För min sons skull

min-son-2.jpgNär jag engagerade mig i Sverigedemokraterna var frågorna från omgivningen många. Inte minst min mamma, men även andra i min omedelbara närhet, ifrågasatta varför jag utsatte mig själv och min familj för detta. De hade alla full koll på vad det kunde innebära att vara Sverigedemokrat.

Hur går det med jobbet? Tänk på din son, tänk om de gör någonting mot dig, där hemma? Vad ska folk säga?

Alla dessa frågor kom sig naturligtvis av omtanke för mig och min familj. Samtidigt visade de på den brist på demokrati som präglar den svenska politiken, och Sveriges debattklimat. Alla är fullt medvetna om att vissa saker inte får sägas. Att vissa inte får komma till tals. Att man, om man har från riksdagspartiet avvikande åsikter, kan råka ut för obehagliga nattliga besök.

Så varför tog jag ändå steget? I juni 2006 förändrades mitt liv drastiskt. Jag blev för första gången pappa. Far till en livlig, nyfiken, modig och underbar liten krabat. Många som har fått barn kan vittna om samma sak. Plötsligt förändras perspektivet. Livet får en helt annan mening och innehåll. Innan tog jag dagen som den kommer. Jag såg ingen fortsättning den dagen jag är borta. Ingen som för mitt arv vidare. Jag hade kort och gott inte tillräckligt stark motivation för att kravla mig ur min trygga bubbla, och riskera lite för att vinna mycket igen. Men så midsommarhelgen 2006, förändrades mitt liv, och livets mening, till något mycket positivare.

Min son, jag vill att du ska kunna växa upp i ett tryggt och säkert land.

Ett land där du erbjuds en bra barnomsorg, där du inte riskerar att smittas av i Sverige sedan länge utrotade sjukdomar, bara därför att våra fega politiker inte vågar besluta om hälsokontroller av alla asylsökande.

Ett land där du erbjuds världens bästa utbildning för dina föräldrars skatter, som ju ändå är världens högsta. En utbildning där dina förutsättningar inte urholkas, därför att andra resurskrävande elever i skolan måste lära sig det språk, som deras mamma och pappa talar hemma. Något som du ju vet min son, vi i vår familj sköter själva, hemma. Din mammas modersmål är ju ryska. Ett språk som du också kommer att kunna tala och förstå, vid sidan av svenskan.

Ett land där du slipper smyga in på skolan bakvägen, där vi föräldrar inte behöver följa dig till dörren, varje dag. Där du slipper springa gatlopp hem från skolan. En skola där du får behålla kläder, mobiltelefon och andra ägodelar. En skola där du slipper rasistiska tillmälen, såsom ”svennejävel” . En skola där du slipper mobbning och trakasserier enbart p.g.a. ditt svenska ursprung.

Ett land där du får fira skolavslutningen i den svenska kyrkan. Där du har ledighet under sommaren, över lördag och söndag, samt tillsammans med dina föräldrar under skollov kan fira de kristna högtiderna.

Ett land där dina demokratiska rättigheter inte kränks, på samma sätt som din pappas rättigheter åsidosätts. Ett land där du fritt kan tala om de orättvisor som du upplever i samhället. Jag vill, min son, att du ska kunna leva i ett jämlikt förhållande med den du älskar. Ett förhållande där inte religiösa eller politiska påbud förbjuder er att ordna er vardag efter era egna önskemål. Ett förhållande som grundas på kärlek, respekt och tillit. Jag hoppas, min son, att om du förälskar dig i en flicka från en annan del av världen, hennes släkt välkomnar ert förhållande. Att inte hon också blir ytterligare en i raden av balkongflickor.

När du en gång i framtiden ska söka högre utbildningar, och så småningom ska ut på arbetsmarknaden, hoppas jag att du slipper diskriminering. Jag vill vara med och skapa ett samhälle där du min son bedöms efter dina egna förutsättningar.  Inte missgynnas enbart för att din pappa  var av svensk härkomst.

Min son, jag vill att du ska kunna växa upp i Sverige, med svenska traditioner, fira svenska högtider, tala det svenska språket och vara stolt över att vara svensk. Jag vill att också du, min son, ska få ta del av fördelarna med ett generellt välfärdssystem. Jag vill att du ska få känna den trygghet och den tillit till sin nästa, som min mormor och morfar en gång hade. De som aldrig låste sin ytterdörr, som alltid vågade bjuda in främlingar utan att riskera något. Jag vill att du ska få leva i ett land där vi känner samhörighet. Där vi hjälper varandra, stöttar och bryr sig om.

Jag vill att du min son ska få leva ditt liv i frihet, utan oket av totalitära ideologier som förtrycker människor. Jag hoppas att det Sverige jag är med och skapar, för dig min son, ska vara förskonade från kommunismens, nazismens, och islamismens människofientliga mördarregimer. Jag vill till dig min son, och till alla andra Sveriges söner och döttrar, efterlämna ett Sverige att vara stolta över. Ett fritt, demokratiskt och jämlikt Sverige. Vi är inte där ännu min son. Vi har lång väg kvar.

Mörka politiska och religiösa krafter försöker föra Sverige i fel riktning. Runt omkring oss raseras det som mina föräldrar, och i sin tur deras föräldrar, en gång byggt upp. Jag hoppas att jag är uppgiften mogen. Jag hoppas att jag, tillsammans med mina vänner i Sverigedemokraterna kan skapa det Sverige som ni förtjänar, ni som ska föra det svenska arvet vidare. Jag kan dock lova dig detta min son. Jag kommer aldrig att ge upp! Inget kan stoppa mig från att fortsätta kampen för ett bättre Sverige.

Du kommer aldrig behöva skämmas över mig, min son. Du kommer i framtiden kunna vara stolt över att din far kämpade för er framtid, där andras fäder och mödrar svek sina söner och döttrar. Jag hoppas att du en dag ska kunna säga att din far var en av de modiga, som räddade Sverige.

Annonser

33 Responses to För min sons skull

 1. Ibland gråter den förbannade sverigedemokraten. Tack Sven-Olof.

 2. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Tonsätt och vi har en ny nationalsång – i tiden!

 3. Dragan Klaric skriver:

  Inte ofta jag blir rörd men ditt inlägg rörde mig i djupet av mitt hjärta. För så som du känner det så känner jag också. Jag vill om 10-15 år kunna säga med stolthet i rösten att jag gjorde mitt bästa för att Sverige blev ett tryggt land där medborgarna inte behöver vara rädda för sin politiska åsikt. Ett land där min dotter och mina barnbarn ska kunna se upp på mig och med stolthet i rösten säga ” vi är stolta över dig pappa och morfar”
  Bara av att skriva denna kommentar så känner jag en varm känsla stiga upp inom mig, mina hjärtslag ökar och jag blir upprymd. Jag skrev en gång att vara svensk avgörs inte av en papperslapp utan av den känsla som uppstår när man reser sig stolt upp i ett rum och säger ”jag är svensk i hjärta och själ och det är jag stolt över” Denna känsla kan ingen ta ifrån en och denna känsla kommer att leda till att Sverigedemokraterna kan ta över makten i Sverige och återge Sverige dess glansdagar.
  Dragan Klaric stolt Sverigedemokrat, invandrare och stolt svensk
  Ta det från mig om ni kan

 4. Miroslav skriver:

  Håller med författaren i sak även om jag har lite svårt med den ömkande tonen ala Svensk Damtidning.

 5. Frans Johansson skriver:

  Rörande och vackert! Har ännu inga barn själv, men tänker mycket på dom här frågorna iaf! Var, i vilken stad, vill man i dag ha barn växa upp för att kunna ge dem allt det där?

 6. z999 skriver:

  Thank God för censuren! 🙂
  …j-vlar vilken miss.

 7. Miroslav skriver:

  PS Visste inte att Sverigedemokrater kör med persika mattor hemma hos sig 🙂 – Och så hävdar ni att ett multikulturellt samhälle inte är möjligt 😆

  Persisk matta hos Svennen och Billy bokhylla hos Mohammad är en bra början 😉 .

 8. Miroslav. Det händer att jag äter både kebab och Pizza. Du har antagligen totalt missuppfattat vad det innebär att vara Sverigedemokrat, antagligen för att du gått på mediabilden. Alternativt anser du mina värderingar, och min bild av vad det innebär att vara svensk vara i det närmaste landsförräderi. Vilket det är har jag svårt att säga, men jag noterade din avsky för sionismen i en tidigare kommentar, så jag har mina aningar. För övrigt är den ”persiska mattan” min sambos. En tradition hon behållit från Poltava län i Ukraina, där hon är född. När du blir tillräckligt gammal, kommer du också förstå att i ett förhållande gäller det att ge, och kompromissa. Att ta har aldrig fungerat. För mig är inte plastmattor och bokhyllan Billy synonymt med att vara svensk.

  MVH Sven-Olof Sällström

 9. Fredrik skriver:

  Fint skrivet. Men ni måste byta banner, den ser förjävlig ut.

  Ta en titt på större partiers informationssiter.

 10. Hej Fredrik. Vi byter ofta banér, men det gör vi när vi tycker att det är dags. Du får scrolla ner fort helt enkelt.

  Vänligast

  Linus

 11. Fröken Sverige skriver:

  Underbart inlägg! Från en underbar sdare! 🙂

  Meeeeeeeeeeen…Är ni säkra på att det inte vore bättre att rösta på Moderaterna?

  ”Dhimmifeldt: -Vi behöver en fördjupad dialog med den muslimska världen…

  ”Statsminister Fredrik Reinfeldt sa att han vill ha ett starkare Europa-samarbete när han i dag besökte Europaparlamentet i Strasbourg.

  -Vi behöver en fördjupad dialog med den muslimska världen. Ett viktigt syfte skulle vara att bygga upp ett ökat förtroende, respekt och förståelse mellan vad vi kallar väst och den muslimska världen, sa Fredrik Reinfeldt. ”

  ”EU:s utvidgning var ett annat ämne som Fredrik Reinfeldt talade om.

  -Utan fortsatt utvidgning riskerar vi att hotas av fortsatt instabilitet på vår egen kontinent. Utvidgningen är vår viktigaste strategiska verktyg för att sprida de värden som Europasamarbetet vilar på. Vi har rivit en mur i Europa, nu ska vi inte bygga en ny mot Turkiet eller andra europeiska länder, sa Fredrik Reinfeldt. ”

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1060616&lid=senasteNytt_275214&lpos=rubrik_1060616

  Jag mår illa…

  /FS

 12. Anonym svensk skriver:

  Vilken fin kille! Jag är pensionär och barnlös, så jag vet att du har helt rätt i det du skriver. Har haft otur med de kvinnor jag träffat i livet. Självklart ger det kampen mot de svenskfientliga krafterna en särskild mening när man har egna barn. Du kan verkligen skatta dig lycklig! Det som ger livet innehåll för mig är att hela tiden, i varje möte med andra människor föra fram hur svenska folket har förråtts av sina valda företrädare och hur viktigt det är att vi får in ett parti i riksdagen som arbetar med svenska folkets intresse för ögonen.

 13. Miroslav skriver:

  Sven-Olof Sällström:

  Jag börjar misstänka att det jag trodde om Sverigedemokraterna inte stämmer. Ni verkar vara ett gäng vettiga och trevliga grabbar/flickor. Inte ens jag är fri från fördomar tydligen 🙂 .

 14. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Jag börjar misstänka att det jag trodde om Sverigedemokraterna inte stämmer.”

  Gå in på http://www.sverigedemokraterna.se och läs mer om partiet så kan du se mer exakt hur SD vill förändra samhället. Liksom i alla demokratiska partier så måste SD kompromissa fram sina förslag och sedan försöker man väl så gott det går att förankra förslagen hos potentiella väljare. SD har fått mycket kritik för att deras förslag är för urvattnade, även av mig ibland, men demokratin fungerar på det sättet.

  ”Ni verkar vara ett gäng vettiga och trevliga grabbar/flickor.”

  Man kan väl säga att om det finns 10% otrevliga människor i samhället så finns det även 10% otrevliga inom SD. Men gå inte bara på det när du väljer ett parti, kolla vilka åsikterna är.

  ”Inte ens jag är fri från fördomar tydligen”

  Jag brukar kalla mina fördomar för livserfarenhet, det känns bättre 🙂

 15. HALAL KÖTT skriver:

  En obotlig sjukdom som AIDS kan jämföras med er era ideologier tolkningar mm av den svenska samhället. Du pratar om utlänningar som ett hot? Om du tycker vi är ett hot så är du en av dem anledningar till segregation och alla andra som håller med ökar segregationen. Undrar bara om du varit i städer som Paris London Milano Madrid Berlin New York Sydney alla stora städer i olika länder där hittar du ”dina problem lika stora som här” det finns utlänningar i alla länder de är efter allt en fri värld! Jag var ett barn när jag kom hit 7 år gammal, ingen fråga mig om jag ville flytta hit. Oftast är det vi som är drabbade eftersom de äldre har ju inte integrerat eftersom svenskar är ju inte dem socialaste människorna på jorden! Du skulle bara behövt växa upp i tyskland och känna alla frågor nedvärderingar och förnedringar som vi andra (utlänningar) gör tack vare såna som dig. Din son kanske flyttar till Bangladesh och börjar jobba för en orginisation som hjälper fattiga barn undra om dem är ett hot också eller hur han kommer se på hoten som pappa förklarat för honom?

  Jag är glad över att ni inte är många och växer inte heller i samma takt som den normalt tänkande svensken. Res se världen upplev platser kulturer var inte rädd. Integration är enda lösningen.

 16. Robsten skriver:

  Tror den lille krabaten liknar sin pappa;-)

 17. Mia skriver:

  Halalkött – Point being? Jag har bott/varit i en helt del ”städer som Paris London Milano Madrid Berlin New York Sydney” och i många av dem är innvånarna lika skeptiska mot invandrare som här. Speciellt de från mellaönstern/arabländer då det har globalt dåligt rykte pga att de ofta släpar med sig höjd brottslighet.

  I andra länder fungerar det dessutom annorlunda. I Spanien tex, apropå Madrid, så får du helt enkelt inte bosätta dig alls och definitivt inte stanna om du inte arbetar. I USA får du egentligen inte flytta in överhuvudtaget om du inte kan garantera försörjning och i Australien är det överhuvudtaget megasvårt att bara få flytta in över landsgränsen och bosätta sig, till och med om du är född europé. Flyttar du in och börjar begå brott i någon av de länderna åker du dessutom ut direkt. (Australien förresten som hade en megaskandal för några år sen när de helt ville blockera invandrare från arabländer pga de ökade våldtäkterna som följde så fort de flyttade in i större antal.)

  Hur mycket vet du om dessa ställen du drar som exempel egentligen? Inga av dem har lika slappa invandringslagar som Sverige. Det finns ingen chans att du skulle kunna flytta till någon av de andra ställena i en handvändning, ta med din hela tjocka släkten utan garanti om försörjning och direkt börja få socialbidrag. tex. Det kan du glömma. Kommer du istället dit som flykting måste du dessutom glasklart bevisa att ditt liv är i akut fara i hemlandet. Plus att lilla Sverige faktiskt tar emot fler invandrare än några av de väldigt mycket större länderna du räknat upp.

  Det går inte ens att jämföra. Villkoren för invandrare i de flesta exempel du drar är tusenfalt hårdare än Sverigedemokraternas jämförelsevis väldigt milda invandringspolitik.

 18. Mia skriver:

  Invånarna..snubblade på tangenten

 19. HALAL KÖTT skriver:

  Till Mia:

  Du verkar vara trög jag har inte pratat om kraven för att få bo i de städerna som tillhör olika länder utan att de olika städerna om i världen har inte mer eller mindre utlänningar än vad som finns i sveriges ”storstäder”. Milda ? Jaha du menar smöret, nu fattar jag.

  Point? Integration !

  Kommentar av redaktören. Läs reglerna för bloggen. Dessa hittar du längt upp på sidan, mellan ”hem” och ”manifest”. Citat: ”Ohövlig ton gentemot bloggens redaktion eller andra kommentarers författare undanbedes”. Om du inte klarar av att hålla dig till dessa enkla regler kommer dina inlägg att raderas. MVH Sven-Olof Sällström

 20. Mia skriver:

  Halalkött – Mer eller mindre utlänningar i jämförelse med vad? Och vad exakt räknas som en ”utlänning”?

  För att ens kunna börja räkna ut något sådant måste man först och främst ha i åtanke vad landet/staden har för grundbefolkning, för att sedan dra ett slags snitt. Med tanke på att Sverige tar emot fler flyktingar/invandrare än något annat land i Europa (senast jag kollade siffrorna) och jämförelsevis definitivt mer än USA och Australien plus att det är absolut lättast att komma in i detta land (som jag skrev innan) så kan jag tänka mig att vi ligger ganska mycket på topp.

  Du är ute och cyklar. Tyvärr.

 21. Mia skriver:

  Ps. Så du tycker att jag är trög. Vad intressant. Du är medveten om att jag är halvblatte? Är inte det ganska ”rasistiskt” av dig att säga att jag är trög då?

  ~himlar med ögonen~

 22. Grue skriver:

  Väldigt söt pojke. Visst är din fru ukrainska (eller var det ryska), Sven-Olof? Han har vissa östeuropeiska drag.

 23. Min sambo är född i Ukraina, det är riktigt. För övrigt är han oerhört mycket mer lik mig än min sambo, till hennes förtret. Annars är det rätt ointresant vilka etniska dag min son uppvisar. Han är svensk, det räcker bra så..

  MVH Sven-Olof

 24. Miroslav skriver:

  Grue:

  Många ryssar/ukrainare är vikingaättlingar tack vare vikingarnas förtjusning i handelsresor 😉 . T o m de första ryska kungar var vikingar från mälardalen, fast det visste du säkert redan.

  PS Sven-Olof: Varför kan jag inte se sdblogg från min linuxmaskin utan får (felaktigt) besked om att php inte skulle vara installerat.

  Fin grabb du har förresten 🙂

 25. Miroslav.. Ingen aning.. Men försök snickra ihop en bil hemma i garaget. Tillverka alla delarna, design, motorn, genomför alla nödvändiga testkörningar och krocktester. Skulle du få det att funka?

  Vad får dig att tro att ett hemmasnickrat operativsystem skulle funka bättre än bilen?

  MVH Sven-Olof (ps, alla linuxier där ute i cyberspace. ta inte illa upp. Ett försök att vara lite rolig)

 26. Mia skriver:

  Är det något dåligt med östeuropeiska drag? Kommentaren efter, ”men de var faktiskt vikingar!” gör att hela den lilla dialogen ser ganska skum ut.

 27. z999 skriver:

  Miroslav:
  ”Sven-Olof: Varför kan jag inte se sdblogg från min linuxmaskin utan får (felaktigt) besked om att php inte skulle vara installerat.”

  Det har inte med linux att göra utan med firefox (som jag antar att du använder, ditt sätt att fråga ”antyder” att du inte använder conqueror eller lynx). Du kan installera php hur mycket du vill på maskinen utan att det händer något eftersom det är en plugin i firefox som du saknar. Vilken dist av linux kör du förresten? Om du har någon av mainstreamvarianterna så borde du ha automatisk uppdatering av både systemet och userland utan några problem. Skriv av felmeddelandet och googla på det och se vad som händer.

 28. Grue skriver:

  Nej, naturligtvis är det inget dåligt med östeuropeiska drag.

  Jag försökte ge en komplimang, och hade ingen baktanke alls med den kommentaren.

 29. Stefan skriver:

  Mycket vackert och slagkraftigt skrivet. Kan dock inte låta bli att bli arg när man hör folks reaktioner. Hur går det med jobbet ? Varför utsätter du dig för det här ? Vad ska folk säga ? Tänk att svenskarna är så psykiskt svaga och mjäkiga så att dom inte vågar ha en avikande åsikt. Ska hela deras liv gå ut på att vara folk till lags och konsumera skräpkultur. Deras inställning och feghet väcker bara förakt hos mig.
  Med tanke på att en kraftig begränsa invadring till europanivå är en rätt harmlös åsikt.

 30. Matthias Rausbo skriver:

  Mycket bra skrivet, började jobba aktivt i Sd av exakt samma anledning som du du. Har två barn själv och för min egen del är det en självklarhet att man måste ta det ansvaret att försöka förändra. Det är oss föräldrar som kommer att få stå till svars den dagen våra barn blir nerslagna av invandrare. Det är bara genom vårt sätt att rösta som vi kan förändra.

 31. Bruden skriver:

  Till Mattias!

  Om dina barn blir nerslagna av en svensk då? Nerslagna som nerslagna, eller? Det kanske smärtar mer om en invandrare slår? Förstår inte riktigt

 32. Invandraren skriver:

  Åk hem till Danmark Mattias! Eller det räknas inte som invandring när man är från Danmark?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: