Finns det en bostadsbrist i samhället?

Från alla möjliga håll kommer det fram önskemål om att det ska byggas fler bostäder och att det ska bli fler billiga lägenheter. Frågan är dock om det är lönsamt att bygga fler bostäder när så många människor och familjer bor grats i den mån att samhället tvingas betala deras hyra. Om alla dessa tidigare så kallade asylsökande tagit och packat sin väska och flyttat hem hade tiotusentals lägenheter blivit lediga. En följd av deras flytt skulle obönhörligen leda till att hyrorna för lägenheter skulle sjunka.

Om hyresgästföreningarna i Sverige skulle vara intresserat av sina medlemmars bästa skulle de driva frågan, för lägre hyror och stramare invandringspolitik med återvandringsprinciper. Men hyresgästföreningen är så djupt insyltad i det socialdemokratiska partiet att de varken vill se eller driva frågan. Precis som fackföreningsrörelsen har hyresgästföreningsrörelsen tappat fokus på medlemmarnas bästa och värnar istället sitt eget bästa. Bostadsbristen är konstruerad för att hålla hyrorna uppe och öka vinsten för hyresgästföreningarna. Det kan inte ha varit tanken bakom hyresgästföreningarna från början?

Annonser

13 Responses to Finns det en bostadsbrist i samhället?

 1. Miroslav skriver:

  Ooooo, den här var låg. Vart tog vägen snacket att de som sköter sig, känner sig svenska i hjärtat visst får bo i Sverige och bli accepterade av resten av samhället?

 2. ”så kallade” är nyckelordet här Miroslav. Enbart ca 7-10 % årligen, av alla som beviljas asyl är flyktingar enligt UNHCR:s definition..

  De ”så kallade” flyktingarna, dvs de som inte har något skyddsbehov har vi Sverigedemokrater aldrig påstått skall få asyl..

  Sen är det självklart så att man inte med tvång river upp folk med rötterna, som har hunnit rota sig, assimileras i det svenska samhället, samt av sig själva och sin omgivning anses ha en i huvudsak svensk identitet. Människor utan skydsbehov, utan vilja att assimileras, och som inte har några intentioner att bli en del av det svenska samhället. Varför ska de uppehålla en massa offentligt betalda lägenheter?

  MVH Sven-Olof

 3. Krister Maconi skriver:

  Tjena Jens! Några korta iaktagelser. Även om säg 10000 lägenheter blivit lediga genom återflyttning till Irak och Kosovo (önskvärt) finns det ett mkt stort uppdämt behov av lägenheter, inte minst bland yngre människor som idag tvingas bo hemma eller ha ofta dyra andrahandskontrakt m.m. Dagens hyresreglering är otidsenlig och har satt effektivt stopp för all nybyggnation då statliga räntesubventioner och en rad andra stöd avskaffats så gott som helt och byggkostnaderna skenat av olika skäl. Hyresregleringen och bruksvärdesprincipen måste reformeras annars riskerar hyresbeståndet att ytterligare utarmas. Dess konsekvenser rimmar illa med dess avsikter. Idag har vi på bostadsmarknaden liksom på arbetsmarknaden en uppdelning i insiders och outsiders. En bedrövlig situation vars avigsidor manifesteras allra tydligast i storstadsområdena där ombildningarna till bostadsrätter fortsatt i ett rasande tempo. Medelklassen förmår i stort bära sina egna kostnader på en fungerande hyresmarknad (liksom på småhus och bostadsrättsmarknaden) lågavlönade och socialt utsatta behöver lämpligt stöd. Politiker och hyresgästföreningen (s) bär ett stort ansvar för den uppkomna situationen.

 4. Miroslav skriver:

  OK, nu är jag med på noterna Sven-Olof. Författarens intentioner framgick inte så klart från artikeln. Fast då handlar det ändå inte om det finns lediga lägenheter eller ej. Har man inget intresse av att bo i Sverige, jobba som alla andra, respektera svenska traditioner och kultur så ska man inte bo här ändå. Inte ens om man hade egen villa. Det är inge bostadsfråga med andra ord.

  Annars så anser jag att dagens bostadsbrist är konstgjord. Fanns det politisk vilja att få fram fler bostäder så hade man byggt fler bostäder.

 5. HALAL KÖTT skriver:

  Varför inte flytta till norrland och bosätta sig där? Utan tvekan att ni hade sluppit alla utlänningar och tankar byggda på omoraliska aspekter. Jag menar sverige är stort och flyttar ni dit får ni ju det samhälle ni önskar och behöver inte engagera er i olika frågor om hur asyl/flykting politiken ska vara lösas mm. Gott om lägenheter är där ju också, billigare hus, försäkringar mm. Mycket skulle kunna gynna er där och ni hade inte behövt vara ”rädda” för något konstigt skulle hända överhuvudtaget förutom kanske se en älg.

  Barnen väljer inte att komma hit de gör föräldrarna. Det finns för många olika klassers utlänningar även om föräldrarna har inte integrerat och barnen växt upp här har dem inget annat hem än detta. Svårt för en människa som växt upp i sverige bara lämna landet för SD tycker de. De här har ju skapat ett liv här och ingen annan-stans. Vad kan dem kalla hem om inte sitt hem i sverige?

 6. Du skulle må då va Halal. Så när alla svenskarna flyttat till norrland så upprepar ni samma mönster som i Kosovo. Kräver självständighet?.. Glöm det. Om du tog dig tid att läsa vad jag skriver så ser du att ingen som assimilerats och vill vara en del av det svenska samhället kan tvingas att flytta. Men det passade väl inte att läsa just den biten.

  MVH Sven-Olof

 7. HALAL KÖTT skriver:

  Till kära Sven:

  Kosova ska vi inte börja disskutera här de krävs mycket historia läsning för din del.

  Jag läste allt och uteslöt inget, du säger assimilerala de läste jag också därav min åsikt nr 2 som fortsätter längre ner, min åsikt nr1 kan du se (såg jag när jag skrev alla fall) som ett exempel att bli av med era hemska mardrömmar ni verkar ha.
  Var inte rädd för de okända finns mycket att lära istället för att bygga fördomar.
  Tycker synd om er människor för ni är ett hinder mot integrationen som räcker för
  att fortsätta den onödiga segregationen som redan existerar.

 8. Stor Johan skriver:

  Halal kött
  -Varför hungerstrejkar och krånglar majoriteten asylsökande inklusive nytillkomna invandrare när de ombeds ta jobb o bostad utanför strororterna?
  Halal..varför gör ni inte som vi? Vi släcker djurets liv kvickt o snyggt innan vi börjar gå på med kniven.

 9. HALAL KÖTT skriver:

  Lill johan

  Första frågan:
  Hungerstrejkar gör man inte om man får bostad och jobb de gör man när man ska bli hemskickad så som de två homosexuella iranierna som blev avrättade efter att de utvisades. Logiskt är att man dansar till musik. Man dansar inte i bussen på väg till jobbet, de jag menar att detta är en logisk fråga som du verkar omvandla på något vis som inte ens ett barn hade accepterat.

  Andra frågan:
  Visste inte att du var djuraktivist också hahahaahah.
  Det är så vi gör helt enkelt. Dessutom ifrågasätter du judarna också när du ställer den frågan.

  Celebrate the world

 10. z999 skriver:

  Halal Kött, några frågor. Varför blir det en så kraftig reaktion från muslimerna när det gäller muhammedbilderna men ingen reaktion alls i jämförelse när Usama bin Ladin och al quaida slaktar oskyldiga i allah’s namn?

  Det är kanske en dum fråga?

 11. HALAL KÖTT skriver:

  Väldigt dum fråga? Avbilda något judiskt religöst och se om de lyckas.
  Darför att avbildningen är förbjuden i islam, judendom och det var så även för kristna innan nån beslöt sig för att skriva om bibeln precis som att det var en bok.

  Usama bin Ladin och al quaida får du fråga någon som vet mer om de. De jag vet att han tillhör en familj som står väldigt nära Bush familjen. Enligt islam får du inte begå självmord skada någon annan eller tänka illa om andra. På så sätt kan du aldriga förknippa islam och slaktare.

  Utanför ämnet helt.

 12. jaktslakt skriver:

  Halal Kött:
  ”Väldigt dum fråga? Avbilda något judiskt religöst och se om de lyckas.”

  Det finns dom som har gjort det, och det blev knappast samma reaktion från judarna. Lars Vilks ritade en judisk sugga för en tid sedan som var en rätt grovt rasistisk kränkning.

  ”Darför att avbildningen är förbjuden i islam, judendom och det var så även för kristna innan nån beslöt sig för att skriva om bibeln precis som att det var en bok.”

  Först, bibeln har aldrig ansetts vara direkt Guds ord, till skillnad från koranen som anses vara skänkt av ängeln Gabriel till Muhammed. I kristendomen så är det förbjudet att avbilda Gud för tillbedjan, men det är tillåtet att avbilda vad du vill annars. Sen, i kristendomen så säger Jesus ”Ge till Kejsaren vad som tillhör Kejsaren och till Gud vad som tillhör Gud”. Dom raderna innebär att kristna uppmanas att följa de lagar och regler som samhället har där de för tillfället vistas, var det än är. Detta är *en* orsak till att du aldrig får se någon kristen hysteri oavsett alla kränkningar som kristna utsätts för genom både fotoutställningar och filmer.

  ”Usama bin Ladin och al quaida får du fråga någon som vet mer om de.”

  Jag vet mycket om Usama. Vad jag frågade efter var varför muslimer anser att det är ok att han slaktar oskyldiga civila i allah’s namn.

  ”De jag vet att han tillhör en familj som står väldigt nära Bush familjen.”

  Jaså? Han har släktingar som har fått uppehållstillstånd i USA som ett tack för hans insatser i kriget mellan Afghanistan och Sovjet på 80-talet. Vartefter som han åldrats har han blivit mer och mer religiös och idag ser han USA och Israel som det största hotet mot islam och som därför ska ut ur mellanöstern helt.

  ”Enligt islam får du inte begå självmord skada någon annan eller tänka illa om andra.”

  Jag vet.

  ”På så sätt kan du aldriga förknippa islam och slaktare.”

  Inte på det sättet. Däremot så innebär islams syn på rättvisa att jag ser dom som slaktare ändå.

 13. HALAL KÖTT skriver:

  So you can tell heaven from hell?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: