidningarna i Sverige inte skriver ut det, men är dessa män personer som vid en striktare och mer konsekvent flyktingpolitik inte ens skulle befinna sig i vårt land så finns där ett tungt ansvar för dem som ställt dörrarna på vid gavel till vårt land. Ett som är säkert är att denna flicka, blott 13 år gammal, kommer att få mentala men för livet av det inträffade.

Vidare skriver Larsson i sin kolumn.

Det finns idag en stark offermentalitet bland de främlingsfientliga. De känner sig diskriminerade, belagda med munkavle, förtryckta – och det är en farlig känsla. Vi måste ta fajten. Och lita på att humanism vinner över chauvinism, att solidaritet är starkare än egoism.

Jasså vi känner oss belagda men munkavle och diskriminerade, vi är inte det då? Som vanligt är journalistkåren skicklig i hur de lägger sina ord. Det här med solidaritet är ju en komplicerad fråga, för komplicerad för dagens journalister kanske. Är du solidarisk med människor som vill flytta från Irak och leva ett lugnare och bättre liv här så är du osolidarisk mot den inhemska befolkningen som är i behov av sjukvård, ålderdomsvård eller extra stöd i skolan. Vår gemensamma pengapåse är begränsad och räcker inte till allt, det borde Larsson veta. Skall svenska politiker vara solidariska mot det folk det representerar och som valde dem eller mot Iraks folk som i alla fall inte svälter?

Vidare skriver Larsson så här.

Sverigedemokraterna är hala. Kallar sig kulturnationalistiska, inte främlingsfientliga. Och det låter ju vackert. Men riktigt så ser inte många av de invandrarkritiska argumenten ut. Vilket kan vara bra att veta. Något man får om man som jag berör de här ämnena.

Jasså vi är hala för att vi inte kallar oss ”främlingsfientliga”, nu rör vi oss på sandlådenivå käre Larsson. Något som också kan vara bra att veta käre Larsson är att Sd vill ha ungefär samma flyktingpolitik som Finland eller Danmark. Är då hela Finlands regering, riksdag och befolkning främlingsfientlig? Det är inte Sd:s politik som sticker ut, det är Sveriges flyktingpolitik som sticker ut jämfört med övriga Europas. Förövrigt kallar jag mig inte ”kulturnationalist” utan rätt och slätt för ”nationalist”, sug på den du Anna!

Annonser

8 Responses to Anna Larsson har naturligtvis ett ansvar

 1. Die Dumme Schwede!!!! skriver:

  Bry Dig inte om Anna Larsson!
  Anna Larsson är en ”flumboll” som 90% av samtliga svenska journalister!
  Det konstiga i sammanhanget är, att en så tidigare seriös dagstidning som SVD låter Anna Larsson ”kräkas” sitt eget misslyckande över SD? SD är ju inte ens med i den svenska riksdagen än!!!!
  Anna Larsson är väl medveten om det totala fallissimanget av den svenska politiskt styrda invandringen och försöker nu kasta ”skit” på alla och envar utom den politiskt korrekta svenska journalist-kåren!!!!

 2. Sivan skriver:

  Bra skrivet.

 3. Robsten skriver:

  Har bjudit in Larsson till en debatt här eller kommentar. Om hon dyker upp vill jag i alla fall ha första tjing på att bemöta henne. I den mån ni andra bemöter henne gäller strika sakargument, inga invektiv, hot, svordomar eller svepande formuleringar, bara strikta fakta, vi vill ju visa upp vad en verklig debatt innebär. låt oss hoppas att hon vågar ställa upp;-)

 4. Ola skriver:

  Anna Larssons artikel innehåller de svepande formuleringar man kan vänta sig av en innerstads journalist. Anklagelserna är av typen; ”misshandlar du fortfarande din fru”.

  Förresten Masoud Kamali är igång igen på SvD:s brännpunkt:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1393243.svd

  Dom kommer alltid i par 😉

 5. Robsten skriver:

  Har bemött Kamali på egen blogg

 6. Jens skriver:

  Som alltid lysande skrivit!

 7. Josef Boberg skriver:

  Hmmm… – det finns en hel del sanningar i det ovanstående, faktiskt…

 8. Magnus A skriver:

  Även det att Anna i inledningen av artikeln menar att tortyr efter en utvisning motsvarar medeltidens vattenprov är ju väldigt oseriöst, och om hon hade haft rätt i det skulle ingen utvisas eftersom om det vore vattenprov skulle samtliga utvisade torteras och dö; död var ju enda utfall i nämnda medeltida procedur.

  Att nu en utvisad invandrare råkat ut för det är såklart sorgkligt, men vi har ju ”bara” tagit emot 80 procent av asylsökande och med tanke på strömmen av människor hit måste ju ändå 5000 om året utvisas.

  Vidare vet vi att militanta islamister flyr från länder som Saudiarabien och Egypten och ansluter sig till islamister i Londonistan, Holland eller Sverige. Vi vet vad de har för mål här och bör av det skälet utvisa dem. Vissa av dem köper annars hus i sitt hemland (t ex i Pakistan) eller åker hem och krigar för islamismen (t ex i Somalia). Om de något fall torteras efter utvisning begick vi då brott mot mänskliga rättigheter?

  Beträffande att utvisa islamister:

  Islamisterna av i dag vill att alla andra än muslimer lämnar arabvärlden. Ahmed al-Hazna al-Ghamdi sa visst (om jag inte fått sammanhanget om bakfoten) i en video i al-Jazeera 17 april 2002:

  “I will expel the Jews and Christians from the Arabian Peninsula and will not leave any but Muslim.”

  http://www.israelmilitary.net/showthread.php?p=31681

  Det var visst Muhammeds ord… Men enligt Gillis Kepel (Kampen om islam, s.135) nämndes det av al-Ghamdi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: