Fega odemokratiska KRÄK!

Kauft nicht bei Sverigedemokraten!Det är med stor bestörtning som jag tar del av det senaste dygnets rapportering rörande sverigedemokraternas riksårsmöte 2008. För er som inte hängt med så handlar det denna gång om att det via tidningen Värmlands Folkblad läckt ut att sverigedemokraternas planerade riksårsmöte i maj är tänkt att hållas på hotell Gustaf Fröding i Karlstad. Detta har i sin tur föranlett fackförbundet handels Värmlandsavdelning att ändra sina planer på ett möte på hotellet och i stället boka in detta på en annan anläggning och samtidigt göra en medial grej av det hela. Fackförbundet kommunal hotar även de med bojkott av hotellet men skall först överlägga inom sin styrelse.

Handels Värmlands vice ordförande Therese Göthe säger till Värmlands Folkblad:

Vi vill inte använda våra medlemspengar på ett hotell som gynnar Sverigedemokraterna. Jag har pratat med vår ombudsman och tillsammans har vi kommit fram till att välja ett annat hotell när vi håller vårt årsmöte.

Samt

Det handlar om vad Sverigedemokraterna står för. Vi sympatiserar inte med deras främlingsfientliga åsikter och därför tänker vi inte använda oss av ett hotell som låter dem hålla sina möten där.

Ett hotell ”gynnar” alltså en viss politisk grupp om denna grupp, på samma villkor och till samma pris som vilken annan organisation som helst, tillåts hyra lokaler för interna sammankomster. Ett patetiskt, fegt och högst odemokratiskt resonemang innehållande ett icke försumbart mått av pogromretorik.

Har Therese Göthe ens en aning om vad sverigedemokraterna har för åsikter? Nej, naturligtvis inte, ty hon är bara en korrekthetens nickedocka, ett etablissemangets nyttodjur, som med rätt nyckelretning tvångsmässigt stöter upp inlärda floskler om främlingsfientlighet och andra hitte-på-argument eftersom intellektuella resurser att bemöta sverigedemokraterna på hederlig, demokratisk väg, saknas.

En förening som är till för att löntagare inom handelsnäringen i Sverige ska kunna hävda sig mot sina respektive arbetsgivare i frågor som till exempel lön och arbetsmiljö, tar sig friheten att börja använda medlemmarnas inbetalade resurser för att mobba och trakassera oliktänkande. Jag blir så förbannad så jag kokar!

Fackföreningsrörelsens pionjärer, de män och kvinnor som en gång kämpade och dog för att hävda den vanliga enkla människans rätt till demokratiska friheter, de skulle inte tveka en sekund om de fick chansen att spotta hela Handels Värmlands ledning rätt i ansiktet. Skam.

Det luktar storhetsvansinne i kombination med ett ypperligt klent intellekt – det luktar diktaturfasoner lång väg. Det luktar så mycket diktatur så de borde sitta med klädnypor för näsorna på Handels fackmöten i Värmland.

Hur lite känsla för demokrati och grundlagsskyddade rättigheter kan man tillåta att företrädare för fackföreningar har?

Therese Göthe och andra ansvariga på Handels Värmland och på andra fackförbund som funderar i samma snurriga banor, jag har en hemlighet att berätta för er: Vi använder en massa andra saker som ni också använder och betalar för. Jag har noterat att ni slutat använda er ryggrad, antagligen eftersom vi använder vår, men borde ni inte bojkotta internet också, sverigedemokraterna använder ju det?

Sverigedemokraten är slipsnissen som sitter bredvid dig på bussen, den där trevliga lärarinnan på dina barns skola, han som städar toaletterna på ditt jobb och hon som griper din svåger för rattfylla.

Visst är det läskigt? Att personer som inte tycker exakt som ni i några frågor finns mitt i bland er? Det måste vara en ovan och sinnesvidgande tanke om man är en slentriansosse från Värmland.

(Läs gärna även den något mindre förbannade nyhetsartikeln i ämnet på sdkuriren.se)

Annonser

12 Responses to Fega odemokratiska KRÄK!

 1. Medlem Sv. klubben skriver:

  DET HETERONORMATIVA OCH ISLAMOFOBISKA FÖRTRYCKET I SVERIGE

  Jag vad gör man med alla etniska svenarr, som, om de inte tillhör någon rabiat vänstergruppering, inte tycks göra något annat än ont. Hur gör man sig av med dem, en gång för alla?

  Nåja, EN god gärning gör de i varje fall. De förser Sveriges radio med stoff till ´engagerade´ program dag efter dag, år efter år.

  Viktigt program nr 1 i P1 idag:

  ”DEN HETEROSEXUELLA VÅRDEN
  Som ung, lesbisk kvinna tillhör Johanna den grupp som enligt Folkhälsoinstitutets folkhälsoenkät har sämst hälsotillstånd, både psykiskt och fysiskt, när man sorterar efter sexuell läggning. En av förklaringarna tror man är att hbt-personer drar sig för att uppsöka vården, även när de behöver den. Rädslan att bli kränkt tar helt enkelt överhanden.” [Färgbild på leende och lycklig, yngre kvinna, vilkens huvud och ansikte ser ut som en mans.]

  Viktigt program nr 2 i P1 idag:

  ”ORIENTHÄLSAN
  Vi fortsätter vår serie här om irakier i Sverige. Idag får vi träffa Riad Baldawi, ansvarig för Orienthälsan i Stockholm. Riad Baldawi varnar för att allt för många personer med irakisk bakgrund drabbas av det som han kallar migrationsrelaterad smärta. En smärta som kan till en ond spiral av sjukskrivning och arbetslöshet. Två personer som drabbats av muskelsmärta är Amer och hans fru.”

  Viktigt program i P1 igår:

  ”PAPPERSLÖSA OCH VÅRDEN
  Flera tusen, kanske 10.000-tals, människor lever idag utan tillstånd i Sverige. Det handlar om flyktingar som fått avslag på sin asylansökan och s.k. papperslösa, som inte ens sökt asyl. De lever här utan rättigheter till subventionerad sjuk- och tandvård, vilket kritiserats av både FN och andra internationella organisationer.”

  Och så vidare. Och så vidare. Observera ovan ännu en nyupptäckt sjukdom, som, vid sidan av FLYKTINGBARNSAPATI (endast vissa etniska grupper), Sverige är så gott som ensamt om i världen: MIGRATIONSRELATERAD SMÄRTA. En smärta, som kan uppträda var som helst i kroppen när som helst. Som är omöjlig att bota men som kan lindras något genom förtidspensionering i förening med viss självvård (avlönad arbetsträning i annan migrants rörelse).

 2. För att ytterligare spä på Handels beröringsångest vill jag meddela att jag oftast handlar på COOP FORUM i Östersund, kör Peugeot, har ett kylskåp av märket Electro helios, tankar på JET och tittar på Viasat sport. Det senaste halvåret har jag konsumerat varor, köpt tjänster, rest och underhållits av tusentals producenter och leverantörer. Ni är rätt patetsiska, ni handelsombudsmän. Förutom han skåningen som jobbar i Östersund. Han har i alla fall behandlat mig sjysst och korrekt, trots att han känner till mitt politiska engagemang, och trots det faktum att jag är chef över ett femtontal handelsmedlemmar. Men oops, nu faller han väl i dålig dager oss er andra ”demokrater”. Förlåt F.W.

  MVh Sven-Olof

 3. Sivan skriver:

  Bra skrivet

 4. Kvalle i Mossatresk skriver:

  LO-facken är en del av den socialdemokratiska rörelsen. Normalt brukar de tala om rörelsens politiska del, partiet, och dess fackliga del. Av hävd har de kunnat köra över meningsmotståndare utan att ens behöva reflektera över om de kanske t. o. m. kränker landets lagar. Världens starkaste fackförening har kunnat krossa motståndare innanför eller utanför lagens råmärken. Den snöpta borgerligheten har på realplanet inte kunnat bjuda motstånd. I själva verket kapitulerade borgarna redan på 30-talet för den socialdemokratiska modellen.

  Men tiderna förändras och ideologierna med dem. Den socialdemokratiska modellen har erövrat Sverige och det yttersta segertecknet är att Fredrik gett sitt parti ett folkhemskt stuk; vi är alla i grunden sossar! Samtidigt har sossepartiet av nödvändighet glidit mot mitten och måste charma breda borgerliga grupper, någon nyans till vänster om moderaterna. Men partiet är inte längre unikt; det är normaliserat och bör glida ner mot 20-25 procent av väljarkåren som i normala europeiska länder.

  Facket förlorar i rasande fart medlemmar och inflytande, vilket EU och globaliseringen bidrar till. Men även det postindustriella samhället. Se bara på de tidigare så stolta 1 Maj demonstrationerna. Men de socialdemokratiska fackbossarna är senare än partiets funktionärer att anpassa sig till verkligheten. De tror fortfarande att de som på 70-talet (IB) kan behandla oönskade som skadedjur. I själva verket förlorar de på sina metoder, de blir i betraktarens ögon en samling dinosaurier som inte förstått att deras sort inte fungerar i den nya världen. David (sd) behöver inte ens använda slungan, Goliat gör bort sig själv genom sin blotta uppenbarelse. Tack för er dumhet, sossefacket!

 5. Mattias Johansson skriver:

  Hej,
  Bra postning men för partiets varumärkesbyggande är bilden ingen höjdare även om analogin i sig är korrekt.

 6. z999 skriver:

  Ibland går det åt h-lvete för långt! Jag vet att expo anses vara något som man ska ta på allvar, ibland undrar jag om det bara är jag som ser vad dom håller på med. Daniel Pohl skriver så här i expo-
  ”Framför allt är Björn Söders attack mot Handels avdelning i Värmland ett hån mot dem som utsattes för Hitlertysklands förföljelser. Genom sin haltande historiska jämförelse trivialiserar han återigen judeförföljelsen och Förintelsen och nedvärderar dess offer.”

  Att han själv drar ett likhetstecken mellan kritik av islam och utrotning av judar bara några dagar efter en debatt(?) med Åkesson i TV är makabert. Jag vet att de hysteriskt goda och självutnämnda antirasisterna är helt blinda för sin egen präktighet och jag kan normalt stå ut med det. Men det här var för mycket för mig. Jag kommer inte längre att vara lika överseende när diverse pajaser hänvisar till expo som källhänvisning.

 7. Adam Sjövall skriver:

  *Pust* Sverige demokrater…

 8. seven-11 shaolin skriver:

  Adam Sjövall:
  *Pust* Återigen ett sådant där exempel på träffsäker logik och fullödig argumentation som gör SD:arna så bekymrade över meningsmotståndarnas förmåga att uttrycka sig…

 9. Andreas skriver:

  På SVT visades ett program där man avslöjade hyresrättföreningar som inte ville hyra ut lägenheter till invandrare. Samma föreningar ordnade också möten där det diskuterades hur man ska kunna stoppa diskriminering.

  Genom att neka sverigedemokraterna på detta sätt kan man göra någonting som framstår som rätt i allmänhetens ögon. Vi svenskar tror att det är ”normalt” att vara mot sverigedemokraterna, istället borde vi skapa en egen uppfattning. Men det är väl jobbigt?

 10. Stor Johan skriver:

  Typisk facklig retorik, gillar de andra då? Näe inte det heller, bunt ihop èm bara! Skåååål bröder!Nassar o hottentotter vill vi inte ha.

 11. Axel Nordin skriver:

  Det är, ur frihetssynpunkt mycket viktigare att diskimineringslagstiftningen skyddar ideologiska minoriteter än att de skyddar etniska, religiösa eller sexuellt avvikande grupper.

 12. […] fick man väl byta lokal flertalet gånger så vi får väl se hur länge det håller i sig). SDblogg grinar då illa ut om hur “odemokratiska kräk” t.ex. fackförbundet Handels i Värmland är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: