Morgonluft vädras

Morgonluft

Vad är det som håller på att hända? På senare tid har jag allt mer sett tecken, känt en förändring i samhällsklimatet, om än liten. Det är lite som att vakna upp och känna att något är nytt men det är en lite surrealistisk känsla. Jag kanske drar för stora växlar men – rätt eller fel – något håller på att hända.
 
Det känns nästan lite pirrigt. Känslan jag har kanske kan beskrivas genom att referera till en film. I ”the Quiet Earth” från 1984 vaknar en person upp och gatorna är tomma. Han är den ende levande personen i världen. Samma scenario som i den nya filmen ”I Am Legend”. Tänk er den situationen. Helt tyst och man skulle bara tittat sig omkring i förvåning och tänka ”vad har hänt?”. Eller som att vakna ur en Matrix-dröm.
 
Efter att jag sett klippet i bloggposten Saltsjöbadens och journalisternas konspiration nedan kändes det närmast surrealistiskt. Här sitter journalister och opinionsbildare och helt öppet säger att mångkultur leder till konflikter. Helt öppet sitter DN:s chefredaktör och erkänner konspirationen om att lägga locket på om problemen med massinvandringen. Fantastiskt.
 
Men det slutade inte där. Idag läste jag en sällan skådad nyhet från det horribla TT i Expressen; Åtta döda i Gazaexplosion. För första gången såvitt jag kan minnas är en TT-nyhet om Israel inte rakt av anti-israelisk. Här kallas de ”extremister”, inte någon försköning. Här får källor från Israel uttala sig och TT påpekar också att ”I det vapentäta Gazaremsan är det relativt vanligt med sprängolyckor” och tar upp det faktum att de ofta spränger sig själva i bitar när deras bombtillverkning går fel. Otroligt.
 
Sedan läser man om hur SvD äntligen kallar ”ungdomarna” vid sitt riktiga namn i artikeln Bränderna skakar Danmark; nämligen invandrarungdomar.
 
Inte nog med det, Alliansen försöker nu härma SD:s politik, iallafall till synes, genom att dels vilja begränsa anhöriginvandringen och i Malmö vill man ta emot färre invandrare.

Det ser ut att vara en rejäl islossning i Sverige. Nu tror inte jag på för två sekunder att Alliansen är uppriktiga med denna nya inriktning – de försöker snarare röstmaximera eftersom de är rädda för SD – men jag kunde inte tro att ens dessa rubriker skulle kunna accepteras av Alliansen eller övriga i Riksdagspartiet. Bara det är en seger.
 
Vi ser nu även Pia ryta till riktigt ordentligt i Danmark, till följd av det invandrarupplopp som pågår där. Hon är föredömlig. Till sist har anti-jihadnätverken fått tacksam publicitet av Expo och DN. Vi är inte ensamma.
 
Detta må vara små saker i det stora hela, inte minst beträffande Israel-rapporteringen (där vi har lång tid kvar innan det blir bra på riktigt), men dessa tecken ger mig tillförsikt. Frågan är om det blir en ketchup effekt? Kommer konsensus-Sverige snart våga ta ställning mot mångkulturen, som vissa nu talar om i England?
 
Jag hoppas att det jag nu börjar se inte bara är en hägring i ökenvandringen utan att det är de första trevande stegen bort från sosse-konsensus-kulturen, bort från den blinda PK-ismens mångkulturvurmande fantasi, med alla dess galna moralkakor, och till ett Sverige som är stolt över att vara svenskt. 

Annonser

17 Responses to Morgonluft vädras

 1. rim skriver:

  Droppen urholkar stenen. Bara att jobba vidare, Det ljusnar.

 2. Kvalle i Mossatresk skriver:

  De etablerande tar betydande risker när de lättar på trycket. Gorbatjov ansåg sig kunna reformera kommunismen och släppte anden ur flaskan. Resultat: Den gamla makteliten sopades bort. Ett auktoritärt system kan inte släppa en millimeter av sin kontroll, ty då riskerar det att förlora sitt monopol.

  I Sverige innebär det att kritiska röster blir rumsrena; att media förlorar ytterligare en stor bit av sin trovärdighet: att de gamla partierna står där i skamvrån med struten på skulten. Tar de den risken?

  Till sist innebär det ett bakslag för det flerkulturella samhället och den öppna dörrens politik. De två grundbultarna i den offentliga retoriken. Släpper de anden ur flaskan får det konsekvenser, men vad har de för val? Problemen börjar växa dem över huvudet!!

 3. Krister Maconi skriver:

  Reinfeldt vår tids Gorby? Hoppet är ju det sista som överger människan sägs det. Men dom har ju i alla fall det höga hårfästet gemensamt.

 4. Vill vara anonym skriver:

  Bildt sa häromdagen (igår?) i radio att Kosovos självständighet riskerade att leda till flyktingströmmar. Notera ordvalet: ”riskerade”! Flyktingströmmar som alltid annars brukar ses som något positivt av etablissemanget. Och att vi i Sverige nog bara ska vara jäkligt tacksamma om Kosovos självständighet leder till en enorm flyktingström för det är ju så otroligt lönsamt att ta emot flyktingar… man kan ju liksom tjäna pengar på flyktingar för man får bidrag för dom… Och för att inte tala om hur mycket kulturen berikas, så en flyktingström från Kosovo till Sverige vore väl bara att hoppas på! Okej, nu var jag ironisk. Men det jag menade var att det var befriande att Bildt kunde prata om flyktingströmmar som ett problem. Och att han kunde göra det utan att bli beskylld för att vara nazist eller rasist. Det är något nytt.

 5. Ted Ekeroth skriver:

  Hmm, jag tror nog du kanske övertolkar lite. Man kan ju mena att det är en risk, i bemärkelsen att om folk flyr så är det illa ställt (tja, det är i alla fall så det ska vara egentligen). Skulle då en flyktingström genereras är det dåligt pga av nåt är ju galet nånstans… Alltså, han kanske inte menar att det är en risk för Sverige…

 6. z999 skriver:

  Jag tror absolut inte på någon ketchupeffekt, jag tror mer på vad Rim skrev om att droppen urholkar stenen. Jag tror också att det är positivt om det inte blir någon ketchupeffekt.

 7. z999 skriver:

  Det är definitvt en övertolkning att tro att Carl Bildt skulle tala i negativa termer om massinvandringen. Han liksom övriga ”moderater” har varit med och skapat den nuvarande katastrofen.

 8. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Ett självständigt Kosovo borde i den bästa av världar sätta igång en återvandring till det kära hemlandet. Antagligen kommer en stor mängd kosovoalbaner att fira självständigheten på hemmaplan med tur och retur biljett från Sverige i fickan. Det gamla vanliga. Korpen flyger inte långt från avfallshögen.

  Kosovo har en 60-procentig arbetslöshet. Zigenarnas mest lönande inkomstkälla är exporten av unga flickor till lystna kunder i väst och annorstädes. Jordbruket är svenskt 30-tal och utbildningsnivån undermålig. Här krävs enorma insatser från EU!! I grunden, och det förtjänar att påpekas, är situationen ett resultat av det kommunistiska systemets fullständiga oduglighet.

  Det här är det första provet på EU:s förmåga att klara de inreeuropeiska problemen. Den har inte råd att misslyckas. Samtidigt trampar EU in på Rysslands intresseområde. Ryssarna kan tolka en lyckad utveckling på Balkan som starten på en dominoeffekt för övriga f. d. sovjetrepubliker mot väst. Det är inte i deras intresse.

 9. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Islam är inte bara en religion utan en livsstil och en kultur. Den förutsätter, i sin mest besatta form, en orientalisering av Västerlandet. När artisten Cat Stevens (Steven Georgiou) konverterade till islam bytte han även namn till Yusuf Islam. Det har vi också sett från enstaka konvertiter i Sverige. Svenska kvinnor som haft den dubiösa smaken att gifta sig med religiösa araber framlever därefter sitt offentliga liv som vandrande militära 12-mannatält.
  En person i Kvalles relativa närhet har genomgått en hjärtoperation innebärande byte av hjärtklaff. I sitt val mellan tre typer av material fastnar så den arme saten för en grisklaff! Ni förstår genast problemet. Vore han gift med en invandrad från Arabien skulle hon och i synnerhet klanen känna sig svårt kränkta av att maken plötsligt var en unsdels oren gris. Farbröder och morbröder skulle pröva eggen på sina dolkar. Den stackars mannen skulle till och med kunna bli en del av de masshopp från balkong i dubbel mollbergare som blivit förtvivlat vanligt utanför simhallarna här i landet. Mor och dotter Knape landar dock mjukare.

  Kort sagt: En 400 år efterbliven religion mixad med revanschism och medeltida blodsfejd och patriarkat … den är inte lätt att modernisera och samleva med – vilket även demokratiska muslimer har problem med. Upploppen i Danmark visar att även muslimer med liten religiös övertygelse känner mera solidaritet med extremisterna än med värdfolket. Det är så en femtekolonn uppstår! Muhammeds krigare har en större möjlig bas än vad de flesta tror. Och bakom spökar tillkortakommanden och inbillade kränkningar genom historien som spär på revanschbegäret. Skånska Dagbladet står som det offentliga Sveriges talesperson angående krisen i Danmark. Dags att byta ut rikslejonet mot en struts?

 10. Stor Johan skriver:

  Det sker saker i det tysta och hur länge våra ”demokrater” kommer att orka hålla god min återstår att se.
  Det lär svida på många nivåer nu, polisens nya tag kan ge dominoeffekter både högt o lågt.

 11. Magnus skriver:

  Jag är alltid pessimist. SvD-artikeln läste jag bara ingress och första meningar i, men där låter man en socialarbetare skylla på debatten om invandrare, och det är på grund av det spinnet man för en gångs skull använder ordet invandrarungdomar.

  Att alliansen ändrar i anhöriginvandringen är något som inte nödvändigtvis komemr att lyckas, och det försvaras ju med jobblinjen. Att moderater i Malmö vill ha färre invandrare är positivt, men lyckas nog inte det heller. Även sossarna i Göteborg har föreslagit långt färre invandrare än de vet att de kommer att ta få emot.

  Man kan nog se det som att ett missnöje börjar bli jobbigt, men vad kommer det att ge för resultat egentligen? ”Täby- och Danderyd-moderater” i regeringen och politiskt korrekta riksdagen kommer inte nödvändigtvis att göra vad som måste göras.

  Det räcker inte med missnöje från kommuner som går under, händer det inget rejält är det kört.

  SD:s uppgift bör väl alltid vara är att vara kritiska (”pessimister” om man så vill), så någon islossning ska inte jublas över innan det hänt ordentliga grejer och det politiska landskapet totalt förändrats beträffande mångkultur.

 12. Magnus skriver:

  Instämmer annars med Rim, och en del av detta kan nog ses som ljusglimtar i änden av tunneln, men intensitet och skärpa i kritiken måste bestå eller förbättras om detta ska gå att vända.

 13. Peter skriver:

  ”Islossning”, jag skulle inte kunnat namnge tidevarvet på ett bättre sätt! Tack för ett oerhört inspirerande blogginlägg, tack alla invandringskritiker som står på er. Våren har kommit och islossningen är nu nära.

  SD 2010.

 14. Kurtan skriver:

  Hej, beträffande ”Lilla Saltsjöbadsavtalet”:

  Nedan följer ett transkript beträffande detta otvetydiga bekräftande av ett avtal, överenskommelse, oskrivna regler, policy, kalla det vad man vill, som nu går under betäckningen ”Lilla Saltsjöbadsavtalet”…….

  Popova: Om vi knyter…. Thomas, du och jag var båda två på, i slutet av 80-talet, på en konferens för journalister där man på allvar diskuterade om det var dags att ta av locket för rapporteringen om brottsligheten bland invandrare eller om locket skulle ligga på.

  Gür: Mm, mm.

  Popova: Det är ju en annan del…

  Gür: Min uppfattning var väl att på den konferensen var det bara du och jag som ansåg att man ska ta av locket medan alla andra ansåg att det var jättefarligt att… lyfta av det här.

  Popova: Det är mitt minne också.

  Ortmark: Sanningen är en utmaning en farlig utmaning!

  Slutledningen av detta kan endast bli att på ett tidigare möte mellan journalister hade beslutats att ”locket” skulle läggas på beträffande sanningsenlig rapportering till det svenska folket, eller hur ? (ref. Popova -om det var dags att ta av locket…..). Samt på detta möte Susanna Popova refererar till beslutades att ”locket” skulle ligga på, eller hur ? (ref. Thomas Gur -medan alla andra ansåg att det var jättefarligt att… Lyfta av det här).

  Ortmarks kommentar – Sanningen är en utmaning en farlig utmaning! Talar för sig självt !!!

  Det svenska folket har de senaste 20 tal åren blivit förda bakom ljuset systematiskt och medvetet och fortfarande blir det av dessa självgoda högfärdiga s.k. journalister……

  Journalister i Sverige kommer troligtvis inte att vilja lyfta fram detta i media men kanske våra danska, norska, finska bröder och systrar vill det ?. Eller varför inte t.ex Fox som ju tidigare har gjort program i Sverige beträffande förfallet ? Någon som har kontakter ? Detta måste spridas till folket !!!

  Sverigedemokraterna och medierna 2/3 (2007-04-29)

  MVH

 15. Tobbe skriver:

  ”Man skall inte ropa hej”… Men detta är ändå otroligt positivt! Inflytelserika journalister har tydligen så smått börjat mogna och tänka själva! Försiktigt, försiktigt trevar man ut över isen man varit livrädd för att knäcka tidigare. Det må vara babysteps men det kan absolut vara början på att se sanningen i vitögat, sluta fantisera och vakna upp.

 16. Tobbe skriver:

  Helt otroligt egentligen. En av dessa journalister säger inledningsvis ungefär ” en av de stora utmaningarna för oss journalister och för riksdagspolitikerna är ju att SD:s verklighetsbeskrivning faktiskt till stora delar är alldeles korrekt.” Och ingen säger emot! Jag trodde allvarligt att huvudena skulle explodera på minst hälften av dem, men de låter honom fortsätta under fullständig tystnad. En annan deklarerar att han inte alls anser SD:s politik vara rasistisk! Otroligt modigt sagt av en journalist i dagens Sverige. Tidvis känns samtalet så otvunget att man kan tro att de inte vet om kameran…=0)

 17. Stor Johan skriver:

  Ja yttrandena är ett bevis över den oheliga konsensus som pågått här.
  Undrar om pressen i USA eller i något västland sitter i tillsammans slutna riksmöten där årets direktiv tas. Det stinker öststat, maffia eller vad dunkelt skit man vill.
  Så mycket för konkurransen och friheten, jaja jag är inte förvånad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: