Dagens citat (s)-märkt

utsatta-journalister.jpgI en djupt tragisk historia som innehåller både mord, misshandel och direkta attacker på demokratin och det fria samhället börjar jag plötsligt skratta högt för mig själv.

 Historian är om hur journalister och fotografer attackerats och misshandlats då de velat rapportera från platsen där en man avrättades på öppen gata i Bergsjön i Göteborg.

Det jag skrattade åt är självklart varken mordet eller misshandeln av journalisterna, även fast journalistkåren i allra högsta grad är delaktiga i den utveckling av samhället som lett fram till det nya allt råare samhällsklimatet. Nej, detta handlar om ett enormt korkat och tragikkomiskt uttalande från en lokalpolitiker i Göteborg som i Aftonbladet uttalar sig om händelseförloppet:

– Det känns naturligtvis jättetråkigt. Man blir ledsen och upprörd. Samtidigt är det viktigt att säga att de flesta Bergsjönbor inte skulle komma på tanken att slå ned fotografer.

Detta fullständigt hysteriska uttalande är fällt av Anna Johansson (s), ordförande i stadsdelsnämnden Bergsjön. Snacka om att idiotförklara Sveriges medborgare (eller sig själv… jag har inte riktigt kunnat bestämma mig). Finns det någon människa i detta land som tror att majoriteten Bergsjönbor går runt och letar efter journalister att slå ner?

Jag tror dock att hennes uttalande grundar sig i att hon vet att alla andra vet att hela denna historia kretsar kring uppgörelser bland kriminella invandrargäng. Citatet är ju som alla kan se extremt närbesläktat med den gamla klyschan ”Majoriteten av invandrarna begår inte brott” som i olika formuleringar använts till lede då man vill sopa det faktum under mattan att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Dock har Anna Johansson här lyckats ta plattityden till en ny dimension. 

Annonser

6 Responses to Dagens citat (s)-märkt

 1. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Trots hans kraftigt utvecklade tvättbrädesmuskulatur bubblar från någonstans kring tjocktarmspaketet ett oemotståndligt skratt upp ur den kvalleska strupen. ”Den kulan visse var den tog” pulserar som en neonskylt inom hjärnbarken. En gudomlig rättvisa finns trots allt, och vad skönt ändå livet är att leva – med handlingens män från kurdistan.

 2. Tore skriver:

  En ny ”Göteborg-Bob” under utveckling!…

 3. Krister Maconi skriver:

  Lokalpolitiker förvisso, men dock inte vem som helst min gode Frans. Anna F W Johansson, LO-ombudsman och påläggskalv inom ”rörelsen”, uppfödd vill jag minnas i Kortedala tillsammans med pappa Göran, Göteborgspolitikens egen ”bad boy”.
  Men visst ser det lovande ut , återväxten är tryggad, fler grodor och plattityder , självgoda klyschor m.m. att se fram emot. Anna är ju knappast heller ensam i denna socialdemokratiska paradgren, kanske dags för självaste partifuhrern och miljökämpen att spotta ur sig någon ny ”klassiker” nu när hon återkommit från sin uppmärksammade Antarktisresa. Arbetararistokratin för den stolta traditionen vidare, måhända till nya lågvattenmärken?

 4. Umebon skriver:

  Debatten om kriminella invandrargäng måste tas även här i Sverige. I Danmark talar man klarspråk från högsta polisledningens håll där den danske rikspolischefen sade att det största hotet i Danmark idag kommer från de kriminella invandrargängen.

 5. Per Björklund skriver:

  Bra Frans,

  Var och en av oss svenskar vet ju vad det här handlar om. Uppgörelse i invandrarkretsar som är helt utanför gällande lagstiftning. Men låt oss inte hänga upp oss på detta utan låt oss frimodigt tala om vad vi står för: ett Sverige för svenskarna, baserat på på våra gemensamma värderingar .

 6. Anders B. skriver:

  Inför valet 2010 måste SD presentera KORREKTA /EXAKTA siffror på hur många blattar (d.v.s. personer som inte är födda i Sverige) som sitter i svenska fängelser och kriminalvårdsanstalter. Vilka brott dom har begått och hur mycket vi svenska skattebetalare måste betala för detta slödder, som nästlat sig in i vårt land. Lurat till sig svenskt medborgarskap. Säkert fått någon form av skadestånd när dom blivit avvisade från någon krog. Erhållit A-kassa, sjukkassa och därefter sjukpension, fri bostad, fri sjukvård m.m., m.m.
  De allra flesta av detta kriminella avskum, från framförallt islamska kulturer, (även Polen och Baltikum) har dessutom släpat hit hela sin släkt, bestående av halvdöda föräldrar, halta o. lytta fastrar och farbröder, handikappade syskon o.s.v. RÄKNA UT VAD DENNA GALENSKAP KOSTAR !

  Kan SD presentera ovanstående på ett vederhäftigt sätt inför valet 2010 – ja då är
  vi/ni i Sveriges Riksdag !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: