Primärvalen i USA fortsätter, New Hampshire avklarat

Stjärnor och ränderVärldens största valcirkus pågår i USA för tillfället. Både demokraterna och republikanerna ska rösta fram sitt partis presidentkandidater. I svenska medier får demokraternas kandidater mest publicitet, Hillary Clinton som vann i New Hampshire och Barack som tidigare vann primärvalet i Iowa är de två frontfigurerna. Jag fick in en insändare i svenska dagbladet som kort tar upp varför fokus ligger på dessa två kandidater.

Eftersom varken jag eller sverigedemokraterna är socialdemokrater eller politiskt korrekta så är de republikanska kandidaterna betydligt intressantare. Inte för att sd ideologiskt skulle stå de amerikanska kandidaterna nära, det politiska landskapet och förutsättningarna är alldeles för skilda för detta, men som sverigedemokrat är jag mer republikan än demokrat. Exempelvis är man inom demokraterna positiva till att ge alla illegala invandrare i USA uppehållstillstånd. Barack Obama är dessutom kusin med Raila Odinga som tillsammans med muslimerna i Kenya startat upplopp och försöker välta den bräckliga demokratin i Kenya över ända. Raila Odinga är förutom lierad med muslimerna i Kenya f.d. marxist som bland annat döpt sin son efter Fidel Castro (!) vilket förklarar motviljan till demokrati.

När det gäller de republikanska kandidaterna så lägger jag själv min röst på Iowa-vinnaren Mike Huckabee. Mike Huckabee är socialkonservativ, baptistpastor och motståndare till skattemyndigheterna som han vill avskaffa tillsammans med inkomstskatten och istället införa en konsumtionsskatt. Anti-konsumtion är Huckabee känd för efter att ha bantat och blivit maratonlöpare på köpet. I primärvalet i New Hampshire kom Huckabee trea och hängde i princip av Fred Thompson från alla chanser att nå fram.

Vann i New Hampshire gjorde Vietnamveteranen John McCain. McCain är den kandidat med mest erfarenhet och den av kandidaterna som är mest marknadsliberal. Tvåan, Mitt Romney, är den av kandidaterna som är mest politiker i den bemärkelsen att han spenderar mest pengar på sin valkampanj, byter åsikt vart efter opinionen blåser och stöds av ekonomiska intressen. Rudy Giuliani har inte ens gett sig in i valkampanjen än utan dyker först upp på arenan i Florida. Giulianis nackdel förutom ett sent inträde i valrörelsen är att han är Västkustliberal som enbart rider på populariteten efter 11 september attentatet mot WTC och som till råga på allt är abortliberal! (Något som är väldigt ovanligt hos republikaner).

Hillary Clintons seger i New Hampshire var viktig för hennes kampanj. Hon har pengarna, staben och kontakterna som krävs. Nu gäller det bara för henne att få väljarna att rösta på henne med. För republikanerna så fortsätter ovissheten om vem som är bäst lämpad till att kandidera som presidentkandidat och vända den vind av motgång som Bush trots allt är just nu för dem. Mitt tips, som kommer mer från hjärtat, är att Huckabee överraskar och tar hem Michigan före McCain eller Romney. För er som inte vet vem Huckabee är eller har sett honom så ger jag er chansen att se honom hos Jay Leno via denna länk.

Vad som talar emot Huckabee är att han har den minsta kampanjkassan, saknar stöd från etablissemanget och är populist. Hans fördelar är att han har humor, är otroligt populär i Arkansas som han var guvernör i, och upplevs som genuint äkta till skillnad från de vanliga politikerna.

Fortsättning följer…

Annonser

7 Responses to Primärvalen i USA fortsätter, New Hampshire avklarat

 1. Tore skriver:

  En snygg presentation av dig, Jens. Obama lär ha många lik i sin garderob,
  enligt en del bloggar. När amerikanarna får upp ögonen, kommer madam
  Clinton, marschera mot toppen bland de demokratiska väljarna.
  Erixons favorit är Rudi Giuliani, men jag tror som du att Mike Huckabee drar
  längsta stået. Om han sedan duger till Amerikas president återstår att se.
  Hillary Clinton kommer att använda sig av Bills kontakter och mängder av
  bidragsgivare till denna ofantliga föreställning. Tyvärr tror jag att Hillary kommer att genom sin välorganiserade valkampanj, samt att hon är den
  första kvinnan i USA historia i att bli president. Enbart detta drar massorna
  till hennes fördel. Fortsättning följer, som du nämner, Jens!…

 2. Fri Info skriver:

  Programmet på Youtube var klart intressant, speciellt slutet på del 2 där Huckabee säger att höger/vänster är mindre intressant och att den politiska skalan borde bli mer vertikal och att det ska gå uppåt – Mycket bra sagt.

  Vad det gäller Obama så har jag hört en del om att han skulle vara f.d. militant medlem av ”Black Panthers”. Vet inte om det stämmer, men om det gör det är det anmärkningvärt att ingen tar upp det. Vem vill ha en Black Panther i Vita Huset som världens mäktigaste man? Det är som om en f.d. KKK medlem skulle kandidera till president. Det finns ju en i form av David Duke, och vem skulle vilja se honom som USA:s president?

 3. Mia skriver:

  Han heter väl ändå Barack Obama.

 4. Alladeles riktigt Mia. Jens ville nog bara kolla att vi var med 😉

 5. Jean Moulin skriver:

  Den kandidat som låg närmast Sd var väl Tom Tancredo, som tyvärr kastat in handduken.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Tancredo

  Näst bäst är Ron Paul. Denne är visserligen för positiv till laglig invandring, men har tuffat till sig när det gäller illegal sådan. Vill använda nationalgardister som nu är i Irak till gränsskyddet.

  http://www.vdare.com/pb/070912_paul.htm

  http://www.ronpaul2008.com/

  http://everykindapeople.blogspot.com/2008/01/ron-paul-en-kta-konservativ.html

  Problemet med Paul är att han, som påpekas på Vdare.com, gjort Irakkrigsmotstånd istället för den illegala invandringen till huvudfråga.

  Ett stort plus är emellertid att han så klart betonar sin trohet mot nationell självständighet och planerna att skapa ett nordamerikanskt EU, The North American Union.

  Skapas ett sådant, så spelar det ingen roll om stängslet mot Mexiko byggs färdigt eller att Bushs, McCains och Ted Kennedys amnestireform led nederlag i senaten förra året. Med öppna gränser mellan Kanada, USA och Mexiko så kommer den illegala invandringen från Mexiko att legaliseras.

  Vad många inte vet är att man redan lanserat en ny nordamerikansk valuta, Ameron. Den kan få vind i seglen om dollarns ställning ytterligare försvagas.

  http://www.youtube.com/results?search_query=amero&search=Search

  Bra att USA uppmärksams på Sd-blogg. Länge undrat varför Sd-Kuriren tigit om den illegala invandringen till USA. Hyser hemsk misstanke om att man likt Timbro-maffian falskligen vill framhålla USA som förebild för svensk invandringspolitik.

  Kan det stämma?

 6. Ocgb skriver:

  Insändaren har helt fel, det är inte alls anledningen. Svensk media består helt enkelt av socialister och liberaler som itne tycker om det republokanska partiet. Jag menar, 2004 handlade allt i svensk media om hur bra och fin John Kerry var… och han är varken svart, kvinna eller något annat minoritets-krediterande.

 7. Tore skriver:

  Och ändå stödjer denne Kerry ”sin vän” Barack Obama, enligt senaste nytt.
  Han fick ju bra med däng, vid senaste presidentvalet, och att inte ens stödja
  sin egen vice nu, visar vilken hämdlystren ”juvel” denne John Kerry är.
  Orsaken till detta kan vara ”klanstriderna” mellan Clinton falangen och
  Kennedy falangen på andra sidan, och Obama stöds av Kennedy.
  Förr var det ”dråpslag” mot motparten, men idag visar det en klar nackdel.
  Väljarna är idag väldigt rörliga, och ingen tycks gå säker förrän slutskedet
  närmar sig.

  Personligen tror jag Hillary vinner detta slag, men jag hoppas sedan att
  Huckabee blir president of USA, även om Hillary Clinton överraskat mig som
  en duglig motpart. Den som lever får se, som sagt vad…

  Också lite om den svenska mediarapporten. Dessa har alltid haft en svart
  syn på USA, och deras göromål. Det är också naturligt att de väljer den demokratiska sidan vid deras kommentarer. Men och andra sidan har pk-media så gott som alltid haft fel i sina val. De är väl arvingar efter -68:orna, och dessa har ju infekterat hela det svenska politiska rummet sedan dess.
  Som USA-vän är det bara att hoppas, att rätt person väljes till president, men Huckabee är som sagt mitt första val…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: