”Ungdomar” gjorde Hitler-hälsning på malmöskola

SKD rapporterar:

Tonåringarna ställde sig mitt på skolgården och gjorde nazihälsningar. Nu har ett 20-tal elever på Dammfriskolan i Malmö polisanmälts för hets mot folkgrupp. Vittnen till händelsen blev skolans rektor och två lärare, som dokumenterade allt med hjälp av sina mobiltelefoner.

Enligt vittnen hade det inte förekommit något bråk innan mellan olika grupper på skolan. Och flera av de misstänkta eleverna, som går i årskurs nio, har själva invandrarbakgrund.

Tillåt mig göra en kvalificerad gissning: eleverna som ”heilade” är muslimer. Någon som sätter emot?

Annonser

11 Responses to ”Ungdomar” gjorde Hitler-hälsning på malmöskola

 1. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Om de nu skrek: -Avé Ceasar! jämte romersk hälsning? Vi har ingen lag mot beundran för det gamla imperiets seder. Synd att de som hamnar i den här situationen inte är slipade nog att ge dumhetens väktare litet huvudbry. Det är vanligen avsikten som räknas inte åtbörden eller symbolen. Om maskrosen blir symbolen för nynazisterna blir den hets mot folkgrupp, hos miljöpartisterna är den o´kay. Sak samma med gamla runor. Som sagt, synd att ingen är smart nog att testa inskränkthetens väktare, särskilt som de ändå blir dragna inför Pilatus.

 2. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Bör tilläggas att romersk hälsning en gång användes i olympiska sammanhang, och då avsés inte 1936 års spel. Kanske de här ungdomarna, flera med betydande pigmentering, befann sig i antikens spel, eller i Athén 1896. Rollspel behöver inte alltid äga rum genom datorn. Vad skulle väktarna göra åt det?

 3. Johan Andersson skriver:

  Kvalle: Vad försöker du säga? Att du tror att de lekte romare? Vad är det du invänder emot? Att man opponerar sig mot nazism på våra skolor? Att man tar upp det faktum att muslimer allt som oftast hyser nazistiska åsikter?

  Tror du de hade något annat ”symboliskt” i åtanke?

  Försöker du ursäkta dem eller vad? Låter lite skumt…och dumt.

 4. Jag tror att Kvalle, på sitt karaktäristiskt underfundiga vis, försökte sig på lite ironi. Jag tycker att det var ganska tänkvärt.

  Har jag rätt kvalle?

 5. Ola skriver:

  Det var en annan ungdom härförleden som sade ”Sieig Heil” när han blev utslängd på grund av störande beteende från en föreläsning av en överlevare från förintelsen.

  Naturligtvis blev han på svenskt maner polisanmäld. Dock lär han inte bli fälld för HMF då hans ”kulturella bakgrund” omöjliggjorde detta, enligt rektorn.

  Ja, vad skall man säga. Många personer från mellanöstern gillar inte judar så speciellt mycket. Och Adolf Hitlers ”Mein Kampf” är en storsäljare i bland annat Turkiet och Libanon.

  Vojne vojne vad skall liberalerna säga. Hur skall man göra nu när rasisterna inte är blonda och blåögda längre?

 6. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Kvalle menar att ett samhälle som inskränker yttrandefriheten på ett godtyckligt(!) sätt måste kritiseras. När nazismen till allmän förvåning upplevde en renässans på 80-talet togs makthavarna med överraskning. I brist på bättre verktyg satte man dit människor med hjälp av en dammig paragraf om ”förargelseväckande betéende”. Det avsåg åtbörder och symboler. Småningom snickrade man ihop ”hets mot folkgrupp”, en inte mindre godtycklig lösning. Det är ingen hemlighet att staten förföljer organiserade nazister. Deras rättigheter som icke förbjuden organisation respekteras inte. Hur ett samhälle behandlar sina minst önskade är ett mått på dess tolerans och öppenhet.

  Om muslimska ungdomar gör romersk hälsning, eller vad de vill kalla den, i något visst syfte, bör skälet kritiseras eller diskuteras, om behov av detta anses föreligga. Precis som när det gäller våra inhemska nazis, eller, som det borde vara, när uppburne skådespelaren Sven Wollter och hans meningsfränder gör röd front hälsning i Stalins anda och därigenom orsakar kommunismens offer psykiskt lidande enligt gällande föreställningar – om det nu fanns konsekvens i eländet.

  Det är lustigt hur vissa nationella kan klaga över maktelitens behandling av sd och andra organisationer, men själva falla in i samma krav på inskränkning av yttrandefrihet och förbud för symboler och åtbörder när det gäller för dem misshagliga grupper. Friheten måste vara så odelbar och total som möjligt vad gäller åsikter och tankar. Allt annat är totalitarism. Särskilt vi som lever i en auktoritär demokrati bör bekämpa varje ytterligare inskränkning av fritt tänkande och kontroll av våra liv.

  Nazister och muslimska fundamentalister och religiösa krigare har mycket gemensamt. Främst det antijudiska. Men även synen på samhällets hierarkiska uppbyggnad etc.

  Religiösa muslimer med rötterna i patriarkatet passar egentligen bäst hos kristdemokraterna. När skall de båda grupperna inse att de står varandra nära? Måhända aldrig, men så är det!! Stalins kommunister och Hitlers nazister slogs på liv och död men stod varandra förvånande nära. Vid världsutställningen i Frankrike på 30-talet var de båda ländernas paviljonger lika som bär. Som ett exempel.

  Kritisera och debattera – ja! Begränsa och förbjuda – nej!

 7. Hmmm, jag vill mena att den främsta orsaken att ta upp en sådan här händelse är att belysa att media försöker mörka att det faktiskt är muslimer som står för antisemitismen och rasismen i dagens Sverige, och inte huruvuda det borde vara tillåtet med hitlerhälsningar eller ej.

 8. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Rasism är naturligtvis ingenting som är förbehållen västvärlden. Motsättningar mellan invandrargrupper är sannolikt frekventare än mellan etniska svenskar och främlingar. Våra förljugna medier rör ogärna i denna drygd.

  Muslimer ÄR givetvis de som främst exponerar antijudiskhet. ”Antisemitism” är ett uttryck som härstammar från en tid när praktiskt taget bara judar av de semitiska folken fanns i Europa. Idag är araberna bland semiterna i stor majoritet. Det blir då litet oegentligt att benämna antijudiskhet för antisemitism. Särskilt som upphovet är en annan semitisk grupp. Rasligt sett utgör inte semiterna någon enhet.

  Var den i artikeln belysta ”Hitlerhälsningen” ett rasistiskt dåd? Var den avsedd att nedvärdera en annan grupp? Det framgick ingenstans! Det som beskrevs var de uppsträckta händerna, vilket i sig alltså borde igångsätta betingade reaktioner bland läsarna, samt några patetiska skolresurspersoner som febrilt dukumenterar det skakande händelseförloppet via den nya tidens mobila telefoner – uppenbarligen helt okunniga om varför teatern spelas upp. Några motsättningar hade de ju inte märkt av. Kvalle kan bara inte avstå från att gissla denna formidabla uppvisning i okunnighet, enfald, ologiskt tänkande och anpassning till det korrekta. Men som svensk har ju även Kvalle en icke ringa vana i att simma i kloakvatten. Men kloakvatten är kloakvatten.

 9. Ted Ekeroth skriver:

  Kvalle:

  Du har fel.

  Det finns INGA semitiska folk alls. Det enda som existerar är en semitisk språkgrupp där olika språk defineras att tillhöra en viss grupp av språk. hebreiska liksom arabiskan tillhör samma språkgrupp men det är helt fel att påstå att de skulle vara del av samma folkgrupp. Det inser ju vem som helst att det är fel.

  Ordet antisemitism uppfanns 1879 av Wilhelm Marr (Tyskland) och användes uteslutande för att beskriva hat mot judar och den judiska gruppen.

  Antisemitier finns det gott om hos araberna och att påstå att de inte kan vara det är alltså helt fel.

 10. Affe skriver:

  Spekulera inte kring vad ni tro, kolla istället in detta klipp från youtube, där visar de en imam som skakar hand med Hitler och har ett personligt möte där man diskuterar det judiska problem, Imamen ville starta ett koncentrtionsläger i mellanöstern med hjälp av Hitlers hjälp.
  För er som inte vet vad nazism står för kolla då länken.
  Hur kan man kalla sig för nazist när svenska nazister och tyskar inte är ariska? Hitler misstolkade allt, jag är ifrån Iran, arisk innebär att min släkt och folk har ett gemensamt språk, kultur och idag en gemensam historia, det är dwt som skapar ett ariskt folkslag.
  Blond och blåögd är rent trams, så sa Hitler bara som skillnad gentemot judarna
  eftersom de var mörkhåriga och hade mörka ögon.

  Läs på riktig historia och inte enbart den som västvärlden visar.
  http://www.youtube.com/watch?v=Q3pq1KIUZb4&feature=related, funkar den inte, sök då på Amin Al Husseini på youtube, via den kan ni lära er riktig historia.

  Här kommer länken:

 11. hof skriver:

  Finns det muslimska Frimurare ? Finns det muslimska Frimurarloger ?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: