”Det var bortkastade pengar”

H. BrorsJag köpte DN idag, det var bortkastade pengar.

Den svårt politiskt korrekte Henrik Brors, en av det politiska etablissemangets mest ogenerade papegojor, skriver närmast humoristiskt okunnigt, avsiktligt eller ej, om det faktum att sverigedemokraterna har många tomma stolar ute i landets kommunfullmäktigeförsamlingar. Något som jag själv för övrigt dryftat på min gamla blogg.

Enligt säker källa kom idén till Brors redan under onsdagen då han fick reda på att en sverigedemokrat flyttar från sin kommun och därför tvingas lämna sin fullmäktigeplats. Brors skall då, enligt samma källa, ha ringt upp en rad makthavare, bland andra Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin och bett om råd rörande hur en riktigt vilseledande propagandaartikel bör utformas.

Inte därför att Brors eget förråd av ovidkommande insinuationer och nesliga okvädningsord om sverigedemokraterna var tomt, nej, tvärt om, men för att han naturligtvis ville kolla med sina uppdragsgivare vad som var den mest förankrade taktiken i dessa tider när sverigedemokraternas framgångar bidragit till att försäljningen av inkontinensskydd kraftigt ökat i området runt Helgeandsholmen.

Herrn Brors möda gav frukt, och efter några timmar i telefonen hade han ett välfyllt kladdblock framför sig. Och där, mellan de kluddiga idolporträtten av Latin Kings och Mona Sahlin, så fanns en diger lista på smarta vinklingar och formuleringar, åtminstone tyckte Brors själv det.

LiSTa pÅ HuR dUMmA sD äR

– Okej, bra jobbat, sa han för sig själv, men vad vet vi mer om sverigedemokraternas tomma stolar?

– Vi vet att våra kompisar i palestinasjal, med hot och våld, har fixat så att några hoppat av i ren rädsla.

– Vi vet att sverigedemokraterna i väldigt många kommuner fått exakt lika många mandat som de har personer på valsedeln, eller fler. Inga marginaler för oförutsedda händelser således.

– Vi vet att mandaten i flera kommuner gått till personer som aldrig sympatiserat med partiet och som bara skrivit sitt eget namn på en blank partivalsedel.

– Vi vet att sverigedemokraterna mobbas av sina medarbetare vissa fullmäktigeförsamlingar.

– Slutligen, vi vet att systemet är utformat så att partierna inte har möjlighet att fylla de tomma stolarna i efterhand.

– Fan, tänkte Henkan, det här skulle bli en rätt tunn story om jag lade in alla nyanser i bilden… Då skulle Mona, Fredrik och Robban Aschberg bli jättebesvikna. Ähh, jag får helt enkelt strunta i att lyfta upp vissa fakta och några får jag väl nämna förbigående, för syns skull.

Brors satte sig så framför datorn och knåpade ihop sin artikel, och förutom att han publicerade den i DN så skickade han också in den till expos tävling ”Floskla på, du tappre journalist” som enligt stiftelsen är tänkt att ”främja sanningen om att sverigedemokrater är dummingar”.

Vi säger lycka till till Henrik, konkurrensen är benhård!

Annonser

8 Responses to ”Det var bortkastade pengar”

 1. Joakim Larsson skriver:

  Jäsingen! Fortsätter du så här så kan jag snart inte hävda att jag är roligare än dig. 😀

 2. Hehe, tack!

  Men det kan du visst fortsätta hävda, det har ju varit fel från början. 😉

 3. z999 skriver:

  Han nämner inte det politiska våldet som orsak till tomma stolar och han ser det inte heller som något demokratiskt problem.

  Han skriver sen så här:
  ”Nej, snarare har det kommit en hel del rapporter om att partiets lokalpolitiker till och med är mer passiva än de som företrädde partiet under förra mandatperioden.

  – Det verkar mest ha handlat om förslag om parker och trafikfrågor, som gratis bussresor för pensionärer. Men i en del kommuner har man också försökt ta upp förslag om flyktingpolitiken. ”

  Men i början och i slutet av artikeln så säger han att SD är ett enfrågeparti. På tal om det så tycks det vara väldigt komplicerat för väldigt många att förstå vad SD vill, en fråga är tydligen en fråga för mycket.

 4. z999 skriver:

  Faaan! Igår stod det i metro, (inte) i sdkuriren, att det finns ett nyöppnat företag som hjälper ”flyktingar” att komma till Sverige från Danmark eftersom Sverige har mycket generösare ”regler”. Inga kommentarer här och inga kommentarer om det på något annat ”extremhöger”-håll. Och idag stod det om hur asylsökande i Helsingborg är ute efter att fuska till sig fördelar från vårt bostadssociala system. Det var faktiskt mycket intressant info som tydligen bara går förbi obemärkt. Skärp till er!

 5. Peter skriver:

  Det skulle vara intressant både för mig och säkert många andra, att få veta vad det innebär att vara förtroendevald i de olika kommunfullmäktigeförsamlingarna runtom i landet.

  1) Vilka är arbetstiderna (heltid, halvtid, fritid, …)?

  2) Får man någon betalning, …?

  En annan fråga som jag kom att tänka på inför EU-valet är:

  1) Har SD någon strategi vad det gäller de ymmniga löner man får som EU-parlamentariker?

  2) Har man tänkt använda en del av ”EU-lönen” för partiarbete eller går det rakt ned i lomman?

 6. Peter,

  Vad gäller de 2 första frågorna så kan jag ge dig svar, i egenskap av att jag är verksam för Sd i kommunfullmäktige.

  1. Mötena sker kvällstid en gång i månaden med start oftast kl 19. De varar i genomsnitt 3-4 timmar. Därutöver måste man förbereda sig inför varje fullmäktigemöte, läsa igenom handlingar, ta ställning till andras förslag, använda sin egen initiativrätt ibland (egna motioner, interpellationer).

  2. Det är obetalt, men man får ersättning för förlorad arbetsinkomst om uppdraget går ut över ens ordinarie arbete. Detsamma gäller möten och utbildningar som kommunen anordnar för de förtroendevalda (kan handla om ett eller ett par stycken om året).

  Observera att det kan se väldigt olika ut. Andra kommuner ger t.ex. betalt för fullmäktigemöten. Sitter man i nämnder och styrelser gäller också att man får ersättning, som kan variera från kommun till kommun. Efter valet 2006 finns ett antal personer som arbetar hel- och deltid för partiet med lön (oftast av kommun eller landsting).

  Nu blev det lite off-topic, men jag ser det som viktigt att vi som verkar för partiet berättar lite om hur det är när vi får frågor. Bland dem som ställer frågor nu finns våra framtida kandidater.

 7. Peter skriver:

  Tack för svaret Patrik,

  tycker också det är viktigt att ni berättar om hur det fungerar, gärna på SD hemsida. Är inte medlem men sympatisör och måste säga att det borde finnas en 3:e väg att arbeta för SD. Då ett medlemskap känns riskabelt (erkänner att jag är feg). Detsamma gäller penningstöd till SDs valfond, kan man göra det med anonymitet? Att jag frågar detta beror på expos långa tentakler. Är övertygad om att absolut anonymitet mer pengar för SD (förklara detta också på SDs hemsida).

  Till alla er SDare, känn er stolta: ”Never in the field of human conflict was so much owed by so many to so few”.

 8. Peter,

  Ursäkta ett sent svar.

  Medlemskap i Sd (eller vilket parti som helst) är anonymt. Anonymiteten är skyddad av svensk lag ang. hantering av personuppgifter. Man väljer själv om man vill avslöja sin politiska hemvist utåt eller inte. Breven man som medlem får från partiet skyltar inte överdrivet med partibeteckningen, även om det förvisso brukar stå SD på dem.

  Jag har aldrig hört talas om att någon fått problem enbart p.g.a. sitt medlemskap i partiet. Expo har långa tentakler, men de går efter kandidater och företrädare. Stödmedlemmar är ointressanta för dem. Dessutom riskerar de klammeri med personuppgiftslag och annat om de skulle försöka snoka efter uppgifter i våra medlemsregister. De aktar sig för att ge oss triumfen att dra dem inför rätta och förnedra dem i rättssak.

  Ang. anonymiteten vid penningstöd till valfond så kan jag inte ge dig något bra svar… prova att kontakta partikansliet ang. den frågan. Email: info@sverigedemokraterna.se Tel: 08-50 00 00 50 (vardagar 10-17). Det är möjligt att även din bank kan svara på hur du kan vara anonym vid en penningöverföring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: