Saltsjöbaden och journalisternas konspiration

Att journalistkåren i Sverige medvetet undanhållit de stora problem och skador som invandringen medfört för vårt land är ingen nyhet för någon som följt utvecklingen i Sverige de senaste decennierna. Självfallet har ingen erkänt det, trodde jag. Tydligen har detta filmklipp sänts 29 april 2007 på Axess, och där sägs följande 1 min 51 sekunder in i klippet:

[Susanna Popova] Tomas, du och jag var båda två på, i slutet på 80-talet, på en konferens för journalister där man på allvar diskuterade om det var dags att ta av locket för rapporteringen om brottsligheten bland invandrare eller om locket skulle ligga på…
[Tomas Gür] Mm, min uppfattning var att på den konferensen var det bara du och jag som ansåg att man skulle ta av locket medan alla ansåg att det var jättefarligt att lyfta av det här…

Typiska knep som journalistkåren använder är att avidentifiera vilken grupp eller person som utfört ett brott eller övergrepp, förutom om det är svenskar – då kan man dra upp det som ett rasistbrott. Man går hårt ut mot polisens gärningsmansbeskrivningar om polisen är dum nog att våga beskriva förövaren med signalement som faktiskt duger till något, t.ex. hudfärg, brytning och liknande. Politikerna hjälper förstås till genom att göra allt man kan för att dölja kostnaderna – man buntar ihop olika poster vilket gör det mycket svårt att få en exakt siffra på slutnotan.

Nog om det, filmklippet talar för sig själv…

Annonser

16 Responses to Saltsjöbaden och journalisternas konspiration

 1. Kvalle i Mossatresk skriver:

  John Blund kastar i sagan sand i ögonen på barnen så att de skall sova. Svenska journalister är i sanning inte sämre i samma syfte. En amerikan i Sverige, Izzy Young, har en del tankvärda ord att delge oss:
  -Efter 18 år i Sverige inser jag att svenskarna hatar sin egen kultur. Det är inte rumsrent att spela folkmusik. Och det värsta är att Sveriges Radio verkar vara till för att främja denna utveckling.
  När carolinertrampet vid riksdagens högtidliga öppnande togs bort, ersattes det första året med några vilsna indianer från Peru som spelade flöjt.
  Turister, särskilt amerikanska, efterlyser utställningar och annat om vikingatiden, Nordens mest berömda period. Rodnande svenska guider påtalar då hur olämpigt det är med dessa ”nazisymboler”. Häromåret gick en stor vikingautställning av stapeln där de draperade invandrade turkar och kurder i vikingakläder och hjälmar under måttot: alla är vi vikingar! Svenska muséer har numera som främsta uppdrag att anknyta gårdagen till dagens verklighet; att befrämja accepterandet av det flerkulturella samhället.
  Dramaten är satt under press att spegla vårt samhälle. Det skall beredas plats inte enbart åt ”obligatoriska negern” på de tiljor som föreställa världen, utan vita män, de så hatade av himlastormarna, skall trängas tillbaka till förmån för utomeuropeiska dramatiker. Araberna skall känna sig som hemma även på vår nationalscen. Valdemar Holm skall lära sig veta hut, eller hellre:bytas ut mot någon som bättre förstår att tyda skuggan på muren.
  En av våra mest mediakända kvinnliga historiker kunde nyligen berätta hur det halssmycke i form av en torshammare som förr gavs till färdiga arkeologer togs bort som en mycket olämplig symbol i vårt nya sköna samhälle.
  Ett profant index librorum prohibitorum styr våra kommunala bibliotek och skolor. Etc., etc.
  Vad kan vi göra åt detta? En vass nål får en balong att gå i bitar. Låt oss alla sticka nålar i de uppblåsta balongerna. Och vi vet ju från sagan att trollen spricker av solstålarna, så låt oss belysa dem med strålkastare och släpa ut dem i den ljusa dagen.

 2. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Våra ideal har av tradition varit socialdemokratins ideal. Det är ett mer eller mindre tvång att uppträda som den goda medborgaren; att tänka och verka inom de godkända ramarna. Den socialdemokratiska hegemonin är så starkt hävdad att nästan alla accepterar den som normen.
  Fram t. o. m. Erlander var den röda tråden i socialdemokratins strävan även medborgarens och landets bästa. Med Olof Palme, vars trontillträde sammanföll med nyvänsterns blomstringstid, inleddes det paradigmskift/nytt sätt att tänka/ som i accelererande takt lett till dagens situation, vilken främst kännetecknas av föraktet för allt som förknippas med svensk kultur och historia, liksom en motsvarande upphöjelse av det främmande.
  De stora partiernas spegling av ett äldre klassamhälle har gjort dem omoderna. De samlas i en hop i den liberala mitten och tar som bärande balk åt sig Palmeérans otrohet mot alla värden och traditioner. De ser sig som moraliskt överlägsna de tröga massorna, vilka senare skall påtvingas de förändringar de inte förstår värdet av.
  Som ett statsbärande parti har socialdemokratin vuxit ihop med det allmänna och med de stora intressekollektiven. Det har skaffat sig en förankring i grupper som administrerar och har sin försörjning i fördelningsapparaten. I de grupperna finns åtskilliga som inte sysslar med annat än att påverka åsikter. Ett slikt parti kan förstås nästan opåverkat fortsätta sitt yttre- och inre liv, trots att det med råge passerat sitt bäst-före-datum.
  Borgerligheten har när den fått chansen inte fört en annan politik. Fälldinregeringarna var mera socialdemokrati än socialdemokraterna själva. Med Reinfeldt har även ”ideologin” blivit öppet socialdemokratisk. Vi har två liberala mittengrupper som inte skiljer sig nämnvärt åt. Gemensamt har de den otrohetens politik som introducerades med Olof Palme. Gemensamt har de också att till varje pris hålla makten för sig själva. Vi har fått en självgående adel vars politik vi föreläggs att godkänna vart fjärde år. Och denna adels inpiskare är journalistkåren. Så fungerar en auktoritär demokrati.

 3. z999 skriver:

  Nu är det ju inte bara media som bedriver censur utan det förekommer även på andra håll. Själv blev jag nyss censurerad eftersom jag inte delar den antirasistiska uppfattningen att islam är genetiskt betingat och att muslimer kan kallas en folkgrupp.
  http://myothernotes.com/kommenterat/?p=2055

  Tanken var att det skulle vara en debatt om slutenheten i det nya övervakningssamhället. Kul va 🙂

 4. Mr Manolo skriver:

  Knappast en konspiration… snarare ett konkret val för att inte ”hetsa”…

 5. Syftet var att för svenska folket dölja verkligheten. Att ljuga, mörka, dölja, förfalska. Kort och gott, som sägs i inslaget. lägga locket på. Den journalistiska integritet, som journalister världen över får offra livet för, finns inte hos de svenska ynkryggarna. De har inga som helst ambitioner att berätta sanningen. De borde skämmas för att de kallar sig journalister. Propagandister vore en bättre beteckning..

  MVH Sven-Olof

 6. Tobbe skriver:

  Utomordentligt upplyftande! Länken spridd till passagen…

 7. Mr Manolo skriver:

  Tror att en något med objektiv analys skulle vara smaksam…

 8. tedekeroth81 skriver:

  Om man i en sluten grupp väljer att medvetet dölja, undanhålla och förvränga verkligheten – dvs lura och bedra – kan man nog kalla det för konspiration, iaf hur ordet konspiration uppfattas idag.

 9. OK.. Så Mt Manolo. vad är då objektivt i detta fallet enligt dig? Att inte rapportera om faktiska förhållanden? Att undanhålla läsaren viktiga uppgifter om samhällsutvecklingen. Att sortera bland informationen för att inte riskera politisk instabilitet och opinionssvängningar?

  Propaganda kallas sånt , i min bok Manolo. Vad kallar du det?

  MVH Sven-Olof

 10. […] hänt?”. Eller som att vakna ur en Matrix-dröm.   Efter att jag sett klippet i bloggposten Saltsjöbadens och journalisternas konspiration nedan kändes det närmast surrealistiskt. Här sitter journalister och opinionsbildare och helt […]

 11. Befria Media skriver:

  Den nyheter an den storsta sensationen i svensk nutidshistoria. Vill nagon gissa hur lang tid fdet tar innan nagon i de stora media kommer att ta upp saken till debatt? Aldrig ar min gissning eftersom det ar kritik mot alla journalister i alla tdningar.

  Snart vet folk i utlandet om den konspirationen ocksa, den finns med i en ny video om Sverige. Finns det nagon internationell domstol vi kan vanda oss tll om detta forraderi mot den svenska allmanheten? Limma upp den hogst upp i bloggarna.

 12. Stor Johan skriver:

  Det finns en vilja och en indoktrinering. Jag äger en broschyr om Sverige som är ämnad för Frankrike. Vår egen sort står i total minoritet mot svarta och araber som dessutom är ställda att stå i sina egna länders traditionella kläder runt en svensk midsommarstång.
  Jag blev ledsen när jag bläddrade denna broschyr, inget annat land repsenterar sig själva med med ett övertal av minoritets innevånare av totalt annan härkomst.
  UD broschyren är rent sjuk, jag förstår då vilken press media utsätts för ifrån våra makthavare.

 13. Björn Malmquist skriver:

  Stor Johan! Finns det möjlighet att lägga upp den broschyren på nätet? Eller finns den och du har en länk? Vore intressant, för fler än jag misstänker jag, att se den. Ta några bilder och upp med dem nånstans.

 14. Stor Johan skriver:

  Får en känsla av det forna Sovjet.
  Alla möten har i förväg givna bokslut.

 15. Mr Manolo skriver:

  Sven-Olof Sällström: Du vill ju själv göra det du attackerar, d v s propagera för dina egna filtrerade och ytterst personliga åsikter. Retoriken haltar om man själv gör det som man kastar skit på… och här känns den enbent…

 16. […] och man får ju inte bryta medias monopol på att sätta etiketter på folk! Ja vad skulle hända om folk fick reda på sanningen? […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: