Tävling: Ökningen av antal våldsdåd beror på… ehh… Värmen!

solen.jpgSvenska mästerskapet i bortförklaringar är långt ifrån avgjort, men man kan nu börja fundera på om dagens citat ändå inte förtjänar någon form av pris. Tävlingen gäller såklart att förneka, alternativt bortförklara, ökningen av det tilltagande brutala våldet på våra gator.

Fram till för bara några månader sedan var den mest framgångsrika metoden förnekelsekonceptet, som helt sonika gick ut på att hänvisa till BRÅ:s och polisens lätt tillrättalagda statistik där man kunde utläsa att den totala våldsbrottsligheten inte alls ökat ”så himla farligt mycket”.

Kan det möjligen vara så att motivet för att dölja sanningen är politiskt? Kanske resonerade de som när Mona Sahlin inte ville ta kampen mot hedersvåldet för att det ”riskerade att gynna sverigedemokraterna”?

På sidan ett, som första punkt, i manualen för samhällets alla propagandavolontärer står i alla fall att läsa: Dölj för allt i världen att det ökade våldet kan koppas till invandringen.

Förnekelsekonceptet fungerade bra ganska länge tills en klåfingrig och förmodligen rasistisk journalist började granska akutmottagningarnas statistik över sönderslagna människor i behov av reparation på grund av misshandel. Resultatet blev värre än vad någon kunnat ana och helt plötsligt fanns statistiska belägg för det som så många känt nere i maggropen – att våldet blivit dels vanligare, men framför allt råare.

Nu ändrades plötsligt spelreglerna och istället måste proffsen nu ge förklaringar till hur det kunnat bli så här, men samtidigt utan att få använda förklaringar som börjar med bokstaven ”i”! Jag kommer osökt in på den där räkneleken där man turas om att räkna upp tal men om man kommer till ett tal som innehåller eller är delbart med 4 så ska man istället säga ”BULL” för att inte åka ut ur leken. Ungefär så fungerar det nu när förklaringar börjar utkrävas för det ökade våldet och ibland blir det riktigt patetiskt.

Dagens vinnare är dock tveklöst Sven Granath, forskare på Brå. Han har presenterat ytterligare en helt fantastisk förklaring: Värmen!

2007 var ett av de varmaste åren vi upplevt och vi vet att minusgrader är brottshämmande…

Berättar Sven samtidigt som pinocchionäsan börjar svaja i den odöpta vårstormen. Med andra ord ytterligare ett gott argument att ställa bilen för att inte påskynda växthuseffekten.

För att engagera våra trogna läsare vill jag nu utlysa en tävling. Tävlingen går ut på att på kommentarsplats nedan citera den mest patetiska förnekelsen eller bortförklaringen av det eskalerande våldet som just du har hört. Glöm bara inte att berätta vem som sa det och att länka till berörd artikel om sådan finnes. Successivt ska jag sen lyfta upp alla kvalitativa citat till ordinarie artikel. Och glöm nu inte för allt i världen att det är otillåtet att använda ord som börjar på ”i” (förutom ordet intolerans förstås).

Annonser

10 Responses to Tävling: Ökningen av antal våldsdåd beror på… ehh… Värmen!

 1. Kvalle i Mossatresk skriver:

  ”Sverige lägger ut mer pengar på inhemskt flyktingmottagande än vad FN:s flyktingkommissariat har i budget för hela världen. Denna politik stöds inte av svenska folket utan har drivits fram av en liten exklusiv minoritet, en självutnämnd moralisk elit.(…) Ifrågasättanden stämplas som abnormiteter och oliktänkande hängs offentligt till varnagel för potensiella uppstickare. Parlamentariska alternativ kvävs effektivt och demokratin undergrävs”.

  Denna glödande salva avfyrades i DN den 18 september 1994 med handläggaren på invandrarverket Michael Hawthorne som pjäspersonal. Om detta är en riktig beskrivning, vilket det är!, förklarar det med all önskvärd tydlighet denna moraliska elits vånda över de klassiska problem förknippade med det mångkulturella invandringssamhället som Sverige och Västeuropa nu tappar kontrollen över.

  -Om vi låtsas att solen alltid skiner, så regnar det aldrig. Det tycks vara deras enkla koncept. Och tro inte på att de kommer att ändra på det. ”Efter oss syndafloden!” passar bättre på Fredriks och Monas läppar än från franske Ludwig.

 2. JJ skriver:

  Haha ja miljö- o klimathots-jihadisterna kommer säkert hitta på en koppling mellan CO2-halt och ökat stöd för SD. Så härligt det kommer bli när alla PK-religioner bakas ihop till en enda stinkande sörja, som riksdagspartierna blint kommer att följa.

 3. Palle skriver:

  Men många andra länder längre söderut har varmare klimat men lägre brottslighet. Vilket sanslöst dravel av Brå. Hoppas att Sd inte faller för PK-propagandan och följer efter i klimatträsket. Det är bara en bluff för att beskatta och kontrollera medborgarna. Vanliga arbetare måste kunna ta sig till jobbet med bil utan att bli ruinerade. Politiker som beslutar om höjda bensinskatter bor själva i Stockholms innerstad och jobbar där. Sd borde ta över kristdemokraternas gamla förslag med att sänka bensinskatten. Kommer att göra succé bland väljarna!

  Annars är väl polisens statistik med att kalla nedlagda utredningar för uppklarade brott en bluff utan like.

 4. Tobbe skriver:

  Mycket bra initiativ! =0)

 5. William Petzäll skriver:

  Frans: Det är en då faktum att våldsbrotten tenderar att öka när det är varmt ute. Ser man över sommarperioderna finns det faktiskt en ökning av våldsbrotten och anledningen är att folk konsumerar mer alkohol när det är varmt ute, vilket i sin tur resulterar i fler våldsbrott.
  Självfallet är jag inte så naiv och tror att det är den enda orsaken till våldsbrottens ökning. Men den ökade konsumtionen av alkohol kombinerat med den oansvariga invandrings- och integrationspolitiken är två starkt bidragande orsaker. Sedan finns det även behov av att tillsätta fler poliser samt ge dem ökade befogenheter och skärpa straffen och överlag införa en sundare kriminalpolitik, som syftar till att vidta krafttag mot våldsbrottslingar.

 6. Frans Johansson skriver:

  William:
  Du påpekar bara det uppenbara! SJälvklart kan värmen vara en påverkande faktor om man väljer att föra resonemanget på nivån att är det kallt ute så stannar folk hemma. Dock används den som en bortförklaring snarare än förklaring, vilket var kontantan i artikeln . Lägg tiden på att komma med lustiga citat istället!

 7. Kvalle i Mossatresk skriver:

  På Grönland är supande och brottslighet ett stort problem. Alkoholen är ett minus men klimatet ett plus? Kan vi då vänta än större problem med ett varmare klimat?

  Är brottsligheten enorm under Afrikas sol? Knappast! Allt beror på om samhället är stabilt eller under okontrollerad förvandling. När negerghetton exploderar i USA:s storstadsslum kan stark värme vara den utlösande faktorn men alienationen, ghettomänniskans främlingskap, är själva grundbulten. Den underliggande orsaken är en invandring och gruppbildning i ett tidigare stabilt samhälle eller en skiktning efter klass i marxistisk mening. I båda fallen innebär det en minskning av medborgerlig gemenskap, solidaritet och stabilitet. Vulkanen börjar spy lava och det hotar de välordnade och trygga byarna på dess sluttning. I Fredriks och Monas verklighet skall byarna evakueras och lämna fritt för vulkanens utbrott. Utan Fredrik och Mona ingen vulkan.

 8. Ludde skriver:

  Bortförklaringskungen Jerzy Sanecki i AB 2005-07-17

  1.
  Brottsligheten i Sverige i dag ligger på ungefär samma nivå som i början av 1990-talet.

  2.
  Vissa stora brottskategorier, så som bostadsinbrott och bilstölder, har påtagligt minskat.

  3.
  Det dödliga våldet har inte ökat sedan i mitten av 1980-talet. Man kan till och med skönja en viss minskning.

  4.
  Ungdomsbrottsligheten har troligen inte ökat under senaste 15–20 åren.

  5.
  Våra domstolar dömer till allt hårdare straff, i synnerhet för vålds- och narkotikabrott.

  6.
  Anslagen till polisen har ökat påtagligt.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/medier/article300477.ab

 9. Möllis skriver:

  Ja visst blir man aggressiv av sol…. idioter.

 10. Överayatollah skriver:

  Det här med att vädret är ett större upphov för gatuvåld och dylikt är inte helt obekant bland de moraliskt överlägsna

  Aftonbladet, 14/6-07; Sommartid – väldtäktstid:
  Överfallsvåldtäkterna ökar stort när värmen kommer
  Sommar, värme – och överfallsvåldtäkter.

  Den milda, ljusa årstiden lockar inte bara fram det bästa hos folk. Den får också utomhusvåldtäkterna att tredubblas på flera ställen i Sverige.
  […]
  – Vädret påverkar antalet. Är det varmt rör sig fler människor ute, det finns fler potentiella offer än om det är kallt och regnigt, säger Tomas Pettersson, statistiker på göteborgspolisen, till aftonbladet.se.
  […]
  – När det gäller överfallsvåldtäkter så sker de flesta i centrum eftersom det är flest folk som rör sig där. Det är också mer folk som är ute och rör sig sommartid, säger Per-Olov Forsman
  […]
  – Folk har semester och går mer på krogen. Värmen gör att folk befinner sig mer utomhus över lag där de träffar och börjar prata med folk de inte känner.

  Eller varför inte tv-spelsvåldet! För att citera Drottning Silvia själv, i City/i>, 21/12-07; ”Jag tycker man ska stärka kvinnofriden, om dödsfallet Riccardo och våld i allmänhet:
  Jag vet inte riktigt vad som händer med pojkar som är 15 år när det går så långt att de inte har någon respekt kvar. Om de bara visste vad som händer med hjärnan när man sparkar på huvudet. Det kan inte bara vara alkohol.
  Finns det för många våldsfilmer och våldsspel?

  Eller Dagens Nyheter, 20/11-07; Extremt våld är vardag för unga på nätet:
  ”Risken är uppenbar att detta kan leda till kriminella våldshandlingar i stil med dödsmisshandeln på Kungsholmen”, säger Carl-Göran Svedin, professor i barn- och ungdomspsykiatri.

  För att inte tala om den ”ökade anmälningsbenägenheten” eller ”intensifierat arbete för att upptäcka brott”. Aftonbladet, 15/1-08; Antalet anmälda brott ökar:
  Förra året anmäldes cirka 1,3 miljoner brott till polis, tull, åklagare och Ekobrottsmyndigheten. Det innebär en ökning med 6 procent, jämfört med 2006.

  En förklaring är enligt Leif Petersson att människors anmälningsbenägenhet ökar. Dessutom har polisen och andra instanser intensifierat arbetet för att upptäcka brott.

  – Många av de anmälda brotten är så kallade spaningsbrott, exempelvis trafikbrott och narkotikabrott. De ökar på grund av att polisen har intensifierat sina spaningar och då hittar man ju fler, säger han.

  Och så vidare, och så vidare, in absurdum.

  Angående tävlingen är ovannämnda exempel alla bra kandidater. Men jag nominerar nog Tomas Pettersson från exemplet högst upp i denna kommentar, för sin i det närmaste oöverträffliga slutsats:
  A: Värme ger upphov till att fler människor rör sig utomhus än när det är kallt och regnigt
  B: Antalet ”potentiella våldtäktsoffer” ökar dramatiskt och därför begås fler våldtäkter.
  Som taget ur en Monty Python-sketch! Inte helt olikt Sven Granaths kommentar…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: