Bryter Sverige mot mänskliga rättigheter?

SvD Bännpunkt skriver ett antal centerpartister att Sverige bryter mot FN:s deklaration §25 där det står ”Tillgång till vård är en mänsklig rättighet”. Sverige bryter mot denna paragraf och allmänt mot de mänskliga rättigheterna, enligt författarna för att det lagförslag som sannolikt kommer att klubbas igenom den 20 maj innebär att sådan vård som ”inte kan anstå” endast kommer att ges. Detta gäller de som vistas olagligt i landet och saknar vad man populärt kallar ”papper”.

Nu har vi en massa lagar i vårt land som skall följas. Får man avslag på sin asylansökan så skall man åka tillbaka till det land man kom ifrån, det är hela vitsen med vårt asylsystem. Skall ens de enklaste och mest grundläggande lagar följas så skall de som är papperslösa och befinner sig illegalt i landet förpassas härifrån. På något outgrundligt sätt så har de som vistas illegalt i vårt land på något sätt blivit legala. Politiker pratar om dem som befinner sig här olagligt som om de faktiskt är här lagligt och skall stanna här.

 

Dessutom så undrar man hur dessa papperslösa har blivit av med sina papper. Under 80-talet så hade nästan alla som sökte asyl godtagbara papper, under senare år har ett stort antal av dem som söker asyl inte några papper. Vi har ett system där de som inte till fullo kan styrka sin identitet ändå har en chans att få asyl, detta är med största sannolikhet grunden till problemet med papperslösa i vårt land.

Självklart skall ingen ligga och förblöda på gatan i vårt land, antingen de har papper eller inte, men att ge cancervård eller annan avancerad vård till någon som befinner sig här illegalt är märkligt. Resurserna är begränsade och någon annan skattebetalare får betala för den vård de papperslösa får, på det ena eller andra sättet. Hela systemet är inhumant, det skall erkännas. Det inhumana är att vi inte har klara enkla regler som följs så att alla vet vad som gäller och kan rätta sig efter det. Sådana regler skulle vara att man måste styrka sin identitet för att få asyl. Detta skulle få till följd att inga medvetet gjorde sig av med sina identitetspapper. Andra klara enkla regler skulle vara att de regler som gäller för asyl följs och att Dublinfördraget också följs. Mycket onödigt lidande skulle sannolikt undvikas om vi hade en logisk och rationell flyktingpolitik.

Annonser

6 Responses to Bryter Sverige mot mänskliga rättigheter?

 1. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Subventionerad sjukvård utanför den akuta är bara det första styket i kravlistan. Fri skolgång och annan grundläggande service menar gråterskorna att utlänningar illegalt vistandes i landet skall ha rätt till. Och detta utan att polisen skall ha rätt att forska kring deras uppehållsplats. Samtidigt försämras svenskars och skattebetalares möjligheter att utnyttja den service de dyrt betalar för. Särskilt gäller detta glesbygden. Kraftiga höjningar av hyrorna för äldreboende på servicehus börjar ske i flera kommuner. Skatten till landstings- och primärkommuner anses komma att höjas över tiden för att klara grundläggande krav på vård, skola och omsorg. Men makteliten och deras mediala megafoner anser att vi även skall underhålla världens avsigkomna på våra institutioner. Kan den allt vidare klyftan mellan folket och dess herrar tydligare illustreras?

 2. Håller med skribenten. Satt faktiskt och retade upp mig på detta i morse. Tydligen så ska Sverige bli hela världens sjukstuga. Samtidigt så försämras vården för svenskarna, dvs de som finansierar sjukvården.
  Och när i helvete ändrade de illegala till papperslösa? Vad är det för jävla trams? Ge dom en spark i arslet ut ur landet. De är inga flyktingar och ska alltså inte åtnjuta någon som helst flyktingstatus.

  http://gammalhardrockare.blogspot.com/

 3. DenSistaSvensken skriver:

  Förslaget har antagits nu idag, det blev 265 röster emot 33 stycken. Det var M och V som röstade emot konstigt nog. Anledningen till att M och V var emot det, var för att de var kritiska till att inte ”papperslösa”, det vil säga utlänningar som befinner sig illegalt i Sverige, omfattas av lagen som ger rätt till fri akut vård.

  Sen vidare så ska regeringen i höst tillsätta en utredning om huruvida fler grupper ska ha rätt till subventionerad vård. Samtliga riksdagspartier är för att åtminstone ge barn till papperslösa den rätten.

 4. Rune skriver:

  Citat:
  ”På SvD Bännpunkt skriver ett antal centerpartister att Sverige bryter mot FN:s deklaration §25 där det står “Tillgång till vård är en mänsklig rättighet”.

  ———————–
  Menar dessa centerpartister att fri tillgång till vård i Sverige är en mänsklig rättighet för världens befolkning?
  I sanning en mycket vidlyftig tolkning av denna paragraf.

 5. klas nilsson skriver:

  Papperslösa? De är ljusskygga individer som inte skall ha någon vård i Sverige. De skall utvisas!

 6. Tore skriver:

  Är det en rättighet, att vistas illegalt i Sverige? Skall det vara en rättighet, att gömma
  en illegal invandrare? Skall det vara en rättighet, att bryta mot Sveriges Lag?
  Jag bara undrar, lugnt och stilla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: