Satir

En liten debatt äger just nu rum i SLA (Skaraborgs läns allehanda) mellan lokala SSU medlemmar och sverigedemokrater. På begäran publiceras nu även debattinläggen här på bloggen. Först SSU:s inledande insändare.  (klicka för att göra bilden/texten större)

Och här kommer svaret:

Brainstorming på SSU-kansliet?

Svar till Bardh/Bergström, SSU Skövde:

-Hörru Jonas, vet du vad vi gör? Vi skriver en insändare om sverigedemokraterna och förklarar för alla enfaldiga medborgare vilka dummisar sd är!
–Bra ide Martin! Vad ska vi skriva då?
–Jo, till att börja med så tycker jag vi ska följa socialdemokratiska particentralens riktlinjer om hur man skriver om sd. Vi måste på något vis få in orden rasist och främlingsfientlig. Sen är det inte fel att pilla in en mening som beskriver sd som ”brunt” också, så att folket kan associera till Nazityskland!
–Skitsmart Martin! Stigmatiseringsmetoden! På så vis flyttar vi ju fokus från själva sakfrågorna och då behöver vi ju inte jobba så hårt på våra egna argument. Ska vi slänga in något sd sagt i sitt partiprogram också? Vad sägs om att sd vill slopa hemspråksundervisningen?
-Det kan funka, Jonas! Vad sägs om att skriva såhär: ”Barn som inte får hemspråksundervisning förstår inte vad föräldrarna säger hemma”.
-Men det saknar ju all logik, Martin. Kan vi verkligen skriva så?
-Var inte så petig, Jonas! Artikeln syftar ju ändå bara till att smälla i folk att sd är farliga mörkermän som vill störta demokratin.
-Sant, Martin. Nu kör vi igång! Jag är lite sugen på ordet ”rutten”, kan vi få in det…

J. Fransson, sd Skövde

Annonser

13 Responses to Satir

 1. Marthin skriver:

  Det var bland det roligaste på länge! 😀

 2. Möllis skriver:

  Skulle inte förvåna om det är så det går till! 😀 Men nu kom du ifrån sakfrågan J. Fransson 😉

 3. Fredrik skriver:

  Hahahahaha….så jäkla bra skrivet! Hoppas bara SSU:arna fattar skämtet…

 4. Det är inte alltid lätt att bemöta den bottenlösa smutskastningen mot vårt parti Sverigedemokraterna. Eller vad ska man säga, det är lätt på ett sätt och svårt på ett sätt.

  Lätt eftersom det alltid blir rätt om man bara behåller lugnet och framför våra argument. Bara genom det faktum att vi då argumenter i sak visar att vi står över deras käbbel och smutskastande.

  Svårt eftersom det känns så hopplöst, tröttsamt och ledsamt att politikerkollegor från andra partier håller en så fruktansvärt låg nivå och vägrar överge sin syn på folket som icke-tänkande, osjälvständig röstboskap som ska programmeras till ”rätta” tankar, med de lögner och mantran som dessa s.k. politikers använder som vapen. De borde bara skämmas – något kopiöst. Tror de vi viker för deras taktik så kommer de bli mäkta besvikna. Likaså kommer de i längden bli besvikna över att svenska folket faktiskt kommer visa sig tänka själva och att förtroendekapitalet hos dem inte var så oändligt som man kanske trodde.

  Insändaren är något av det klockrenaste jag sett på länge – och jag tror faktiskt den går hem inte bara internt bland partikamrater, utan definitivt i stugorna hos gemene man.

  Jag ser fram emot fler insändare från Sd Skövde. Den här drog verkligen brallorna av sossarna 😀

 5. Roger skriver:

  Bra skrivet Josef!

  Man riktigt ser framför sig hur de odemokratiska ssu:arna gnuggar geniknölarna.

 6. Tobbe skriver:

  Vilken avväpning, J Fransson! Ha ha ha… Kan tänka mig att politiker oftast är lite rädda för att använda humor med risken att förlora sin seriösa (?) framtoning, men i lägen som dessa är det ju underbart! Associationen jag får är de båda ssu:arna sittande i ett mörkt rum med varsin ficklampa under ansiktet, byggandes skräckstämning i värsta sommarkollostil. Och så kliver du in, tänder i taket och frågar: Vad GÖR ni? Och inget ser speciellt ”farligt” ut längre, bara pinsamt lamt … He he he…

 7. MattiasA skriver:

  Haha, fyndigt svar! Är nog en bra metod att driva lite med deras absurda debattstil, istället för att försöka överbevisa dom när dom ändå inte lyssnar.

 8. rim skriver:

  Det finns i bibeln uttryck som säger att om din fiende ber dig gå en mil skall du gå två.
  Ber han dig hugga en famn ved skall du hugga 10 osv. Det verkar vara den metoden som bör användas mot våra motståndare, men det är ju inte säkert att de förstår ironi.Gud så trött jag är på media och veliga politiker.

 9. DenSistaSvensken skriver:

  Sarkasm, man måste bara älska det:) hehe Riktigt rolig artikel:)

 10. Tore skriver:

  Det var väl SSU som bajsade på sig, på ett holländskt hotell, och spred skiten på
  rummen!? På tal om brunhet!…:)

 11. Anomymus skriver:

  ni som står för återvandringsbidrag borde väll tycka att det är jättebra om folk kan sitt språk om det skulle få för sig att vilja ta sig tillbaka. om de växer upp här i fem sex år så är det ju bra om de kan läsa och skriva på sitt språk. tycker inte ni det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: