Bloggtips! Ännu en nonsensblogg på temat anti-sd.

Bäääää!För något år sedan, då jag var en av dem som läste och besvarade mail skickade till partiets infoadress, så fick jag då och då klart för mig hur innerligt naiva många av våra politiska motståndare är. Många har totalt, och helt utan att själva tänka, köpt mediebilden av sverigedemokraterna. Det är naturligtvis egentligen sorgligt, men kan också ge upphov till ett skratt eller två.

Mitt allra starkaste minne vad gäller brev från meningsmotståndare var när en herre – förmodat ung sådan – tillskrev oss och berättade att han blivit oroad över våra framgångar och nu skulle starta ”partiet mot sd” för att bekämpa oss. Han avslutade sitt brev med att framhålla att han inte var ensam om dessa planer, utan att flera i hans bekantskapskrets höll med honom.

Jag svarade honom med något halvspydigt i stil med: ”Vi lägger ner partiet i morgon. Tidigare var det bara samtliga fackföreningar, all media och alla sju riksdagspartier som aktivt motarbetade oss, men nu när du, och dessutom delar av din bekantskapskrets, är emot oss så orkar vi inte mer”. Tyvärr hittar jag inte brevet, men jag vet att jag lade till några partikamrater som dolda mottagare av svaret, så det kanske finns därute någonstans.

Han hörde hur som helst inte av sig mer och hur det gick med partiet vet jag inte, men det tycks inte gjort några raketfärder i opinionskurvorna i alla fall, åtminstone inte uppåt.

Idag fick jag ett tips om en blogg på samma infantila tema. En anonym bloggare som kallar sig ”humanistdemokraten”, som skriver tämligen illa och som försöker ge sken av att vara bildad, har gett sig på att ”dissekera Sverigedemokraternas principprogram”.

Precis som alla femtielvatusen andra personer som upprörs över våra åsikter och våra framgångar och därför startar bloggar, föreningar eller partier för att stoppa oss, så tycks humanistdemokraten ha väldigt svårt att skilja mellan vad vi tycker och vad han själv tycker att vi tycker. Bland annat så begriper han bevisligen inte skillnaden mellan att å ena sidan konstatera att gemensamma värderingar och förhållningssätt är grundläggande faktorer för ett sunt samhälle och å andra sidan att vilja att alla människor ska tänka exakt lika.

ett annat inlägg ger han sig på att leka biologiguru och försöker blanda in risken för inavel [ja, det är sant!] i sitt extremt haltande angrepp på vårt parti. Han menar att han är naturvetare och citerar wikipedia i ett försök att göra sin egen utsaga i ämnet trovärdig.

Han har fel på två sätt, minst.

Dels förespråkar inte sverigedemokraterna total isolation mot omvärlden, därmed faller hela den tramsiga argumentationen platt, även om den skulle vara korrekt. Dels har ”naturvetaren” humanistdemokraten på sin höjd tragglat sig igenom biologilitteraturen från grundskolan.

Inavel skulle nämligen inte innebära ett hot ens om skribentens vildaste fantasier kring våra befolkningspolitiska åsikter skulle stämma. Och hade denne påstådde naturvetare varit just naturvetare så skulle han naturligtvis känt till att redan i populationer på 30000 individer så finns en tillräckligt diversifierad genpol för att inavel inte längre skall vara ett problem. 

Jag tycker inte om att blanda in genetik och biologi i politiska diskussioner och blir aningen skrämd av humanistdemokratens uppenbara önskan att förädla människan genom att förespråka medveten avel. Dessa tankar har tidigare i historien tillåtits få fotfäste i Europa och resultatet var som alla vet förödande. Men okej då, vi pratar biologi och vi pratar risken för inavel.

Återigen tvingas jag (som för övrigt är tekniskt skolad och inte alls kunnig inom biologi annat än som ren allmänbildning) påpeka att denne humanistdemokrat antingen ljuger om sin utbildning eller har skolkat från utvalda lektioner. Inavel är nämligen inte alls den odelat negativa företeelse som bloggskribenten i fråga försöker göra gällande, tvärt om så är ett viss mått av inavel, vid sidan om genetiska mutationer orsakade av strålning, en förutsättning för evolutionens framskridande. Inavel och mutationer är dåliga för den enskilde individen, men i rätt dos bra för arten eller gruppen. Detta är dock sett i strikt biologisk syninkel och bör inte ha någon reell poltisk tyngd. Så ta nu inte detta som intäkt för att jag tycker det är bra med medveten inavel, det tycker jag naturligtvis inte. Jag är bara mån om att lögnhalsar som godtyckligt skulpterar vetenskapen efter sin egen politiska agenda inte ska få stå oemotsagda.

Ja, mycket dumt ska man läsa innan ögonen poppar ur skann, som vi säger här i Stockholm. Vi på sdblogg kommer säkert att få anledning att återkomma till humanistdemokraten och hans tokroliga blogg. Vi kanske kan ha en debatt här på bloggen? Eller vad säger du, humanistdemokraten? Se det som en utmaning.

Annonser

5 Responses to Bloggtips! Ännu en nonsensblogg på temat anti-sd.

 1. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Killen ger det halva löftet ”att i en framtid göra mer konkreta saker”. Ja, med ett schyst järnrör eller en Kalaschnikow kan man slå världen med häpnad (lånat men ändå fyndigt).
  ”Inbreeding” och ”outcross” är termer som täcker aveln för hästar och tävlingshundar. Där avlar man det bästa med det bästa och får på det viset allt snabbare individer. Med jämna mellanrum behövs en ”outcross” på det att inte genmaterialet skall bli för magert. De snabbaste hundarna finns i Australien och de kännetecknas av en extrem inavel.
  De äktenskap på ekonomiska grunder som förr ledde till giftermål mellan släktingar, särskilt vanligt bland adel och kungligheter, tycks inte ha lett till någon betydande degeneration, men då och då kom någon ”outcross” in i släkten. Man får se upp med att inte negativa anlag förstärks genom ingifte, samtidigt med det önskvärda i att det possitiva förstärks.
  USA:s framgångar som statsbildning har ingenting med den tillgängliga genpolen att göra. I själva verket är det europeiska släkter och individer som fört landet till sin enastående maktställning och ekonomiska styrka. Främst kanske avsaknaden av de hinder som fanns i Europa att utveckla, finansiera och äga verksamheter. Ett gemensamt språk, en stor hemmamarknad , samt olja och andra naturrikedomar, plus den bördiga prärien; alltsammans gefundenes fressen för folk som vill arbeta och uppnå något med ett minimum av statliga och klassmässiga hinder. Och USA är fortfarande ingen smältdegel!
  Europa har nått framgång genom det historiska samspelet mellan dess olika delar. Den ena delen (landet) har avlöst den andra som ledare av utvecklingen. Ibland har steg framåt tagits på flera ställen samtidigt. Vi har lärt av varandra. Men inte heller Europa var någon smältdegel. Olika folk och grupper hade sin kultur och utveckling men lärde sig klokt nog av andra och gav själva något av sitt bästa. Det är något väsenskilt från vad vår Dr. Frankenstein predikar på sin blogg.

 2. z999 skriver:

  ”Det är något väsenskilt från vad vår Dr. Frankenstein predikar på sin blogg.”

  Kvalle i sitt rätta esse 🙂
  Det skulle vara kul om Dr Frankenstein är humanist på riktigt och inte bara är ute efter att briljera med hur human han är. Jag tog mig tid att svara på hans blogginlägg i alla fall. De tre första.

 3. Fri Info skriver:

  Såg att dåren kallar sig ”världsmedborgare”. Förutom att det brukar vara synonymt med vänsterfummare så skulle det någon gång vara intressant att få reda på vad världsmedborgarskapet innebär i praktiken.

  Rösträtt i alla länder? Få bosätta sig i vilket land man vill? Få utöva vilken kultur och religion var man vill och i vilka länder man vill? Vilket språk talar världmedborgaren? Om två olika länders lagar står emot varandra, vilka gäller då för världsmedborgaren? Vilken är världsmedborgarens regering?
  Det finns säkert fler frågor man skulle kunna ställa, men jag kommer inte på fler just nu.

 4. Hehe, nu är han upprörd över att han misstolkas också… Humor.

 5. Immigrationssamtal skriver:

  här kommer ett exemple på en till anti-sd blogg… varsågod och kommentera.

  http://immigrationssamtal.wordpress.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: