Axess

axess.jpgMan skulle kunna se Sverigedemokraterna som en reaktion på den undanfallenhet våra makthavare visat inom vissa politiska områden. Samma sak kan sägas om Axess som är en liten mediekanal som sakta men säkert växer sig starkare. Trots att Sd och Axess inte har några som helst formella kopplingar kan en mängd gemensamma nämnare skönjas vad det gäller de frågor som belyses. Här ges nämligen plats för filosofer, forskare m.m. som gjort ställningstaganden och dragit slutsatser, vilka är starkt närbesläktade med våra värderingar i Sverigedemokraterna. Personligheter som kan anses bannlysta från det svenska medieetablissemanget ges utrymme för långa, intressanta intervjuer. Nytt ljus kastas på värdekonservatismen, inte minst genom den engelske konservative tänkaren Roger Scruton. Även den mordhotade islamkritikern Ayaan Hirsi Ali tycks vara en återkommande favorit hos redaktionen.

Axess går utanför de ramar vi i Sverige är vana vid och prövar alternativa vägar för diskussionen. För den som vill förkovra sig i högkvalitativ politisk diskussion, av art som känns helt otänkbar på Aftonbladet och Svt, rekommenderas starkt Axess som alternativ.

Fotnot: Axess Television sänder på helgerna på kanalplats 25 på det marksända digitalnätet. De flesta programmen kan dock även ses på nätet. Utöver teveprogrammen finns även en stor mängd skrivna artiklar samt bloggartiklar att tillgå.

Annonser

4 Responses to Axess

 1. […] Ingen ved sine  fulde fem, benytter det ord i Danmark. Ikke  engang den yderste, autonome venstrefløj. Folk føler de har del i magten, at de  kan smide dem ud de ikke vil have, at de  kan tale  eller  skrive  imod dem. På  svensk net  er ordet helt  almindeligt. […]

 2. Säfflemannen skriver:

  Visst. Helt fantastisk kanal och internetsida.

  Hur denna satsning har kunnat komma till stånd i detta lant är nästan obegripligt.

  Min senaste favorit bland programmen (som kan ses på nätet) är diskussionen om slaveriet mellan Dick Harrisson och Sabuni (inte integrationsministern). Äntligen har debattledaren Lennart Pehrsson hamnat på rätt ställe.

  Vilket andningshål.

 3. Frans Johansson skriver:

  Läsvärd artikel på Axess:

  ” ”Semiter” och antisemiter
  Den antijudiska propagandan i arabvärlden har likheter med hetsen i 1930-talets Nazityskland. Om detta tiger politiker och intellektuella i västvärlden. De vill inte bli anklagade för islamofobi.”

  http://www.axess.se/web/main.nsf/0/93EFC4501F47CE6FC12573AD0054A84C

 4. Skånepåg skriver:

  > Säfflemannen.

  Tack för tipset.

  Eftersom Dick Harrison var den ”anklagade” borde han fått bemöta det sista svammlet från Sabuni , som uppenbarligen inte hade en aning om vad han pratade om.

  Här borde programledaren gjort ett bättre jobb!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: