Arabiskt massmord

terror1.jpgDå fanns det tillfälle för araber att fira igen. Ja, det är inte någon som fyllt år eller gift sig. Nej, en arab slaktade högstadieelever med en automatkarbin. 500-600 skott lyckades han avfyra innan han till slut stoppades av en israelisk soldat. Denna massaker firades av araberna med godis och glädjedans på gatorna i de omtvistade områdena.

Vilken slags kultur – vilket folk – firar medvetet massmord av skolungdomar i ett bibliotek? 8 unga människor miste livet i attacken, den yngsta endast 15 år gammal. Många fler är allvarligt skadade. Detta är de som dog i attacken:
Yohai Lifshitz, 18, Jerusalem
Yehonatan Yitzhak Alder, 16, Shilo
Yehonadav Haim Hirshfeld, 19, Kochav Hashahar
Neria Cohen, 15, Jerusalem
Roy Rot, 18, Elkana
Segev Peniel Avihail, 15, Neveh Daniel
Avraham David Mozes, 16, Efrat
Doron Mahareta, 26, Ashdod

terror3.jpg

Araberna firar i Gaza-remsan:

palestinians_celebrate.jpg

Annonser

68 Responses to Arabiskt massmord

 1. miroslav skriver:

  Kunde du inte vara lite mera balanserad Ted? Sedan 29:e september, 2000, har 119 israeliska barn dödats av palestinier och 982 palestinska barn dödats av israeler.

 2. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Kunde du inte vara lite mera balanserad Ted? Sedan 29:e september, 2000, har 119 israeliska barn dödats av palestinier och 982 palestinska barn dödats av israeler.”

  Men för faan, har du inget sinne alls för proportioner och sammanhang? Firar israelerna de döda palestinierna? Du tycks ju dessutom vara helt blind för hur det har gått till.

 3. Ted Ekeroth skriver:

  Du är ju galen, på riktigt.

  Nej, balanserad är vad jag är. Israelerna förvarar sig mot angrepp som sker från Gaza och den så kallade ”Västbanken”. Om Hamas och övriga terrorgrupper gömmer sig i civla områden så kommer onekligen civila att dö när Israel, med all rätt, försvarar sin befolkning mot raketangrepp och annat. Att civila dör i krig är inte förbjudet, men att medvetet och specifikt attackera civila är förbjudet.

  Du måste se orsak och verkan, vilket du och en hel del andra missar helt. Om inte Hamas hade attackerat Israel hade Israel inte attackerat dem. Om inte Hamas hade gömt sig bland civila, och använt civila som sköldar hade mindre civila dött.

  Det är mycket enkel matematik.

 4. Dragan Klaric skriver:

  Att fira en besinningslös slakt av medmänniskor är ociviliserat och barbariskt.
  Hur man kan gå ut på gator och torg och skratta och festa över massmord är för mig ofattbart. Men i ärlighetens namn så är det mycket jag inte förstår! Och jag tackar gud dagligen för att jag inte ska behöva uppleva samma fasa som dessa stackars människor fick göra sekunderna innan deras liv togs så kallblodigt av en terrorist.
  Jag delar Israels sorg denna sorgens dag.

  Dragan Klaric SD Helsingborg

 5. miroslav skriver:

  ”Du är ju galen, på riktigt.”

  Tänk att jag tycker precis samma om dig 🙂

  ”Nej, balanserad är vad jag är. Israelerna förvarar sig mot angrepp som sker från Gaza och den så kallade “Västbanken”. Om Hamas och övriga terrorgrupper gömmer sig i civla områden så kommer onekligen civila att dö när Israel, med all rätt, försvarar sin befolkning mot raketangrepp och annat.”

  Den andra sidan hävdar att de försvarar sig från israelerna. Israel har aldrig upphört med attackerna mot Gaza. Det har väl inte gått en vecka utan att attacker, eller har jag fel? Vem som var först med att attackera är omöjligt att uträkna, inte ens med avancerad matematik. Allt beror på vem man frågar. Sannolikt är båda lika stora kålsupare…

  ”Att civila dör i krig är inte förbjudet, men att medvetet och specifikt attackera civila är förbjudet. Du måste se orsak och verkan, vilket du och en hel del andra missar helt. Om inte Hamas hade attackerat Israel hade Israel inte attackerat dem. Om inte Hamas hade gömt sig bland civila, och använt civila som sköldar hade mindre civila dött.”

  Att civila dör i krig är inte förbjudet men… det är en tunn lina man går på. Frågan är om man har försökt undvika civila dödsoffer tillräckligt? Man kan alltid hävda att det är nån militant man är ute efter och rasera hela byar för det.

  Och Gaza är som du vet mycket väl så tätbefolkat så motståndsmän inte kan vara annanstans än i bostadsområden. Hela Gaza är ett bostadsområde.

 6. Ted Ekeroth skriver:

  Du är en lögnare, rakt av.

  1) Titta på denna bild, från TV. Där uppmanas Hamas folk i allmänhet att skydda terrorister:

  En till:

  Den arabiska texten lyder ”Ockupationen hotar att attackera ett hus… och civila går upp mot dem” (Al-Aqsa TV, 1 mars)
  Detta var efter att en Hamas-terrorist ringt vänner och uppmanat civila att skydda hans hus.

  Det finns massor av sådana exempel.

  2) En bild över Gaza-remsan. Som du ser finns det GOTT om plats att inte vara i tätbebyggda områden:

  Detta visste du säkert, men du hittar på dessa lögner för att försvara Hamas som medvetet attackerar civila. Du försöker jämställa detta med att Israel attackerar precis de mördarna som nu dödade 8 barn i en skola.

  Det finns ingen parallell eller liknelse mellan att israeliska styrkor går efter massmördare och att en massmördadare skjuter ner skolbarn.

  Du som försvarar dem är inte mycket bättre än dem.

 7. miroslav skriver:

  Kära Ted:

  1) Dessa bilder som du länkar till säger mig absolut ingenting. Jag får väl tro på ditt ord 🙂

  Vill bara kort kommentera vilka implikationer dina påståenden får: menar du att det var olagligt eller moraliskt fel för norrmän och fransmän att skydda motståndsmän när deras länder var ockuperade under WW2?

  2) Wow, du har hittat en grusplätt som är obebodd. IDF får väl då förse motståndsmän med speciella mobiltelefoner så när man får lust att avrätta de kan man enkelt sms-a att dessa skall infinna sig på grusplätten vid en viss tid.

  Jag försvarar inga massmördare, jag säger bara att jag förstår att om man har mist sina barn, syskon kan bli förtvivlad och begå vilka vidrigheter som helst.

  Du däremot har ingen balanserad syn på konflikten utan agerar som den ena sidans advokat. Du tycker inte det är kontroversiellt med slakten av 120 palestinier nyligen? Kunde Israel ha agerat annorlunda? Visst hade man kunnat.

  Detta var en straffexpedition, av samma typ som nazityskland bedrev under WW2, ämnad att straffa hela befolkningen.

 8. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Den andra sidan hävdar att de försvarar sig från israelerna. Israel har aldrig upphört med attackerna mot Gaza. Det har väl inte gått en vecka utan att attacker, eller har jag fel? Vem som var först med att attackera är omöjligt att uträkna, inte ens med avancerad matematik. Allt beror på vem man frågar. Sannolikt är båda lika stora kålsupare…”

  Skulle det vara så svårt att ta ställning menar du? Alla som har dina åsikter brukar ha dom för de inte är intresserade av att ta reda på något om mellanöstern. Jag vet att svensk medias ”journalister” vill att man ska tycka att båda sidor har fel för att lägga ut dimridåer. Och sedan det mest korkade av allt att bara göra body-counts och strunta i sammanhangen, ungefär som att sätta polisiärt våld mot brottslingars våld och sedan strunta i orsakerna.

  Miroslav, liksom alla andra med mainstream-åsikter så läser du inte tidningarna självständigt och gör en egen bedömning. Jag tror säkert att du läser tidningar och tittar på annan media, men sedan låter du islamofiler i stil med Guillou och Hjärpe tala om för dig hur du ska bedöma nyheterna. Vad anser du förresten om de palestinska barnprogrammen som var på tapeten i media för bara några dagar sedan? Du kan alltid söka på youtube och Fafour om du har missat det.

  Senaste tidens raketbeskjutningar från palestinierna mot Israel visar tydligt att de inte har någon som helst önskan om att ens försöka uppnå fred med Israel. Jag är visserligen negativ till Israels lama motattacker som inte räcker på långa vägar för att ge israelerna det skydd som de förtjänar.

  Ska palestinierna ha ett eget land? Jo, det låter ju bra, men jag skulle inte önska min värsta fiende att tvingas bo där.

 9. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Att civila dör i krig är inte förbjudet men… det är en tunn lina man går på. Frågan är om man har försökt undvika civila dödsoffer tillräckligt?”

  Det har Israel gjort mer än tillräckligt. Jag anser att de inte ens satt in tillräckligt mot ”militära mål”. Och om man som palestinier inte trivs med israeliska attacker så kan man ju alltid rösta på något annat än Hamas, dom är ju trots allt folkvalda.

  ”Man kan alltid hävda att det är nån militant man är ute efter och rasera hela byar för det.”

  Och det har dom definitivt fog för så länge det förekommer palestinska attacker med raketbeskjutningar in på israeliskt territorium. Jag skulle ställa mycket större krav på militära åtgärder från staten om jag bodde i Israel. Problemet är väl att de har tryck på sig från USA att inte drämma tillbaka med de medel som egentligen skulle behövas eftersom USA måste hålla fred med övriga arabländer för oljans skull.

 10. Tore skriver:

  Tyvärr har vi snart dessa problem här i Sverige…

 11. miroslav skriver:

  z999: såg hamasproducerade barnprogram på en annan blogg och visst är de vidriga. Men det kan ju ändå inte vara skäl nog att bomba på måfå i tätbebyggda områden.

  Body-counts är visst viktiga. Jämförelse med polisiärt våld stämmer inte häller för polisen spränger inte hus där kriminella råkar bo, utan går in och tar ut the bad guys.

  Och jag är inte så säker på att ett eget land för palestinierna är rätt väg att gå. Judar och palestinier har kunnat samexistera i fred ända fram till början av 1900-talet då zionisterna började arbeta för ett land enbart för judar.

 12. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”såg hamasproducerade barnprogram på en annan blogg och visst är de vidriga. Men det kan ju ändå inte vara skäl nog att bomba på måfå i tätbebyggda områden.”

  Nej, det är inte skäl nog och det är inte ens skälet. Men om du tänker lite längre och funderar vilken typ av människor såna barnprogram skapar. Med såna barnprogram så blir det väldigt patetiskt i mina ögon när palestinierna erkänner Israels existens.

  ”Body-counts är visst viktiga. Jämförelse med polisiärt våld stämmer inte häller för polisen spränger inte hus där kriminella råkar bo, utan går in och tar ut the bad guys.”

  Förtydligar för dig då. Om polisen tvingas skjuta ihjäl 500 kriminella för att lösa ett polismord så har inte polisen gjort fel. Vad jag menar är att man måste titta på orsaken till de palestinska döda och inte bara konstatera hur många som har dött. Tycker du förresten att det skulle vara rättvist om israeliska armen sköt ihjäl några judar också för att jämna ut det hela? Palestinierna som har dött har inte dött av en slump bara eller som en hämnd från den israleiska sidan. Om Norge sköt raketer in i Sverige eller bedrev en verksamhet med självmordsattacker så skulle jag kräva att svenska regeringen tog strid mot Norge med så pass mycket militära medel att det tog slut.

  ”Och jag är inte så säker på att ett eget land för palestinierna är rätt väg att gå. Judar och palestinier har kunnat samexistera i fred ända fram till början av 1900-talet då zionisterna började arbeta för ett land enbart för judar.”

  Ett land för judarna öht, eller hur? Någon samexistens är nog inte möjlig eftersom två så olika kulturer inte skulle komma övverens på något bra sätt. En bra lösning skulle vara att de omkringliggande arabiska länderna tog emot palestnierna och införlivade dom i sina länder. Fast så pass mycket bryr de sig tydligen inte om palestinierna.

 13. miroslav skriver:

  ”Ett land för judarna öht, eller hur? Någon samexistens är nog inte möjlig eftersom två så olika kulturer inte skulle komma övverens på något bra sätt. En bra lösning skulle vara att de omkringliggande arabiska länderna tog emot palestnierna och införlivade dom i sina länder. Fast så pass mycket bryr de sig tydligen inte om palestinierna.”

  Samexistens har visst varit möjlig under flera århundraden. T o m när judar fördrevs från kristna länder i Europa fick man ta skydd i muslimska länder. Problemen började som sagt när zionisterna ville skapa ett land enbart för judarna. Fram till dess bodde judarna i samexistens med muslimerna från Iran i öster till Marocko i väster.

  Och varför skulle palestinier tvingas lämna sina gårdar där deras förfäder har levt i århundraden? Det är zionisterna som har ställt till med eländet och det är bara de som kan lösa det.

 14. Peter skriver:

  Miroslav du sade: ”…Jag försvarar inga massmördare, jag säger bara att jag förstår att om man har mist sina barn, syskon kan bli förtvivlad och begå vilka vidrigheter som helst…”

  Du tänker fel: de barn och syskon som förlorats är martyrer och det ger dem ännu en anledning att fira, senast var det ju någon som sprängde sig själv nånstans och genast firades det i Gaza med godisutdelning o.s.v. Visst, gråter och sörjer en del kvinnor sina barn, men det är ju knappast en gammal gumma som springer omkring och spränger sig, va?

  Sedan så är det ju faktiska motivet för att utföra dessa dåd mot israeler, religöst , det är bara att läsa på, så ser du själv hur det ligger till.

  Till Ted: Jag tycker du faktiskt är lite enkelspårig då du säger ”araber” gör si och ”araber” gör så. För om tittar närmare på det hela så är ju det ganska ovanligt att en kristen arab spränger sig själv (och andra) i luften; Möjligtvis kan detta ske isamband med olyckor.

  För övrigt måste ju Israelerna få försvara sig mot angrepp. Jag är också förvånad att de är så återhållsamma i sina svar på angreppen mot Israel. Det verkar som om Israelerna precis som den Svenska ”FN-bataljonen” har tappat staken. Nej, nån borde ge Israelerna en hurring så de vaknar till liv igen.

  Vi måste också alla förstå att Israel faktiskt är en demokrati, samtidigt finns det ju dokumenterat sedan ca 3000 år att Israel tillhör Israelerna (troligtvis ett mycket större områden än Israel består av idag). Färre och färre har ju också detta dokument i sin bokhylla hemma även om man inte har läst det så noga.

 15. z999 skriver:

  Miroslav, ser du zionisterna som ett hot?
  Det var inte zionister som utförde world trade center dådet.
  Det är inte zionister som har hotat harmlösa författare i västvärlden.
  Det är inte zionister som har översvämmat Sverige med 500.000 personer på 30 år.
  Det är inte zionister som anser att religionen ska vara överordnad yttrandefriheten i västvärlden.
  Det är inte zionisterna som skapat länder som folk flyr ifrån
  Det är inte zionisterna som har dödshotat Lars Vilks och tecknarna i Danmark.
  Det är inte zionister som irriterar sig på att vi i västvärlden inte förstår deras religionen.

 16. Ted Ekeroth skriver:

  Miroslav:

  Nej, de bilderna ”säger dig ingenting” för du vill inte att de ska säga dig någonting. Saken är den att du blev motbevisad i varje punkt du tog fram i ditt inlägg. Jag har mycket mer av den varan kan jag tillägga.

  FAKTA: Hamas gömmer sig medvetet bland civila för att de ska försvåra Israels legitima skydd och självförsvar. Man använder sig av arabiska civla för att skydda sig mot legitima israeliska militära operationer mot terrorister och massmördare. Vilken annan nation som helst hade raserat hel Gaza (eller motsvarande) vid liknande angrepp!

  Först ifrågasätter du om det finns obebygda områden, sedan när jag bevisar att det finns (gott om det) avfärdar du det med nån korkad kommentar om mobiltelefoner.

  FAKTA: Hamas gömmer sig, återigen, medvetet bland civila. Därför blir också civila dödade när Israel rätteligen försvara sin befolkning mot angrepp. Detta är INTE på något sätt i strid med folkrätten. Det som är i strid med folkrätten är att gömma sig bland civila.

  Den påstådda ”slakten” baserar sig på en massa beväpnade araber, Hamas-folk, som är i färd att avfyra ytterligare raketer mot israeliska civila. Att döda dem ser jag inte som ”slakt”. Det är självförsvar. Sedan har det tråkigt och sorligt nog dött civila. Jag hänvisar då till ovanstående kommentar samt tidigare kommentarer.

  Du kommer med faktafel och falska anklagelser. När jag motbevisar dem är din enda kommentar att fortsätta att repetera samma falska anklagelser.

 17. Ted Ekeroth skriver:

  En kommentar till:

  Först försöker du ursäkta terroristerna med dåliga bortförklaringar om att de inte kan vara någon annanstans än i tätbefolkade områden. Sedan, när det effektivt motbevisas, ursäktar du terroristerna med att de inte vill bli dödade och därför är det OK att gömma sig bland civila. De har liksom inget val om man resonerar på ditt sätt.

  Det är ALDRIG tillåtet att gömma sig bland civila, oavsett om man riskerar att bli dödad eller ej. Genom att du menar att det är OK att ha civilbefolkningen som ”mänskliga sköldar” menar du också att det är OK att de dör när Israel försvarar sin egen befolkning.

  Således är de civila arabiska dödsoffren helt OK enligt dig – det är det enda rätta…?

  Sjukt.

 18. Harry Harrysson skriver:

  För drygt 2 år sedan lämnade varenda jude Gaza och gav araberna där alla chanser i världen att visa hur de ville bygga ett land UNDER ANSVAR. De lämnade gratis toppmoderna lönande växthus, med ekonomisk hjälp från amerikanska judar och Bill Gates, de lämnade en väl fungerande industriby. Araberna hade löfte om fungerande flygplats och hamn OM DE SLUTAR MED TERRORN. Senare har det visat sig att de har gasfyndigheter utanför värt 4 miljarder dollars som Israel också har lovat köpa från OM TERRORN SLUTAR. Gazanerna får fortfarabde nästan all el direkt från Israel samtidigt som de försöker bomba kraftverket. Jag är inte säker på om de har betalt elräkningen. De får också ofta sjukhushjälp inne i Israel. Jag är inte säker på om de har betalt sjukförsäkring.

  En stor del av områdena där judarna bodde innan var land som araberna hade betraktat som obrukbara. I stort sett var hela Israel obrukbart när judarna började återkomma i större mängd på 1880-talet. Har du läst om hur judar i Europa och Ryssland levde på den tiden kan du gissa varför.

  Att judarna kom – tja, det bestämdes efter första världskriget att araberna skulle ha det mesta av det Ottomanska Riket, som hade säckat ihop. Ca en promille ansågs vara det judiska hemlandet, och ända sedan dess har araberna krigat för att också kunna ta denna promille.

 19. Dannie skriver:

  Ang bilderna på de ”civila festdeltagare” (se även http://www.youtube.com/watch?v=dMxPUzEBWDU) som gläds över blodbad och massdöd…

  -Martyrera allihopa, lät Allah sortera ut dom.

 20. miroslav skriver:

  z999:

  ”Miroslav, ser du zionisterna som ett hot?”
  -ja
  ”Det var inte zionister som utförde world trade center dådet.”
  -Det är omdiskuterat vem som gjorde det. Googla lite på Alex Jones, en sann amerikansk frihetskämpe och patriot så får du veta mera.
  ”Det är inte zionister som har hotat harmlösa författare i västvärlden.”
  -Prova forska om förintelsen under WW2 så får vi se om du blir förföljd eller ej. Yttrandefriheten har vissa gränser får du lära dig.
  ”Det är inte zionister som har översvämmat Sverige med 500.000 personer på 30 år.”
  -Hur vet du det?
  ”Det är inte zionister som anser att religionen ska vara överordnad yttrandefriheten i västvärlden.”
  -Här har du kanske rätt.
  ”Det är inte zionisterna som skapat länder som folk flyr ifrån”
  -Vad sägs om Sovjet?
  ”Det är inte zionisterna som har dödshotat Lars Vilks och tecknarna i Danmark.”
  -Här har du nog rätt.
  ”Det är inte zionister som irriterar sig på att vi i västvärlden inte förstår deras religionen.”
  Sålänge du inte börjar gräva vad som står om ickejudar i Torah så är det fritt fram. Vet du att det är tillåtet för Judar att mörda ickejudar? Att det är tillåtet att konspirera mot ickejudar för egen vinning?

 21. miroslav skriver:

  Ted:

  Judar levde i samexistens med palestinierna i århundraden fram till att zionisterna fick för sig att bilda ett land enbart för judar. Där har vi roten till alla problem. Tror du på alvar hälften av befolkningen skulle bara ta sitt pick och pack och lämna gårdar som ens förfäder har bott på i hundratals år?

 22. miroslav skriver:

  Harry, Dannie, Peter:

  Det är en lögn att Israel har lämnat Gaza. Izrael kontrollerar alla gränsövergångar, flygrummet, teritoriella vatten och utför riktade mord på aktivister som bekämpar ockupationen.

  Faktum är att Israel kan om man vill ta livet av vem man vill, t o m av en hezbolah ledare genom att spränga hans bil i Syrien! Slakten av 130 människor nyligen var inget annat än kollektiv bestrafning. Alla som yrkar på kollektiv bestraffning är inget annat än fascister.

 23. miroslav skriver:

  PS Pratade igår med en SD kille här i Stockholm och han berättade för mig att zionismen är det enda som inte får ifrågasättas offentligt inom partiet även om gräsrötterna har en klar uppfattning om hur det förhåller sig. Han berättar om stora förändringar som har inträffat de senaste åren och hur partiet sakta håller på att rensas från oliktänkande. Yttrandefriheten har visst sina gränser…

 24. Dannie skriver:

  Miroslav är tydligt en produkt av arabinfluerad islamist propaganda.

  ”Judar levde i samexistens med palestinierna i århundraden”

  Dags för en korrekt verifierad historialektion.
  http://rogntudjuu.blogspot.com/2007/12/en-liten-lektion-i-konsten-att-ljuga.html

  ”Liten (EJ uttömmande lista) förteckning över muslimska massakrer på judar FÖRE 1948:

  Medina (Saudiarabien) 627
  Khaybar (Saudiarabien) 629
  Fez (Marocko) 1032
  Granada (Spanien) 1066
  Fez (Marocko) 1146
  Marrakesh (Marocko) 1146
  Sijilmasa (Marocko) 1148
  Fez (Marocko) 1275
  Fez (Marocko) 1465
  Tu-at (Algeriet) 1492
  Alger (Algeriet) 1736
  Basra (Irak) 1776
  Stora delar av Libyen 1785
  Tetuán (Marocko) 1790
  Alger (Algeriet) 1805
  Alger (Algeriet) 1815
  Bagdad (Irak) 1828
  Alger (Algeriet) 1830
  Tabriz (Iran) 1830
  Mashhad (Iran) 1839
  Marrakesh (Marocko) upprepade ggr 1864-1880
  Barfurush (Iran) 1867
  Taza (Marocko) 1903
  Settat (Marocko) 1903
  Casablanca (Marocko) 1907
  Shiraz (Iran) 1910
  Fez (Marocko) 1912
  Jaffa (Israel) 1921
  Damaskus (Syrien) 1925
  Jerusalem (Israel) 1929
  Safed (Israel) 1929
  Hebron (Israel) 1929
  Constantine (Algeriet) 1934
  Bagdad (Irak) 1941
  Tripoli (Libyen) 1945
  Aleppo (Syrien) 1947
  Aden (Jemen) 1947

  Massakrernas omfattning varierar från något dussin till flera tusen dödsoffer.”

  Miroslav tycker tydligen att förslava judar som andra sortens undermänniskor under Islams svärd är ett exempel på ”samförstånd”. TAck för att dagens zionister betackar sig för sådant ”samförstånd” via IDF.

  Eller varför inte den här pärlan…
  ”Izrael kontrollerar alla gränsövergångar, flygrummet, teritoriella vatten och utför”

  Jomenvisst är Gaza ockuperat. Just nu av terrorister. Kollektivt folkvalda dessutom.
  http://rogntudjuu.blogspot.com/2008/01/visst-r-gaza-ockuperat.html

  Kan inte moderatorerna här moderera vanligt förekommande islamistlögner?

 25. Peter skriver:

  Miroslav du sade: ”Det är en lögn att Israel har lämnat Gaza. Izrael kontrollerar alla gränsövergångar, flygrummet, teritoriella vatten och utför riktade mord på aktivister som bekämpar ockupationen.”

  Israel har lämnat Gaza, det Israel gör är bara vad alla andra normalt funtade länder (förutom Sverige) gör, och det är att bevaka sina landsgränser. Om du tycker det är konstigt, irriterande, … så är du i dina fulla rätt att tycka detta, tack vare att du än så länge lever i en demokrati.

  Miroslav, börja tänka själv istället. Du bör läsa alla sidors information och noga överväga och tänka igenom saker och ting. Att ensidigt hänvisa till t.ex. Aftonbladet är ju rent skrattretande, vad vill du bevisa med det, att den Hamas inspererande redaktionnen på Aftonbladet skulle säga något negativt om palestinerna eller något positivt om Israel.

 26. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”PS Pratade igår med en SD kille här i Stockholm och han berättade för mig att zionismen är det enda som inte får ifrågasättas offentligt inom partiet även om gräsrötterna har en klar uppfattning om hur det förhåller sig.”

  Puh! Tur det. SD har problemet att de anklagas för att vara nazister av den regimtrogna median och auktoriteter i samhället. Hur mycket än SDkuriren tar avstånd från nazism och andra extrema åsikter så har motståndarna ett större genomslag när de förklarar SD för att vara nazister. Och sen kommer problemet när en och annan nazist tror på vad de läser och då dras till SD istället för NSF där deras åsikter bättre hör hemma.

  ”Han berättar om stora förändringar som har inträffat de senaste åren och hur partiet sakta håller på att rensas från oliktänkande. Yttrandefriheten har visst sina gränser…”

  Det har det ju inom varje demokratiskt parti och det beror på ett ansvar inför väljarna. Jag anser att det skulle vara ett svek mot demokratin om de politiska partierna tillät uppenbara motståndare få stå kvar som medlemmar och aktiva företrädare för partiet om de öppet företrädde åsikter som inte stämmer med partilinjen, speciellt om åsikterna kan hänföras till något annat parti. Sossarna har ju haft problem med kommunister inom partiet, det får dom väl skylla på sig själva eftersom dom inte har haft lika klara gränsdragningar som SD har.

  Att stödja Israels sida i mellanöstern är att motarbeta kulturrelativisterna. För mig är det ok om du är emot Israels politik i mellanöstern, men inte om du är blind för alternativet.
  Jag är för egen del också emot Israels politik när det gäller krigande på halvfart och tafatta aktioner som enbart syftar till att dämpa terrorismen mot Israel. Jag kan iofs förstå varför och jag förstår att dom siktar mot en hållbar framtid, men under tiden är det rätt mycket människor som stryker med.

  Angående att palestinierna skulle ha rätt till eget land. Jag anser inte att Iran, Irak, Saudi Arabien +en del andra har någon som helst rätt till något eget land eftersom dom inte är kapabla att skapa länder grundade på ett minimum av medmänsklighet.

 27. Peter skriver:

  Miroslav du sade: ”Faktum är att Israel kan om man vill ta livet av vem man vill, t o m av en hezbolah ledare genom att spränga hans bil i Syrien! Slakten av 130 människor nyligen var inget annat än kollektiv bestrafning. Alla som yrkar på kollektiv bestraffning är inget annat än fascister.”

  Jag hoppas för din egen intelligens skull att du inte tror på vad du själv skriver ovan. För med den logik som ligger bakom det du säger kan man ju fråga sig varför Israelerna inte har redan tagit livet av t.ex. Bin Laden. Ja om du tänker riktigt hårt, kan du nog komma fram till att Israel är i en slags konspiration med Bin Laden, det är ju därför han fortfarande är fri och lever.

  OK Miroslav, det var en väldigt elak kommentar jag gav till dig ovan. Visst är det inte helt omöjligt att Israelerna kunnat genomföra en sådan operation. Och om de gjort det så bör alla deras fiender bli ”skitibyx” och de som håller på demokratin Israel, imponerade.

 28. miroslav skriver:

  Peter:

  Om Ryssland ockuperade Sverige och sedan drog sig tillbaka från säg Gästrikland men behöll kontroll över Gästriklands luftrum, dess vattengränser, dvs helt skära av det mot omvärlden – skulle du vara nöjd och upphöra med motståndet?

  Jag tänker visst självständigt, gör du det?

 29. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Om Ryssland ockuperade Sverige och sedan drog sig tillbaka från säg Gästrikland men behöll kontroll över Gästriklands luftrum, dess vattengränser, dvs helt skära av det mot omvärlden – skulle du vara nöjd och upphöra med motståndet?”

  Svar -Ja, för min del. Om den ryska ockupationen berodde på samma orsaker. Skulle du själv få för dig att spränga dig själv tillsammans med en massa civila ryssar efteråt och sedan kalla det för kamp? Skulle du själv utnyttja ryssarnas medkänsla för människoliv och utföra en massa helt känslolösa gisslanaktioner? Skulle du själv prioritera att indoktrinera dina barn via barntv för att lära dom att ryssar är en sämre sorts människor underförstått(?) att utrotning av dom är enda vägen? Skulle du själv sätta dig och gnälla över att du är förtryckt istället för att ens testa alternativet att förhandla? Skulle du fira en massaker på ryska skolungdomar samtidigt som du visste att ryssarna 100% säkert kommer att svara med någon typ av aktion där dina egna släkt och vänner kan stryka med?

  Jämför IRA’s kamp mot England. Vilka har uppnått framsteg, utan att spränga sig själva? Och vilka har gått bakåt?

  Miroslav, hur tror du att situationen i mellanöstern skulle vara om man placerade den historiska händelsen Norge och Sveriges unionsupplösning där? Om vi inte har krig med Norge på grund av den händelsen och det finns inget hat mellan länderna på grund av den händelsen, vad beror det på?

 30. miroslav skriver:

  z999: Du glömmer att zionisterna utförde terrorattacker när man fan att detta var nyttigt. Bl a vår svenske Folke Bernadotte har blivit offer för dessa mördare. Om Israel idag inte skulle förfoga över en av världens top-5 armador så skulle man säkerligen ta till terrorism, inget snack om saken.

  Och jämför inte nazism med antizionism. Två olika saker – men det är väl sådana knep ni använder för att tysta ner motståndarna inom partiet.

  Det hävda på vissa håll att SD har ingått pakt med djävulen för att få komma in i finrummet (Riksdagen).

  Peter:

  Tror du på alvar att en svårt njursjuk grottmänniska som är beroende av ständigt sjukvård kan gömma sig i årtal från världens mäktigaste stat? Och tror du att han kunde planera och genomföra attacken från 9/11? Inte kapa ett flygplan utan flera samtidigt! Hela det nordamerikanska flygvapnet klarar inte av att intercept dessa stora passagerarflygplan. Piloter som knappt kunde flyga små enmotoriga flygplan (enligt deras amerikanska pilotlärare) kunde utföra mycket avancerade manövrer med stora passagerarflygplan!

  Hela WTC förintas. Inte en kontorsmöbel kan identifieras. Samma med flygplanen. Inte ens de välskyddande svarta lådorna har påträffats. Men av nån anledning har de utpekade kaparnas ID handlingar överlevt denna inferno och hittades i närheten av WTC!?! Flera av de utpekade kaparna lever än idag i sina hemländer!

  Och WTC7 rasade bara av farten, eller? WTC7 träffades varken av flygplan eller skadades allvarligt då WTC1- och 2 rasade. Än idag, snart 7 år efter attackerna har man lyckats förklara hur detta kunde ske.

  Snacka om att tro på sagor.

 31. miroslav skriver:

  z999:

  Jag drar tillbaka detta:

  ”“Det är inte zionister som anser att religionen ska vara överordnad yttrandefriheten i västvärlden.”
  -Här har du kanske rätt.”

  Vissa kristna knäppgökar verkar också bli upprörda av några bilder så pass mycket så man tar till mordhot. Sannolikt finns det judar med som skulle tända till, bara rätt knapp trycktes.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_952887.svd

 32. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Vissa kristna knäppgökar verkar också bli upprörda av några bilder så pass mycket så man tar till mordhot. Sannolikt finns det judar med som skulle tända till, bara rätt knapp trycktes.”

  Det är inte jämförbart med den muslimska reaktionen på muhammedbilderna, och bilderna går inte heller att jämföra och inte publiceringen. Och sen, i det här fallet så har tidningen valt att stå på sig och förklara att yttrandefriheten är viktig. När muhammedbilderna publicerades så var inte yttrandefriheten lika självklar. När ecce homo utställningen tvingades på de kristna i uppsala domkyrka så förekom en del upprörda reaktioner från kristna, dock inte det heller jämförbart med muslimska reaktioner.

  ”Sannolikt finns det judar med som skulle tända till, bara rätt knapp trycktes.”

  Undrar vad det skulle vara för knapp i så fall. Jag tycker att det mesta och grövsta redan har publicerats.

 33. z999 skriver:

  Miroslav, om du ska dra jämförelser och paraleller så finns det på rätt nära håll. ETA och baskerna är väl ett bra exempel. Fast det är svårt att jämföra eftersom ETA aldrig har haft något jihad och inte ser några poänger i att spränga sig själva och dessutom inte lika aktivt offrar egna civilister för att få sympatier från ytligt pålästa människor (inget fel i det, bara påpekar) i andra länder.

 34. z999 skriver:

  Miroslav, jag undrar om du inser att det finns kulturella skillnader mellan olika folk alls? I den hopljugna mellanöstern propagandan så kan de samhällskorrekta låta så här – ”…självmordsbombningarna beror på att de är fattiga och sen är dom desperata och ser inget annat val i sina liv.”

  Runtom i världen har det existerat många förtryckta folk som ändå inte har sprängt sig själva i något meningslöst heligt krig. Sjävmordsbombningarna är sen naturligtvis bara toppen på isberget när det gäller oförmåga att kunna skapa något positivt. Nazister och kommunister i Sverige backar upp den muslimska ”kampen” i mellanöstern mot judarna, av olika skäl.

  I nästan alla konflikter som har varit under min livstid så har svenska proffstyckare delat upp det i svarta mot vita och sen har man ett större krav på de vita hur de ska bete sig medans de som stämplas som svarta kan bete sig hur som helst och komma med det ena hårresande uttalandet efter det andra. Ett exempel från dina inlägg-
  ”Faktum är att Israel kan om man vill ta livet av vem man vill, t o m av en hezbolah ledare genom att spränga hans bil i Syrien! Slakten av 130 människor nyligen var inget annat än kollektiv bestrafning. Alla som yrkar på kollektiv bestraffning är inget annat än fascister.”

  Och det grundar du på att det har förekommit, sen att det knappast finns någon garanti att man kan göra det igen glöms liksom bort. Skillnaden mellan dig och mig är att jag inte ser palestinierna som en automatisk-tycka-synd-om-grupp. Det betyder att jag anser att de har visst ansvar för sina egna handlingar och att dom borde ha en vuxens kapacitet att fatta beslut. I en kultur där självmordsbombningar hyllas så finns det naturligtvis ingen större känsla för den egna civilbefolkningens liv eller död. Men det är inte så att hamas har pressat sig på palestinierna, Dom är ju folkvalda och det beror på att palestinierna har en annan syn på terrorism än vi i Sverige (väl?).

 35. miroslav skriver:

  z999:

  Det där med självmordsbombare är ett intressant fenomen som inte kan förklaras med fattigdom och desperation endast. Vad drivkraften kommer ifrån kan jag inte förklara. De mest kända självmordsuppdragsutförare har förutom diverse muslimska organisationer förekommit från japanernas sida under WW2 (dem ökända kamikaze piloterna), från de tamilska tigrarna i Sri Lanka. Självmordsuppdrag har förekommit även från både sovjetisk och tysk sida under WW2.

  Även självaste Hemingway lär ha erbjudit sina tjänster under WW2 mot tyska ubåtar i karibiska farvatten. Hans ide var att lasta sin båt full med sprängmedel och försöka hitta/locka fram ubåtarna. Sen skulle han spränga sig själv tillsammans med ubåten. US Navy nappade inte då man ansåg att sannolikheten för lyckad mission är minimal.

  Jag har förstått vart du står, det är bara tråkigt att det är så lågt i tak i SD att inga oliktänkande vågar kliva fram och diskutera ämnet. Så fort zionismen nämns så är alla munnar tysta och ingen vågar diskutera saken. Detta trotts att det kokar bland gräsrötterna.

  Grattis! Självkontrollen är nog lika utbredd som hos kommunistpartiet i Nordkorea när det kommer till vissa ämnen…

 36. Stor Johan skriver:

  Det är inte första gången palestinier och övriga Mö folk jublar över sina fega och meningslösa dåd. Backstabbers är myntat ur Mö, en gamal sedvana att märka personer med knivhugg bakifrån över stjärt och nedre rygg. Befarandet anses där vara mycket hedervärt att utföra, vi här i europa gillar dock inte den stilen, vi vill vara uppfront!
  Så enligt vår sed så besvaras ett ryggpök med en tiofalld mer stryk rakt o brutalt likt hunden mot katten. Hund o katt funkar inte.

 37. Sverigedemokrat (än så länge) skriver:

  Alla tankar går till de drabbade judiska familjerna.

 38. Peter skriver:

  Miroslav du sade: ”Sålänge du inte börjar gräva vad som står om ickejudar i Torah så är det fritt fram. Vet du att det är tillåtet för Judar att mörda ickejudar? Att det är tillåtet att konspirera mot ickejudar för egen vinning?”

  Vet du om att Torah är detsamma som det vi kallar Gamla testamentet i bibeln? Och som därmed är en del av kristendomen.

  Kan du visa var någonstans det står i bibeln? Så att alla som har en sådan hemma kan damma av den och läsa de stycken du nämner.

 39. Asad skriver:

  Sven-Olof Sällström , du verkar uppenbarligen vara en klassisk “pro-israel” som gärna kastar ut tonvis av information av hur bra Israel är och hur dålig araberna/palestinierna är.
  Här är problemen:

  1.
  Det israeliska försvaret (IDF) är välkänd för att vara “trigger happy”. Jews for justice for palestine och den israeliska människorättsorganisationen b’tselem har fina rapporter och unika intervjuer där israeliska soldater själva berättar om direkta order om att faktiskt skjuta oskyldiga palestinier. Detta är alltså högst judiska och israeliska medier som rapporterar så du kan direkt nu glömma tanken på att anklaga mig för att vara antisemit eller nazist.
  Du kan också besöka hemsidan http://www.rememberthesechildren.org/ där du själv kan ta del av hur framgångsrik IDF är på att skjuta palestinska barn i huvudet.

  3.
  Att det bara är vänsterfalangen som anklagar Israel för avskyvärda brott mot alla möjliga människorättslagar är bara rent utav korkat att slänga ur sig. Jag och många till skulle räknas som högerpartister ur normens syn (jag röstade på moderaterna och står för marknadsekonomins försvar). Men vad för syn på vänster du har vet jag inte. Kanske är moderaterna för vänster för dig?
  För övrigt så är kommentaren;
  “Det är bara den ena sidan i konflikten, den arabiska, som avsiktligen försöker döda så många oskyldiga civila som möjligt.” Rent rasistiskt, dumt och helt vrickat att säga.
  För det första är det små fraktioner av det palestinska/egyptiska/syriska/jordanska och libaneiska befolkningen som direkt eller indirekt aktivt försöker döda så många oskyldiga israeler som möjligt. Av dessa fraktioner finns det något som kallas för extrema organisationer som samlar de unga män som är frustrerade över sin livssituation som Israel och deras egna regeringar aktivt sanktionerar dem till. Dessa unga män skapar således en ideologi vars syfte är att radera Israel ur kartan. Majoriten av dessa unga män är flyktingar i sina egna länder och oftast palestinier.
  För övrigt så är det välkänt att judiska terroristorganisationer aktivt dödade och terroriserade arabiska befolkningen under 1900-talets första hälft. Ska vi beskylla judiska folket som en enhet för detta?

  4.
  Före intifaden pågick ockupationen. Att bygga bosättningar i ett annat land och sedan anektera landet är INTE att främja en självständig suverän stat. Det borde väl du ha förstått vid det här laget?

  5.
  Dina profetior om hur bra världen kommer bli så fort araberna (menar du alla 250 miljoner araber eller bara palestinierna?) lägger ner sina vapen är ganska intressanta. Du kanske först ska börja spekulera kring huruvida fred kan tillämpas så länge en illegal ockupation fortgår och då ett apartheid system tillämpas samt dagliga räder och kollektiva bestraffningar av ett folk fortgår. Sedan vill jag ge dig stående ovationer för ditt sätt att uttrycka dig för ockupationsbarriären. En barriär vars syfte helgar ändamålen där fred och ockupation har framgångsrikt etablerats under ett namn, “fredsbarriär”. haha tillåt mig att skratta, men sen när har ordet “fred” och barriär” varit lyckat? Speciellt när “fredsbarriären” skapar enklaver av städer där befolkningar på över 400 000 palestinier kapats av från sitt land som de odlar grödor på.

  Jag skulle vilja se samerna bygga en fredsbarriär i stockholm för att förhindra svenskarna från fortsätt diskriminering av deras urland. Eller varför inte bygga en fredsbarriär runt ditt hus för att några svenskar i Pajjala terroriserar samerna i norrland.

  6.
  Elendät skapade inte av araberna. Det skapade av västerländksa stater som inte kunde ta sitt ansvar över utrotningen av judar i europa och västvärldens rasistiska och högfärdiga kolonialistiska projekt där de inrättade stater efter eget behov. Israel och Palestina konflikten är inte den enda konflikten som har sin rot ur västvärldens kolonialism. Rwanda konflikten är en annan välkänd.

  “Ett folk utan land till ett land utan folk” sades det på FN mötet när det beslutades att judarna skulle få en egen stat. Vilket var en ren och skär lögn eftersom det redan bodde och alltid har bott miljontals andra människor av flera etniska, religiösa och kulturella grupper i den regionen sen urminnes tider.

  aggressionerna startades inte av araber, det startades av västvärlden då de påtvingade befolkningen i det ursprungliga palestina att acceptera en annan kulturell och politisk stat som tog över deras eget land.
  För övrigt så har judar levt sida vid sida med muslimer och araber i mellanöstern och afrika utan problem tidigare. Det är Europa som aldrig kunnat leva sida med sida med judar däremot.

  Ja du Sven. är det inte dags för lite mer faktaundersökning fråm andra ställen istället från Kahane Chai?

  Asad, du har uppenbarligen hittat hit från Nima:s blogg. Och på samma sätt som Nima inte insett att denna blogg har ett tiotal författare. Denna artikels författare ser du om du istället för att gå via länken som Nima lagt ut på sin hatpostning, istället går hit direkt via http://www.sdblogg.seMVH Sven-Olof

 40. Dannie skriver:

  Asad.

  Det finns inte, har aldrig funnits, och kommer förhoppningsvis heller aldrig att finnas någon erkänd stat konungadöme eller suverän nation vid namnet ”palestina”.

 41. z999 skriver:

  Asad:
  ”Sven-Olof Sällström , du verkar uppenbarligen vara en klassisk “pro-israel” som gärna kastar ut tonvis av information av hur bra Israel är och hur dålig araberna/palestinierna är.”

  Såhär Assad, jag för min del går på vad palestinierna själva säger om sig själva och har efter det tagit ställning för Israel.

  ”Här är problemen:

  1.
  Det israeliska försvaret (IDF) är välkänd för att vara “trigger happy”.”

  Dom är ökända för att inte drämma till tillräckligt trots att de angrips av ett annat land. Jag tycker att nobelstiftelsen skulle dela ut fredspriset till dom, då kanske dom skulle inse att deras uppgift är att försvara det israleiska folket och inte att komma med lagom stora aktioner för att visa sitt eget folk att man reagerar på enskilda terrordåd.

  ”Jews for justice for palestine och den israeliska människorättsorganisationen b’tselem har fina rapporter och unika intervjuer där israeliska soldater själva berättar om direkta order om att faktiskt skjuta oskyldiga palestinier.”

  Dom berättar om sin uppfattning av orderna de fått. Under ww2 när piloter fick order att bomba ut Dresden och döda tiotusentals civila oskyldiga så förstod de i alla fall att det var en militär handling. Så länge det finns såna människor som du så kommer risken för krig att vara överhängande eftersom du tydligen inte förstår att krig skapar vissa händelser som vi helst vill slippa.

  ”Detta är alltså högst judiska och israeliska medier som rapporterar så du kan direkt nu glömma tanken på att anklaga mig för att vara antisemit eller nazist.”

  Jag tycker ju förståss inte att moderat är så mycket bättre, inte med nuvarande ”moderata” ledning.

  ”Du kan också besöka hemsidan http://www.rememberthesechildren.org/ där du själv kan ta del av hur framgångsrik IDF är på att skjuta palestinska barn i huvudet.”

  Men skärp dig! Det är krigspropaganda på lägsta nivån. Om du vill bedöma ett krig så måste du se orsakerna bakom till parternas handlande, det ger en klart bättre uppfattning än att förläsa sig på ena sidans propaganda. Djurättsaktivisterna använder gulliga djur i sin propaganda för att dom vet att det finns såna människor som du. Det är betydligt svårare att propagera för att anticimex ska sluta använda råttgift som gör att råttorna sakta förblöder inifrån. Personligen känner jag bara vämjelse över att använda bilder på gulliga barn på det sättet, en vämjelse som gör att det inte är speciellt svårt för mig att se igenom det hela.

  ”3.
  Att det bara är vänsterfalangen som anklagar Israel för avskyvärda brott mot alla möjliga människorättslagar är bara rent utav korkat att slänga ur sig. Jag och många till skulle räknas som högerpartister ur normens syn (jag röstade på moderaterna och står för marknadsekonomins försvar). Men vad för syn på vänster du har vet jag inte. Kanske är moderaterna för vänster för dig?”

  Det är vänstern som är mest drivande i frågan, förutom nazisterna då. Om du sitter och rabblar deras argument så är det klart att du ses som vänster.

  ”För övrigt så är kommentaren;
  “Det är bara den ena sidan i konflikten, den arabiska, som avsiktligen försöker döda så många oskyldiga civila som möjligt.” Rent rasistiskt, dumt och helt vrickat att säga.”

  Jaså? Verkligen? Under hela min livstid så har det varit så. Ett bra exempel är Irans ockupation av den amerikanska ambassaden 1980. Man visste mycket väl att USA inte skulle svara med samma mynt mot den iranska ambassaden. Samtliga gisslandraman har varit inriktade mot civila. Har du något exempel förersten på att palestinierna har angripit något militärt mål i någon liknande omfattning som de mot civila?

  ”För det första är det små fraktioner av det palestinska/egyptiska/syriska/jordanska och libaneiska befolkningen som direkt eller indirekt aktivt försöker döda så många oskyldiga israeler som möjligt.”

  🙂
  Ehh, dom här bilderna från palestinier som firar terrordådet i skolan då…?

  ”Av dessa fraktioner finns det något som kallas för extrema organisationer som samlar de unga män som är frustrerade över sin livssituation som Israel och deras egna regeringar aktivt sanktionerar dem till.”

  Känner dom inte utanförskap och allt annat svenskt samhällskorrekt snömos också? Apropå det, klassar du al-quaida som speciellt extrem?

  ”Dessa unga män skapar således en ideologi vars syfte är att radera Israel ur kartan. Majoriten av dessa unga män är flyktingar i sina egna länder och oftast palestinier.”

  Och den uppfattningen finns inte i övriga arabvärlden menar du? Ta en titt på de palestinska barnprogrammen igen (sök på youtube på fafur) och se va palestinierna anser vara lämpligt att uppfostra sina barn med.

  ”För övrigt så är det välkänt att judiska terroristorganisationer aktivt dödade och terroriserade arabiska befolkningen under 1900-talets första hälft. Ska vi beskylla judiska folket som en enhet för detta?”

  Dom judar som levde under samma tid i Israel har ett visst gemensamt ansvar för det samt de som stödde det.

 42. miroslav skriver:

  Peter, här kommer några intressanta citat (OBS att goj är ickejude).

  Rabbi Maimonides i Talmuds Jad Chaz, hilch Rozza chu hilch Mélachim:

  ”Det är sagt, du skall icke döda, men detta betyder, att du skall icke döda en jude, en Israels son, men gojer, kättare är inte Israels söner.”

  Jalkut Reubeni 10b:

  ”Endast judarna har rätt att kalla sig människor, men gojerna som härstammar från en oren ande, måste kallas svin.”

  Libbre David 37:

  ”Att samtala med en goj om våra religiösa relationer skulle vara detsamma som att döda alla judar, ty om gojerna får veta vad vi lär av dem, skulle de döda oss på öppen gata.”

  Avoda Zara 20a:

  ”Om man drar upp en goj ur en grop, som han fallit ned i, så gör man sig skyldig till avguderi därmed.”

  Jebamoth 23a:

  ”Ni är inte skyldiga att ge någon hjälp åt gojer.”

  Rabbi Eliéser 29c:

  ”En jude som äter tillsammans med en oomskuren begår samma handling som om han åt tillsammans med en hund; den som vidrör en oomskuren är som en som vidrör ett lik, ty de är redan under sin livstid som döda, och när de är döda, är de som as ute på fältet.”

  Finns mera om intresse och plats finnes 🙂 . Säg bara till.

 43. Dannie skriver:

  Bästa SD moderatorer, nu får ni väl ändå göra ert jobb?

  Miroslav sprider antisemtisk progaganda.
  De hatiska förfalskningarna övan finns endast att återfinna hos islamonazisterna vid Radio Islam. Googla på första ”citatet” så står det pinsamt klart vad i övrigt referenslösa Miroslav sprider för historiaförfalskningar på er blogg.

 44. Asad skriver:

  Sven-Olof
  Inga kommenterar för denna blogg är ett sorgligt kapitel och mina judiska och israeliska vänner skulle kraftigt avstånd från ditt blogg.

  Tycker att inlägget är perfekt beskrivet . ´Jag har tappat hoppet för Sven att kunna vidga sina vyer lite mer och se från hela perspektivet. Mitt sista inlägg på denna blogg

  Tack för disskussionen Z999, jag har mer kommenterar faktiskt, men inte på denna blogg värdelösa blogg.

 45. z999 skriver:

  Till Miroslav och kanske Peter och Dannie:
  ”Peter, här kommer några intressanta citat (OBS att goj är ickejude).

  Rabbi Maimonides i Talmuds Jad Chaz, hilch Rozza chu hilch Mélachim:

  “Det är sagt, du skall icke döda, men detta betyder, att du skall icke döda en jude, en Israels son, men gojer, kättare är inte Israels söner.””

  Detta är taget ur sitt sammanhang och syftar på att du inte får begå mord på andra judar i en civilt samhälle men att det är ok att döda de som attackerar det judiska samhället i krig (alltså ickejudar). Miroslavs tolkning utgår från att man enbart läser texten och struntar i att tolka sammanhanget. Detsamma gäller för övrigt de som tolkar att koranen förespråkar barnäktenskap (något som dock många av utövarna håller på med).

  ”Jalkut Reubeni 10b:

  “Endast judarna har rätt att kalla sig människor, men gojerna som härstammar från en oren ande, måste kallas svin.””

  Judarna anses vara guds egendomsfolk, samma som i GT i kristendomen. Riktigt så grovt som Miroslav uttrycker det står det inte, det skulle ge en del problem med judarna om de tolkade det på det sättet. Det är en översättning från hebreiska till svenska,

  ”Libbre David 37:

  “Att samtala med en goj om våra religiösa relationer skulle vara detsamma som att döda alla judar, ty om gojerna får veta vad vi lär av dem, skulle de döda oss på öppen gata.””

  Snacka om att plocka ur sammanhanget… 🙂

  ”Avoda Zara 20a:

  “Om man drar upp en goj ur en grop, som han fallit ned i, så gör man sig skyldig till avguderi därmed.””

  Eh…jag tror inte ens ortodoxa bokstavstrogna judar tolkar det så bokstavligt som Miroslav. Såhär, om en goj (som lever ett antijudiskt liv och inte efter Gud) får problem på grund av sitt ogudaktiga leverne så ska ingen jude (rättrogen, inte lika med etnisk jude) rädda honom från konsekvenserna av det.

  ”Jebamoth 23a:

  “Ni är inte skyldiga att ge någon hjälp åt gojer.””

  Syftar också på att rättrogna judar inte ska hjälpa ateister med konsekvenserna av sina liv.

  ”Rabbi Eliéser 29c:

  “En jude som äter tillsammans med en oomskuren begår samma handling som om han åt tillsammans med en hund; den som vidrör en oomskuren är som en som vidrör ett lik, ty de är redan under sin livstid som döda, och när de är döda, är de som as ute på fältet.””

  Dom anses vara döda på det sättet att de inte har någon inre övertygelse och bara driver med i olika samhällstrender.

 46. Stor Johan skriver:

  Asad, det finns ett kort svar på dessa långa och krystade förklaringar. Barnsoldater!
  Jag skulle själv inte i stridszon närma mig ett påkallande barn som vägrar att begripa rättelse o tilltal. Chansen är 90% att ungen är riggad för en färd till saligheten.
  Vet hut!

 47. Stor Johan skriver:

  Att liv inte värderas i mö vet alla som varit där och upplevt våldet.
  Amerikanska soldater i Irak utsätts dagligen för provokationer av ”civilister” som viftandes med allehanda ting springer emot amerikanska posteringar.
  Soldaten vid ksp:n har order att öppna eld om redline hotas.
  Givetvis skjuts unga o gamlingar och det nöter på soldaterna, vilket är tanken, och så plötsligt kliver någon in med vapen.
  Dessa civilisters liv är tydligen värda att offras, jag antar att de är ”inga” ändå, och martyrerna de är ? Gatubarn, fattiglappar o psykfall.
  Militantamuslimer o vänstern har mycket gemensamt, folkets frälsare…

 48. miroslav skriver:

  Dannie:

  Är det inte bra att folk får veta vad ni lär er av era rabbiner?

  z999:

  Visst kan skrifterna tolkas på olika sätt, både Bibeln, Koranen och Torah. Det sägs, rätta mig om jag har fel, att just vid Merkaz Harav lär man ha tolkat sina skrifter precis så grovt som det överhuvudtaget är möjligt.

  Du som verkar våra insatt kan väl också förklara för mig hur det kan vara så att en förfalskad skrift, Sion Vises Protokoll, kan ha blivit uppfylld nästan till 100%. Jag har en kompis som påstår att den inte är förfalskad alls. Läser man den punkt för punkt blir man förbluffad över hur utvecklingen har gått precis enligt denna. Ge mig lite fakta så kan jag ge han lite mothugg. 🙂

 49. Jag har under en tid, som så många andra, trott att en tvåstatslösning skulle kunna vara ”frälsningen” för området. Det skulle nog snarare vara en dödsdom för Israel.

  Araberna har oerhört mycket att bevisa innan det finns någon som helst anledning för Israel att verka för en tvåstatslösning (som då givetvis måste inkludera rätten för judar att bo kvar i palestinska områden och som absolut inte godtar den av FN föreskrivna återflyttningen av araber till Israel, vilket skulle ge 2 arabiska stater och 0 judiska istället för en av varje).

  En bra start (första metern på en tusenmilavandring) kan ju vara att araber slutar jubla och fira judiska civila dödsoffer, och att de slutar sända barnprogram som uppmanar till mord på danskar, judar och andra för dem misshagliga folk och raser.

  Ps. Den som tycker israelerna är ”lika goda kålsupare” som araberna kan ponera att OM Israel inte visat stor humanism, återhållsamhet och hänsyn gentemot civila på arabsidan, vid aktioner mot terrorister vilka blandar sig med civila, så kunde minst 2 nollor lagts på antalet civila offer bland araberna.

 50. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Visst kan skrifterna tolkas på olika sätt, både Bibeln, Koranen och Torah. Det sägs, rätta mig om jag har fel, att just vid Merkaz Harav lär man ha tolkat sina skrifter precis så grovt som det överhuvudtaget är möjligt.”

  Mjaa, samtidigt så står det ju vad som står. När det gäller religiösa skrifter så måste man försöka att tolka hela skriften först och hitta en andemening. En stor skillnad mellan kristendomen och islam är att koranen anses vara guds ord direkt medans bibeln inte anses vara det. Bibeln är i långa stycken skrivna efter en uppenbarelse (hallucination/dröm om du är ateist).

  ”Du som verkar våra insatt kan väl också förklara för mig hur det kan vara så att en förfalskad skrift, Sion Vises Protokoll, kan ha blivit uppfylld nästan till 100%. Jag har en kompis som påstår att den inte är förfalskad alls.”

  Jag avfärdar den inte som förfalskad och när det gäller uppfyllandet så förstår jag vad du syftar på. Jag tror inte att det är gruppen som skrev Sion Vises Protokoll som ligger bakom det som blivit uppfyllt bara.

  ”Läser man den punkt för punkt blir man förbluffad över hur utvecklingen har gått precis enligt denna. Ge mig lite fakta så kan jag ge han lite mothugg.”

  Jag förvånas över hur någon utanför nationalsocialsmen känner till så mycket om det här som du tycks göra. Men om du vill angripa judarna så stryk deras politik i mellanöstern så länge dom inte slåss med människor med en västerländsk kultur/synsätt och rikta in dig på fenomen i Europa och USA istället i så fall. David Dukes hemsida rekommenderas i så fall. Vad har du för skäl att racka ner på judarna förresten? Är det bara att du ser dom som ett hot i stil med ZOG eller?

 51. allan82 skriver:

  Alltså man behöver inte försöka att förklara något. Alla vet ju redan att de största terroristerna och de mest blodtörstiga bestar som finns är israelerna själva, och fega är de oxå F16 stridsflyg mot bostadsområden förklarar en hel del.

 52. z999 skriver:

  Drar mig ur. En meningslös diskussion om krig där flera stycken sk-ter i orsakerna och bara räknar mängden våldsamheter. Om Hitler hade slagits juste(?), eller rättare sagt om det framstått så i media, så hade han varit rätt sida att hålla på, eller hur?

  Och sen hur någon kan ta islamofilernas propaganda på allvar. I Jan Guillous första bok i coq rouge serien så är terroristerna israeler, resten följer samma stil. Madame terror är själva höjdpunkten med ett försvar för terrorism som saknar motstycke.

  Och till alla nazister som fokuserar på judarna och som bjuder in radio islam på sina möten. Vi har 500.000 muslimer i Sverige, alltså 50.000 mer än maxstyrkan amerikanska soldater som befann sig i Vietnam en gång i tiden, då talade man om ockupation. Ägna det åtminstone en tanke.

 53. miroslav skriver:

  z999:

  Tråkigt att du drar dig ur just när jag börjar se ljuset. Min kompis blir inte motsagt heller.

  Säg inte att antalet döda är oviktig. Nämner du just Hitler så viftar zionisterna direkt med siffran på 6 miljoner döda judar och sk-ter i orsakerna.

  Muslimer syns bra och är lätta att ta itu med 😉 . Kolla på Ryssland: där håller man en stor muslimsk minoritet stången trotts all stöd som deras islamistiska uppviglare får från Saudi, USA och England.

  Annat är det med zionisterna. De konspirerar, infiltrerar och verkar utan att synas. Open your eyes.

 54. Peter skriver:

  Jag ids knappt att göra denna kommentar, men gör det ändå.

  Människor har faktiskt dött p.g.a. en Dansk teckning, en oskyldig teckning! För min del anser jag att de s.k. moderata muslimerna (om någon tror jag menar Rehnfäll, så tror ni fel) har en väldigt lång väg att vandra för att gottgöra detta och ta bort stämpeln av att leva på 600-talet. Och till er som inte fattat det ännu så lever vi i Sverige på 2000-talet; Och jag tror att de muslimer som vill föra oss tillbaka i tiden skulle ångra detta om de mötte en Dansk eller Svensk förd tillbaka till 600-talet.

  Sen spelar ingen roll hur mycket man snackar om inte orden leder till handling. Alla moderata muslimer har mycket lätt för att låta ord gå till handling då en oskyldig Dansk teckning visas men då ibland hundratals muslimer sprängs på en marknad i Irak då håller man käft! SNACKA OM DUBBELMORAL eller vad man nu skall kalla det!

  Sen kan ni visa vilka citat ni vill om judar och andra men er kredit är tyvärr slut nu d.v.s. ni är inte trovärdiga längre.

  Kom tillbaka igen när ni slängt ut extrimisterna ur era led och städat framför er egen dörr.

 55. z999 skriver:

  Miroslav, ångrar mig eftersom du gjorde det hela tillräckligt intressant igen.

  ”Tråkigt att du drar dig ur just när jag börjar se ljuset.”

  🙂

  ”Säg inte att antalet döda är oviktig. Nämner du just Hitler så viftar zionisterna direkt med siffran på 6 miljoner döda judar och sk-ter i orsakerna.”

  Det är inte zionisterna som gnölar om den där siffran i första hand, det är andra människor och orsaken är att vissa historierevisionister har fått härja fritt och aktivt försökt förvandla hela holocaust till en enda stor gråzon av sanningar. Det är inget fel i att ifrågasätta historiska händelser, men det blir fel om man låter historia och historiska sanningar få bli relativa och aktivt strävar efter att det ska vara så.
  Sk-ter i orsakerna? Du menar att utrotning av judar skulle kunna motiveras på ett acceptabelt sätt? Jag tycker inte ens att det går att motivera ur ett rasbiologiskt perspektiv eftersom det även avlivades infertila åldringar. När det gäller religion vs. vetenskap så brukar de religiösa använda en liknande taktik när det gäller att göra sanningar relativa, alltså religiösa som anser att vetenskapen står i motsats till deras religion eller hotar deras religion. Jag hoppar över all seriös historierevisionism när det gäller holocaust, sådan finns annars. Vadja Chem i Israel har bra grepp om det där.

  ”Muslimer syns bra och är lätta att ta itu med 😉 .”

  Möjligen om man håller ihop, men vad är det för en typ av samhälle om man har grupper som benhårt håller ihop mot varandra? Muslimer runtom i världen ligger ständigt i krig med andra människor, södra Thailand till exempel.

  ”Kolla på Ryssland: där håller man en stor muslimsk minoritet stången trotts all stöd som deras islamistiska uppviglare får från Saudi, USA och England.”

  Stödet från USA har väl avtagit rejält efter kalla kriget? Det minimala stöd de får från dom nu är ju inget direkt stöd, det handlar om att länder som USA har handel med hjälper dom med pengar som visserligen kommer från USA men inte som är skänkta från USA.

  ”Annat är det med zionisterna. De konspirerar, infiltrerar och verkar utan att synas. ”

  Såhär, det finns judiska grupper som har såna idéer men som aldrig har uppnått nånting. Sammanhållningen bland judar i vissa delar av världen beror på deras historia, men orsaken till att judar uppnått vissa positioner i olika länder beror inte på en sammanhållning (eller för att citera A.H. ”konspiration”). Dom judar som sammanfattade Sion vises protokoll har inte uppnått nånting och har inte heller haft någon utdelning av de judar som anses bekräfta protokollets sanningshalt. Om du vill hitta någon judisk konspiration så måste du leta djupare än bland framgångsrika judar.

  ”Open your eyes.”

  Ja, och jag tror inte att judarna skulle kunna klara av att hålla ihop så pass mycket som en del påstår utan att det hade varit synligt även utan att öppna ögonen.

 56. miroslav skriver:

  z999:

  Tack för att du tog dig tid att förklara ett och annat för mig. Jag har några synpunkter på följande:

  ”“Säg inte att antalet döda är oviktig. Nämner du just Hitler så viftar zionisterna direkt med siffran på 6 miljoner döda judar och sk-ter i orsakerna.”

  Det är inte zionisterna som gnölar om den där siffran i första hand, det är andra människor och orsaken är att vissa historierevisionister har fått härja fritt och aktivt försökt förvandla hela holocaust till en enda stor gråzon av sanningar. Det är inget fel i att ifrågasätta historiska händelser, men det blir fel om man låter historia och historiska sanningar få bli relativa och aktivt strävar efter att det ska vara så.
  Sk-ter i orsakerna? Du menar att utrotning av judar skulle kunna motiveras på ett acceptabelt sätt? Jag tycker inte ens att det går att motivera ur ett rasbiologiskt perspektiv eftersom det även avlivades infertila åldringar. När det gäller religion vs. vetenskap så brukar de religiösa använda en liknande taktik när det gäller att göra sanningar relativa, alltså religiösa som anser att vetenskapen står i motsats till deras religion eller hotar deras religion. Jag hoppar över all seriös historierevisionism när det gäller holocaust, sådan finns annars. Vadja Chem i Israel har bra grepp om det där.”

  Vet du att det fanns fångläger i östra Finland under det så kallade fortsättningskriget (1941-1944) med ca 60.000 ryska krigsfångar. Ca 18.000 av dessa dog, alltså 30%, till följd av bl a sjukdomar och svält. Finland köpte in också massvis med Zyklon B för avlusning för att på så sätt få stopp för spridningen av tyfusen. Det är ingen som anklagar den högsta finska statsledningen för utrotningen av de ryska fångarna.

  Själv tycker jag att det har varit djupt inhumant att låsa in civila i fångläger utan rättegång. De som rättfärdigar detta hävdar att det gjordes just för att judarna konspirerade emot Tyskland och utgjorde fara för rikets säkerhet analogt de etniska japanerna i USA under WW2.

  Etniska japaner i USA klarade sig bättre än fångar i europeiska fångläger därför att USAs fastland aldrig blev föremål för militära aktioner och det fanns gott om mat samt att de hygieniska förhållanden kunde hållas på en tillfredsställande nivå.

 57. miroslav skriver:

  Och på tal om att hålla saker hemliga:

  Manhattanprojektet angagerade 130.000 människor varav många av dessa kom från andra länder än USA, hade olika etnisk bakrund. Projektet slukade enorma finansiella medel, krävde nybyggnation av flera forskningslokaliteter – och ändå lyckades man hålla detta hemligt.

 58. Ted Ekeroth skriver:

  Snacka om att Miroslav flippat ut här…

  Jag tycker att man ska återknyta till början av kommentarerna, där Miroslav påstår en massa saker som sedan effektivt motbevisas. I sak efter sak visar fakta och historiska händelser att Miroslavs påstående är falska.

  Det han i regel gör då är att strunta i att hans argument blev körda i botten och drar fram ytterligare trams – går vidare för att inte behöva försvara felaktigheter och påhitt. Det är en vanlig taktik, speciellt från vänsterhåll.

 59. z999 skriver:

  Ted, vet inte hur du ser på diskussionen här men jag tycker att dina blogginlägg om mellanöstern och kommentarerna som följer dom är viktiga för att visa SD’s och SD’ares syn på mellanöstern, judar och araber. Med tanke på SD’s påstådda mörka historia så tror jag att det kan avdramatisera SD’s ofta påstådda (påhittade) antisemitism. Det finns SD’are med helt olika uppfattningar om mellanöstern och Israels roll i mellanöstern men detta betyder inte att de är nazister eller antisemiter på något annat sätt. Och sen är det intressant att läsa det du skriver om mellanöstern också tycker jag eftersom du är så insatt i ämnet.

 60. miroslav skriver:

  Ted Ekeroth:
  ”…Miroslav påstår en massa saker som sedan effektivt motbevisas…”

  Ted, flera av mina längre inlägg har inte kommit fram genom censuren varför debatten inte är jämnlik.

 61. miroslav skriver:

  z999: Jag förstår din iver att betjäna zionisterna, men faktum är att alla redan vet hur det ligger till. Vem vet inte att SD inte är ett sionistiskt parti med svenskt nationalistiskt fasad. Din ansträngning är överflödig med andra ord. Det är därför ni är så framgångsrika nu för tiden, men det har ni betalat dyrt genom att sälja skälen till djävulen.

 62. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Ted, flera av mina längre inlägg har inte kommit fram genom censuren varför debatten inte är jämnlik.”

  Längre inlägg bör du skriva och spara i word eller vad du nu har.

  ”Jag förstår din iver att betjäna zionisterna, men faktum är att alla redan vet hur det ligger till.”

  Jag ser det mera som att jag tar ställning mot islam och mot de svenskar som väljer att blunda för islams utbredning. Och sen tror jag inte på att bekämpa zionister med 30-talsretorik.

  ”Vem vet inte att SD inte är ett sionistiskt parti med svenskt nationalistiskt fasad.”

  Sanningen är väl att väldigt många inte bryr sig. Det är islam som de ser som ett hot i så fall och då gäller det läran och inte enskilda utövare av islam.

  ”Din ansträngning är överflödig med andra ord. Det är därför ni är så framgångsrika nu för tiden, men det har ni betalat dyrt genom att sälja skälen till djävulen.”

  Jag tror att många svenskar har tröttnat på det ohämmade gullandet med palestnierna från samtliga partier och då kanske SD känns som en trevlig motvikt till det som åtminstone är öppet för en annan synvinkel.

 63. Det handlar i grunden om att ta parti för demokrati och civilisation, emot diktatur och barbari. Det räcker att man tar ställning för det förra för att få igång Miroslav och hans gelikar på de politiska ytterkanterna. Miroslavs konspirationsteorier om den judiska styrningen av världen har vi hört förut, och de var tröttsamma och intetsägande redan då.

  Tips 1 till Miroslav: Sök dig till andra, mindre kritiska forum. Där får du mer gehör. Tips 2: Skriver du stora textmassor så lägg dem t.ex. på en egen blogg och länka dit, så slipper du gnälla om ”censur”. Det är ett allmänt tips, som inte enbart gäller för sdblogg.

 64. miroslav skriver:

  Patrik:

  Jag är inte ute efter gehör. Så lär man sig aldrig något nytt. Det är just genom debatt med oliktänkande som man utvecklas som människa. Tack för tipps 2, ska göra så i fortsättningen 🙂

 65. miroslav skriver:

  z999: Först vill jag tacka dig för ditt stora tålamod med mig 🙂 . Jag tror att vi i stort delar åsikter på de flesta plan.

  ”Jag ser det mera som att jag tar ställning mot islam och mot de svenskar som väljer att blunda för islams utbredning. Och sen tror jag inte på att bekämpa zionister med 30-talsretorik.

  På vilket sätt ska man då bekämpa zionismen? Och varför bekämpa islam med 30-talsretorik? Det har ju inte fungerat mot zionismen – så?

  ”Sanningen är väl att väldigt många inte bryr sig. Det är islam som de ser som ett hot i så fall och då gäller det läran och inte enskilda utövare av islam.”

  Hmm, där har du nog rätt i. För röstfiske kan det funka utmärkt – men sen?

  ”Jag tror att många svenskar har tröttnat på det ohämmade gullandet med palestnierna från samtliga partier och då kanske SD känns som en trevlig motvikt till det som åtminstone är öppet för en annan synvinkel.”

  Helt rätt – jag har inte ens funderat i de banorna – även om gullrandet med palestinierna är i stort sätt borta nu för tiden. Persson själv var ju pro-israelisk..

 66. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Först vill jag tacka dig för ditt stora tålamod med mig 🙂 . Jag tror att vi i stort delar åsikter på de flesta plan.”

  Ingen fara vad det gäller tålamodet.

  ”På vilket sätt ska man då bekämpa zionismen? Och varför bekämpa islam med 30-talsretorik? Det har ju inte fungerat mot zionismen – så?”

  Om judarna hade varit i närheten av att bete sig som muslimer gör i västvärlden så hade vi förmodligen haft en grundmurad antisemitism i Sverige idag. Oavsett vilken grupp _du_ bedömer vara värst så upplever andra svenskar det som att det är en milsvidd skillnad mellan dom. Därför är det fel att säga att 30-talsretorik används mot islam.

  Men om du tänker så här då. Islam bekämpas i första hand ur ett svenskt perspektiv. När någon får för sig att bekämpa zionismen så görs det alltid ur ett internationellt perspektiv, ofta med källhänvisningar som är svåra att kontrollera. Det går att applicera konspirationsteorier på alla grupper om man så vill, men det mest väsentliga är i så fall är att bevisa att det är en sammanhållning inom gruppen. Du måste alltså kunna påvisa att zionister i Sverige (inte i USA eller någon annanstans) jobbar för att främja Israel på Sveriges bekostnad. Inte ens de värsta antisemiterna i Sverige har kunnat påvisa något sådant på ett trovärdigt sätt så du har en lång väg att gå om du vill få upp ögonen för zionismen i Sverige.

  ”Helt rätt – jag har inte ens funderat i de banorna – även om gullrandet med palestinierna är i stort sätt borta nu för tiden. Persson själv var ju pro-israelisk..”

  Mjaa, det är väldigt mycket gullande med dom ändå. Man sätter ju inga motkrav på dom när det gäller biståndet till dom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: