En uppochnervänd värld

Folkpartiets högsta ledning skriver en debattartikel i Göteborgsposten och föreslår att ”gömda asylsökande” skall få rätt till mer än akutsjukvård. Artikeln refererades i SvD. Redan i dag har denna grupp alltså rätt till akutsjukvård naturligtvis, vi låter ingen ligga och förblöda på gatan i detta land.

LarssaFör det första så är ”gömda asylsökande” människor som fått avslag på sin asylansökan och alltså skall åka hem igen. Det är själva grundidén, alla har inte rätt till asyl och de som får avslag skall åka tillbaka till sitt hemland. Att föreslå att de skall få full rätt till sjukvård går emot allt normalt tänkande, all logik och sunt förnuft. FP-politikerna vill naturligtvis framstå som humana och plocka billiga PK-poäng. Ett barn genomskådar dock detta och den tid är förbi då man kunde plocka poäng hos den röstberättigade befolkningen med sådana här förslag. Våra politiker har dock ännu inte förstått detta, vi inom bloggvärlden får väl göra vårt bästa för att upplysa våra politiker om detta.

För det andra så är det mest humana i långa loppet att driva en konsekvent politik med klara enkla regler som även omvärlden anammar. Det minskar antalet tragiska flyktingfall på sikt och gör att de som sannolikt inte kommer att få asyl inte ens lämnar sitt hemland, vilket besparar vårt land och framför allt de som vill emigrera många tårar och mycket pengar. Skall detta vara så svårt att förstå?

För det tredje undrar man varför Folkpartiets högsta ledning skriver debattartiklar med dessa typer av förslag. Folkpartiet sitter i regeringen och skall formulera och driva sin politik, inte fiska efter var opinionen står i debattartiklar. Förresten vore det bra om de verkligen fick reda på var opinionen står i denna fråga, det skulle vara en nyttig chockterapi. Någon verklig debatt vill de sannolikt inte ha, den debatten skulle de naturligtvis förlora.

Vi noterar slutligen att Kristdemokraterna med Hägglund i spetsen hänger på detta förslag. Den tid är definitivt förbi när konservativa och icke PK-människor kunde rösta på KD.

Annonser

3 Responses to En uppochnervänd värld

 1. jaktslakt skriver:

  Texten på bilden är fel. Det skulle stå ”Vill du bli min medberoende?” eller ”Vill du bli min bidragsgivare?”.

 2. Kurtan skriver:

  Har bara ett ord att säga

  SVIN !

 3. Stor Johan skriver:

  Hehe, öppenhet, det är det som är det fina och farliga.
  Man behöver inte vara en professor för att begripa hur saker hänger ihop.
  Oemotsagda så har det politiska etablisemanget haft det otroligt lätt för sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: