Anonyma Sverigedemokrater

Robert BoströmJag heter Robert Boström, 22 år och vice ordförande för Sverigedemokraterna i Örebro Län.

Hur mycket information kan vi tolka ur denna mening? Den berättar vad jag heter, hur gammal jag är, att jag är en ”ledande Sverigedemokrat” och bor i Örebro Län. Vad som står i meningen är egentligen inte viktig, inte lika viktig som det faktum att jag går ut som offentlig Sverigedemokrat.

Det har i den lokala tidningen Nerikes Allehanda varit en stor debatt kring några av SD-Örebro Läns kommunstyrelser där några styrelsemedlemmar på olika håll i länet har valt att vara anonyma. Flera lokala politiker har uttryckt det som en ”fara för demokratin” att det finns Sverigedemokrater som vill vara anonyma, och det håller jag med om, men inte utifrån de etablerade partiernas synpunkt. Socialdemokrater och moderater i Örebro Län menar att faran mot demokratin med anonyma styrelseledamöter skulle vara att väljarnas omöjligen kan ha förtroende för ett parti där medlemmarna är anonyma, som om vi skulle ha något att dölja.

Diskussionen kanske känns igen från andra håll i landet, hur man misstänkliggör Sverigedemokraterna och våra medlemmar. Man resonerar på något konstigt sätt att de som vill vara anonyma har något att dölja, kanske lite snaskiga ”främlingsfientliga” åsikter att hacka sönder och samman. De kan inte vara mer fel ute.

Den verkliga faran för demokratin är hur man från etablerade partier godtyckligt kan se på när fackförbund utesluter medlemmar med ”fel åsikter”, hur man ger bidrag till ”tidsskrifter” att driva hetskampanjer mot demokratiskt valda politiker och hur man låter vänsterterrorister störa möten och attackera oliktänkande. Det är en fara för demokratin och för åsiktsfriheten att folk med omtanke för nära och käras ekonomi och hälsa tvingas avstå från offentliga uppdrag, oavsett parti eller åsikter.

Är denna rädsla för samhällets repressalier befogad? Även om det fortfarande kan vara kontroversiellt i vissa kretsar att komma ut som Sverigedemokrat, så tror jag rädslan är lite överdriven. Vinden har vänt, och allt fler röster höjs mot det mångkulturella projektet.

Jag förstår om en del Sverigedemokrater vill förbli anonyma men det är min önskan att samtliga Sverigedemokrater, styrelseledamöter eller ej, över hela landet öppet kan träda fram, utan den minsta risk för repressalier. Ju fler offentliga Sverigedemokrater vi är, desto starkare är vi!

Annonser

10 Responses to Anonyma Sverigedemokrater

 1. z999 skriver:

  Ett bra och tänkvärt inlägg Robert. En av orsakerna till att Anna Lindh mördades anses vara att hon var ett offentligt ansikte utåt i sossarnas EU kampanj.

  ”Tidningen” expo skrev en artikel år 2003 runt salemmanifestationen, på den tiden så hade salemmanifestationen en starkare nazistisk prägel än idag så delvis kan man väl säga att expos artikel var rätt om man vill uppmärksamma en växande nazism i Sverige. Men i artikeln så skriver expo även att man anser att media skulle ha tonat ner vänstervåldet det året (något högervåld har aldrig förekommit). Detta tillsammans med att expo på ett desperat sätt försöker peka ut enskilda nazister inom SD öppnar för våld mot alla som på något sätt är kritiska mot invandringspolitiken.

  Jag tror att även om samtliga nazister i Sverige skulle gå med i SD så skulle de inte kunna påverka SD i deras riktning ändå, dom är för få helt enkelt.

  Tidningar i USA’s sydstater gjorde en gång i tiden samma sak som expo. Man ansåg, på ett mycket liknande sätt expo, att våldet från vita mot svarta var så befogat och naturligt att det inte skulle nämnas speciellt i media. Alltså att politiskt våld var motiverat.

 2. Dragan Klaric skriver:

  Mycket bra sagt Robert. Vi kan inte fortsätta gömma oss bara för att okunskapens låga spirar i Sverige. Okunskapen sprids i media som med alla medel försöker få Sverigedemokraterna att framstå som de onda. Bara för att man värnar om fosterlandet och dess medborgare och gör det på ett så bra sätt. Så känner sig den rådande makteliten hotad. Vi måste ut och visa medborgarna att vi är vanliga människor som kämpar mot maktelitens raserande av den sociala trygghet som man en gång hade. Vi kan inte tolerera att våra gamla våra barn och vi ska behöva lida i all oändlighet bara för att makteliten inte vågar erkänna att invandringspolitiken havererat.
  Jag önskar dig all lycka i ditt politiska arbete.
  Hälsningar
  Dragan Klaric Sverigedemokraterna Helsingborg

 3. Robert Boström skriver:

  z999,

  Precis som att vi kräver att media ska objektivt rapportera kring SD så måste vi nästan kräva av oss själva att träda fram offentligt. Först då vi alla är offentliga kan vi själva föra vår egen talan!

  Dragan Klaric,

  tackar! Det glädjer mig att fler och fler Sverigedemokrater träder fram med namn och åsikter, oavsett sammanhang. Det är lite komiskt, för min flickvän (som har delvis arabiskt ursprung) trodde innan hon träffade mig att sverigedemokrater var renrakade rasister och nazister hela bunten, men då hade hon aldrig träffat någon som varit Sverigedemokrat, utan istället läst medias rapportering.

 4. Grue skriver:

  Jag håller egentligen med, och skäms lite över att jag är anonym, men tyvärr vill jag ändå inte avslöja mig, iaf inte än. AFA är jag inte rädd för men det finns ju annat…

 5. z999 skriver:

  Robert:
  ”Precis som att vi kräver att media ska objektivt rapportera kring SD så måste vi nästan kräva av oss själva att träda fram offentligt. Först då vi alla är offentliga kan vi själva föra vår egen talan!”

  Jo, det stämmer förmodligen. Nån gäng i framtiden så kommer de som vågade gå ut offentligt att ses som hjältar, det är jag helt övertygad om. Sen måste det bli en mycket högre respekt för demokrati och yttrandefrihet. När auktoriteter, som fackföreningar till exempel, börjar rucka på en del principer som jag har ansett vara heliga under hela mitt liv, då är det enväldigt allvarlig signal att något har gått fel.

 6. Odelberg skriver:

  Mycket ”ont” att säga om den Sverigedemokratiska ideologin men att säga att den är ett hot mot demokratin är absurt.

  Att vara anonym med sin åsikt är en demokratisk rättighet och att reformera samhället för att utesluta ett parti med ”fel” åsikter är definitivt inte demokratiskt. något som tydligen glöms bort?

  Att man sedan som sverigedemokrat väljer att vara anonym är en obetydlig skada på demokratin i jämförelse men icke desto mindre är det inte bra.

 7. Stefan skriver:

  z999, Salemfonden har alltid varit nazistisk och kommer alltid att vara. Den drivs av info14 som bland annat dömts sedan de skrev att det var bra att två poliser mördades i Malexander och samtidigt hängde ut en annan polis som de ogillade. Info14 är den mest våldsförhärligande av alla nazigrupper och det är de som ordnar salemmarschen.

 8. Anders:

  Nästa gång du skriver något dumt så kommer jag att söka upp dig och åka hem till dig med min yngsta dotters ABC-bok. Du ska bjuda på saft och kakor och sen ska du och jag gå igenom alla bokstäverna och se till att du lär dig att läsa åtminstone så pass bra att du kan tillgodogöra dig reglerna som finns på sidan under länken ”Regler” härovan.

 9. z999 skriver:

  Stefan:
  ”z999, Salemfonden har alltid varit nazistisk och kommer alltid att vara. Den drivs av info14 som bland annat dömts sedan de skrev att det var bra att två poliser mördades i Malexander och samtidigt hängde ut en annan polis som de ogillade.”

  Det är inte helt fel vad du skriver men faktum är att salemfonden (som är arrangör med hjälp av info14) har bestämt några år i rad att dämpa ner det nazistiska inslaget och vartefter ta bort det helt. Detta har skapat en strid med NSF som inte längre deltar i salemmarschen, dom anser att dom har fått sina tal censurerade.

  Salemmarschen kommer aldrig att få bort sin nazistprägel, men de har tagit bort den nynazistiska retoriken i talen. Info14 har även meddelat varför man gjort så.

  ”Info14 är den mest våldsförhärligande av alla nazigrupper och det är de som ordnar salemmarschen.”

  Jag anser att svenska motståndsrörelsen är värre. Men det kan nog skifta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: