Vad står MUF för?

Det behöver vi inte tveka länge för att utröna. De driver en kampanj som heter ”Jag älskar Sverige”, som de lustigt nog skriver ”jag älskar SWE”. Detta ”SWE” skall alltså stå för Sweden som man normalt förkortar Sw, mig veterligen. Nåja vi läser vidare på deras läckra hemsida.

Det finns inte ett Sverige eller en svenskhet. Men vi är ett fantastiskt land.

Jo Wykman, jag vet inte hur alert du var på geografilektionerna men det finns faktiskt bara ett Sverige. Jag har kollat med min nyinköpta atlas och jag hittar tyvärr bara ett Sverige. Sedan kan man om man vill vara petnoga reagera lite på meningen ”vi är ett fantastiskt land” men så noga skall vi inte vara. Sedan skriver MUF.

Här är också friheten större än i många andra länder. Här kan man tro, inte tro eller halvtro på vilken Gud, vilka åsikter eller vad som helst. Friheten kunde förvisso vara större, men ändå är det väldigt få som behöver känna någon oro för att bli förföljd eller fängslad för sina åsikter skull.

Alldeles riktigt, man blir inte förföljd för sina åsikters skull. D.v.s. om du inte är kritisk mot vår vansinniga flyktingpolitik eller är politiskt inkorrekt på andra sätt, då kan du bli förföljd för dina åsikters skull även i vårt land. Sedan skriver snillena på MUF.

I Sverige får man äga saker, starta företag och förverkliga idéer. Ibland, ganska ofta till och med, är reglerna för krångliga eller politiker för inblandade, men chansen att lyckas finns ändå där. Genom hårt arbete eller studier är det möjligt att skapa sig själv ett bättre liv.

Nu börjar man undra om detta är skrivet för småskolan, de skriver som man gör till mycket små barn eller kompletta idioter. Nåja, det är kanske just till de med avsevärd begränsad tankeförmåga de verkligen skriver till. Vi måste tillägga att man även kan skaffa sig ett bättre liv genom att missbruka asylsystemet. Vidare står det i denna så lustiga text.

Vi är också ett rikt land. Som förvisso hade varit ännu rikare om inte politikerna hade fattat så många dumma beslut.

Här måste vi verkligen hålla med, även om texten andas dagisfröken som talar till ett mycket litet barn. Just nu är det moderaternas Reinfeldt som fattar ”många dumma beslut”. Jag har vissa problem att träffa tangenterna rätt då magen just nu krampar en aning p.g.a. ett envist gapskratt som hela tiden bubblar upp, men skam den som ger sig. Vi går vidare i texten och hittar då detta.

En del vill göra Sverige fattigare och mindre framgångsrikt. Några politiker vill inte att utländska företag ska få komma hit. Andra vill inte ens att människor ska få komma hit. En del vill till och med slänga ut människor. Vi vill att allt fler företag kommer hit och att alla som bor här ska vara med och jobba.

Nu når vi nya intellektuella höjder här. En del vill göra Sverige fattigare? Knappast, inte ens de som håller på att förstöra vårt land med en vansinnig flyktingpolitik vill medvetet göra Sverige fattigare, det är bara det att resultat blir just det. Nästa mening skvallrar om att vi rör oss på lobotomi-nivå ”Andra vill inte ens att människor ska få komma hit.” fullständigt lysande resonemang, vem eller vilka har föreslagit att ”inte ens människor ska få komma hit”? Det finns några rakryggade människor som föreslagit att man inte skall få asyl om man inte är flykting och att Sverige ensamt inte kan ta emot alla irakflyktingar som anländer till väst, men det är inte riktigt samma sak som att ” andra vill inte ens att människor ska få komma hit.” Ett barn i förskolan förstår att det inte är samma sak men inte MUF-ordförande Wykman, som förmodligen står bakom denna infantila hemsida.

Annonser

23 Responses to Vad står MUF för?

 1. z999 skriver:

  Några highlights från mufs kampanjsida. Kolla ”hur mycket kostar invandringen?”, här ser inte muf några problem med att bidrag måste betalas ut ur statskassan utan det är bara ”naturligt”. Bidragsfusk är också helt ok plötsligt eftersom det finns inga illegala invandrare enligt muf. Jag har förresten försökt att kommentera under ”tyck till”, tanken är ju att dom ska försöka leva upp till att dom är positiva till yttrandefrihet, men min sista kommentar ligger kvar för moderering och det har inte kommit några nya inlägg där efter vad jag kan se.

  Man får ju vara väldigt djupt troende moderat och fullkomligt älska att betala skatt om man ska uppfatta mufs kampanj som något positivt.

  PS! Läs gärna hur en muffare försöker ”bemöta” kritiken på ”tyck till”. Det påminner(!) väldigt mycket om när vissa alkoholister ”erkänner” sina problem och lovar att gå över till att dricka öl istället för sprit.

 2. ”Jag älskar mitt land så mycket att jag vill dela det med alla.”

  Med brottslingar? Knarksyndikat? Utsugare? Med utländska storföretag som hellre dumpar sin skit någon annanstans än hemma?

  Varför bara dela land med alla? Dela säng med alla vet ja!

  Skillnaden mellan MUF och Ung Vänster är numera hårfin. Extremerna har mötts i ändarna. Vi sverigedemokrater får väl säga grattis till oss själva, för behovet av ett trovärdigt politiskt alternativ till den här landsförrädiska höger-vänster-smörjan, verkar mer akut än vad som varit möjligt att föreställa sig.

  Och vad fan (ursäkta svordomen, den som följt mig i debatten vet att jag använder dem oerhört sällan) är ”SWE”?????

 3. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Man måste skratta åt de nya moderaterna och deras ungdomsförbund. Om vi skalar bort själva kampanjen för att dela Sverige med hela världen, kosta vad det kosta vill, är det en den socialdemokratiska politikens Höga visa de sjunger. Hur bra är inte Sverige jämfört med andra länder; socialt, ekonomiskt, internationalistiskt – och hur väl har inte sossarna byggt upp det här landet under 1900-talet, jo det är vad de skriver!! SSU skulle inte ha kunnat uttryckt ett bättre beröm till sitt moderpartis regerande av Sverige.

  Den ständiga kritiken av sossarnas usla styre och hur Sverige halkar efter sin omvärld som moderaterna och unghögern haft som ett mantra genom åren är plötsligt glömd. Egentligen var allt bra och moderaterna var helt fel ute. Bara små detaljer kunde ha gjorts bättre. Allt det som moderaterna sett som omistliga värden är plötsligt töntigheter. Gamla kungar, nationella symboler, försvaret, moral och etik, vad du vill. Inte ens det svenska språket är något värt. Coca-Cola och allas rätt till Sverige är den nya ledstjärnan. Hur länge till skall alla traditionella moderater låta sig bedragas?

 4. Kvalle i Mossatresk skriver:

  ”SWE” brukas som förkortning av namnet Sverige på nummerlapparna i internationella idrottsstafetter och liknande. Jfr. ”POL”, ”DEN”, eller ”RUS”. Så särskilt djupt tänker inte Africanus ungdomar.

 5. Magnus skriver:

  Bra recension! Reinfeldt är hur vänsterpartistisk som helst i många beslut, såsom t ex försvaret eller fenimism och annat dumt. Detta är eventuellt ett utslag av utopism, kanske inom ramen för en libertarianism som bl a Borg hyste som ung (finns en känd youtubesekvens som visar den), samt eventuellt även Reinfeldt.

  Bortsett från invandringspolitisk galenskap, där man alltså även är utopistiska vänsternihilister och/eller ”fjoll-libertarianer” (jag har inget mot homosexuella, utan fjoll-ordet var för att beskriva en egenskap av rent tokig sorglös lättsamhet), så är även den ekonomiska politiken värd att synas, där man kan notera att alliansen har ett mycket stort sparande, vilket hämmar stimulansen av ekonomin samt att skattesäkningarna är inriktade på de med låga inkomster.

  Alliansen har nog inte haft rekordtillväxt under sin regeringsperiod, trots att världsekonomin boostat som aldrig förr (även om det tycks bli åtminstone ett mindre bakslag nu), och ett uttryckt mål alliansen haft är att så många som möjligt ska starta företag. Men dels är det ju svårt i Sverige och dels rymemr målet mer av en traditionell syn inom vissa delar av borgerligheten än en klok analys.

  Analyser visar nämligen att de rikaste länderna i industrivärlden har färre företag per invånare än mer fattiga av utvecklade länder. T ex Grekland har lång mer företag per invånare än UK eller USA. Avgörande för svensk ekonomi är att industrin har framgång, och det kräver nog att de mest framgångsrika — de med högst inkomst – gynnas, och framför allt att makroekonomin inte undergrävs av för ambitiösa sparmål (med sparande menar jag den andel av budgetöverskott som används för att amortera skulder).

  Jag vill minnas att bloggaren Danne Nordling tagit upp detta, och det är något Ann-Marie Pålsson — f d deltagare i SR:s Ekonomiska Klubben — sagt i många år.

  Nu var detta mina gammelmoderata funderingar, men det som gäller en stort nettosparande torde även kanslihushöger- eller vänstersossar ställa upp på. Bättre förutsättningar för tillväxt för vår industri missar man med de stora besparingarna och ambitionen att alla ska bli sina egna företagare är det inte så säkert framgånsreceptet för ekonomier.

 6. Magnus skriver:

  Hoppas förresten att MUF och M av dagens sort marginaliseras som förreteelse och att SD får motsvarande framgångar! (Visserligen ogillar jag viss amatörmässighet och viss infantil invandringskritik inom SD, men i stort sett behövs säkert SD och kan nog sånt vara övergående på lite sikt, när SD växer.)

 7. Måns skriver:

  “Jag älskar mitt land så mycket att jag vill dela det med alla.”
  Jaha Wykman, älskar du då din mamma så mycket så att du vill dela med henne med alla? Det finns horder som väntar på att få gruppvåldta, vänligen dela med dig och bevisa din trovärdighet, landsförrädare! Var finns de normala, sunda åsikterna i detta sargade land? Det måste väl fortfarande vara mer än 4 % av Sveriges befolkning som är normala?

 8. Robsten skriver:

  Nu är det så käre Kvalle att Sweden, schweden, cvetia och allt vad vi kallas för utomlands egentligen är sprunget från vårt gamla namn Svitjod och inte Sverige, som du säkert redan vet Kvalle, men det jar Wykman så klart ingen aaaning om.

  Robsten.

 9. z999 skriver:

  Jag anser att en politiker kan älska vad f-n han vill men han ska veta att han har ett ansvar för svenska folket genom sitt jobb. Om politikerna saknar mognad för att kunna ta till sig gemensamma regler, som internationell rätt, så har de inget att göra i riksdagen. Det är ett tecken på en fin människosyn och wykman delar ut pengar ur sin egen plånbok tilll icke-svenskar som har det dåligt ställt. Det är ett tecken på självgod uppblåsthet om wykman gör samma sak med den gemensamma statskassan, en kassa som tilllhör många människor som knappast kan betecknas som rika och som bör få en chans att göra samma bedömning som wykman om vilka som ska anses vara hjälpbehövande och hur.

 10. […] del läsare kan det likväl fungera som en väckarklocka – flera årionden för sent, men ändå. “Vad står MUF för?”, […]

 11. tegis skriver:

  härligt att se att SD ännu en gång bevisar sitt låga kunskapskapital. SWE är den internationella bemärkelsen för Sverige. Jag vet inte vart du som skrev detta fick SW ifrån :D. Kul var det i alla fall.

  Och Robsten, Svíþjoð är namnet än idag på Sverige på Island och på Färöarna.Men det hade väl Robsten så klart ingen aaaning om. 😉
  Sedan så vore det lite kul att veta vart du kommer ifrån. Sviþjoð vet du var enbart centrala delarna av Sverige, Stockholm, Uppsala, Västerås och allt det med omnejd. Människor i Gauta ríki (Göternas Rike) och Skåne (Nordvästra Danmark) skulle rent historiskt sett absolut inte vilja kalla sitt land för Svíþjoð. Svíþjoð tog helt enkelt över dessa delar och de som bor där idag och kallar sig svenskar och är stolta över det är helt enkelt ett resultat av en mycket lyckad imperialistisk indoktrineringspolitik. 🙂
  Härligt va?

  Car-Mikael A. Teglund
  http://www.tegis.wordpress.com

  ps. MUF står för nyliberalism, tro på marknadsekonomi, individualism och global öppenhet. Var det svar nog för er bönder? =).ds.

 12. Stor Johan skriver:

  Patrik, SD Ängleholm skriver precis vad jag själv upplever.
  MUF:S pedagogiska upplägg andas sosse upplägg alà Mona, progg och av vänstern stödda akademiker. Man TAAALAAARRR till folket eller kör en underlig tjenixen stockholmsjargong för att visa att man är av folket.

 13. Fredrik Vilborg skriver:

  Kolla vilken cooling, Carl-Mikael lever i exil samtidigt som han studerar på Uppsala Universitet, lever sitt gränslösa liv på internet antar man.

 14. tegis skriver:

  Tja, bland annat? =)

 15. z999 skriver:

  Tegis:
  ”härligt att se att SD ännu en gång bevisar sitt låga kunskapskapital. SWE är den internationella bemärkelsen för Sverige. Jag vet inte vart du som skrev detta fick SW ifrån :D. Kul var det i alla fall.”

  Paket som jag får från USA står det SW på. Slarv? På Berkley University i USA så använder de beteckningen sv_SE för Sverige. Var används SWE? Är det något av alla eu-påhitten eller?

  ”Och Robsten, Svíþjoð är namnet än idag på Sverige på Island och på Färöarna.Men det hade väl Robsten så klart ingen aaaning om. 😉
  Sedan så vore det lite kul att veta vart du kommer ifrån.”

  Robsten kommer från ”rätt” ställe.

  ”Sviþjoð vet du var enbart centrala delarna av Sverige, Stockholm, Uppsala, Västerås och allt det med omnejd. Människor i Gauta ríki (Göternas Rike) och Skåne (Nordvästra Danmark) skulle rent historiskt sett absolut inte vilja kalla sitt land för Svíþjoð. Svíþjoð tog helt enkelt över dessa delar och de som bor där idag och kallar sig svenskar och är stolta över det är helt enkelt ett resultat av en mycket lyckad imperialistisk indoktrineringspolitik. 🙂
  Härligt va?”

  Det var väl ett ganska fredligt övertagande i så fall och det gjordes långt innan man började diskutera internationell rätt. Sveriges gränser idag är erkända av de flesta av jordens befolkning, förutom dom som vill ta bort dom och tror alla om gott.

  ”ps. MUF står för nyliberalism, tro på marknadsekonomi, individualism och global öppenhet. Var det svar nog för er bönder? =).ds.”

  Global öppenhet blir ganska meningslös om det inte är något som tillämpas i alla länder. Och ännu mer meningslöst blir det när det inte finns några gemensamma regler och inget gemensamt synsätt. Västerländska företag brukar åtminstone undvika att producera i länder med barnarbete och det beror på att det finns ett västerländskt synsätt som betraktas som självklart av humana västerlänningar. Det synsättet kommer att försvinna vartefter i MUFs värld.

  Global öppenhet (=massinvandring) förutsätter ett slutet samhälle där alla partier i riksdagen tycker likadant, ungefär som vi har nu. Det är tämligen svårt att köra över folket på annat sätt. Man kan väl jämföra med kommunismen som också kräver stora inskränkningar i yttrandefriheten för att fungera.

  Tänk, jag har levat på den tiden då det ansågs som helt ok att kritisera invandrare i grupp men det var förbjudet att kränka enskilda invandrare.

 16. Robsten skriver:

  -”Och Robsten, Svíþjoð är namnet än idag på Sverige på Island och på Färöarna.Men det hade väl Robsten så klart ingen aaaning om.”-

  Jo faktiskt, den rekommenderade svenska stavningen är annars (t.ex. Thomas Lindkvist, professor i medeltidshistoria, duger det?) ”Svitjod”. Etymologiskt (googla käre Tegis) så vore benämningen ”Svetjud” riktigare, men inte särskilt användbart i dag.

  -”Sviþjoð vet du var enbart centrala delarna av Sverige, Stockholm, Uppsala, Västerås och allt det med omnejd.”-

  Nä???? Det hade jag ingen aaaning om. Kan lägga till att eftersom svearna i huvudsak var ett sjöfarande folk så sträckte sig deras område periodvis ända ner till Kalmar längs kusten. Ingen vet exakt vad gränserna gick under Svitjods tidsperiod, gränser liknande de som vi har i dag existerade helt enkelt inte, dessutom skiftade rikena i omkrets allteftersom hur styrkeförhållandena för tillfället såg ut. Svitjods kärnområde var i alla fall nuvarande Uppland och svearnas kung satt i det vi nu kallar Uppsala.

  Förresten vi talar om ”svear”, vet du käre Tegis vad entalet av svear heter? Vet du det skall jag ta mig hatten för dig, så Sd.are jag är, ha, ha. (det är väl inte varje dag en nyliberal har chansen att få en Sd:are att ta av sig hatten för en)

  -”Människor i Gauta ríki (Göternas Rike) och Skåne (Nordvästra Danmark) skulle rent historiskt sett absolut inte vilja kalla sitt land för Svíþjoð. Svíþjoð tog helt enkelt över dessa delar och de som bor där idag och kallar sig svenskar och är stolta över det är helt enkelt ett resultat av en mycket lyckad imperialistisk indoktrineringspolitik.”-

  Bullshit, fel, bock i kanten. Svearna var klart dominerande i nuvarande Sverige ända till kristendomen gjorde insteg i vårt land, en process som sträckte sig från 900-talet till 1300talet då vårt land kan sägas vara helt kristnat på allvar. kristendomen vann insteg i ”Götland” (också rekommenderad stavning) före Svitjod och maktbalansen försköts avsevärt till Götlands förmån. Asatron levde längst kvar i Svitjod och fanns länge sida vid sida med kristendomen. Några större strider kan inte beläggas någonstans mellan götar och svear. (*)Med allra största sannolikhet så gick götar och svear ihop fredligt för att stå emot trycket från det allt mäktigare och påflugna Europa. Det mesta talar för att det skedde på någorlunda lika villkor och att det var en ”win win” situation.

  Tycker du att du fått svar på några frågor käre Tegis? Jag pratar gärna lite till med dig;-)

  *= Henrik Lindström. Jhon Kraft, (expert på terrotoriell indelning), Mats G Larsson, Sven Sandblom och Dick Harrisson. (google käre Tegis)

 17. z999 skriver:

  Hur historielös man än är så är det svårt att slå MUF’s beskrivning av svensk historia. På SWE-kampanjens sida så påstår man, liksom även ung vänster och övriga politiskt korrekta, att Sveriges rikedom byggdes upp genom invandringen. Andra världskriget och Sveriges neutralitet nämns inte alls, ww2 kanske inte har existerat. Alltså en något grövre historierevisionism än när nazister förnekar förintelsen.

  Enligt MUF så hade Sverige en arbetskraftsinvandring, invandrarna tilläts(?) arbeta. Detta fortgick enligt MUF fram tills att politikerna la sig i och bara tillät flyktinginvandring. Att anhöriginvandringen har varit mångdubbelt större säger inte MUF något om. Och det gör inte sossar och kommunister heller. Direkt på första sidan till kampanjen så har MUF anammat 68-vänsterns uppfattning om arbetsgivare, att det är rasistiska och allmänt elaka typer som bara anställer folk med svenska namn. Detta har i diverse undersökningar visat sig vara grovt felaktigt. Jag kunde iofs leta fram länkar som bevisar detta också ifall någon självutnämnd ”antirasist” förnekar detta. Det handlar alltså inte om några hemliga undersökningar utan folk som någorlunda följer vad som händer i samhället bör känna till det.

  I en planhushållning ala forna Sovjet är det möjligt att politikerna kan bestämma om invandrarna ska jobba eller inte, i en kapitalistisk miljö så är det tillgången på jobb som avgör (som i sin tur avgörs av en rad andra saker).

 18. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Eftersom moderata väljare tycks gilla SD mera än andra ,enligt en nyligen publicerad undersökning, är det väl att tacka MUF, Africanus och andra sossepolitiker för att den strömmen likt vårens smältvatten kommer att tillta de närmaste åren. En norsk situation när det gäller partiernas inbördes storleksförhållanden kan ingalunda räknas bort.

  Vem har sagt att svearna var erövrare? Det vet vi inget om! En del menar att landets vagga låg i Bohuslän. Troligen förenades man helt fredligt till större enheter. Intressant att MUF i hela sin argumentation rackar ner på det som av hävd betraktats som ”svenskt”. De har verkligen lierat sig med vänstern.

 19. Lars H skriver:

  Oavsett om SWE, SW, sv_SE eller S är den korrekta landskoden för Sverige så spelar det ingen större roll. SWE är är en kod som många människor förknippar med Sverige, förutom möjligtvis sverigedemokrater. Man ser SWE i sportsammanhang, ungdomar går runt med kläder där det står SWE på och Swe är de första bokstäverna i ”Sweden”. MUF bryr sig faktiskt inte speciellt mycket om hur Sverigedemokraterna tolkar landskoden. Tack och lov.

  Bloggaren säger också att det bara finns ett Sverige. Visst, det finns ett geografiskt område som kallas Sverige. Men om man bara ser till det geografiska så har man gjort en alldeles förenklad bild av vad ett land kan vara. Ett land är väldigt mycket mer än gränser. Ett land består av sociala konstruktioner människor emellan. Därav finns det inte ett Sverige. Det finns tusentals olika Sverige. Stockholm är ett Sverige. Överkalix med omnejd är ett Sverige. Rosengård är ett Sverige. Det finns olika Sverige även utomlands. Svenskhet kan ta sig uttryck i många olika sammanhang. Bloggaren och jag kallar oss förmodligen båda för svenskar. Det är vår personliga historia som har gjort att vi kallar oss svenskar, men vår personliga historia är olik varandras, och vem har egentligen rätt att bestämma vems historia på ett riktigt sätt har mynnat ut i att en person får kalla sig svensk och en annan inte? Jag har inte den rätten. Fredrik Reinfeldt har inte den rätten. Sverigedemokraterna har inte den rätten.

  Sedan kan MUF alltid kritiseras för att använda ett bebisspråk i kampanjen. Att vi har genomfört vår bästa kampanj på mycket länge och att hundratals unga människor har valt att ansluta till MUF tycker jag talar sitt tydliga språk…

 20. Robsten skriver:

  I Wikipedia står det att landskoden är se, men låt oss sluta käbbla om det som barnungar nu.

  -”Att vi har genomfört vår bästa kampanj på mycket länge och att hundratals unga människor har valt att ansluta till MUF tycker jag talar sitt tydliga språk…”-

  Gratulerar, vi är ju politiska motståndare så vi kommer väl att slåss om samma ungdomar, medelålders, gamla whatever. Kul, skall bli intressant. Vi i Sd tänker oss nog att synas i TV, radio dela ut flygblad, tidningar, prata med folk, torgmöten, kämpa till sista svettdroppen inför valet. Vi får se vem som vinner flest nya röster, bäste man vinner, det är väl det demokrati handlar om, eller?

 21. Lars H skriver:

  Ja, det är det demokrati handlar om.

 22. z999 skriver:

  Lars H:
  ”Ett land är väldigt mycket mer än gränser. Ett land består av sociala konstruktioner människor emellan. Därav finns det inte ett Sverige. Det finns tusentals olika Sverige.”

  Numera ja. Tidigare behövdes inte lagar mot barnäktenskap (infördes 1999) och kvinnlig omskärelse. Invandringen har inneburit att vi numera har många ”svenskar” som anser att det är ok att skära sönder småflickor i underlivet. Men än så länge så är vi med västerländskt/svenskt synsätt i majoritet men det kommer vi inte att vara framöver om MUF får bestämma.

  ”Det finns olika Sverige även utomlands.”

  Jaså? Har du något exempel på det, och det ska helst vara något som allmänt uppfattas på det viset och inget påhitt av muf bara.

  ”Svenskhet kan ta sig uttryck i många olika sammanhang. Bloggaren och jag kallar oss förmodligen båda för svenskar. Det är vår personliga historia som har gjort att vi kallar oss svenskar, men vår personliga historia är olik varandras, och vem har egentligen rätt att bestämma vems historia på ett riktigt sätt har mynnat ut i att en person får kalla sig svensk och en annan inte?”

  Det handlar inte om att få en stämpel med ordet svensk i pannan av Gud eller nåt sånt. Det handlar om att fungera globalt med andra människor i andra länder med regler som vi kan komma övverens om. Alternativet brukar vara krig. Det förenklar betydligt diskussioner runt internationell rätt om man har samma språkbruk och vet vad man pratar om. Det normala är att de som bor i Sverige och känner att de har en koppling till Sveriges historia kallar sig svenskar. Andra kan kalla sig svenskar med xxxx påbrå.

  ”Jag har inte den rätten. Fredrik Reinfeldt har inte den rätten. Sverigedemokraterna har inte den rätten.”

  Du kan väl kalla dig vad du vill egentligen. Men det underlättar när du pratar med andra om du håller dig till samma språkbruk.

 23. Lars H skriver:

  z999: Det är väl bra att vi har lagar som förbjuder barnäktenskap och kvinnlig omskärelse? Är det bästa utav samhällen det samhälle som har tunnast lagbok eller vad vill du komma fram till? Att det finns föräldrar som sprättar sönder sina döttrar är förjävligt, men tror du döttrarna blir mindre söndersprättade för att de stoppas vid gränsen? Jag tror dessutom inte att det är en majoritet utav Sveriges idag 1,5 miljoner människor med utländskt påbrå som tycker det är okej med vare sig barnäktenskap eller kvinnlig omskärelse. Dina farhågor att extrema islamister skall ta över Sverige är rätt överdrivna.

  Jag har levt i ett Sverige utomlands. Jag bodde i Berlin under några år i min barndom och där bildades det runt Svenska kyrkan en mer eller mindre svensk koloni med andra värderingar och erfarenheter än både de traditionellt tyska och de traditionellt svenska. Vi kallade oss dock svenskar. Det finns inget typiskt svenskt, och ingen har rätt att säga vad som är svenskt och vad som inte är det.

  Jag förstår faktiskt inte varför du drar upp internationell rätt i dessa sammanhang. Internationell rätt har inte speciellt mycket att göra med vem som får kalla sig svensk och vem som inte får det. Men du har rätt i att det ofta blir djupa konflikter i den internationella sfären när två parter inte kan komma överens. I ett rättsamhälle råder dock majoritetens vilja och där straffas den som inte hållt sig till lagen (majoritetens vilja) utan att det blir krig.

  I vilket fall som helst så haltar ditt resonemang angående vem som får kalla sig svensk och inte. Alla som bor i Sverige kan nämligen hävda att man känner en koppling gentemot vår svenska historia. Människor som bor utomlands kan också känna den kopplingen. Jag känner en koppling till svensk historia, likaväl som jag känner en koppling till tysk historia. Är jag då svensk eller tysk?

  Vad är det med mitt språkbruk som du inte förstår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: