Hönan eller ägget?

infantila-plakat-karlskrona-ra-2007.jpgTidningen Forskning och Framsteg skriver i sitt senaste nummer om en studie som forskaren Christian Bjørnskov vid handelshögskolan i Århus genomfört. Bjørnskov har analyserat statistisk data från mer än sjuttio länder och kommit fram till det föga förvånande resultatet att människor som har sin politiska hemvist åt vänster också är de minst lyckliga. Så långt allt väl – att vänstermänniskor är olyckliga stackare är för mig lika förvånande som att jorden är rund.

Det mindre självkara är forskarens egen förklaringsteori för det hela:

– Personer till vänster uppfattar samhället som mer orättvist, och det gör dem bekymrade och därmed mindre lyckliga, även om de själva har det bra, säger Christian Bjørnskov till tidskriften.

Om det skulle stämma så skulle ju alla som kämpar mot orättvisor vara olyckliga, och vi sverigedemokrater skulle nog vara de minst lyckliga, och så är inte fallet, vill jag påstå.

Får man gissa att Bjørnskov själv är en av de olyckliga eftersom han gärna vill utmåla olyckligheten som ett tecken på att man lider med andra, trots att man själv har det bra.

Så är det naturligtvis inte. Sanningen är nog att en stor del av dem som tillhör vänsterns sympatisörer, oavsett om det gäller Sverige eller något annat land, ju utgörs av de människor som lyckats allra sämst i livet, av den ena eller andra anledningen. Det är ju föga förvånande att människor med låg social status, usla inkomster och drogproblem är olyckliga.

Det är väl ändå lite naivt att tro att man först blir vänster, och senare blir misslyckad, eller hur? Jag menar, det är ju större sannolikhet att man börjar skolka och röka hasch bakom skolan i 14-årsåldern, och att man i 20-årsåldern börjar rösta rött, än tvärt om.

Annonser

3 Responses to Hönan eller ägget?

 1. Möllis skriver:

  Det är väl ingen hemlighet att kommunister allt som oftast är bittra människor med stor avundsjuka på de som av hårt arbete gjort karriär och tjänar bra.

 2. Robert Boström skriver:

  Hehe, det är som jag alltid sagt: de som hårdast kämpar för A-kassa är dem som förtjänar den minst!

 3. Stor Johan skriver:

  Jag har träffat äkta gammelkommunister och säger så här.
  De är kaptalistens svarta spegelbild. Oggskåp som inte når fram den gängse vägen men med en girighet och förslagenhet som är få förunnad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: