Löntagarvänliga sverigedemokraterna!

sagverksarbetare.jpgI ett läge där EU:s utstationeringsdirektiv möjliggör att konkurrera på den svenska arbetsmarknaden med personal från låglöneländer, gör sverigedemokraterna naturligtvis rätt som ser över det arbetsmarknadspolitiska programmet. Partiet måste anpassa arbetsmarknadspolitiken efter den verklighet vi lever i. EU-domstolens utslag kan bli ett hårt slag för den svenska modellen, för svensk lönenivå och ytterst för den svenska arbetaren.

Trots regeringsskifte fortsätter den förödande massinvandringspolitiken av människor med tveksamma eller inga asylskäl, men heller inga förutsättningar att platsa på den svenska kunskapsbaserade arbetsmarknaden. Utbudet av billig, lågutbildad arbetskraft är för tillfället för stort. Samtidigt planerar den borgerliga regeringen att tillmötesgå storföretagen och ytterligare hålla nere svenska lönekraven genom att erbjuda en öppen och fri arbetskraftsinvandring från låglöneländer utanför EU. Sammantaget kommer detta att innebära växande löneklyftor, lägre reallöner och försämrade levnadsvillkor för den svenska arbetaren.

På sikt kommer detta även att innebära den slutgiltiga kollapsen för den gemensamt finansierade välfärden. Utanförskapet kommer att bli enormt. Människors möjlighet att försörja sig på lönearbete kommer att försämras, samtidigt som fler skall dela på en snabbt minskande gemensam kaka. Resultatet kommer som alla förstår inte att bli vackert.

I det läget är det naturligt att de svenska löntagarnas parti, sverigedemokraterna, förändrar sitt arbetsmarknadspolitiska program. Man måste stå upp för den svenska arbetaren, svensk lönebildning och den svenska modellen. Något som man i dagsläget då vore ensam om på den svenska politiska kartan.

Socialdemokraterna ser inga problem med ytterligare massinvandring av lågutbildad, lågmotiverad arbetskraft som skall konkurrera med de sämst ställda om jobben. Både vänsterpartiet och miljöpartiet följer samma linje. Moderaterna vill öppna gränserna för arbetskraftsinvandring, samtidigt som de tillsammans med övriga allianspartier försvarar Sveriges extrema invandrings- och asylpolitik. Om sverigedemokraterna tydligare står upp för den svenska arbetaren finns efter detta bara ett löntagarvänligt alternativ.

Sverigedemokraterna – det löntagarvänliga partiet.

Annonser

6 Responses to Löntagarvänliga sverigedemokraterna!

 1. Grue skriver:

  Det ser mycket bra ut! Sossarna förlorar ännu ett vapen. Även babblet om att sd är ”kvinnofientliga” borde också bemötas. Inte för att det skulle vara sant (det är det inte) utan för att det riskerar att skada partiet.

 2. Håkan Liljeberg skriver:

  Det är bättre att man uppmuntrar folk att skaffa barn än att fortsätta en sanslös invandring. Visst kan man tillåta en måttlig arbetskraftinvandring från länder inom EU i yrkesgrupper som det råder brist på. Men sedan 70-talet, har man haft en barnfientlig politik.

  Skattesystemet har bestraffat att den ena föräldern stannar hemma, arbetsgivare som har arbetare som skaffar barn får det besvärligt att skaffa nya osv. Arbetsgivare blir alltså negativt inställda till barn. På papperet ser det bra ut med pappaledighet, men ingen regering har sedan 30-talet propagerat för eller uppmuntrat till att skaffa barn.
  Om det finns något som det behövs politisk styrning till så är det barnanskaffande. Men man har totalt ignorerat det med övertygelse om att:”Det ordnar sig nog.”.

  Var det någon som sade tanklös politik..

 3. Snyggt jobbat Sven-Olof! En mycket viktig artikel om en mycket viktig fråga.

 4. Tore skriver:

  Enda sättet att bemöta det som händer med svensk arbetskraft och i övrigt, är att ha en energisk konfrontation med de ”sju” landsförrädarna, samt att annonsera ett uttäde ur denna odemokratiska sammanslutning som EU.
  När nu Turkiet och Kosovo gullas, dröjer det inte länge, förrän dessa muslimska före-
  trädare översvämmar det svenska riket med dess bekymmer. Som om vi inte har tillräckligt med nuvarande…

 5. z999 skriver:

  Den ”borgerliga” regeringen har en blandning av Karl Marx och Martin Luther i sin arbetsmarknadspolitik. Borgerliga gräsrötter kommenterar ofta invandringen som ”…det är ok, bara dom jobbar och sköter sig”. Dom ser arbete som lidande och att lidande genom arbete är det som skapar existensberättigande. Det är därför som arbetskraftsinvandring låter bra i deras öron, ordet ger ett intryck av att invandrarna ska lida genom arbete och då får dom ett existenberättigande i samhället. Jag anser att existensberättigandet i det svenska samhället ska vara mer baserat på att man är en medborgare i samhället och att man sedan har en mer kapitalistisk syn på arbete, alltså att arbete (ur samhällets synvinkel, inte enskilda arbetares syn på sitt arbete) är något som medborgarna sysslar med för att berika sig.

  Många ”borgerliga” representanter har inställningen att man ska arbeta och bidra till samhällets uppbyggnad, detta är ett socialistiskt synsätt (inte nödvändigtvis fel, men socialistiskt) till skillnad från det kapitalistiska synsättet att arbete är något som medborgarna sysslar med och som bidrar till att berika landet. Men det är det där sista som blir fel eftersom den ”borgerliga” regeringen anser att berika landet är detsamma som att invånarna berikar staten och gör att staten har råd att leka snäll jumtomte med skattepengarna. Inställningen borde vara att det är medborgarna som berikas och att politiska beslut ska vara baserade på just det. Politikerna ska inte sitta som överbetalada sektledare och gnöla över att medborgarna inte jobbar tillräckligt hårt för att få in pengar till deras (politikernas) världsförbättrar projekt.

  Jag anser att svensk i sig ska ha ett värde, oavsett om personen är arbetslös, bidragberoende, arbetare eller företagare och detta värde ska tydligt överskugga allt annat. Politikerna är förtroendevalda av svenskar och bör ha en mognad som gör att de förstår att de är tillsatta för att tjäna gruppen svenskar på bästa sätt. Personalen på macdonalds är ett föredöme som förstår vilka personer de har betalt för att serva.

 6. Erik Hellsborn skriver:

  Mycket bra skrivet. En av de bästa artiklarna på sdblogg hittills.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: