EU-ambassader – ett ytterliggare steg mot EU-staten

Gästskribent: Kent Ekeroth, internationell sekreterare
 
Den 3 maj rapporterade the Telegraph om EUs planer på att införa EU-ambassader. Tidningen har kommit över ett EU-dokument som diskuterar vad de kallar ””European External Action Service” (EEAS)” som föreslås i den nya konstitutionen.
 
Givetvis har det inte först någon öppen diskussion om detta eftersom byråkraterna och politikerna inte vill riskera ytterliggare debatt som kan riskera den nya konstitutionen – vilken håller på godkännas utan att folket för säga sitt.
 
Mer än 160 EU-kontor skulle göras om till ambassader runt om i världen. Dessutom skulle ambassadörerna bli ansvariga inför EU-parlamentet. Byråkraterna i Bryssel vill nämligen inte att ambassadörer ska knytas till respektive länder eftersom det kan ”dränera” makt från EU-organen såsom Kommissionen, till förmån för institutioner såsom EU Rådet, som representerar medlemsstaterna.

”Any inter-governmentalism of policy areas under Community competence has to be avoided,”

…står det i det hemliga dokumentet.

Enligt tidningen kommer EEAS att ha omkring 3 000 anställda i januari nästa år, för att sedan öka ändå upp till 20 000.
 
Enligt Lissabon fördraget, dvs konstitutionen med annat namn, finns det inga juridiska begränsningar för den gemensamma utrikespolitiken i EU.
 
Uppsala universitets remisssvar angående Lissabonfördraget (EU-konstitutionen) säger att det krävs en folkomröstning, eftersom Lissabonfördraget strider mot svensk grundlag, i det att så pass mycket makt flyttas bort från Sverige:

[Statsrådsberedningens] promemoria utmynnar i att en ratificering utan föregående ändring av regeringsformen inte möter något hinder. Vi gör motsatt bedömning. Det sker genom att vi först fixerar vad som enligt vår mening är en rimlig tolkning av formuleringen om ”principerna för statsskicket”. . .

[Det är] enligt vår mening politiskt tillrådligt att låta väljarna ta ställning till Lissabonfördraget. Det kan ske antingen genom att det ratificeras enligt samma ordning som gäller för grundlagsändring eller genom en rådgivande folkomröstning med reellt bindande verkan. Dels uppfylls därigenom ett elementärt krav på politisk hederlighet.

Att svenska politiker medvetet och uppsåtligen väljer att driva igenom detta total odemokratiska dokument, som kommer frånta Sverige både vår självbestämmande rätt, och rätten till våra egna naturtillgångar, är inget annat än landsförräderi och brott mot grundlagen. Skönt att vi redan polisanmält Reinfeldt för detta.

PS: Besök kampanjen för en folkomröstning om EU-konstitutionen

Annonser

One Response to EU-ambassader – ett ytterliggare steg mot EU-staten

  1. Kvalle i Mossatresk skriver:

    Målet är som alla kan se ett Europas Förenta Stater. I USA har makten genom åren mycket förskjutits från delstaterna till Washington. Redan inbördeskriget visade på det omöjliga i att bryta sig ur unionen – det var vad kriget handlade om, inte slavfrågan. Europa har en annan tradition än USA angående central styrning och likformighet inom länderna. Risken är stor att man försöker uniformera hela EU och Bryssel tar över bestämmandet över t. ex. viktiga råvaror. Vi är inte där än men vi färdas i farans riktning. De stora ländernas ledare tjusas säkert av att kunna spela en världsledande roll igen om Europas samlade resurser (minus Rysslands) står till deras förfogande. Kan vi förvänta oss att de stora partierna utvecklar sig till europeiska partier? Det är troligt det blir så. Vi marscherar stadigt mot det nya Rom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: