Sharia snart i en förort nära dig!

sharia.jpgEU kommissionen vill reformera skilsmässolagstiftningen, och förenkla skilsmässan för alla de par där makarna kommer från olika länder, men även för de par där makarna har lämnat hemlandet. Genom att ”förenkla” för dessa par avser man att underlätta internationella skilsmässor. Det var bara ett problem. Det förslag som nu ligger innebär att Sharialagstiftning snart kan komma att tillämpas i svenska domstolar.

EU:s nya förslag innebär helt enkelt att skilsmässolagen i det land man en gång gifte sig, alternativt senast levde skall gälla inom EU. Detta får som ni alla förstår konsekvensen att Sharialagstiftning från en rad länder i mellersta östern kan komma att stå över svensk lagstiftning i svenska domstolar. Ett steg tillbaka, hundra steg tillbaka, ett millennium tillbaka, för kvinnors rättigheter och jämställdhet.

Sverige leder kampen mot kommissionen, och stöttas av bland annat Nederländerna och Finland. Ej heller i katolska länder, framför allt Malta och Polen möter förslaget applåder, men med argument mot en förenkling av skilsmässor överhuvudtaget. Stora EU-länder som Tyskland och Frankrike stödjer däremot förslaget. Jag ska i sammanhanget passa på att berömma de svenska EU-parlamentarikerna som i detta sammanhang står upp för kvinnans rättigheter, och alla människors lika värde. Tänk om dessa nya insikter kunde smitta av sig till den svenska riksdagen. Men det händer nog först 2010, när sverigedemokraterna intar Helgeandsholmen.

Enligt en artikel i Financial Times från den 12/1, möts EU:s skilsmässoexperter igen den 21 januari. Vilken väg ska EU välja? Sharia i svenska domstolar? Jag tycker personligen Sverige ska välja vägen bort från EU, omgående. Inom SD råder en närmast avmätt inställning till det stundande EU-valet 2009. Allt fokus riktas mot riksdagen 2010. Jag tror det är fel. Vi måste få representation i detta parlament. Inte för att vi någonsin kommer att få vara med och påverka. Utan för att sätta luppen på, och avslöja alla vansinnigheter som där avhandlas. En eller ett par Sverigedemokratiska EU-parlamentariker, med tillhörande kansli, som har till främsta uppgift att avslöja EU:s agenda och upplysa det svenska folket.

Denna artikel grundar sig på tips hämtat från Kurt Lundgrens blogg, och den aktuella artikeln i FT. I övrigt har det varit svårt att hämta information på svenska om ämnet. Förslaget som det presenteras av EU återfinns här. Kommentarer avseende felaktigheter i artikeln avseende slutsatser och förslagets innebörd tas därmed tacksamt emot.

Annonser

3 Responses to Sharia snart i en förort nära dig!

 1. Jacob I skriver:

  Är det sant som du påstår att det inom SD råder en närmast avmätt inställning till stundande EU-val, tycker jag det är skrämmande.
  SD bör satsa stenhårt inför EU-valet, chanserna att komma in borde vara goda då Junilistan knappast längre är att räkna med.
  Ej heller att förglömma vad ett lyckat EU-val kommer att innebära för SD:s chanser att komma in i riksdagen 2010.

 2. Jacob. Det finns naturligtvis rationella skäl till att EU-valet kanske inte kommer att få den uppmärksamhet som jag, och kanske du, önskar. Ett EU-val kostar bara pengar. Det kan inte generera några inkomnster via partistöd. Om partiet bedömmer att utsikterna, när vi närmar oss EU-valet, är små att komma in i parlamentet så kanske man väljer bort den kostnaden. För trots allt vad pressen skriver om alla miljonerna. SD:s kassa är minimal i jämförelse med våra politiska motståndares. Alla medel kan komma att behöves inför 2010. Men jag hoppas att vi kommer dit att det finns en uppenbar möjlighet att komma in i EU-parlamentet. Då ska vi naturligtvis ta den.

  MVH Sven-Olof

 3. Valiant skriver:

  Ett tips är att googla Ayaan Hirsi Ali, där ni får höra hur det VERKLIGEN ligger till med islam!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: