Dagens citat: Jytte Guteland

Nyamko Sabuni och Tobias Billström bedriver nu en gemensam hetsjakt mot svenskar med utländsk bakgrund.

Jytte Guteland Förbundsordförande SSU.

Detta uttalande säger inte lite om SSU:s definition på vem som är svensk. Sabuni ”jagar” alltså ”svenskar med utländsk bakgrund” genom att ställa högre krav på SFI utbildningarna och Billström genom att försöka begränsa anhöriginvandringen.

Mig veterligen är det få i SFI-klasserna som är svenska medborgare, men enligt Jytte är man tydligen ”svensk med utländsk bakgrund” bara genom att man befinner sig i Sverige. Än värre blir det när man frågar sig hur hon resonerar king attacken mot Billström. För tydligen är man nu också ”svensk med utländsk bakgrund” bara man är påtänkt som anhöriginvandrare, trots att man aldrig ens satt sin fot i Sverige! Starkt jobbat J-G!

Annonser

2 Responses to Dagens citat: Jytte Guteland

 1. jankassberg skriver:

  Apropå på regeringen ökade krav på SFI studier

  Jytte Guteland uttalande om att svenskar med utländsk bakgrund som går på SFI utbildning, skall få ökade krav på studietakten, samtidigt som en bortre gräns för hur länge det går att läsa sfi. Det talas om tre år. Och hon kallar det förföljese av svenskar med invandrar bakgrund.
  Kan ju stämma, om rätt infallsvinkel sätts in

  Vid Stockholms universitet finns Nationellt centrum för sfi och svenska som andraspråk.
  En intressant rapport har tagits fram, från KAN-projektets kartläggning av alfabetiseringen i norden, här finns mycket intressant läsning, för den som bemödar sig.

  Det jag tittade på var kan det stämma att det även är svenskar som läser sfi, går man in och tittar lite närmre på de regler som omgärdas av just studier för invandrare som läser sfi, så är det inte alls till min förvåning att det är Sverige som är bäst på att vara sämst, alltså att inte ställa några som helst krav i jämförelse med de nordiska granländerna.

  Går man in på s31 i rapporten kan det utläsas, att Sverige inte har satt någon bortre tidsgräns för de deltagare som ej nått kunskapsmålen, dessa har rätt att studera vidare tills kunskaps mål uppnåtts.
  Nu undrar ni säkert, hur var det nu med de svenskar som studerar sfi, måste man inte! Nej då, Sverige ställer inga krav på språkkunskaper i svenska. För de som söker medborgarskap i landet.
  Det räcker med fyra års vistelse utan några som helst formella krav på vare sig tala eller skriva på svenska, eller hur det svenska samhället fungerar. Så där ja, nu tror jag att läsaren förstår att det ligger något i citatet från Gutteland

  http://www.sfi.su.se/pdf/kanprojektet.pdf

 2. maxx skriver:

  notera att sossarna ligger väldigt lågt i sin kritik mot den förslag om tuffare asyl- och integrationspolitik som regeringe lagt på senare tid. man skickar fram lättviktare som guteland och en och annan krönikör för att pliktskyldigt ge lite brösttoner, men ger inga konstruktiva motförslag, och skickar inte fram någon ur skuggministären.

  slutsats: man vill genomföra de här reformerna själv, men vågrar inte. bättre låta borgarna göra det skitiga jobbet. ni ska nog se att de låter de här bestämmelserna ligga efter 2010, säkert med hänvisning till ” försämrat ekonomiskt läge”, ” vi ska utreda ett eget förslag, osv”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: