Vem skyddar man?

Jag ser redan rubrikerna framför mig. Anders Eklund döms till sluten psykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Det är naturligtvis bara spekulationer från min sida, men tidigare rättsfall öppnar i alla fall för möjligheten. Att rätten kommer anse att Eklund skall genomgå en rättspsykiatrisk undersökning är nog rätt givet. Anders Eklunds försvarare Jan Kyrö kommer naturligtvis göra allt han kan för att klienten skall slippa en livstidsdom, som faktiskt numera ibland kan innebära i det närmaste livstids fängelse. Av allt att döma, riskerar vi att Englas och Pernillas mördare inom en tioårsperiod åter vandrar som en fri man ibland oss andra.

Av kommentarerna i media, från personer i Eklunds omgivning, kan man utläsa att han har alla förutsättningar att göra ett gott intryck på behandlande läkare. Han anses av somliga vara social, trevlig, närmast snäll och timid. Han säger rätt saker vid rätt tillfällen. Jag tvivlar inte en sekund på att han kan charma sin omgivning och på sätt dupera psykvården om sitt tillfrisknande. Människor som Anders Eklund har enligt min mening förbrukar sin rätt att vistas utanför fängelsets murar. Han har förlorat sin rätt till sin egen personliga integritet. Han har enligt mig förverkat rätten till en ”andra chans” i livet. Den har han för övrigt redan fått, och inte tagit efter tidigare domar. Anders Eklund måste dömas till att tillbringa resten av sitt liv inspärrad, utan möjlighet att förstöra någon annan oskyldig kvinnas, eller barns liv.

Idag har vi tekniska möjligheter att övervaka dömda sexualbrottslingar, men också genom DNA-analyser fastställa identiteten på förövaren. Ett uppseendeväckande faktum i detta fall är att AE inte tidigare tvingats lämna DNA-prov. Hans DNA fanns alltså inte i polisens register trots tidigare domar i sexualmål. Detta är enligt mig i det närmaste en rättsskandal. På vilka premisser beslutas om DNA-prov, och under vilka förutsättningar skall dömda sexualbrottslingars DNA registreras. Naturligtvis alltid! Inte bara dömda sexualbrottslingar, utan även de som figurerat i utredningar om sexualbrott bör registreras. Man kanske i förlängningen till och med bör utreda möjligheterna till ett allmänt register för alla människor som bor och vistas i landet, undantaget turister med max 3 mån visa. Kostanden för detta vore naturligtvis enormt. Men enormt är också det mänskliga lidande som förövarna påtvingar sina offer.

Dömda sexualbrottslingar som avtjänat sitt straff, kan idag rent tekniskt övervakas 24/7. Ett system där dessa individers rörelser och vistelseplats registreras och vid behov kontrolleras kommer naturligtvis försvåra fortsatt brottslighet. Dagens GPS och mobila telenäten ger här mycket stora möjligheter att skydda framtida oskyldiga offer för återfallsförbrytare. Jag vet, några av er kommer direkt argumentera för den personliga integriteten, och mot mina åsikter . Storebror ser dig, och övervakningssamhällets gissel kommer som ett brev på posten. Men vilka är det vi ska skydda? Dömda pedofiler, våldtäktsmän och mördare? Eller ska vi skydda män, kvinnor och barn som ännu inte är offer för sexualbrottslingar, men enligt statistiken i framtiden kommer att bli det. I tusental, kanske tiotusental, per år.

För mig är svaret självklart. Sexualbrottslingar har förverkat rätten till den personliga integriteten. Brottsoffrens skydd går alltid före brottslingens bekvämlighet. Allt annat vore att ta ställning för sexualbrottslingen och mördaren, och negligera brottsoffrens rätt till skydd och upprättelse.

Anders Eklunds foto publiceras på denna blogg för att vi till skillnad mot svensk media publicerar bilder på kriminella, oavsett ursprung. Anders E är ännu inte dömd för brotten men har erkänt desamma.

Sven-Olof Sällström

Annonser

52 Responses to Vem skyddar man?

 1. Johnny Skalin skriver:

  Om karln är sjuk och det går att behandla ska han naturligtivs ha vård. Men eftersom han, i och med sitt erkännande, är en farlig brottsling ska den vården enligt mig ske på ett fängelse med hög säkerhet och enligt erforderlig straffskala. Blir mannen inte friskförklarad skall han sitta över sin strafftid ända tills att utskrivande läkare vill ta honom på sitt ansvar.

  För övrigt är det bara för mycket att kräva DNA-prov på hela befolkningen. Däremot kan jag eventuellt tänka mig ett sådant system för människor som vill flytta till landet.

 2. Skogman skriver:

  Johnny…Även om karln skulle få vård och tillfriskna så ser jag för den skull ingen anledning för honom att återfå friheten. Om en dubbelmördare som han ska ha ett tidbegränsat straff så borde det vara på minst 70 år.

 3. Johnny Skalin skriver:

  Skogman: Tillfrisknar han får han som sagt fortsätta sitta av sitt straff, iaf om jag får bestämma. Om jag får bestämma får han då också ett livstidsstraff, med reservationen att man kan utgå ifrån att det medierna skrivit om honom stämmer. Hårt? Vissa tycker säkert det. Men jag prioriterar faktiskt hellre min och andra säkerhet, och då kan man inte chansa vad gäller såna här hemska förövare.

 4. DenSistaSvensken skriver:

  Det ända som jag ställer mig emot i din blogg, S-O Sällström, är att du tycker att han ska ha livstidsfängelse… FEEEELLL!!! Han ska inte ha något livstidsfängelse, han ska inte ha något fängelse i huvud taget. Han borde ha varit död redan vid det här laget.
  Jag kan inte fatta att polisen inte bara sköt honom när de tog ut han i skogen.
  Våra skattepengar ska inte gå till att finasiera fängelsevistelse, psykvård eller något annat för såda där vidriga, äckliga och avskyvärda så kallade människor som det där SVINET!!!

  Johnny S. : ”om karl är sjuk och det går att behandla ska han naturligvit ha vård.” SKÄMTAR DU ELLER!? Om han är psykiskt sjuk så berättigar inte det honom till att göra det som han gjorde, det är ingen bortförklaring. Är så jävla trött på sånt skit, man bortförklarar allt på psykiskt störda, instabilla osv så ska vi ta hand om dem istället. FY FAN ASSÅ!!! USCH!!! Blir rent av äcklad av sånt där skit snack.

  Att vara psykiskt sjuk gör det inte ”okej” eller till ”men han viste ju inte va han gjorde”, man är fortfarande personligen ansvarig för sina handlingar å ingen annan.

  Det enda mina skattepengar ska gå till för den mannen, är för att finansiera en kula till den polis pistol som sätter den i huvut på han.

  Läs gjärna min blogg om detta också.

 5. Söder skriver:

  Vård ?? Det finns ingen vård som garanterar tillfrisknande av pedofiler. Den som kommer på en behanlingsmetod färutom kastrering som hjälperhar rätt till ett nobelpris. Dessa psykfall skall hållas inlåsta för resten av sina liv.

 6. Den siste svensken. Jag kommer aldrig att ställa mig bakom dödsstraff. Den uppenbara risken att osyldiga skulle dömas till döden är INTE värt priset. Dessutom uppvisar svenskt rättsväsende med svensk polis och svenska domstolar, sådana brister så att rättssäkerheten inte kan garanteras. Att införa dödsstraff i Sverige skulle vara uppenbart livsfarligt, för oss alla.

  Att som du vill förespråka att polisen skall ta ut misstänkta, eller dömda, i skogen och skjuta dom ser jag som ett tecken på frustration. Du kan inte mena allvar. Sånt sysslar man med i bla socialistiska diktaturer och andra skurkstater. Tillåter vi oss till en sådan rättsordning, ja då står nog vi sverigedemokrater snart på tur.

  Söder. Självklart skall han hållas inlåsta för resten av sitt liv. Jag tror som du att det finns fall som inte går att bota, som det är rent livsfarligt att släppa ut i samhället igen. Men av humanistiska skäl måsta han naturligtvis erbjudas vård.

  MVH Sven-Olof

 7. Nisse i Svängen skriver:

  Dessvärre har DenSistaSvensken:s resonemang avsevärt stöd i SD:s handlingsprogram rörande kriminalpolitik, och det visar väl på sitt sätt hur inskränkt och rent ut sagt korkat detta program är i vissa delar.

  Idag kom Socialstyrelsens utlåtande om mannen som sköt i Rödeby. Där fastslås att han led av allvarlig psykisk störning när gärningen begicks, och att störningen kvarstår idag. Därmed kan han dömas till vård inom rättspsykiatrin, eller eventuellt helt slippa frihetsberövande påföljd. Med handlingsprogrammets stereotypa resonemang är detta lika fel som att t.ex vårda Anders Eklund. Hur rimligt verkar det?

 8. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Det har funnits en förvirrande syn på figurer som Anders, 42. Ibland har de konstaterats lida av en tillfällig psykos när brottet begicks men befunnits ha tillfrisknat vid rättegången, och en frisk människa kunde inte tvångsvårdas, och ansvar för brottet när hon befanns tillfälligt sjuk, kunde inte utkrävas; hon går fri. Vi har haft några sådana exempel.

  Att hamna i vårdsvängen är ett lotteri. Så snart en patient bedöms frisk blir det utskrivning, ty en frisk skall naturligtvis inte vårdas.

  Den borgerliga regeringen har diskuterat en lagändring som medger att en psykiskt sjuk mördare efter behandling, kanske ett år på klinik, skall avtjäna resten av ett normalstraff för det brottet i fängelse. Kvalle är dock osäker över om det har blivit mer än ett förslag.

  Stötande är särskilt kvällstidningarnas lansering av Anders, 42. Som vilken såpakändis som helst. -Har han vunnit Let´s Dance? frågar en okunnig som bara sett löpet. På den gamla goda tiden, då man talade klartext om slika figurer, hade det hetat: Monstret, 42, berättar… Nu blir han en intressant figur med ett jovialiskt morbrorsutséende som det egentligen är synd om. Juha Valjakalja och herr Svartenbrant lär dessutom få dela med sig av en inströmmande beundrarpost från trånande kvinnor som vill komma undan ungmöns lott, och kanske bli kändis på kuppen. Monstret, 42, har sannerligen blivit en såpastjärna.

  Med ett livstidsstraff i bagaget är han ute på banan igen om högst tio år, blott 52 år gammal. Då har han skrivit sina memoarer som Bonniers gjort honom rik och berömd på. Han kan pensionera sig och strypa fruntimmer på heltid. Han hamnar i kriminalhistorien och gör Tomas Quick grön av avund. Krönet på en lysande karriär.

  ”I begynnelsen var ordet”. En lika berömd inledning av en bok som Strindbergs i hemsöborna. Men hur förvaltar vi ordet? Monstrests, 42, advokat, talade häromdagen och sade: ”Min klient hade en kontakt med flickan. Kontakten ledde till att Engla dog”. Så kan det ju också beskrivas. Hjärtsvikt? Lungödem? Det är synd om människorna, sa Strinberg. Det är i varje fall synd om de anhöriga!!

 9. Nisse i Svängen skriver:

  Vem var den senaste livstidsdömde som kom ut efter högst 10 år, Kvalle, och vilka dömda sexualbrottslingar har blivit kändisar à la Lars-Inge Svartenbrandt eller Clark Olofsson? Eller fantiserar du bara lite för att få det att låta bättre?

 10. Johnny Skalin skriver:

  DenSisteSvensken: Jag sade inget om att vård garanterar tillfrisknande för pedofiler, eller ens att det är specifikt det han kan komma att behandlas för. Det jag sa är att om han är sjuk på nåt vis så skall han liksom alla andra människor i det här landet få vård, under förutsättningen att det är behandlingsbart. Med andra ord pratar jag i generella termer hur jag ser på kriminalpolitiken. Jag menar också att det inte är godtagbart att hänvisa till ett tillfälligt sinnestillstånd, eller ens ett permanent sådant, utan att fängelsestraff skall följa efter behandling av personer som det eventuellt går att behandla.

  Söder: Nej, jag skämtar inte och jag menar heller inte att psykisk sjukdom berättigar våld mot andra människor. Det har redan framgått av tidigare postning.

 11. Möllis skriver:

  Det är alltför riskabelt att släppa ut en människa som Eklund igen.

 12. z999 skriver:

  Är det så krångligt med brott och straff eller? En brottsling betalar fullt ut vad han ställt till med tills att jämvikt råder mellan den förorättade och brottslingen. Är inte det den normala gången mellan människor när staten inte är inblandad? Vid misshandel får alltså den kriminelle betala samtlig sjukhusvård utan subventioner från staten och även polisinsatsen. Vid våldsbrott så sitter den dömde inne tills offret är fullt återställt till hundra 100%, detta gäller då även englamannen. Därefter kan man börja tala om straffsatser, inte före.

  Jag är inte helt främmande för dödsstraff, men är det egentligen ett straff som uppväger ett mord? Anser verkligen anhöriga till mördade i USA att en giftspruta gör att de upplever att rättvisa har skipats?

 13. DenSistaSvensken skriver:

  Jag vill klargöra en sak, att jag inte förespråkar dödsstraff. Men jag menar det jag sa om vad jag tyckte att hans straff bör vara. Men ej ett officiellt sådant, utan vid sidan av, ta ut han i skogen bara. Sådant svin som har ihjäl en stackars flicka på bara 10, 10, 10 år, jag säger det igen, 10 år, för absolut ingen anldening alls, förutom hans egna sjuka tillsfredställelse.
  Ett vidrigt äckel som den mannen förkännar inte att leva och förkännar heller ingen vård, ingen grov gärningsman förkänar vård. Vård, asså, vad e de för löjligt snack egentligen!? nån våldtar. misshandlar eller mördar någon och de har rätt att få vård – VA!? de e ju stört. lika stört som det är att låta krimminella invandrare få stanna i landet å inte utvisa dem efter deras brott, är det att låta psykiskt störda SVIN som anders eklund få vård.

  att vara psykiskt instabil, ”tillfälligt sinnesfrånvarande” osv osv gör inte deras brott mildare, de e fortfarande ansvarstagande för vad de har gjort, för deras handlingar. de ska än en gång inte ha nån vård. fängelse på livstid å då menar jag livstid.

  men som jag sa anders eklund e endast berättigad en kula i huvut, han får dagens skräckfilmer att blekna mot vad han har gjort och han förkänar bara en kula i huvudet.

 14. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Nisse i Svängen måste använda de grå när han läser Kvalles texter. Fängelse på livstid betyder att man inte vet exakt när den dömde blir benådad, men man brukar anse 8 till tio år som normalt. Någon enstaka, som Ausonius, kan av politiska skäl få sitta längre. Hans ansökningar om straffets omvandling till tidsbestämt, alltså frisläppande utifrån hur länge han suttit frihetsberövad, har avslagits – det är känsligt när invandrare utgör offren.

  Anders Eklund, 42, blir känd mera som seriemördare än som våldtäktsman. Kändis, javisst, läs kvällspressen. Monster blir kändisar. ”Jack the Ripper” är superkändis, vem han nu var? Kanske Eklund t. o. m. blir föremål för en film? Hitler och Stalin är superkändisar. Fan själv är den mest kände av de kända och elaka. Och många, många människor skulle ge mycket för att bli en av dem, eller sola sig i deras mörka glans. Faust var inte ensam att sälja sin själ åt djävulen.

  Om inställningen till Eklund och hans gelikar har många mycket att säga i dessa dagar. Ett ungefärligt bibelord må kanske dras fram ur bortglömdheten i ämnet: ”Den som förbryter sig mot en av dessa mina minsta, för honom vore det bättre om en kvarnsten lades om hans hals och han sänktes i havets djup”. Amen! Och den osannolikt inkompetenta polisorganisationens ansvariga borde föräras en ståplats i Nybroviken. Det på kristen grund profilerade sverigedemokratiska partiet borde åtminstone stryka under på bibelordet.

 15. Nisse i Svängen skriver:

  Visst, Kvalle, Anders Eklund blir känd. Kanske på samma sätt som Thomas Quick blivit det. Men det är inget positivt kändisskap som det går att turnera i folkparkerna på. Tvärtom kommer han för alltid vara en paria – i alla sammanhang. Ingen kommer vara intresserad av hans livs historia. För att nå den sortens kändisskap som Svartenbrandt & co åtnjuter får man inte ha mördat eller våldtagit.

  Enligt kriminalvårdens egen hemsida så har ingen livstidsdömd suttit mindre än 12 år, de flesta 13-18, och enligt lagen om omvandling av fängelse på livstid ( SFS-nummer 2006:45 ) så gäller enligt 4§: ”Fängelsestraffets längd får inte understiga det längsta tidsbestämda straff som kan dömas ut”. Så lite små grå använder jag allt.

 16. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Det är bra, Nisse.

 17. DenSistaSvensken skriver:

  Att skjuta A.E. handlar ju inte om att rättvisa skipas, utan att man sätter ett exempel å visar utåt att det här inget som kommer accepteras eller tollereras.
  Vi är alldeles för tolleranta med när det gäller kriminella här i Sverige å det är också det som gör att mer brottslighet å kriminallitet föds. Ingen tar straffen på allvar, våra straff å dommar är ett rent SKÄMT.
  Ta en titt bara på vad kriminella invandrare säger, har sett många citat som går i stil med ”äh man rånar eller våldtar nån, ibland åker man dit å ibland inte, men det enda som händer när man åker dit är att man får sitta inne nån månad eller bara prata med nån socialtant, sen kommer man ut igen å gör samma sak igen”.

  Nu har vi en chans att avskräcka brottsligheten med A.E. att använda han som exempel. Exemplets budskap är: begår ni brott kan detta bli erat öde.
  Å kanske har jag fel när jag säger att han ska tas ut i skogen å skjutas vid sidan av, kanske ska han avrättas ofentligt på Hötorget inne i stan. Så att exemplet får en större innebörd å verkan å att man sen kanske hänger upp kroppen på en påle eller nåt efteråt under en vecka så att folket ser vad som kan hända om man är ett SVIN som A.E.

  NOLLTOLLERANS MOT (grov) KRIMINALITET!

  Vi alla vet ju vad vårt land är på väg nån stans, till ett laglöst korrupt samhälle. Där kriminaliteten å brotsligheten styr å inte stat å polis. Välkommern till Sin-City!

  Å frågan är, när har det gått för långt? när ska vi börja slå tillbaka? när ska vi sätta ner foten? NÄR DET ÄR FÖRSENT? Det är dags att agera å ta ett stryptag mot kriminaliteten NU.

  Å här har även SD ett gyllene tillfälle, att gå ut stark med att ta kampen mot brottsligheten så att sånt som A.E. gjort inte kommer att få hända igen. Jag vet att det är en av pukterna. Men det är inte det jag säger, utan jag menar att vi ska ut lika starkt med kampen mot kriminaliteten som vi gör i invandrarfrågorna om kanske inte änu hårdare (på ett sätt så går de ju ändå hand i hand), men när vi pratar om kriminaliteten, att vi inte pratar om invandrare hit å invandrare dit (menar att såklart ska man nämna dem, de är ju trots allt överrepresenterade inom dem fletsa våldsgruperna, men att man inte låter som att man bara vill ta itu med den kriminaliteten, utan ALL, eftersom de andra parteierna å median är ju så duktiga till att få det att låta som att det är det enda vi bryr oss om å struntar i svenska kriminella), utan att vi bara pratar om ren brottslighet å att sånt här inte ska få gå förbi orört, utan nu sätter vi en gjärnhandske runt kriminaliteten å de ska vara en stor handske utan andrum.

 18. z999 skriver:

  DenSisteSvensken, jag förstår innebörden i vad du skriver. Jag känner mig inte främmande för dödsstraff men jag har en del invändningar som jag kommer till. De som är emot dödsstraff brukar hävda att ett människoliv är okränkbart. Och sen brukar det heta att två fel gör inget rätt, och ibland att staten inte ska begå mord och bli lika dålig som mördaren. Men man resonerar inte så när det gäller krig. Det finns situationer då det är moraliskt rätt att döda en annan människa, som i krig. Elle som när staten tar över den hämnande rollen i samhället. Alla samhällskorrekta kan byta ut ordet hämnd mot rättvisa så slipper ni få blodstörtning.

  Men felet med dödsstraff är att det är ett avslutande. Den dödsdömde får naturligt vis lida en stund med insikten att han ska avlivas. Men kompenserar det vad han gjort? Att Englas föräldrar kanske skulle känna en känsla av rättvisa om de fick avliva A.E är möjligt. Men när nu staten ska utkräva hämnde blir det en annan sak. Bödeln är inte lika engagerad i Engla som Englas föräldrar och dte är diskutabelt om hämnd/rättvisa har skipats.

 19. Stor Johan skriver:

  Jag har arbetat inom psyk och kan berätta att samma regler gäller där som i övriga samhället, är man mycket social, dominant eller en kul prick så glider man fram på en räkmacka och är betraktad som VIP, menlöser folk gör sig icke besvär , de får hela huset på skallen och får ta dumstruten vad om gäller….mer vård än så finns icke!
  En trevlig tjomme som Anders Eklund han blir given vid fika borden med många glada skratt o ryggdunkar, ja se Eklund… jadå, en beklaglig olycka det där med tjejerna.
  Jag vet efter att ha under förmaningar fått tjäna som passopp åt vår trakts djävligaste incestiösapedofil som drog ingång riksmedia på 80-talet, han blev kung på psyk med hela apparaten i ryggen. egna kläder, morgonrock i siden och fri tillgång till allt, dygnet runt.
  Jag var ung då o tog inte skit så med fakta i handen att (så här jobbar vi), valde jag självmant en helt annan yrkebana (tyvärr) så har inte hörnen slipats rundare med tiden heller för en del personlighetsstörningar behagar jag att bibehålla.
  Inför dödsstraff säger jag.

 20. Stor Johan skriver:

  z999
  Du menar att tillfredställelsen är högst sekundär och att bödleriet är ett motigt skitgöra?

 21. z999 skriver:

  Stor Johan:
  ”Du menar att tillfredställelsen är högst sekundär och att bödleriet är ett motigt skitgöra?”

  Ja, något åt det hållet. Att döda en annan människa under krig är en sak, att avliva någon som en bestraffning är något helt annat. Samtidigt så har staten åtagit sig att sköta bestraffningen av brottslingar och straffen måste ligga i linje med den allmänna synen på rättvisa. Fråga vilken förälder som helst vad den skulle göra om den påträffade någon i färd med att skada dennes barn vad han eller hon skulle göra då. Straffet måste alltså ligga i närheten av det svaret som ges generellt.

  Ni som har problem med hämnd, vad skulle ni göra med en person som slog ut ert ena öga? Och i så fall varför? Är man en god och civiliserad person om man saknar inlevelseförmåga hur Englas föräldrar känner? Är man en god människa för att man pläderar för milda straff bara för att man själv inte har blivit utsatt för brott? Den i särklass största anledningen till att någon mördar en annan människa är för att den räknar med att komma undan med det, det gäller även personer med psykiska problem (generellt sett). När Anders Eklund snart kommer att dömas till en dom som inte på något sätt motsvarar vad han gjort så har han kommit undan med brottet.

 22. Stor Johan skriver:

  Angående vård av sexualbrottslingar så har det visats sig näst intill omöjligt.
  I USA blev en årig våldtäktsman åtgärdad i den nedre regionen och genomgick terapier, uppnådd 74 ansågs han mogen för frihet och åkte fast igen vid 80 års ålder med 20 kvinnors liv på sitt samvete, ångrar inget, horor allihop var hans kommentar.
  Man gör det även med nävarna, heter det ju.

 23. z999 skriver:

  Det stämmer antagligen Stor Johan. Att vårda en sexbrottsling måste vara som att bura in en varg för att han rivit ett får och sedan släppa ut honom igen med lite usch och fy och så gör man inte.

 24. Stor Johan skriver:

  z999
  Jag har lite svårt att se om du är för eller emot.
  Jag är för av den anledningen att en del fall orsakar både onödiga kostnader och rädslor + lidanden. När ett ”monster” är borta så är denne borta och kvar finns inga, möjliga aber eller misstag, en frid infinner sig.
  I USA/ forna Sovjet men framför allt i utvecklingländern ja där är fängelse lika med helvetet och ut kommer man i regel bara på två vis. Grymt javisst men de har själva satt sig där och offren de kan sova gott.
  Vi har tydligen så smått dra åt tumskruvarna här med omplaceringar, förbud och nedskärningar och fångarna inklusive tidigare befattningshavare som kört kompisstuket varnar för kommande upplopp, javisst och?

 25. Stor Johan skriver:

  DenSistaSvensken
  Hehe jag förstår hur du känner men börjar vi på det viset så har vi snart främmande trupp här. Vet du hur man dödar en orm? Man ler och ser stinnt in i dess ögon sammtidigt jackar man raskt in ett kryss med ett rakblad i dess panna, och si ormen krälar ur sig själv.

 26. Jörgen sällergård skriver:

  Den som berövar nån annans liv ska berövas på sitt eget. 1-1=0 ..billigt o bra o rättvist

 27. z999 skriver:

  Stor Johan:
  ”z999
  Jag har lite svårt att se om du är för eller emot.”

  Jag är för men skulle aldrig kampanja för det på något sätt i Sverige och jag vill inte att det ska bli en fråga som splittrar nationellt sinnade människor. Jag anser att det finns massor med annat att rätta till i rättssystemet innan som dessutom är till och med mer angeläget.

 28. Stor Johan skriver:

  z999
  ”Den i särklass största anledningen till att någon mördar en annan människa är för att den räknar med att komma undan med det”
  Intressan och säkert helt riktigt. Eklund hävdar idag att dödandet var ett misstag, något gick snett, stundens ingivelse/blackout är vanliga argument.
  FBI har lag ned rejäl uppföljning av dessa herrar och i majoritet så är dessa herrar enligt FBI mycket väl rekade och upplysta om offret. Trots sina urskuldande ord verkar de välja sina byten med omsorg likt predatorer eller vargen om du vill.
  Jag funderar på är hur utsatta och drabbade kulturberikarnas kvinnor/flickor är, jag menar kvinns som kvinns och cityna är fulla av dem! Oj! Där har vi en, nam nam…nu du!
  Tror inte att det fungerar riktigt så.

 29. DenSistaSvensken skriver:

  Stor Johan
  Om främmande trupper skulle komma in här, skulle det inte vara bra. Med tanke på att vårt land inte ens skulle kunna mota en upprörd scoutkår i dagens läge efter alla nedskärningar vi har gjort inom militären å vårt försvar. Fan, securitas väktarna är ju mer bemannade å utrustade än vår miliär. (haha änu en grej som gör en förbannad å irreterad, tycks ju inte finnas nåt idagens läge som inte gör en det i vårt sargade samhälle)

 30. Stor Johan skriver:

  z999
  Tyckandet i sig är en god tempmätare och tycka det får man anser jag.
  De fria ordet är idag viktigare att slå vakt om än någonsin.
  Jag menar skall vi låta Aschberg o co ha det i besittning för allas vår räkning?
  Nej tack.

 31. Stor Johan skriver:

  DenSistaSvensken
  Haha för at inte tala om vår eminenta poliskår, varför de skall ha fetvolvon på ghettofälgar faller utanför min logik. Zigsauers med milisammo och en massa annat lull lull.
  Vi äger förmodligen en av världens mest topputrustade men när det drar ihop sig så är de handfallna och äskar genast om mera prylar. Som en lismande hund som ständigt tigger godis för var liten manöver.
  Efter förjänst borde återinföras, det är ju nuförtiden banne mig betraktat som en förolämpning att be någon att uträtta.
  Eklund har setat sammanlagt ca två år i fängelse för kvinnomisshandel och sexuellt skit och det enligt GW Persson. Ändå går mannen polisen, helt förbi.
  Arg blir man.

 32. z999 skriver:

  Vi ska kanske komma ihåg att detta är ett lågt prioriterat brott och inte detsamma som något av de otaliga hatbrotten, som när exempelvis araber nekas inträde på en krog och liknande.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_373460.svd

  Egentligen har väl polisen handlat rätt enligt de direktiv de har från de som bestämmer.

 33. Stor Johan skriver:

  z999
  Jahaja. den männskliga faktorn eller skall vi säga tratten skall åtgärdas med lämplig upplysning så att det vi redan vet skall framstå som absolut solklart.
  En svensk tiger.

 34. z999 skriver:

  Stor Johan:
  ”Jahaja. den männskliga faktorn eller skall vi säga tratten skall åtgärdas med lämplig upplysning så att det vi redan vet skall framstå som absolut solklart.
  En svensk tiger.”

  🙂

  Jag såg förresten att den ”borgerliga” alliansen ska tillsätta 20.000 nya poliser inom kort framtid, eller om dom skulle bli 20.000 sammanlagt kanske? I vilket fall, om man jämför BRÅ´s siffror med siffror från migrationsverket angående antalet invandrare (alltså, man tar antalet invandrare och gör en skattning av hur många som kan förväntas bli kriminella) så betyder det att antalet kriminella kommer att öka långt mycket kraftigare än antalet poliser. Och angående tillsättningen av nya poliser, det påminner väldigt mycket om att försöka höja vattenivån i östersjön genom att pinka.

  Men man ska komma ihåg hur mycket gott polisen gör också och inte bara klanka på dom. I Stockholm så klaras nästan 6% av alla inbrott upp.

 35. Stor Johan skriver:

  z999
  Var på en yrkesutbildning nyligen och gjorde ett förtest. Man går in sätter sig tyst o försynt och håller saker öppna men råkar plocka fram mobilen för att kolla klockan o ops! Så råkar inte en kursledare titta fram som gubben ur lådan, hmmm falskt alarm o ledaren knatar listigt vidare men med blicken dröjandes kvar.
  Pang!Så ståtar en bredbent gentlemen in, host o harkel vissel o bläng sätter sig ned står upp sätter sig ned står upp går ut och in kommer en annan av samma sort och bläddrar i den förres test går ut och in kommer en tredje…pang och habblababbla nu tågar de två första och yttreligare en till in igen, nu är det fyra gents inbegripna i ren symbios och jodå två kursledare står utanför glaskuren och ser o hör inkentinken.
  Koncenrationen den var sanneligen svår och uppnå… habbla babbla ach ach!
  Det var på vippen, fasiken här är man seriös och det gäller för framtiden… Men vem är väl jag? En svensk tiger.

  Jag är helt off nu men det svider så satiken och man ser det överallt!

 36. DenSistaSvensken skriver:

  z999
  Om länken:
  Men herre gud, änu en uppmuntring till minoriteterna i samhället till att dem ska känna sig kränkta, diskriminerade osv homofobi hit å islamofobi dit, rasim till vänster å främlingsfientlighet åt höger, vitmakt propagering över allt – för buhu jag fick inte jobbet jag sökte. Jo men visst serru, det beror på diskriminering ska du veta å att chefen e vitmaktledare, så nu måste du stämma. Säger du att han kollade på dig med en annorlunda blick å du lilla stackarn e bög va – mm de e jag – men det beror på att han va homofob serru som han kollade så, så nu måste du stämma han.

  VI UPPMUNTRAR NU ALLA MINORITETER SOM INTE KLARAR AV ATT TA VARA PÅ SINA EGNA LIV OCH HA NÅGON FÖRMÅGA ATT KUNNA PRESTERA NÅGOT SJÄLVA AV EGEN MASKIN, UTAN KÄNNER ATT DEM MÅSTE TRYCKA NER NÅGON ANNAN, MED HJÄP AV NÅGON ANNAN, FÖR ATT KUNNA KOMMA NÅGON VART I LIVET, ATT ANMÄLA NÅGON VID FÖRSTA BÄSTA MÖJLIGHET FÖR: RASISM DISKRIMINERING FRÄMLINGSFIENTLIGHET HOMOFOBI ISLAMOFOBI – DET ÄR BARA ATT VÄLJA, SPELAR EGENTLIGEN INGEN ROLL!
  DU KAN BLI EN AV VÅRA LYCKLIGA VINNARE REDAN IDAG – STÄM NU!

 37. Stor Johan skriver:

  ”I Stockholm så klaras nästan 6% av alla inbrott upp” 🙂
  Vi hade förr om åren en epedemi av bankomatbryt, vid ett stod polisen bakom hörnet medans bovarna halde ut bankomatwn med en traktor, vusserligen hade de vapen men ändå det har polisen motmedel för och de hade fullskydd av att stå bakom hörnet av en tegelbyggnad. Rent strategiskt överläge med öppen yta mot de helt oskyddade buset, men icke då, de måste vara minst 100 pers först innnan en insats kan ske och befälet sade rent ut i pressen att de vägrar.
  Vi kommer aldrig att nå tillräckligt många poliser, jag säger rent ut att det är bara ett djäkla rävspel.
  Var i Italien och upplevde buset gå lös på en marknad, två polisbilar rände rakt in och befälet satt på huven på den första bilen o vrålade, djäklar det flydde folk åt alla håll.
  Snuten menade buisness, djäklar i mig om någon stuckit upp de hade bankat skiten ur dem.
  Vår ögon möttes och han log o nickade o jag med, ett möte över språkbarriären.

 38. DenSistaSvensken skriver:

  Stor Johan
  Det var en tid då Sverige visade nolltollerans mot kriminalitet å brottslighet. Sverige har alltid varit ett land med regler å lagar, där rättvisa skippades å där man inte bara satt på arlset å lät allt pasera en, utan man faktist tog tag i problemen å motgångarna å besegrade dem – VAD HÄNDE EGENTLIGEN!?

  Polisen får ju inte ens göra nåt här längre, så fort dem gör nåt å faktist tar en buse, så åker polisen själv dit för att skurken gjorde illa sig i gripandet eller nåt dylikt. För vi måste ju alltid tänka på skurkarnas rättigheter, jovisst sanna mina ord du, stackars skurk då, nja, har du våldtagit en 12 årig flicka lilla krake, nja, nä vänta du så ska vi ta hand om dig ska du se å säg bara till om den stora stygga polisen e dumma mot dig så ska vi se till att inte får nå mer jobb i den här stan serru lilla vän, nja min lilla gosi-nosi skurk, nja så söt så. PTSS PYTTSAN HELLER, SKAM E VAD DET ÄR ÖVER VÅRT LAND NU, SKURKAR HA RÄTTIGHETER, I HELVETE HELLER, DE FÖRLORADE SINA RÄTTIGHETER DEN STUNDEN DE BRÖT MOT LAGEN.

 39. Nisse i Svängen skriver:

  För att vara en halvofficiell partiblogg måste de 10-15 senaste kommentarerna ovan vara ett lågvattenmärke. Som SD-sympatisör börjar jag undra vilket sällskap jag egentligen hamnat i, och jag tror inte jag är ensam om att tycka så. Ska SD bli en politisk kraft att räkna med eller ska det återgå till att bli en terapisysselsättning för rättshaverister ute i marginalen? Det är nog dags att städa lite.

 40. DenSistaSvensken skriver:

  Nisse nu vet inte jag riktigt vad du syftar på här, men jag antar att det är rätt kommenterat av mig om jag säger, skämtar du eller!?

  Så vad tycker du om A.E. vad är han berättigad till anser du? Ska man inte ha nolltollerans mot kriminalitet? Vad exakt är det som du vänder dig så starkt emot i dem senaste 10-15 inläggen? Eller är det så att du har hunnit blivit så mycket
  S-fierad att du har börjat känna sympatier med kriminella å anser att de ska ha sina små rättigheter (trots att de har själva har brutit sig loss från det samhälle, som faktist skapade våra rättigheter, när de begick brottet i första taget – den stunden de beslöt sig att gå emot vårt samhälle som våra rättigheter vilar på, så försvann även också deras rättigheter)?

 41. z999 skriver:

  Nisse i svängen:
  ”Som SD-sympatisör börjar jag undra vilket sällskap jag egentligen hamnat i,”

  Du är ingen sympatisör. Sen är det aningen korkat att kritisera de påföljande inläggen, dom har med yttrandefriheten att göra. Det ser överlägset värre ut på samtliga bloggar från andra partier.

 42. Stor Johan skriver:

  Nisse i Svängen
  -Ok en gång men inget mer sladder här! Jag lovar!Lite kul en kväll o en hjärnsköljd självcensurerare dyker in med ”terapisysselsättning för rättshaverister ute i marginalen” så typiskt ..men på SD?!
  z999 har helt rätt att det är överlägset värre på andra bloggar vilket är på både gott o ont, det positiva är dock att det skapas en härlig motor, en dynamik där grytan hålls kokande.
  Tyvärr Nisse i svängen så kommer jag fortsatt att titta in ibland o tur är väl att det är en blogg…. jag menar vi slipper råsopning!

 43. z999 skriver:

  Under lördagen så inträffade ett nytt övergrepp mot barn i Stockholm, i Högdalen så inträffade ett kidnappningsförsök av en tioårig pojke som ”kom undan” men blev knivskuren. Polisen påstår att dom har lagt lite extra krut på det här eftersom det har varit flera barn som har varit utsatta för detsamma. I verkligheten så har dom faktiskt inte gjort det eftersom dom har direktiv uppifrån att prioritera så kallade hatbrott.

  Något som är väldigt tydligt är att det har blivit en mycket större acceptans mot våldsbrottsligheten i Stockholm efter den ”borgerliga” valsegern, åtminstone bland politikerna. Om SD vill vinna röster i Stockholm så tror jag att brottsligheten kan vara rätt fråga utöver extreminvandringen.

 44. DenSistaSvensken skriver:

  z999
  mm precis. det var ju det som jag skrev också i ett tidigare inlägg om att SD borde gå ut riktigt hårt med att de ska ta itu med brottsligheten.

  Men det är många frågor som är vikitga nu, bl.a.
  *Invandring/invandrare
  *kriminalitet och brottsbekämpning
  *skatter
  *äldreomsorg
  *miljö
  *ekonomi
  *militär/försvaret

  Den listan kan fortsätta hur länge som helst, men som sagt är det främst invandrarfrågorna och brottsbekämpningsfrågorna som bör tas upp mest i debatter och kampanjer inför valet, det är dem två frågorna som berör det mesta i vårt samhälle just nu, som är förknippade med alla de andra frågorna (med undantag för miljön dåra).

 45. Stor Johan skriver:

  I USA varnas allmänheten i alla fall i den delstater med både namn o bild på kända förövare, och varför inte för bevisligen utför de sina värv tros allt.
  DenSistaSvensken
  Själv blev jag rasist stämplad via facket trots att jag aldrig ens varit nära något nationellt i varken ord eller handling bara illa omtyckt av den invandrade fackpampen…Det är liksom ingen ide att bestrida en inofficiell dom som inte egentligen existerar, byt arbetsgivare det gjorde jag och allt är idag väl.
  Se så det kan gå, en svensson läxas upp och si han börjar sympatisera med SD ett parti han knappt tidigare visste om.

 46. DenSistaSvensken skriver:

  Stor Johan
  Antar att du hänvisar till min blogg ”Nazister är vi allihop! … Ja, om man är svensk det vill säga”?

 47. Stor Johan skriver:

  DenSistaSvensken
  Ja just precis och det är en stämpel som inte går att tvätta bort och för mig har den verifierats i två steg muntligen 1.Igenom företagets produktinsledare 2. På själva fackets huvudkontor.
  Så tänk på vad du gör utan att för den skull bli freakad, idag kan jag skratta åt detta sodom o gomorra de krälar i o biter varandra i arschlet, hyckleri, svek o dubbelsvek.
  Men då när jag var ibland dem var det inte alls roligtl, det är allvar.

 48. DenSistaSvensken skriver:

  Stor Johan
  Jo, man undrar ju vart fan vårt land har tagit vägen. När man straffas för att man älskar sitt land (asså om man är svensk, som älskar sverige dvs).
  Hyckleri är ett bra ord för det ja och ett enormt svek mot det svenska folket från statstjäntemän och regeringsfifflare.

 49. Magnus A skriver:

  Nisse i Svängen: Den Siste Svensken är uppenbarligen en ren nazist-typ, men att han förordar avrättning utan rättsprocess är kanske inte riktigt vad SD:s program anger, men jag förstår vad du menar. Ett så okunnigt och mellanstadieaktigt dokument har jag sällan sett, och antagligen är det lite i Den Siste Svenskens anda.

  Vissa saker i programmet är helt grundläggande saker i grundlag och rättsamhället och skulle inte behöva stå där som SD:s åsikter, och annat är häpnadsväckande dravel som åsidosätter rättssäkerheten.

  Finns det ingen SD:are som läst och kan lite juridik?

 50. DenSistaSvensken skriver:

  Magnus A är uppenbarligen en typisk kommunisttyp *sarkasm*.
  Vem pratar om partiprogram här. Har jag syftat till att SD har det jag skrev i deras partiprogram eller? Nej, det har jag inte. Så varför ens kommentera det då?
  Du kanske tycker det är rättvist att det där svinet får leva, men gör då fan inte jag.
  Varför ska vi hederliga laglydiga och moralikst uppbyggda människor sitta och betala för det där svinets handlingar, för att han sedan ska kunna gå fritt ute på våra gator igen så han kan utföra sina illdåd åter igen.

  Jag undrar vad du hade velat om det faktist hade varit din egen dotter, jävla hyckleri är vad det är ifrån dig. Anledningen till att jag går ut så hårt emot dig nu, är för att du kallar mig för nazist som du inte har några som helst rättigheter till att göra, då jag inte är det. Min första kommentar i det här inlägget, är som jag skrev sarkasm, för att visa dig hur barsligt och larvigt din kommentar till mig var om att jag skulle vara nazist.

  Tänk dig för vad du skriver för jävla inlägg om orättvisa påhopp och felaktiga påståenden.

 51. Robsten skriver:

  Jag tycker vi sätter streck i debatten här, vi har luftat våra åsikter nu. Vi kan nog alla vara överens om att en översyn av straffskalorna behövs och att det är ett stort problem med att straffen för våldsbrott är så låga, speciellt för unga människor, att den avskräckande effekten uteblivit. Samhället signalerar inte heller tillräckligt kraftfullt mot våldsbrott genom den alltför milda straffpraxis vi fått.
  Men som sagt, tycker vi sätter punkt här.

 52. Bra sammanfattning och bra förslag, Robsten. Streck i debatten.

%d bloggare gillar detta: