Det ser bra ut inför kommande valrörelse

billstrom2.jpgI dagarna har ju som bekant regeringen, med Tobias Billström i spetsen, utannonserat förslaget om försörjningskrav för de invandrare som vill ta hit sina anhöriga. Trots att förslaget enligt moderaternas egen utsago bland annat syftar till att motverka sd så kommer det i förlängningen snarare att öppna nya vägar för Sverigedemokraterna.

Statsminister Fredrik Reinfeldt beskrev på torsdagen förslaget som ett sätt att mota hårdare krav från främlingsfientliga grupper. Det ska också presenteras av migrationsministern ytterligare en gång, i Sverigedemokratiska fästet Landskrona.

Det huvudsakliga skälet till att detta i så hög grad kommer att gynna Sd är att motståndarlägret bestående av s, v och mp genast springer ut i en -förvisso förväntad – tvångsmässig opposition. Här nedan ser vi några av rösterna:

Magdalena Streijffert, flyktingpolitisk talesman för socialdemokraterna:

Vi tror det är viktigt för integrationen att familjemedlemmar får komma hit och vi är rädda att försörjningskravet skapar ett A- och B-lag med personer som är beroende av att anhöriga kan försörja dem. Vi tror att arbetslösheten bland flyktingar och invandrare handlar om andra saker. Problemet idag är att många flyktingar samlas i ett fåtal kommuner, vilket skapar köer och försenar svenskundervisningen och tillgången till praktikplatser.

Kalle Larsson, vänsterpartiets flyktingpolitiska talesperson:

Det är inte bara en kränkning av flyktingarnas mänskliga rättigheter utan även riktigt dålig integrationspolitik. Jag tror inte att det blir lättare för flyktingar att få ett jobb och en rimlig bostad när de inte får ha sin man, make eller barn hos sig.

Peter Eriksson, mp

Det är en märklig kovändning i familjepolitiken som regeringen nu genomför. I valrörelser säger sig regeringen vilja satsa på familjen, men det verkar bara gälla svenska medborgare, inte de familjer som flyr från förföljelse och förtryck.

Ida Gabrielsson, ung vänster:

Regeringens förslag innebär en restriktiv svensk flyktingpolitik som får oerhörda konsekvenser för människor som sökt sig till Sverige på grund av förföljelse och krig. Det är inhumant och cyniskt att förhindra familjemedlemmar från att återförenas. Frågan vi ställer till regeringen är på vilket sätt det blir lättare att få arbete och bostad för att man förhindras att leva med sin familj?

Detta beteende av kartellens medlemmar riskerar att göra invandringen till en av de stora valfrågorna, vilket är exakt det vi i Sd behöver för att göra ett än mer framgångsrikt val 2010.

Källor: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=740619
http://www.ungvanster.se/template/arkiv/?pressID=1167
http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1880501

Annonser

10 Responses to Det ser bra ut inför kommande valrörelse

 1. Traditionalist skriver:

  SD spelar redan roll, SD påverkar redan etablissemangspolitiken – det är bara att ta av sig hatten 😉

  /Röstar på SD

 2. norbergssonen skriver:

  Det räcker inte. Ett enfrågeparti är alltid sårbart. Sverigedemokraterna måste också visa att man har en trovärdig ekonomisk politik. För när det kommer till valurnan, så är det plånboksfrågorna som väger tyngst, hur illa många än tycker om invandringen.

 3. Norbergssonen: Jo, enfrågepartier blir ju inte långvariga, men vad har det med detta att göra?

 4. Magnus skriver:

  Ja det ska bli intressant och se hur detta utvecklar sig. Det kan ju hända att även alliansen är blödig. Ska SD yttra en smula sympati mot alliansen så att de får kalla fötter och problem i debatten med S samtidigt som SD får cred? Eller ska båda blocken attackeras lika (jag skulle jag helst se att C, vid sidan av V, åker ur riksdagen; Maud vägrar kärnkraft och snurrar om vindkraft och Stureplanscentern med mångkulturkramare som Oscar Fredriksson, kändiskåt virrliberal Frejderly mm).

  (norbergsonen: Jo, offtopic:
  Hyfsat stabila politiker pålästa i respektive fråga och som kan försvara partilinjen, mer än så behöver inte SD för att ta sina 5-6 procent, om inget särskilt händer som ett nytt 911 eller nåt. Bara det blir jämnare mellan blocken är det en vågmästarroll.)

 5. Magnus skriver:

  Förresten kan nog SD kan i lugn och ro planera utnyttjandet av nämnda invandringsdebatt, och sen surfa på dess vågor medan järnet är varmt och… guldsits! Att bara berömma Alliansen funkar nog förresten inte. Efter lite cred måste nog krut läggas på kritik att förslaget som bäst marginellt minskar inströmmen — inga avvisade från arabländer skickas tillbaka i dag och kommer något att hända om strömmen invandrare (med som i dag falska pass) inte bromsas? Men bara bra att ämnet diskuteras!!!!! Exakt!

  (Det vi hittills sett av lösning på prekära situationer är väl allmän amnesti, och då alliansens politiker stödde den finns inga skäl att tro att man på allvar tar itu med kommande problem = ett annat argument??? 😛 )

 6. Krille skriver:

  Norbergssonen,

  det stämmer att plånboksfrågor brukar styra hur man röstar. Detta stämmer även in på mig själv när jag lagt min röstsedel i urnan. Nu är det bara som så att jag vaknat upp och insett, att det kommer gå åt helsike med detta landet om inget drastiskt görs. Låt vara att jag ev kan få nån extra% i tex a-kassan om jag röstar på S, det är möjligt. Men jag inser även att det ej kommer finnas nån a-kassa i framtiden om detta vansinne fortsätter. Detta måste gå fram hos många av de som röstar, de måste heltenkelt tänka mer vad som kommer hända på sikt.

  Kan ta ett exempel från dagens nyhetssändning. Där har Ockelbo-bor ”gått man ur huse” där de med en namnlista krävt att få tillbaks polistationen till samhället, de hade ett bankrån där i förra veckan.
  När jag såg detta inslag så tänkte jag genast detta: Ja hur kan det komma sig att vi ej har råd med polis, försvar, tull osv, medans vi har råd med världens generösaste ”flyktingspolitik”, vi är så himla generösa, så vi ger t.o.m uppehållstillstånd till icke flyktingar. När ska folk som tex de i Ockelbo dra samma parareller som jag gör? dvs har man ej råd med det ena, så borde man ej heller ha råd med det andra. När fler o fler inser detta så kan det hända nåt. Men sålänge folk tänker kortsiktigt, i banor som… hmm jag lägger min röst på… S… för då får jag x antal % i a-kassa eller dyl.. ja då händer det inte så mycket.

  Så även om SD sägs vara ett enfrågeparti så måste folk inse att just frågan om invandringen, även rör frågor som påverkar deras egna ekonomi, välfärd, polisstation, m.m

 7. Benny skriver:

  En gång blev jag biten av en huggorm. Bettet tog mitt i anus!!! Säger en del om hur svårt det är att integrera en annan art i samhället.

  Så vad kan vi lära av detta? Jo, tänk bara på dig själv! Om du ”öppnar” dig blir du bara biten!

 8. Peter skriver:

  Är det ingen i detta avlånga land som ifrågasatt hur en ”flykting” man kan överge sin familj i en ”livsfarlig” situation för att sedan söka asyl i Sverige? Ett sådant fegt kräk som överger sin fru & barn borde inte få asyl, bara av den orsaken. En normalt funtad man gör allt i sin makt för att hålla ihop sin familj och tillsammans ta sig till en säker plats.

  Om man ensam tar sig till Sverige så betyder ju det att man är trygg nog att lämna sin fru & barn och därmed har sin familj på en säker plats och därför inte har några som helst asylskäl!!!

  Slutsats: Ensam kommande män med familj kvar i hemlandet har inte asylskäl.

  De personer som trotts allt vill ta in dessa män i Sverige kan betala för det ur egen plånbok. GE FAN I MINA SKATTEPENGAR.

 9. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Herr Africanus utspel om att även icke arbetande invandrare skall omfattas av ”arbetslinjens” politik är mest ett spel inför galleriet. I praktiken står Sveriges portar på vid gavel för världens avsigkomna – deras enda problem är den långa landresan genom Europa, om flygresa inte är möjlig.

  De som får avslag på sin begäran att stanna i Sverige vägrar i största utsträckning att lyda svenska myndigheters beslut. När antalet drar över tiotusen individer blir det ohanterligt och extremt dyrt att eskortera dem hem med ett stort uppbåd poliser eller tullpersonal. En ny amnesti deklareras.

  Att sända sina barn som ”ankare” till Sverige med förhoppningen att tjocka släkten skall få komma efter blir allt mera omfattande. Staten ger kommunerna en miljon första året och sedan en halv miljon per år och kommunplats tills individen fyller 18 år. Alla de kostnader Svenne har för sina barns välfärd och utbildning ges gratis till dessa ”ankarbarn”. Dumma vore väl klanerna där borta i Långtbortistan om de inte tog den feta chansen!!

  Skogsbolag utnyttjar extremt billig arbetskraft från Långtbortivärlden. Städbranschen har arbetare som får mellan fem och femtio kronor i timmen för sin insats. Det handlar om de underjordiska. Nu skall de icke existerande bli medlemmar i facket, gå i skola, få subventionerad sjukvård och annan grundservice utan att polisen genom dessa kanaler skall få rätten att plocka fram dem i ljuset. Om nu polisen vill göra detta jobb, och det vill den inte. Här har vi i varje fall början på Africanus förslag om främmande arbetskraft på arbetsgivarnas villkor!! Vi har gott om exempel från Florida, Californien och Spanien. Vilka branscher skall tömmas på svensk arbetskraft? Samtliga? Som när GM vill byta ut sina anställda i USA mot billigare arbetskraft.

  Afrikanus är inte att lita på! De nya moderaterna är inte att lita på. De är sämre än socialdemokraterna som ändå brukar ta ett ansvar för det fögderi de förvaltar. Moderaterna brukade förr ingå en ohelig allians med (s) när småpartiernas yrkanden på invandringsområdet förlorade sig helt i det blå. De nya moderaterna under Africanus har slängt all hänsyn till svenskarnas intressen på soptippen och påskyndar snarast utförsäljningen av fäderneslandet. Borgerligheten har blivit en svinstia! Tacka katten för att även stukade svenskar börjar se sig om efter yxa och tändhatt.

 10. Niklas skriver:

  Läs också denna verklighetsfrånvända smörja:

  Regeringens flirt med sverigedemokraterna (2008-02-14)
  http://offensiv.socialisterna.org/sv/787/ledare/2530

  Man baxnar! Jag röstar på Sverigedemokraterna 2010!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: