Dödshot mot integrationskonsulter vardag i Danmark

Dödshot mot så kallade integrationskonsulter är vardag i Danmark, berättar Khalid Alsubeihi för Nyhedsavisen den 3 december. Senast var det politikern Manu Sareen som valde att sluta sitt jobb som integrationskonsult på invandrartäta Nörrebro i Köpenhamn, detta sedan han mottagit ett dödshot: ”Fortsätter du att hjälpa våra kvinnor slår vi ihjäl dig”, löd hotet.

Men enligt Khalid Alsubeihi är hot av detta slag vardag i Danmark. Integrationskonsulter hotas till livet av invandrare som vill leva efter sina egna spelregler – både när det gäller narkotikahandel och tvångsäktenskap. Khalid Alsubeihi:

– Det påminner om det förtryck som jag flydde från i Mellanöstern. Det värsta är att problemet har blivit mycket värre de senaste åren. Det här är människor som endast känner till våld som metod och är allvarliga med sina hot. De vinner också eftersom de lyckas skrämma bort ärliga människor som Manu Sareen, som utför ett otroligt viktigt integrationsarbete. Det är farligt för det innebär att det bara är konsulenter som håller sig på vänskaplig fot med de kriminella som tillåts arbeta.:

För tillfället överväger han samma lösning som Manu Sareen, nämligen att ge upp:

– Jag överväger seriöst att resa den vita flaggan och flytta familjen bort från Nörrebro, utanför Köpenhamn, där vi kan leva i fred, säger Khalid Alsubeihi.

Sådär ja, mönstret med stegvis övertagelse (ockupation rentav?) av områden visar sig igen och det ”påminner om förtrycket i Mellanöstern”, som citerades ovan. Vi har en ljus mångkulturell framtid att gå till mötes, eller hur?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: