Imbecillerna på lekstugan Expressen skarvar och skapar

Dräglande imbecillDen med dissidentförförljarorganisationen Expo nära lierade skvallertidningen Expressen skriver som bekant ofta artiklar om vårt parti. Titt och tätt skrivs de också i samarbete med nämnda sd-jägare och med deras ”specialkompetens” som stöd. Artiklarna är uppbyggda på ungefär samma sätt från gång till annan:

Någon eller några sverigedemokrater har gjort eller sagt något som man med en god portion vilja, en mycket flexibel journalistheder och en närmast barnsligt kreativ rubriksättning kan få att verka ofantligt mycket större än vad det är. Uppgifterna har man ibland fått från någon hemlig ”avhoppare” eller genom juridiskt tvivelaktiga och moraliskt förkastliga metoder såsom att rota i andra människors privata ekonomiska transaktioner, eller varför inte dessas hushållssopor.

Tidningen kontaktar sedan någon högre företrädare för partiet och försöker få denna person att uttala sig kring ett resonemang som för den tilltalade ännu är helt hypotetiskt. När partirepresentanten har fåtts att bedyra till exempel att det inte finns några sverigedemokrater som har hål i öronen så kommer ”journalistens” triumf: ”Jag har några foton här, som visar hur en kille på er lista i Knäckebyhult har så kallad piratring i ena örat – vad säger du om det!?”

Svaret på det där sista ”vad säger du om det!?” får sedan agera symbol för hela partiets grundade inställning till medlemmar med hål i öronen.

Alltså, om nu sd-representanten blir lite chockad över att denne medlem, som han litade på, bevisligen går omkring med piratring i örat, trots att detta går emot allt vad partiet står för och därför säger nåt i stil med; ”Oj… det var något nytt…” innan han starkt fördömer handlingen, alternativt ber att få återkomma efter han rett ut saken med vederbörande, så kommer rubriken på Expressens artikel se ut någonting såhär:

De har piratringar!
Ledande företrädare för sverigedemokraterna har hål i öronen och dessutom piratring däri. Partiledaren Jimmie Åkesson 28 år kommenterar: ”Oj, det var nåt nytt”

Expressen sysslar inte med journalistik av samma anledning eller på samma sätt som andra tidningar. Expressens syfte är att hålla 68-vänsterns alla projekt och ”crazy” upptåg om ryggen, oaktat om detta sker på bekostnad av sanningen. Därför bygger man liksom upp artikeln bakvänt, för största möjliga politiska effekt.

Ett bra exempel är artikeln häromdagen där skvallerjournalisten David Baas lyckas med konststycket att dels få sd att framstå som ett parti som ger pengar till nazistorganisationer, dels få det att se ut som att partiledaren inte tycker det är särskilt upprörande.

Med vaga gärningsbeskrivningar samt undanhållanden av för läsaren viktiga fakta, får han några enskilda medlemmars, i några fall förvisso rent förkastliga handlingar, att närmast likna en accepterad partikultur.

Nej, det finns ingen lag som säger att David Baas är ålagd att informera läsaren om att den anklagade Peter Söderholm lämnat partiet före valet 2006, eller att hans namn hamnat på listan på grund av en miss och dessutom mot hans vilja. Det finns ingen lag som säger att David kanske skulle se på saken från flera håll och kanske någon gång ställa sig frågan hur det kommer sig att vissa nazister tror att sd är nazister. Kanske har hans arbetsgivare en inte helt obetydlig roll i hur denna vridna bild kunnat uppstå?

Nej, det finns ingen lag som säger att David måste förhålla sig någorlunda objektiv i sin rapportering överhuvudtaget, även om läsarna säkert skulle uppskatta att inte jämt få färdiga sanningar uppkörda i nyllet så fort de öppnar tidningen.

Däremot, herr Baas, finns det faktiskt regler för hur man får citera folk!

Man får inte till exempel fråga Fredrik Reinfeldt hur skatten på bensin påverkar hans privatekonomi och sen använda citatet ”Ja, det är inte så farligt” i en artikel om att boende i glesbygdskommuner rasar över bensinpriset. Det är fult och ohederligt.

Men det är just det som herr Baas gjort! Det i artikeln som allra mest skadar partiet sverigedemokraternas anseende, nämligen vår partiledares påstådda reaktion på att nazister varit medlemmar i partiet, är ett falsarium.

Citatet ”Det är ju inte så bra” är i själva verket en liten del av det som är Jimmies första reaktion på beskedet om de aktuella medlemmarnas påstådda missdåd, när journalisten i fråga, för övrigt helt enligt exemplet med piratringen här ovan, slänger nyheten i ansiktet på honom efter 25 minuters fruktlösa försök att få Jimmie att göra bort sig genom att sätta sin heder på att varenda medlem och sympatisör är vit som snö. Citatet är i artikeln allvarligt felplacerat och vridet av den skändlige David Baas.

Jag har själv kommit över en ljudupptagning av själva intervjun, och Jimmies påstådda reaktion: ”Det är ju inte så bra”, är INTE Jimmies svar på journalistens fråga om han har några kommentarer till det nyss avslöjade, som upplägget i artikeln försöker göra gällande. Så här lät det egentligen när de aktuella orden uttalades av Jimmie:

Baas: Ja, bra Jimmie, det var mina frågor, är det något du vill tillägga, nåt som du…

Jimmie: Nej, egentligen inte, utan jag vill gärna titta på det här. Får jag ta med mig de här [papper som journalisten haft med sig]?

Baas: Mm

Jimmie: För att det, som sagt, är ju inte så bra såklart, men hade du talat om det för mig innan du åkte hit så hade jag kunnat undersöka saken på förhand, men det är ju inte så ni arbetar såklart.

Senare, när de skall skiljas så förtydligar Jimmie för Baas att anledningen till att han inte får någon reaktion är att han inte köper alla expressens/expos uppgifter utan att först undersöka sakerna närmare. Såhär låter det:

Baas: Det här är ju organisationer som till och med har mördat folk, som har… som har…

Jimmie: Ja, fast, som sagt, det här vill jag ha verifierat innan jag säger nåt om det. Men visst, det är helt oacceptabelt naturligtvis, om det är riktigt, det är det.

Den skrupelfrie Baas uttrycker sig alltså, fullt medvetet, så att läsarens bild av Jimmies reaktion blir: ”Det är ju inte så bra” trots att Baas blivit upplyst om Jimmies hållning, att medlemmarnas agerande, om uppgifterna stämmer, är: ”helt oacceptabelt naturligtvis…”

David Baas satte sig antagligen helt sonika och letade upp ett citat ur den genomförda inftervjun som han tyckte passade in i den redan färdiga artikeln som han hade liggande hemma på kammaren. Så arbetar en riktig Expressenjournalist.

Man har undrar ju ibland hur vissa av maktens små nagelapor orkar leva med sig själva. Jag tycker du ska skämmas Baas.

Annonser

34 Responses to Imbecillerna på lekstugan Expressen skarvar och skapar

 1. z999 skriver:

  Applåder till författaren/författarna av denna artikel.

  ”Den med dissidentförförljarorganisationen Expo nära lierade skvallertidningen Expressen skriver som bekant ofta artiklar om vårt parti.”

  🙂
  Laughing out loudly

 2. z999 skriver:

  Är det förresten någon som vet vad det är för skillnad på etnopluralism och mångfald?

 3. Författarens namn syns, med detta upplägg/denna mall, tyvärr endast i första vyn, d.v.s innan du klickat på ”Läs mer”- länken.

  Tack förresten!

 4. Erik Almqvist skriver:

  DFS: Lysande!

  z999: Etnopluralism är en religion som endast utövas av mycket små sekter och som definerar nirvana som global raslig separation. Mångfald betyder ungefär ”representation av enheter/grupper med olika egenskaper”. För vidare diskussion om ”etnopluralism” rekommenderas annat forum då det är långt utom denna artikels ämnesområde.

 5. Fri Info skriver:

  Mycket bra skrivet. Lägg gärna ut de ljudupptagningen på nätet så är det helt plötsligt David Baas och sExpressen som är idioterna 🙂

  Vad det gäller just ljudupptagning, avlyssning och liknande så har jag kollat upp reglerna för länge sen av helt andra anledningar och följande gäller.

  Man får spela in samtal både live och via telefon. Det enda som krävs är att minst en av de samtalande parterna måste känna till inspelningen. Men behöver inte heller berätta för samtalspartnern att man spelar in eller har spelat in samtalet. Däremot får alltså inte som tredje person i smyg avlyssna ett samtal. Då gäller det som olaga avlyssning eller buggning.

  För den som så önskar kan detta bekräftas via polismyndigheten. Troligen gäller liknande regler även för videoupptagning. Sen tillhör det väl s.k. ”god sed” att tala om att man har gjort eller gör en inspelning. Men gentemot journalister som själva sällan eller aldrig tillämpar god sed finns det ingen anledning att agera sedligt.

  Jag föreslår därför att SD-folk regelmässigt börjar ha med sig dold inspelningsutrustning vid möten med journalister och liknande då de mer än en gång (snarare 100-tals eller 1000-tals gånger) har visat sig förvränga och förvanska uttalanden och fara med direkta osanningar och lögner.

  När det sen ser förvrängningar och förvanskningar läggs ljudupptagningen ut på nätet för allmän beskådan (eller ”avlyssning” kanske det heter i detta fall) av vad som verkligen sades.

  Vartefter ett antal journalister och medier ett antal gånger har blivit beslagna som falska, förvanskare, idioter och satans lögnare kommer nog medieklimatet mot SD att bli ett helt annat. Antingen kommer man sluta intervjua SD-folk (knappast troligt med tanke på partiets representation) eller så kommer man hålla sig till sanningen. Oavsett vilket så är det bättre än det som sker idag.

 6. Stor Johan skriver:

  För mig är det skönt att få mina egna slutsatser bekräftade.

 7. Ola skriver:

  Precis. Lägg upp ljudupptagningarna på nätet eller YouTube så att alla fritt tänkande människor kan avgöra själva om Expo/Expressens slaskjournalistik stämmer överens med verkligheten.

  För övrigt anser jag att de Sd:are som anklagas för att ha köpt olämpliga böcker etc skall polisanmäla Expo för trakasserier. I n g e n har i en rättsstat skyldighet att för någon redovisa vad man köpt, vart man köpt det eller vilken musik man lyssnar på. Stasi-metoder a la DDR 1985. Eftersom Expo dessutom kommit över dessa uppgifter på olagligt sätt är det bara att polisanmäla dom. Trakasserier och förföljelse är vad det är.

 8. Tore skriver:

  Expressen/Expo (Expazi) är en samling löss, som måste behandlas med
  lusmedel! Ett sätt är att polisanmäla. (www.rebels.org/bloggen/?p=86)
  Ett annat är att med kraft bemöta felaktigheter, innan dessa blir ”sanning”.
  Ytterligare ett sätt är, att vid varje konfrontation med dessa alltid ha en ”bandinspelning” till hands. Därefter läggs detta ut, om så erfordras!…

 9. Mia skriver:

  Men gud…vad pinsamt för Baas.

 10. z999 skriver:

  Även om jag inte gillar expressen så händer det att jag länkar till dom som källhänvisning i diskussioner med självutnämnda och självgoda antirasister eftersom dom tror blint på allt som skrivs i expressen och älskar att betala 500 miljoner i presstöd till ”tidningen”.

  Expressen är väl förresten den ”tidning” som utmärkt sig mest med att inte ha några egna åsikter om nånting utan bara följer vad staten proklamerar. I samband med nydemokrati i början av 1990-talet (1994) så hade expressen löpsedeln ”Kör ut dom” som var en totalt intelligensbefriad ”artikel” om att köra ut invandrare helt oavsett invandrarens koppling till Sverige och som inte preciserade upp några skäl för att köra ut invandrare. Expressen togs i örat av pappa staten som hotade med att dra in veckopengen (=presstödet) och naturligtvis gjorde expressen avbön.

 11. Håkan Liljeberg skriver:

  Nu har Dagens Arbete i samarbete med Expo, och med medverkan av de största industrifackförbunden gjort en kampanjtidning. Man tror att den skall bidra till: ”ökad upplysning kring vad sverigedemokraterna egentligen står för.” Den heter Granskning av Sverigedemokraterna. Den är fylld av felaktiga siffror och desinformation om t.ex. hur stor del av de asylansökande som fär stanna. Sedan undrar man hur det kan komma sig att 5,8 av industriarbetarna kan tänka sig rösta på SD, 8,2 av de mellan 18-34 år och hela 6,7 av kvinnorna! Jo, godnatt! En bra början kan vara att tala sanning om flyktinginvandringen och kostnaderna, och inte försöka sprida dimridåer!

 12. z999 skriver:

  ”Nu har Dagens Arbete i samarbete med Expo, och med medverkan av de största industrifackförbunden gjort en kampanjtidning.”

  Fast med såna som DFS och Erik Almqvist så är dom ändå i underläge. Deras enorma överskattande av expo kommer att bli deras fall.

  ”Den är fylld av felaktiga siffror och desinformation om t.ex. hur stor del av de asylansökande som fär stanna. ”

  Jag hoppas att inga från ”extremhögern” tar efter antirasisternas totalt hämningslösa ljugande. Det är fel att ljuga i debatter på det sättet som dom gör även om man har möjlighet att skrika högst.

 13. z999 skriver:

  På tal om media och sånt, någon som kommer ihåg 1999 när samtlig regimtrogen press gick ut och publicerade personer som de ansåg vara ett hot mot demokratin? Vad hände sen egentligen? Räddades demokratin? Blev det ingen utvärdering av det hela?

 14. z999 skriver:

  Expressen hade förresten för några dagar sedan en artikel om ett ”tjejgäng” som misshandlade och rånade två svenska tjejer. Läs artikeln på nedanstående länk-
  http://www.expressen.se/nyheter/1.1017596/misshandlad-av-tjejganget
  Bilderna är publicerade utan expressens censur på efterlyst’s hemsida. Det är liksom *inte* att peka ut eventuellt oskyldiga om man lägger ut bilder på ett pågående brott.

  I artikeln berättar en av flickorna hur hemskt det var att folk runtomkring inte brydde sig utan blundade för vad som hände. Och blundar gör även expressen och dom som tar expressens nyheter på allvar och till och med sponsrar den här typen av ”nyhetsförmedling”.

 15. Angående rösterna som höjts för att publicera ljudupptagningen på nätet så har jag följande att meddela.

  Ljudupptagningen är inte särskilt upphetsande, förutom det jag återgivit.

  Ljudupptagningen är inte min.

  Slutligen, i den mån det finns fler intressanta saker att plocka fram så vill nog ägaren behålla filen för eventuellt senare bruk.

 16. z999 skriver:

  DFS, för min del tycker jag inte att det är nödvändigt. Inte förräns expressen/expo börjar förneka något.
  Expo är förresten polisanmälda nu, och det är ju liksom den andra frågan. Demokratin anses vara det bästa systemet bland alternativen, men det sägs också att det är det bräckligaste och det med all rätt. När ansvarslösa personer från expo/expressen utnyttjar brister i systemet så är det rätt allvarligt.

 17. z999 skriver:

  Jag kan förstå om SD känner sig svikna och djupt besvikna på vissa av de medlemmar som det handlar om och kanske känner som att dom inte är värda att göra en polisanmälan för. Men saken är ju den att expo/expressen har på olagligt sätt plockat fram material av privat vikt med förmodligen en massa så kallad sidoinformation vilket betyder att medlemmar och kanske även personer utanför SD har blivit kontrollerade av expo/expressen.

  Har SD förresten samma policy som riksdagspartierna att man inte får ha ett medlemskap i ett annat parti samtidigt som i SD? Eller har frågan inte varit aktuell?

 18. Varken vi eller några andra partier kan kolla om medlemmarna är medlemmar i någon annan politisk organisation. Det är ju inte så att man kan ringa SSU och fråga om Bosse Nilsson i Långtbortiryd är medlem hos dem. Eller rättare sagt, fråga kan man ju göra, men det är inte troligt att man får ett svar.

  Den kontroll vi har är att man, om man vill ställa upp på någon lista i något val, måste inkomma med en så kallad vandelsförsäkran som man på heder och samvete skrivit under, där man ombeds redogöra för eventuella tidigare politiska engagemang samt om man blivit straffad för något.

  Det betyder inte att man inte får kandidera för att man till exempel varit medlem i socialdemokraterna eller folkpartiet, eller snattat godis för 20 år sedan. Men det är viktigt att man är öppen med sina tidigare synder så att man från partiets sida kan bedöma om man är lämplig eller ej (det kanske är lite överdrivet att kalla en 20-årig snatterigärning för en synd, men du hajar nog).

 19. z999 skriver:

  Tackar för svaret DFS. Det låter rimligt.

 20. Kurtan skriver:

  En liten trudelutt !

  Expressen skarvar som dom vill
  då räcker sanningen inte till……

  MVH

 21. Fri Info skriver:

  Bra trudelutt Kurtan. Här kommer den i en lite längre version 🙂

  För när Expressen talar om hur dumma SD:ar é,
  ja då skarvar dom som dom vill,
  då räcker sanningen inte till.

  För när blaskan ska tala om hur dumma rassarna é,
  då vet man at dom tar i mycke mycke mer.
  Tjoflöjt 😀

 22. Stor Johan skriver:

  Tittade nyss på programet Debatt.
  Håhåjaja Vänster tidningens Manas förra redaktör blev offentligt pryglad av en annan vänster stolla som sitter i någon pressetisk nämd.
  Anledningen till är att Mana skrivit grovt antisemitiskt, enligt Vstollan så är antisemitism lagligt och desutom ok bara det sker vackert.
  SD till exempel får inte pressstöd eller kulturstöd då de är antisemitiska tillägger hon i nästa andetag….???????!
  Jo goddag yxskaft, tips till SD om ni inte redan sett så gör det, se debatt och fundera…
  F-n jag blir mörkrädd över hur högt uppsatta renomerade, karriärerade och offenliga politiska personer kan vara så in i norden pantade!

 23. Stor Johan skriver:

  Är förbannad och måste utvecla även om det inte hör just till Expressen men det gäller nu pressen i överlag.
  Dessa kåslupare kör sina kotterier över att antisemitism är lagligt!
  I detta Sverige där man inte får kritisera invandring så är det okej att hata judendomen? Märkligt att inte det faller inom hets mot folkgrupp.
  Expo var Vstollans referens givare angående Manas övertramp..Expo! Är de nu officielt en lagligt rättsinstans?
  Inget ont som inte för något gott med sig, jag uppfattade gnissel i multikulturens brödraskap, något jag väntat mig, det gamla gardet har svårt med de nya som går fram som ett ångvält här i väst och dessutom erkänner sig vänster! Haha, vänstern har nu fått de kompisar de så ivrigt traktat efter välbekomme! De kan skaka flaggan, vrida den eller tvätta den i blekmedel, de här kompisarna de har en allsmäktig vän och med hans hjälp kommer de att bita kvar i hörnen för att sedan obönhörligt röra sig mot mitten.

 24. z999 skriver:

  Stor Johan, om du vill se mer sånt så rekommenderar jag ett besök på Erik Almqvists blogg och kolla filmklippet där från Lunds kommun.

 25. birgitta skriver:

  Till StorJohan.
  Jag såg Debatt med Stina och den korkade damen som var med som sa att SD inte har nån tidning och om så vore fallet inte skulle få nåt stöd.Jag skrev på debattsidan på svt.se.Spännande om man får nåt svar.Damen hade även pratat med redaktören på Expo och hon berättade detta med stolthet.Svenska folket och Stina har nog inte så stor vetskap om denna tidnings innehåll, för jag hörde inga protester.
  PS Ett tips håll utkik efter debatten om moskén i Göteborg som också ska sändas i Debatt.Då är Mikael Jansson med.

 26. Stor Johan skriver:

  Framtiden är redan här. Islamisterna har redan hittat vänsterfilen och farten är tydligen lite väl hög även för de andra hetlevrade. Blygsamhet är ju inte islamisternas stora dygd så för mig var det givet.
  Frågan är vart det leder oss att vi har de som utövar fri eldgivning i skydd av vänsterns flagga och i andra hand Sveriges.
  Tar Israel detta och hur påverkas vår relation till stormakterna USA och Ryssland?
  Staten har jag redan räknat bort, vi har utfört en del svinhugg bakåt i tiden, en konstelation i blod (Konst enligt Göran Persson), CIA flyget (vilket aldrig behöft sättas i verket om svensk regering varit behjälplig), Tjetjenskarebellernas sambandsserver på Piratebay (Tillslagets riktiga motiv och efter påtryckingar ifrån USA).
  Jag hoppas verkligen att saker går väl så att vi inte hamnar i en kris men vilka som styr upp vete gudarna.

 27. Fri Info skriver:

  Två intressanta saker framkommer i programmet Debatt 31/1.

  Jag börjar bakifrån. Det framkom i programmet att multirasisten Tobias Hübinette skriver i blasket Mana vilket säger en del om dess kvalitet. Om dom ska ha kulturstöd så ska ta mig fan minst också SD-Kuriren men även Nationell Idag och Folkets Nyheter ha det.

  Just detta leder också osökt in på vidrighetsutställningen i Alingsås (kan varken kallas konst eller porr utan bara vidrig). Frågan är vad som rör sig i ”konstnärens” huvud? Men det var en bisats. En fråga som aldrig kom upp och som hade passat att ställa till de flummiga (troligen vänsterflummiga) konstfundamentalisterna som talade så vackert om yttrandefrihet, att det är bra med ”provocerande konst” och att folk ”har rätt att ta del av detta” blablabla.

  Jag har ett förslag till nästa skattefinansierade utställning (hoppas inte DFS hugger huvudet av mig nu 😉 )

  En utställning om Nazityskland och Tredje riket, och då menar jag inte typ ”vi ska aldrig glömma…” utan en hyllande utställning som ”provocerar” och ”skapar nyttig debatt” om ”Der grosse Führer”, ”Tysklands store hjälte”, ”Adolf the great”. På en vägg kan man hänga upp en handbok ”hur man bygger koncentrationsläger”. På en annan vägg ett hjältekollage över Heinrich Himmler. Kanske en loge där man kan prova uniformer. Någon på plats som säljer ”snygga” T-shirtar med tryck på valfri ”hjälte”. osv. Självklart bjuder man också in NSF som hedersgäster vid invigningen i full SS uniform.

  Det skulle väl vara lite lagom provocerande för konsteliten och självklart ska det hela finansieras med skattepengar. För det är väl bra om det kan skapa lite debatt, eller…?
  Men den frågan fick dom tyvärr aldrig. Det hade varit kul att höra deras förvirrade och stammande svar.

  Programmet kan ses i sin helhet här http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1042310

 28. Stor Johan skriver:

  Fri Info
  Paolo Roberto höjde sig i mina ögon när han mycket ”plumpt” gick rakt på pudelnskärna och förklarade att demokrati/folkviljan borde få avgöra vad som är att betrakta som konst i det fallet upphovmannen erhåller statsmedel. Givetvis blev han dumförklarad och Dabrowski som i mitt tycke verkligen visar sin egen position skyndade med ett leende raskt över till mer kompetenta debattörer.
  Som väntat rök Göteborsposten ehh mannen? I taket och förklarade att styrd konst är lika med diktatur, Dabrowski klmde då raskt Paolo med frågan om han skulle vara beredd att stötta SD och KD? Javiss svarade Paolo…det drog klart udden av Dabrowskis lilla snara.
  Ett mycket beklämmande program som tydligt visar var Sveriges politiska elit står, de vill fostra oss att betala för vår egen indoktrinering och vi skall tacka staten för att de i vår arma enfald visat oss ljuset.
  Jadå jag är redan sensitiv så jag behöver icke besöka dessa konstutställningar, helt utan både Absint och LSD så får en del anleten mig att förnimma bakdelen på hela guds fauna.

 29. Varför byter ni två inte mailadresser så ni kan diskutera avämnes saker sinsemellan? Artikeln handlar vare sig om Göttlaborrgsposten, Paolo Roberto elle Stina Dabrowski.

 30. z999 skriver:

  David Baas, som skrev ”artikeln” i expressen, är förresten rekryterad från tidningen Metro i samband med att Metro sa upp avtalet med bilagan Gringo. Mycket talar för att han egentligen blev kickad från Metro, trots att han är en självutnämnd stjärnreporter. Metro gjorde sig av med Gringo av affärsskäl, man måste ju försöka behålla läsarkretsen.

 31. z999 skriver:

  David Baas fick en gång i tiden den så kallade guldkrattan och Zanyar Adami har fått stora journalistpriset. Den minsta gemensamma nämnaren om man vill veta varför just dessa två har fått såna priser är att de ohämmat har ylat med i pk-trenden i samhället. Det har en gång i tiden funnits modiga journalister som har vågat gå sin egen väg och struntat i om makten har belönat dom med priser eller inte, deras mål har varit vad journalistik egentligen handlar om. När det gäller David Baas så har han varit i det närmaste beredd att gå över lik för att vara makten till lags och det har gett en viss utdelning.

 32. Ett syfte med den här sortens journalistik är givetvis att svärta ner Sd så mycket det överhuvudtaget går. Man utgår från att läsarna, med få undantag, intresserar sig för enbart det de skriver, och inte *hela* sanningen.

  Ett bisyfte kan också vara att försöka skaka oss inifrån. Även om de inte vill skriva om det eftersom det motsäger den bild av sd-nazi-koppling de vill prångla ut, så är de medvetna om att de flesta aktiva sverigedemokrater blir upprörda när det framkommer att vissa företrädare stött organisationer med totalitär och odemokratisk framtoning.

  Jag tror inte detta bisyfte kan nå någon framgång. Vi förmår alla att sålla bort propagandan från de små korn av sanning som ev. kan finnas. De små kornen hanteras seriöst och från högsta instans, helt enligt instruktionsboken för hantering av besvärliga situationer. Åtminstone jag själv är mycket nöjd med hur detta har skötts hittills och med de uttalanden som gjorts både från partiledningen och av skribenterna här på sdblogg.

  David Baas kanske borde fundera på att effekten av hans reportage kan bli det motsatta – att vi stärks både internt och i folks ögon. Folk är inte nödvändigtvis så dumma som Baas tror. Sverige är ett land med relativt upplysta och nyfikna människor. Om än det ibland verkar finnas en irriterande tröghet, så är jag övertygad om att upplystheten och nyfikenheten till sist kommer vinna. Att blåsa folk på sanningen kan fungera ett tag men inte för evigt. Det saknas inte paralleller ur världshistorien.

 33. Ola skriver:

  Är journalister vad Lenin kallade för ”Nyttiga idioter” alltså personer som tror att dom kämpar för en högre, ädel sak. Men egentligen springer maktetablissemangets ärenden. Att socialdemokraterna och dess tillhörande organisationer applåderar och stödjer Expos kamp mot sverigedemokraterna ter sig naturligt då Sd är ett hot mot sossarnas fortsatta makthegemoni. Sd och s kunkurerrar i mångt och mycket om samma väljare, självklart vill sossarna stoppa detta.

 34. Stor Johan skriver:

  Kan det vara så att.
  Pressens internkultur inte ärannorlunda än övriga näringars.
  Ett sätt nå hög lön kan vara att oavsett privata funderingar allltid hålla ett finger uppe för att känna av vindriktningen för att på så vis orintera sig i mittfåran och in mot ledarskapet. Möjligen stiger man då på enkla uppgifter medans besvärligheter skickas på kalvarna o looserna.
  Kanske är det så att pinnar som är att slå på är givna för den som begriper spelet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: