Den politiska nomenklaturan håller ihop

I en artikel i Expressen konstateras det att alliansen och socialdemokratiska partiet håller ihop för att hålla SD ute i den politiska kylan. Per Schlingmann, partisekreterare i moderaterna säger så här i Expressen.

Efter valet antog vi en policy i partistyrelsen om att inte ingå samarbete med sverigedemokraterna. Den policyn gäller på alla politiska nivåer

Marita Ulvskog för socialdemokraterna säger ungefär samma sak. Bakgrunden är att både KD och V kan hamna utanför riksdagen vid nästa val emedan SD kan komma in i riksdagen och därigenom bli vågmästare mellan de stora blocken.

Sahlin

Jag är inte det minsta förvånad över denna taktik. Inför valet fanns det en del sverigedemokrater som hade vissa förhoppningar om en annorlunda och bättre flyktingpolitik när alliansen vann makten. Alla de förhoppningar har kommit rejält på skam, det har vi erfarit nu med all önskvärd tydlighet ett och ett halvt år efter valet. Under mitten på sjuttiotalet fanns det en majoritet i riksdagen för att införa ett s.k. mångkulturellt samhälle, det var ju inte så att det socialistiska blocket var för ett sådant införande och det borgerliga blocket var emot.

Under Bildtregeringen i början av nittiotalet så öppnade de borgerliga dörrarna för den största flyktingströmmen någonsin till Sverige genom att riva upp det s.k. Luciabeslutet som socialdemokraterna tagit. Detta beslut av den borgerliga regeringen visar att den har samma agenda som vänsterblocket och har i praktiken varit ännu generösare än socialdemokraterna. Detta spel finns beskrivet i ”Exit Folkhemssverige” sid. 54-64.

Anders Isaksson har i sin bok ”Den politiska adeln” visat hur yrkespolitiker från de olika blocken håller ihop och tillhör samma politiska klass. Ofta kan de efter möten och förhandlingar tillsammans förfasa sig över de besvärliga väljarna som ingenting förstår av det politiska spelet. Yrkespolitiker från båda blocken ser främst den politiska karriären som en födkrok och en möjlighet till karriär. Det är inte något att förvånas över att de båda blocken samarbetar för att förhindra att ett nytt parti kommer till köttgrytorna. Dessutom riskerar detta nya parti att spräcka den politiska korrekthet som ligger som ett lock över den politiska diskussionen i Sverige. Trollen spricker i solen och paradigmen som nu gäller för det politiska samtalet kan krackelera av att ett nytt parti gör entré som inte tänker hålla sig till spelreglerna. Att de båda blocken tänker frysa ut SD efter bästa förmåga är helt enligt alla principer som finns beskrivna både i Isaksson bok ”Den politiska adeln” och i ”Exit Folkhemssverige”. Låt oss en gång för alla slå fast att de båda politiska blocken i Sverige i grunden är samma politiska nomenklatura. Inför valet 2006 har de båda blocken dessutom politiskt närmat sig varandra och trängs numera i mitten, detta borde sopa undan de sista tvivlen som eventuellt finns kvar.

Annonser

23 Responses to Den politiska nomenklaturan håller ihop

 1. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Kan det bli bättre? Här visar makteliten utan maskeringsnät sina gemensamma intressen som till varje pris skall skyddas mot utanförståendes försök att delta i den demokratiska processen.

  De flesta vanliga medborgare som i högre eller lägre grad irriteras över den ökande sprickan mellan styrda och styrande kan då i sd se det enda verktyget att ge denna självgoda elit en spark i ändan. Det skälet är f. ö. det prioriterade för dem som röstar sd.

  Hur sedan Fredrik och Mona skall samverka, om den situationen uppstår, torde ge dem en svår huvudvärk, ty all erfarenhet visar, att när de stora partierna samverkar göder det dem som opponerar. Det är fruktbarare för maktelitens kotterier om de kan ge sken av att i någon betydande utsträckning stå för skilda åsikter än samverka öppet i en politikens minsta gemensamma nämnare.

  Det är egentligen väl krattat i manegen för sd inför 2010. Det är nog bara sd:s eget folk som skulle kunna ändra partiets ödesväg in i riksdagen. SAP:s och LO:s igångsatta kampanj sätter sd i focus och är egentligen bara till nytta. Sossestyrda fackföreningar där Sockerconny med sitt schyssta järnrör släpps lös på oönskade lurar ingen av dem som skulle motas in i fållorna. Det blir lille Davids kamp mot den fule översittaren Goliat. Gissa vem människorna sympatiserar med? Har de inte lärt något från ämnet salladsbarer?

 2. Robsten skriver:

  Det fungerar ju så, att varje gång de samarbetar och fryser ut oss (sparkar oss på smalbenen), så svarar vi med att peka på nomenklaturatendensen och maktfullkomligheten (sparkar dem på pungkulorna). Det är så ett krig förs;-)

 3. Stor Johan skriver:

  Vi behöver ett nytt parlamentistiskt system och gärna enligt finsk modell med en president. Ett personval skulle öka folkets vilja i politiken.
  Blockpolitiken här är ju satt för sossemakt med stöd av moderaterna som är en gamml fossil som borde gått i graven med adeln men har här fått en fristad under sossarna i syfte att krossa medelklassen.
  Inget av de båda partierna kan sägas repsentera folket och det märks allt för väl i nutid då Sverige inte längre är en skyddad verkstad.
  Låt nomenklaturan krama varandra i svanedansen på nedåtgående spiral, folk ser mer än de själva begriper.

 4. Lars skriver:

  ”Inför valet fanns det en del sverigedemokrater som hade vissa förhoppningar om en annorlunda och bättre flyktingpolitik när alliansen vann makten.”

  Vilka SD:are var det? Vad gäller just flyktingpolitiken är ju samstämmigheten total bland riksdagspartierna om att vi ska ha en ”generös” sådan. Den enda skillnaden är att medan (s) och (m) ofta samverkat för att behålla status quo (de har då anklagats för att utgöra en ”järnaxel”) har de övriga partierna verkat för att göra den ännu ”generösare”. Däremot har faktiskt den borgerliga regeringen fattat en del andra beslut som SD torde vara nöjt med:

  ”Vad har alliansregeringen gjort i kampen mot främlingsfientlighet? Och särskilt mot Sverigedemokraterna? Ingenting. Man har snarare likviderat alla de krafter och institutioner som bekämpar främlingsfientlighet: Regeringen har dragit in stödet på årliga 5.5 miljoner till Centrum mot rasism, lagt ned Integrationsverket och avskaffat den integrationspolitiska kommittén.”

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article1367130.ab

  Med andra ord; skattebetalarnas pengar går inte längre till människor som ser ”rasism” i namnet på en glass, inga fler propagandarapporter mot SD (där partiet sammanliknas med nazismen) från en statlig myndighet och regeringen har besparat oss fler utspel från Kamali och co. Alltid något.

  ”Under mitten på sjuttiotalet fanns det en majoritet i riksdagen för att införa ett s.k. mångkulturellt samhälle, det var ju inte så att det socialistiska blocket var för ett sådant införande och det borgerliga blocket var emot.”

  Riktigt detta var det inte vad det handlade om. Vad man då beslutade om var en ny invandrarpolitik, en politik som man i efterhand har konstaterat lade grunden för en utveckling mot ett mångkulturellt samhälle. Det var för övrigt 1997 som sossarna fullt ut omfamnade en sådan utveckling och för detta ändamål skapade bl a Integrationsverket (som den borgerliga regeringen nu har lagt ned).

 5. […] – Efter valet antog vi en policy i partistyrelsen om att inte ingå samarbete med sverigedemokraterna. Den policyn gäller på alla politiska nivåer. SD blog […]

 6. Mia skriver:

  Jag tycker att den här bloggen är väldigt praktisk. För mig.

  För nu slipper jag bli konstant lynchad för mina åsikter om invandring och islam. Mobben har liksom vandrat vidare hit istället.

  Toodles!

 7. Kvalle i Mossatresk skriver:

  ”konstant lynchad”. Kan en lynchning vara konstant? Kan en lynchning upprepas mot samma person? En katt möjligen.

  Samma språkliga kullerbytta som att tala om våta drömmar i annat avséende än erotiska och…en drömmare av Mia kön.

  Hur var det Palme sa…”man skall vara rädd om orden”!

 8. Robsten skriver:

  Svar Lars:
  ”Vilka SD:are var det?”
  SD:are jag träffade och pratade med, inte många, inte representativa men ändå, naivt var det.

  ”Riktigt detta var det inte vad det handlade om. Vad man då beslutade om var en ny invandrarpolitik, en politik som man i efterhand har konstaterat lade grunden för en utveckling mot ett mångkulturellt samhälle.”

  Det är en riktigare beskrivning.

  ”Det var för övrigt 1997 som sossarna fullt ut omfamnade en sådan utveckling och för detta ändamål skapade bl a Integrationsverket”

  Borgarna har pratat lika mycket om det mångkulturella samhället som sossarna, det är fakta. Vi har förespråkarna Reinfeldt och Olofsson som mångkulturens spjutspetsar. Reinfeldt hade t.o.m. den dåliga smaken att säga att allt svensk var ”barbari”, detta uttalande talar väl för sig själv eller?

 9. Lars skriver:

  ”Borgarna har pratat lika mycket om det mångkulturella samhället som sossarna, det är fakta.”

  Visst, men de anser tydligen inte att socialisternas medel för att nå dit är de rätta, vilket resulterat i en del beslut som ligger helt i linje med vad SD önskat.

 10. z999 skriver:

  Off topic delvis – kolla denna länk

  Statsministern nattvandrar i invandringsfria Danderyd med livvakter. Kul att han är så otroligt verklighetsfrånvarande så att han ser någon mening i det han gör. Man får vara djupt troende moderat om man ska ta statsministern på allvar.

  Lars skrev:
  ”Visst, men de anser tydligen inte att socialisternas medel för att nå dit är de rätta, vilket resulterat i en del beslut som ligger helt i linje med vad SD önskat.”

  Men dom besluten hade lika kunna ha tagits av mona salin, dom är alltså tämligen betydelselösa i stort sett.

 11. Robsten skriver:

  ”Visst, men de anser tydligen inte att socialisternas medel för att nå dit är de rätta, vilket resulterat i en del beslut som ligger helt i linje med vad SD önskat.”

  Ää, nu får vi sansa oss lite och komma ner på jorden. Det som för fan gör oss till ett mångkulturellt samhälle är invandrarnas antal, det andra du pratar om är diverse chimärer. När det gäller att släppa in ”flyktingar” som inte är flyktingar är Alliansen precis lika dålig som sossarna. Visst, jag blev glad när de lade ner Integrationsverket (som förövrigt hade borgaren Andreas Carlgren som chef) men det är en bagatell i sammanhanget. de ströp bidragen till CMS, men denna organisation tjänade i stora drag våra syften, detta p.g.a. hur otroligt puckade de var.

 12. Krister Maconi skriver:

  Jo Kvalle men sen hade vi ju den där om ”snus är snus och—”. Palme, i sanning en fascinerande politisk figur. Apropå det. Förre justitieminister Lennart Geijers svinerier på det sexualpolitiska området förtjänar att ånyo lyftas fram i det offentliga ljuset. För den intresserade ges en liten inblick i denna sjaskiga del av sossarnas partihistoria genom Anders Isakssons mycket underhållande:”Ebbe-mannen som blev en affär” en tragikomisk historia av dokusåpakaraktär.

 13. Robert Boström skriver:

  Man har i princip serverat för SD en kalasmåltid. S och M:s toppskikt ställer sig på samma sida, jag undrar just ifall väljarna är lika förstående.

 14. Lars skriver:

  ”Ää, nu får vi sansa oss lite och komma ner på jorden. Det som för fan gör oss till ett mångkulturellt samhälle är invandrarnas antal, det andra du pratar om är diverse chimärer. När det gäller att släppa in “flyktingar” som inte är flyktingar är Alliansen precis lika dålig som sossarna.”

  Är du på fyllan? Jag har som sagt inte påstått att alliansen skulle förespråka en särskilt annorlunda flyktingpolitik, däremot har de fattat en del andra beslut som ligger helt i linje med vad SD önskat. Och att t ex Integrationsverket lagts ned är ingen bagatell. Sossarna skapade Integrationverket för att det skulle vara ”motorn” i förverkligandet av det mångkulturella samhället, vilket inbegrep en opinionsbildande funktion (vilket i sin tur t ex utmynnade i en rapport om SD, där partiet sammanliknades med nazismen ). För övrigt är det knappast invandrarnas antal i sig som är problemet (vi hade t ex massinvandring under 60-talet av arbetskraft utan att det skapade stora problem). Problemet är den förda invandrings- och integrationspolitiken. Betänk t ex att det till Danmark i dag invandrar lika många, eller fler, invandrare än före Dansk Folkeparti medverkade till att lägga om invandringspolitiken, men nu är invandringen av en helt annan art.

 15. Kvalle i Mossatresk skriver:

  1970-talet, för att begränsa sig till det, bjöd på ett antal upptagna titthål i muren kring makteliten. Lennart Geijers behov av galanta damer, inklusive de under 17 – förförelse av ungdom – kom att föra i dagen att många ur makteliten roade sig utanför familjens trygga famn. Utpekade blev även centerpartisterna Fälldin och Johansson.

  Både Palme och Fälldin, ledarna för de båda blocken, var lika angelägna om att hålla svinerierna undan rättsliga efterspel. Jämför då med England där Profumoskandalen exploderade i ansiktet på den konservativa regeringen.

  IB-affären är väl känd. Sossepartiet i samarbete med Försvarsstaben (Synnergren, som kallade sig socialdemokrat) tog sig rätten att rota fram, konspirera mot och särbehandla främst vänsterfolk. Om det finns skäl att bevaka personer som vill omstörta samhällsskicket eller gå främmande makts ärenden, så är det ett arbete för RPS-säk eller MUST. De kan kontrolleras av riksdagen, om riksdagen så vill – vilket den oftast inte vill – inte av ett politiskt parti som struntar i gällande lagar. Den enda part som hade nytta av Birger Elmérs liga var f. ö. SAP självt.

  SAS blå kort. Flygbolaget gav gratisbiljetter till toppolitiker som kunde resa världen runt. Gratis. Så även Palme. Ett solklart fall av givande och tagande av muta. Vem åkte dit? Så klart ingen. En hög jurist förklarade att man inte kunde åtala halva regeringen.

  Det gemensamma för dessa affärer och en del andra är att hela rättssverige av alla krafter hjälpte till att tysta ner och mörka. De som hade till yrke och uppgift att försvara rättsstaten. Politiken är i Sverige satt över juridiken. I andra länder har genom åren skandaler och oegentligheter avslöjats och ansvar utkrävts. Sverige är det stora undantaget. Här har inga kort lagts på bordet, inget ansvar utkrävts. Polis och rättsväsende har arbetat häcken av sig för att dölja och släta över. Inga utredningar har fullföljts och inga åtal väckts. Det politiska frälset står över lagen. Det gör Sverige unikt bland jämförbara länder. Ironiskt nog är det EU:s överprövande makt som är den enda garantin för att svinerierna inte är lika lätta att sopa under mattan som tidigare. Och spindeln i nätet har alltid varit det statsbärande SAP, som kunnat räkna med den snöpta borgerlighetens underdåniga tystnad. Som tack har urgått ett mindretal landshövdinge- och ambassadörsposter samt del i den politiska adelns sociala gräddfil. Det är något mycket ruttet i konungariket Sverige.

 16. z999 skriver:

  Lars:
  ”Är du på fyllan? Jag har som sagt inte påstått att alliansen skulle förespråka en särskilt annorlunda flyktingpolitik, däremot har de fattat en del andra beslut som ligger helt i linje med vad SD önskat.”

  Ungefär som om sossarna skulle sänka skatten två öre och sedan kalla det för något som ligger i linje med borgarnas politik. Alliansen har inte tagit tagit något beslut som förändrar inriktningen på invandringen.

  ”Och att t ex Integrationsverket lagts ned är ingen bagatell. Sossarna skapade Integrationverket för att det skulle vara “motorn” i förverkligandet av det mångkulturella samhället, vilket inbegrep en opinionsbildande funktion (vilket i sin tur t ex utmynnade i en rapport om SD, där partiet sammanliknades med nazismen ).”

  Man kan ju också se det som att integrationsverket har spelat ut sin roll och inte behövs mer. Avvecklandet ligger ju i den borgerliga linjen med neddragning av statlig kontroll överhuvudtaget.

  ”För övrigt är det knappast invandrarnas antal i sig som är problemet (vi hade t ex massinvandring under 60-talet av arbetskraft utan att det skapade stora problem). ”

  För det första var det en helt annan typ av folk som kom under 60-talet och det rörde sig inte om samma mängder invandrare. Och jo, antalet har stor betydelse. Invandringen på 60-talet skapade inga större problem kanske, men den var inte helt positiv heller, utom för företag som behövde hålla nere lönerna.

  Att det överhuvudtaget existerar folk som anser att det är en bra planering att flytta till ett land med arbetslöshet bara för att det är lätt att flytta dit och för den sociala tryggheten är ett stort problem.

  ”Problemet är den förda invandrings- och integrationspolitiken. Betänk t ex att det till Danmark i dag invandrar lika många, eller fler, invandrare än före Dansk Folkeparti medverkade till att lägga om invandringspolitiken, men nu är invandringen av en helt annan art.”

  OK, jag har hört något helt annat iofs och litar mer på det tills att du kan redovisa några siffror.

 17. Robsten skriver:

  Svar Lars:
  ”att t ex Integrationsverket lagts ned är ingen bagatell.”
  Jag tycker inte det är revolutionerande i alla fall, det innebär ingen förändring i flyktingpolitiken, ingen signal om att det mångkulturella samhället inte längre gäller etc. Integrationsverket var främst inget opinionsbildande verk som du skriver. Ett onödigt verk har försvunnit, javisst, men vilken politisk signal är detta menar du?
  ”Motorn” i skapandet av det mångkulturella samhället är invandrare med annan kultur naturligtvis, inget verk skapar detta. det är ju inte så att flyktingar plötsligt skall assimileras för att Integrationsverket lagts ner. Ibland tror jag faktiskt det är tvärt om.

  ”För övrigt är det knappast invandrarnas antal i sig som är problemet ”

  Jo precis, det är JUST PRECIS vad det är, det är invandrarnas antal som är det absolut största och överskuggande problemet, enligt mig. Vi får väl fråga Åkesson vad han tycker, håller han med dig så lär det bli fight som heter duga, jag har nog ganska många med mig, men jag tror inte att så blir fallet.

  ”vi hade t ex massinvandring under 60-talet av arbetskraft utan att det skapade stora problem)”

  Är du på fyllan? Alla som kom var handplockade av företag, hade bostad och jobb när de kom, var färre till antalet än dagens flyktingar, kan inte jämföras alls.

 18. z999 skriver:

  Jag vill fråga någon medlem i SD om det finns någon som helst koppling mellan vad Lars här säger och vad SD står för?
  Det kommer att ha en stor betydelse för hur jag röstar i nästa val.

 19. Robsten skriver:

  Tror du kan vara helt lugn Z, men det är bra om någon med position inom partiet uttalar sig här om t.ex. hur avgörande flyktingarnas antal är. Jag vet att Leandersson läser denna blogg och t.o.m. skriver i den. Han kan ge klart besked i frågan.
  Så här står det i partiprogrammet.
  ”Ingen integrationspolitik i världen skulle klara av att integrera så många människor på så kort tid som behövs.”

  ”Sverige har i förhållande till folkmängden tagit emot flest invandrare i Europa under efterkrigstiden. Det har medfört stora sociala och ekonomiska påfrestningar för vårt land.”

  ”Rotlöshet och omfattande motsättningar, såsom gängvåld, rasism och grupphat, har blivit en del av vardagen i Sverige, som en konsekvens av en alltför generös invandringspolitik”

  ”De invandrare som kom hit kunde ganska lätt assimileras och bli en del av det svenska samhället, främst på grund av att de inte var så många och att de kom från kulturellt närstående länder. ”

  Tycker det verkar ganska klart jag. Speciellt sista klippet är väl ungefär vad jag sade.

 20. Lars skriver:

  ”Ett onödigt verk har försvunnit, javisst, men vilken politisk signal är detta menar du?”

  Du kan ju fråga t ex Baksi. Han har ju gått upp i eld och lågor över det beslutet.

  ”“Motorn” i skapandet av det mångkulturella samhället är invandrare med annan kultur naturligtvis, inget verk skapar detta. det är ju inte så att flyktingar plötsligt skall assimileras för att Integrationsverket lagts ner. Ibland tror jag faktiskt det är tvärt om.”

  Nej, det är den integrationspolitik som förs som resulterar i en utveckling mot ett mångkulturellt samhälle. Läste du inte mitt inlägg om vad som skedde under 70-talet och vad man i efterhand har konstaterat att det ledde till?

  ”Jo precis, det är JUST PRECIS vad det är, det är invandrarnas antal som är det absolut största och överskuggande problemet, enligt mig. Vi får väl fråga Åkesson vad han tycker, håller han med dig så lär det bli fight som heter duga, jag har nog ganska många med mig, men jag tror inte att så blir fallet.”

  Kan du läsa? Jag skrev invandrarnas antal i sig. Även vid en relativt blygsam invandring skulle det bli problem givet dagens förda invandrings- och integrationspolitik. Givetvis blir då problemen ännu strörre ju fler som invandrar givet dagens förda invandrings- och integrationspolitik, men det är som sagt inte invandrarnas antal i sig som är problemet.

  ”Alla som kom var handplockade av företag, hade bostad och jobb när de kom, var färre till antalet än dagens flyktingar, kan inte jämföras alls.”

  Det är ju just det som är min poäng! Invandringens art kan inte jämföras men antalet var i stort detsamma som i dag! T ex 1969 invandrade det 66 000 personer till Sverige. Det är alltså inte invandrarnas antal i sig som är problemet!

 21. Lars skriver:

  Fakta om invandringen till Danmark efterfrågades:

  ”Danmark modtager stadig flere udlændinge, men de kommer af andre grunde end for blot seks år siden, viser årsopgørelsen for opholdstilladelser i 2006.

  Samlet set fik over 46.000 udlændinge opholdstilladelse i Danmark i fjor, men omkring 30.000 af dem gik til personer, der kom hertil for at arbejde eller studere. Det er det største tal nogensinde.

  Siden 2001 er antallet af nytilkomne udlændinge fra lande uden for EU mere end fordoblet. Det samme gælder antallet af opholdsbeviser til borgere fra de gamle EU-lande og EØS-landene (f.eks. Norge), som er fordoblet fra knap 6.000 til ca. 13.000.

  For begge grupper gælder det, at langt de fleste kom til Danmark for at arbejde eller studere.

  Omvendt falder tallene drastisk for andelen af udlændinge, der får opholdstilladelse i Danmark på baggrund af ansøgning om familiesammenføring eller asyl.”

  http://jp.dk/arkiv/?id=73930

 22. hof skriver:

  Givetvis är det invandrarnas ANTAL som är det stora problemet. Det är klart att
  det faktum att detta stora antal som väller in kommer från en kultur HELT OLIK
  våran förvärrar problemet, men det är deras antal som är HUVUDPROBLEMET,
  jag tror dom flesta SD-are inklusive partiledning anser detta, – och säger nån
  nåt annat så är det för att smöra -ställa sig in, men det är lönlöst, vi ska stå
  för att vara dom invandringskritiker vi är, med betoning på ordet
  ”invandringskritiker” eller snarare ”massinvandringskritiker”, vi är inga
  ”invandrarkritiker” för det är inget personligt det här, vi lägger oss inte i
  vilka folk gifter sig med.

  – Vill samtidigt passa på att dementera ND:s påstående att ”SD utesluter invandrings-kritiker”, Alltså tror ND:arna på fullt allavar på det dom skriver ?
  Varför i h-e skulle vi i SD kasta ut en invandringskritiker läsre ni aldrig
  SD-kuriren ? ( gör det i så fall ) Nej, ND -sluta med såna där dumheter, ni förstör
  bara för er själva med såna lögner. Vårt parti ska kritiserar, det är riktigt – men
  inte med rena lögner som underlag till kritiken. Om vi i SD utesluter någon så är det av andra skäl än att personen i fråga är invandringskritiker, det finns invandringskritiker som inte klarar av att vara med i nåt parti överhuvudtaget, det är
  klart att det är lätt hänt att en sån typ av ”invandringskritiker” lätt blir utesluten,
  såna kommer ND också att utesluta – förr eller senare, invadringskritiker som är äkta
  rasister ( och inte bara fått en sån PK-stämpel ) riskerar också uteslutning om det
  går för långt, men dom som påstår SD utsluter folk lite hur som helst har fel, det ska
  mycket till för att bli utesluten ur SD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: