Grattis Fredrik

fredrik-jonsson-2.jpgArtister mot nazister har nu enligt Expressen belönat allas vår favorit-AFA:it Fredrik Jönsson med en prischeck på 50.000 kr för hans kamp mot högerextremismen. Detta trots att han förespråkar våld mot folkvalda partiföreträdare, eller är det kanske snarare  för att han gör just det?

Bilden är från tillfället när Fredrik Jönssom sitter i TV4-studion och försvarar våldsanvändningen mot bla SD:s partisekreterare Björn Söder

Att organisera attacker på Sverigedemokratiska interna möten anses av Expressen och Artister mot Nazister vara något så vackert som civilkurage och för att engagera fler ungdomar att följa i Fredriks fotspår får han därför denna check som ett kvitto på att han tillhör de goda krafterna. Det får vi inte minst se prov på i den oförglömliga debatten med den hemske mörkermänniskan Björn söder. (tyvärr borttagen från youtube)

Här följer ett axplock på artister du som medborgare kan köpa skivor av som stödjer den nämda organisationen:
Thåström, Lars Winnerbäck, Marie Fredriksson, The Ark, Tomas Ledin, Markoolio, Timbuktu och Mikael Wiehe

Fredrik, du är varken den förste eller sista som lyckats göra pengar på antirasistiskt arbete, men jag vill ändå passa på att gratulera! Grattis!

Annonser

22 Responses to Grattis Fredrik

 1. Rune skriver:

  Glädjande att jag inte har någon skiva av någon av de nämnda artisterna. Skönt!

 2. Tobbe skriver:

  Om jag var en framgångsrik artist och jag blev tillfrågad om jag ville låna mitt namn till något så behjärtansvärt som en organisation mot nazism, ja då skulle jag högst troligtvis säga ja. Att ens fundera över hur organisationen ifråga definierar ”nazism” skulle jag inte ens reflektera över, de flesta borde vid det här laget kunna skilja på vad som är nazism och vad som INTE är det.

  Därför är det högst troligt att de flesta av dessa artister inte har en susning om vilka ligister man indirekt sponsrar och skänker legitimitet. Vilka deras offer EGENTLIGEN är och vilka metoder man använder.

  Som vanligt är rasism/nazism-stämpeln så flitigt använd att ingen egentligen vet vad som är upp eller ner längre. Alla litar på Wiehe. Alla drar fetnit.

 3. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Gänget består av vänstermänniskor och några nyttiga idioter. Nog vet de vad de gör. Att hylla Castro (Wiehe) är på intet sätt belastande. Att vara aktiv i en organisation som hyllar Stalin, förnekar hans brott, och önskar ett liknande system i Sverige (Sven Wollter) tillhör det god ton bland mediafolket att inte nämna. -Du är ju rätt röd, hi, hi, är det närmaste en rodnande journalist kan sträcka sig.

  Det offentliga hyckleriet har skapat några gestalter som skulle ärerädda det Sverige som inte lyfte ett finger om det gick att undvika när andra kratsade kastanjerna ur elden i 1900-talets brandhärdar. Och inte ens de var så unika som framställts.

  Karl Gerhard var inte så politiskt medveten. I Den ökända hästen förekom i de första föreställningarna danske kungen som trojansk häst . Det fick ändras på när hans högborgerliga publik ogillade det. De hade sitt föredöme i den engelska överklassen och föraktade de proletära nazisterna. Då blev det småningom rätt.

  Folke Bernadottes vita bussar var vad man borde vänta sig av Sverige i det läget. Men de betryckta judarna hade inget att hämta, det gällde blott nordiska medborgare.

  Raul Wallenberg arbetade för den amerikanska underrättelsetjänsten i försöken att undsätta judarna. Antaglig orsaken till att Stalin tog honom av daga. Sverige lyfte inte ett finger, tvärtom.

  Som ett kuriosum kan nämnas att den ur garderoben komne Sverker Åström 1935 blev medlem i Sveriges Nationella Förbund, men insåg väl efter några år att det inte var förenligt med sin karriär.

  Den avslutande sensmoralen i Kjell Sundvalls film ”Sista kontraktet” kan få avsluta inlägget. ”Tro inte att man i en demokrati följer lagar och förordningar. I en demokrati är illutionen det viktigaste av allt.”

 4. Fri Info skriver:

  Undrar vilken som blir nästa att få utmärkelsen? Usama Bin Laden kanske? Robert Mugabe? Andreas Baader och Ulrike Meinhof hade garanterat platsat, men ”Artister mot Nazister” kanske kan ge dom priset postumt.

  ”Artister för Terrorister” skulle nog vara ett mer passade namn.

 5. JJ skriver:

  Som ett tecken på solidaritet med fattiga människor så förväntar jag mig nu att han skänker halva summan till mig. Gör han inte det så skulle det vara intressant att veta hur denna vänsterns barrikadkämpe använder pengarna.

 6. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Det är väl inte särskilt förvånande att vänstermänniskor skänker pris till sina egna. Det är inte mycket att orda om. Men har någon läst eller hört någon negativ kommentar i media eller från den politiska makteliten? Om de överhuvudtaget uttalar sig är det berömmande!
  Det är denna likformiga reaktion från den auktoritära demokratins ledare och härolder som är skrämmande. De vill ha oss som pavlovska hundar. Ge Stalin ett pris för att han bekämpar Hitler? Det säger mycket om demokratiuppfattningen hos dem med självpåtagen uppgift att uppfostra oss i de hallstämplade åsikterna.

 7. Robert Boström skriver:

  ”När 22-årige antirasisten Fredrik Jönsson blev kallad ”jävla cp” i telefon valde han att polisanmäla. Nu har han fått 50 000 kronor för sitt civilkurage i kampen mot högerextremismen.”

  Nu ska vi inte vara petiga, men är det verkligen högerextremism att reta någon för en CP-skada? Det är endast barnsligt, i mina ögon…

 8. Umebon skriver:

  Musikvärlden är fullt av vänsterslödder så priset förvånar mig inte ett dugg. Kommunisterna förnekar sig aldrig. Man borde f-n sätta munkavle på Wiehe, jag skäms som Svensk varje gång han uttalar sig i media. Skall rensa ut i skivsamlingen hemma.

 9. Karl skriver:

  Citat från texten i expressen ”Den misstänkte hotade även med att Sverigedemokraterna skulle komma på ”hembesök”.”

  Nu vet jag inte riktigt om Fredrik Jönsson har någon kontakt med afa, rätta mig gärna
  om ni vet mer om det än jag. Men borde inte expressen skriva om ALLA hembesök Sverigedemokraterna får från vänsterorganisationer som afa. Stenar genom fönster, yxor i dörrar och sprayade budkap på väggar på Sverigedemokraters bostäder är ju inte jätte sällsynt och listan på brott kan nog göras längre.

 10. Mia skriver:

  Artister har väl sällan varit kända för att vara speciellt skarpa hjärnor.

  Till och med mina mest vänstervridna vänner vet att AFA bara är ett gäng våldsverkare. De är precis samma skrot och korn som nazisterna, bara på motsatt sida.

  Att stödja en organisation som använder våld mot oliktänknande och dessutom skryter om det är sjukt, hur mycket vänsterslödder man än är.

 11. Fenrisulv skriver:

  Detta måste vara det mest flagranta exemplet på förening för inbördes beundran man kan tänka sig. Massor med folk från demokratiförfuskarna i Expo (bl a multimiljonären Robert Aschberg!) bland pristagarna och i övrigt bara etablerade lögnare och uppviglingsmän. Masoud Kamali, Ung Vänster mfl mfl. Patetiskt är bara förnamnet.

 12. Möllis skriver:

  Tack för listan med artisterna som är ”engagerade” i denna rörelse. Aldrig skall jag någonsin köpa någon skiva av dem, skulle aldrig få för mig att stödja en sådan organisation.

  Verkar inte som det finns några äkta antirasister längre.. 😦

 13. vmm skriver:

  En smula obehagligt. Jag tycker det finns en obetänksamhet här som är skrämmande. Jag ska förklara. Artister mot nazister kan nog dela ut pris till vem som helst och ingen skulle kunna ha någon invändning. Självaste Stalin skulle nog kunna ha fått pris eftersom han var emot nazism, och vem är inte emot nazism…? Man ger alltså personer ett pris för dom är emot nazism, precis som 99% av Sveriges befolkning är, och tänker inte på vad personen i sig gör utan bara på att den är emot nazism. Är man emot nazism så räknas man per definition som god. Och det där tror jag många artister utgår från också. Dom vill ses som goda och då är det ju inte svårt att tacka ja när en organisation som är emot nazism ringer och frågar om dom vill bli medlemmar. Anything goes, verkar det som, bara man säger att man är emot nazism.

  Som SD-anhängare måste jag säga att det här är lite oroväckande. Inte att man är emot nazism, för det är jag också, men att folk tydligen kan gå med på vad som helst bara dom tror att det är för den goda sakens skull. Sverigedemokrater blir avskedade och uteslutna ur facket för att dom gillar SD. Dom som tar beslut om det här gör det för… dom är emot nazism. Att man diskriminerar, kränker, ja, kort sagt behandlar människor som svin och bryter mot alla demokratiska värderingar som finns och som dom förmodligen inte skulle göra i något annat fall rättfärdigas med… dom är emot nazism. Läskigt.

 14. seven-11 shaolin skriver:

  Karl: Har för mig att han hade sin egen hemsida på en AFA-domän, om jag inte missminner mig. Han har också varit synlig i anslutning till en del våldsamma attacker genom åren, tveksamt dock om han själv deltagit ”aktivt”.

  vmm: Finns inget anmärkningsvärt med det här. Mänsklig ondska har alltid sprungit ur dumhet och dumma människor är ingen bristvara inom den svenska avgrundsvänstern. Folk i periferin kan gå med på nästan vad som helst för att de inte vet bättre och egentligen aldrig fått chansen att skaffa sig nödvändig kunskap om tingens ordning, sådan är effekten av den mediala och politiska hegemonin.

 15. Stor Johan skriver:

  På tal om artister så har vi ju Tito Beltran på tapeten. Man kan tro att han är höger eftersom artist kåren manglar mannen rättsligt med allt skvaller o förtal de bara kan komma på och ihåg. Djäkla fågelbo med snortare och sängryttare, skicka hela bunten i fängelse så är vi av med mycket bekymmer.

 16. Valiant skriver:

  Tito Beltran förtjänar dock att ruttna i fängelse en lång tid…

 17. z999 skriver:

  Det är väl trevligt när artister går samman för ett viktigt mål, läs nedanstående länk om artister i Chile-
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1651760.ab

 18. Håkan Liljeberg skriver:

  Hej,
  jag skickade in följande till artister mot nazism:

  Tror ni jag får svar?

  ”Hej,
  ert pris till Fredrik Jönsson från Ung Vänster var ett bottennapp. Han försvarar aktionen mot SD i Medborgarhuset i Eslöv hösten -06. Hela organisationen är till för att artister skall kunna få en PK-stämpel. Därmed riskerar man inte i likhet med Arja Saijonmaa, att bli avskuren från artistjobb om man skulle råka komma med obekväma åsikter. Men det viktigaste är att skrämma folk från att vara med i eller rösta på SD och att automatiskt förknippa SD med nazism. Därmed är vänsterns chanser att få tillbaka makten 2010 betydligt större. Ni är antingen cyniska
  eller dumma som låter er utnyttjas. Ni borde tänka över er demokratisyn, och belöna de som verkiigen kämpar mot nazism, och inte de som låtsas göra det. Ni skitar ner förintelsens minne genom att angripa demokratiskt valda som bara har en annan syn på flyktingpolitiken än vänstern. Er uppgift är att rädda kvar vänstern vid makten-stackars dumma artister som inte förstår att de är utnyttjade. Rena dyngan att ge priset till en anti-demokrat. Om man lägger händerna i sörjan så blir man till sist brunfärgad själv. Är det ni som är de bruna lössen i fanan?

  Håkan”

 19. Karl skriver:

  Håkan, väldigt bra text!

 20. seven-11 shaolin skriver:

  Unge herr Jönsson är inte med i Ung vänster. Jag vet att hela vänstern är inavlad och att de är så förtjusta i sina små ”nätverk”, men om du ska sätta någon partistämpel på den lilla antidemokraten så är det SKP och inget annat.

 21. Deere skriver:

  Jag undrar, xxxxxxxxxxxxx ? Ser så ut på bilden, varför inte lägga ut en närmare bild på skiten. Och dom uppräcknade ” artisterna ” köper aldrig en skiva av dessa skröffs!!!! Inlägget redigerat av redaktör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: