Ta debatten mot sverigedemokraterna med hjälp av Dagens Arbete

Lennart Lund, bilden, arbetar på den till LO-förbunden Grafikerna, IF Metall och Pappers bundna tidningen Dagens Arbete och har idag komponerat en liten lathund avsedd för de av tidningens läsare som har förstått att sverigedemokraterna är ena hemska dummingar, men ännu inte riktigt förstått varför. Ledsagad av Lennarts listiga och lustiga tips kan nu vilken kålrot som helst slå hål på alla de myter som sverigedemokraterna rider på.

Utan vidare omsvep så kompletteras punkterna i Lennarts lista nedan, Lennarts originaltext återges i kursivt typsnitt.

Ingressen lyder:

Olustigt att öppna munnen i fikarummet? Tveka inte att ta debatten med sverigedemokrater. Dagens Arbete hjälper dig att vässa argumenten.

Upplysningsvis så är det med stor sannolikhet många gånger vanligare att det är vi sverigedemokrater som på fikarasterna tvingas sitta tysta och lyssna på en massa lögner om oss, blandat med osaklig och korkad multikultipropaganda. Det är nämligen väldigt ovanligt att man får sparken eller mobbas på sin arbetsplats för att man inte är sverigedemokrat. Det omvända är dock mycket vanligt.

1. Vem vill du övertyga – sverigedemokraten eller de som lyssnar? Helst båda naturligtvis, men om du måste välja? Fundera på vilka skillnader det innebär i argumentationen.

Ja du, troligtvis innebär skillnaden mellan att försöka övertyga sverigedemokraten visavi att försöka övertyga den ”neutrale” medarbetaren, att man kan tillåtas ljuga lite extra för att övertyga den oinsatte, medan man om man försöker ge sig på att ljuga för sverigedemokraten bara gör sig löjlig. Så svaret på frågeställningen blir nog att man helt enkelt får koncentrera sig på att övertyga den som inget kan, den som inget vet. Denne kommer sannolikt inte att genomskåda tramsargument om kebab och pizza eller lögner om våldsbrottsligheten. Tänk på att man får glida lite på sanningen om man företräder socialdemokratin och mångkulturen, ändamålet helgar ju medlen, så att säga.

2. Om du diskuterar i första hand med tanke på lyssnarna, dina arbetskamrater: Vad vet de om det ämne ni diskuterar? Vad är viktigt för dem? Vad har de för intressen du kan anknyta till?

Eftersom sverigedemokraternas mål och syfte är att skapa ett Sverige där lag, ordning och trygghet råder, där alla behandlas med samma respekt och där var och en har rätt att säga sin åsikt så är det nog bra om de du försöker se till att de medarbetare du vill övertyga är ena riktiga ljusskygga våldsverkare. Pröva med några ur något riktigt våldsamt MC-gäng och kanske ett par värdetransportrånare till att börja med. De lär inte gilla det Sverige som sverigedemokraterna vill skapa. Annars kan du alltid ljuga ihop något om nazism, det brukar funka.

3. Som Dagens Arbetes reportage visar kan inte ens ledande sverigedemokrater förklara vad ”svenskhet” är. Frågor på det temat kan vara lämplig att ställa också på ditt jobb. Gärna med konkreta exempel typ ”Är det ett hot mot svenskheten om personalrestaurangen serverar spagetti med köttfärssås? Kebab? Ska Zlatan få spela i fotbollslandslaget?

Ja, bra idé! Berätta gärna för dem som du försöker övertyga hur inskränkt och korkad du är som inte begriper att utbyte av maträtter eller andra sedvänjor inte på något vis förutsätter massinvandring. Alla gillar en patetisk förlorare och när du vunnit tillräckligt med sympati för dessa dina intellektuella tillkortakommanden, så passar du på att ryta till med ditt välformulerade och stadigt underbyggda argument: Sverigedemokraterna är ett gäng riktiga dummisar! (Om någon då frågar varför, så svarar du snabbt, ”pizza och kebab”, det brukar funka.)

Berätta också för dem att du anser att de ofantliga summor pengar, det outsägliga lidandet och de många människoliv som massinvandringen kostat Sverige, mer än väl uppvägs av du får förmånen att beskåda när en vuxen man med rötter i Jugoslavien motionerar genom att sparka på en boll. Passa på att samtidigt ge dig på samtliga svenska sportjournalister som ju närmast tvångsmässigt kallar den stackars Zlatan för osvensk.

4. Försök bena ut vad sverigedemokraten egentligen menar. Skilj exempelvis på de problem han/hon tar upp och den lösning som föreslås. Det finns ingen anledning att förneka verkliga problem – det är idiotiska lösningar vi inte behöver.

Sverigedemokraterna vill ju lösa problemen med till exempel den ökande våldbrottsligheten, och vissa invandrargruppers kraftiga överrepresentation i denna, bland annat genom att minska inströmningen av nya invandrare, att ge polisen bättre resurser och att från samhällets sida kraftigt markera vad som gäller om man bor i Sverige. Det är ju totalfel!

Till exempel så kan ju problemet att invandrargäng kastar sten på polis och brandkår lösas med att man klappar dem lite på huvudet och skjuter till några extra miljarder till föreningar som främjar bevarandet av invandrares kulturer.

På samma sätt så kan lösningen på problemet med gruppvåldtäkter lösas genom att man helt enkelt förbjuder kvinnor att bära utmanande kläder.

5. Tänk på skillnaden mellan att övertala och övertyga. I det första fallet handlar det om att få rätt för stunden. Men tycker de som lyssnat på en diskussion vid fikabordet också efteråt att du har rätt eller bara att du är bra på att snacka? Avstå inte från att plocka några poäng – det är bra att stärka din egen auktoritet och minska sverigedemokratens. Men om lyssnarna efter att du har ”vunnit” tycker att det beror på att han/hon är dålig på att snacka återstår mycket.

Ja, det där med att de belästa och på alla sätt överlägsna multikultiförespråkarna alltid måste passa sig för att inte trycka ner motdebattören för mycket är ju ett vanligt problem. Mycket eftersom sverigedemokraten (det lilla smutsiga djuret) oftast är helt illitterat och knappt kan formulera en begriplig mening. ”Brlrlutt, blrlitt, blre, blubb” brukar mest det låta. Men som sagt, avstå inte från att plocka extrapoäng.

6. Var tredje folkvald sverigedemokrat i arbetsför ålder är beroende av bidrag för sin försörjning. Nästan var femte har betalningsanmärkning hos kronofogden (Aftonbladet 070517). Fyra av tio sverigedemokrater i västsverige finns i kronofogdens register, har gått i konkurs eller begått brott (Göteborgs-Posten 060910). Hur går det ihop med deras tal om invandrares brott och bidrag?

Om alla ”goda krafter” inom socialdemokratin, och de till denna starkt bundna fackföreningarna, är riktigt idoga i kampen mot dessa obehagliga kräk så kan man säkert bättra på den statistiken ytterligare. Kom ihåg att för varje sverigedemokrat som ”demokraterna” på till exempel Dagens Arbete, kan få sparkad från sitt jobb, så blir statistiken ytterligare ett snäpp bättre för den goda saken. Sen kan de stolta och tuffa fackkillarna skratta hånfullt åt sverigedemokraterna och ropa: ”Haha, ni har inget jooobb ju! Om man inte har jobb så får man heller inte ha åsikter om bidragsfusk, det står i lagen.”

Observera! Berätta gärna för åhörarna att 10 procent av sverigedemokraternas kanditdader någon gång dömts för brott, men ta inte upp det faktum att motsvarande siffra för riksdagspartierna är dubbelt så hög. Och säg för guds skull inget om att den sverigedemokratiske väljaren i undersökningar visat sig ha en högre egen arbetsinkomst än snittet. Det skulle kunna minska trovärdigheten rörande kärnan i vår propaganda mot dem, nämligen att de är bidragsberoende idioter.

7. Se långsiktigt på diskussionerna. Kommer det upp siffror eller exempel du inte känner till så be att få återkomma. Tänk också på att det faktum att även korrekta siffror kan vara vilseledande – om de inte har med saken att göra. Filosofer brukar tala om relevans. Vi andra kan säga ”Än sen?”.

Precis. Om invandrare är överrepresenterade i till exempel statistiken som gärningsmän vid grova rån, procentuellt sett, så betyder ju inte det nödvändigtvis att de flesta grova rån begås av invandrare, de är ju många färre än svenskarna. Använd det gamla beprövade argumentet om att det faktiskt finns svenskar som begår brott. Det brukar funka. Om de inte går på den bluffen så kan man ju, precis som Lennart tipsar om, bara säga ”Än sen?”

Så! Nu slipper vi debatten om huruvida vår stolta socialdemokratiska invandringspolitik havererat eller inte. Nästa vecka ska vi få tips om hur man med lite smarta fikarumstricks kan skylla digerdöden – som på trettonhundratalet hade ihjäl en tredjedel av Europas befolkning – på… just det! Sverigedemokraterna. Väl mött då!

Annonser

21 Responses to Ta debatten mot sverigedemokraterna med hjälp av Dagens Arbete

 1. Jacob I skriver:

  Ett vanligt argument från mångkulturförespråkarna som Lennart Lund, av någon outsäglig anledning, glömt att ta upp är ”människors likavärde”.
  Diskuterade härom dagen med en person som slängde detta argument i ansiktet på mig.
  När jag då frågade vederbörande om ”människors likavärde” även gäller våra svenska fattigpensionärer, dom som i alla år arbetat och betalat sin skatt, men får sluta med en pension nästan under existensminimum,
  blev vederbörande mig svaret skyldig.
  Så slutade den diskussionen!

 2. Lassese skriver:

  Det där med att införandet av nya maträtter kräver massinvandring måste vara ett av de svagaste argumenten som någonsin funnits!

  1. Varför är det nästan uteslutande araber som tillverkar den italienska maträtten pizza?
  Det skulle väl i rimlighetens namn ha varit italienare?
  Det finns i mitt län omkring 100 pizzerior. Jag vet inte en enda som drivs av italienare!

  2. Var är alla amerikaner? Med tanke på hamburgar- & Coca cola-kulturens utbredning så borde det ha krävts åtminstone 3-4 miljoner amerikaner för att införa det här i svedala.

 3. Robsten skriver:

  Ha, ha, en fullträff L.:-O

 4. Jorma skriver:

  Lassese, hur klockrent som helst!!!! 🙂

 5. Ola skriver:

  Alla dom här obligatoriska frågorna som journalister ställer: ”Är inte Zlatan svensk?”, ”Kan man rösta på Sd och äta pizza?”, ”Vad är svensk kultur?”, ”Vad är svenskhet?”

  Det borde enkelt gå att fixa en lathund till dessa frågor. Så att journalisterna slutar ställa dom. Lite mediaträning behövs av Sd:arna. Frågorna är ju inte alltför svåra.

 6. kent skriver:

  undrar vad pk maffian ska sylla på när det smäller som i frankrike.sen skit i om fjantarna kallar oss för rasister det ordet betyder inte ett skit för mig längre, det är som att hälla vatten på en gås.så länge skatte pengarna duger utan gnäll om rasism för då är dom ju med och skall fördela till sina flyktingar.om det vore ryggrad i politiker packet skulle dom inte röra så smutsiga pengar

 7. Mikael skriver:

  Något som kan vara värt att notera om skribenten Lennart Lund är att han som ungkommunist för ett antal år sedan besökte DDR och arbetade på en propagandasändare där.
  Detta ett faktum som kom fram då han fick jobbet som chefredaktör för tidningen Journalisten för ett antal år sedan.
  Jag tror inte att hans bakgrund är så unik i svenska media.

 8. Gustafsson skriver:

  ola

  ”Det borde enkelt gå att fixa en lathund till dessa frågor. Så att journalisterna slutar ställa dom. Lite mediaträning behövs av Sd:arna. Frågorna är ju inte alltför svåra.”

  Exakt.

 9. Ronny Halmstad skriver:

  Hahahah, klockrent. Har länge saknat denna typ av sarkasm mot pk-maffian. Sarkasm av samma typ som de brukar använda mot oss sverigedemokrater. Men eftersom deras sarkasm många gånger bygger på skitsnack och lögner så är det här betydligt roligare. Vi skrattar åt saker som mest när vi vet att de är sanna, och att belysa denna fjantartikeln var ett bra exempel på 1:a klassens humor.
  Hoppas att fler och fler, även folk ”i fikarummen” för att använda Lennart Lunds retorik börjar, börjar använda humorn som vapen mot pk-maffian. Finns ju en ganska stor balja av floskler att ta av.

 10. JJ skriver:

  Ang mediaträning, många av de frågorna är så dumma att dom inte förtjänar svar. Samtidigt håller jag med. Hörde på p3’s kanal för unga invandrare, ”Din Gata”, en debatt med en från SD, gissa om denne blev söndersnackad – och kunde inte ens svara på vissa grundläggande frågor. Nej det kan inte fortsätta såhär, hur väl folk än menar så är majoriteten helt enkelt inte lämpade för att framträda i media, bara att inse. Låt EN person från varje distrikt sköta sånt, denna person ska såklart utöver att vara den bäst lämpade inom distriktet, också tränas och vara mycket väl påläst. Många gånger kan man dra undan stolen för ”motståndaren” med en enkel replik – pga dennes argument är så självklart korkade, men i försök att vara till lags ger man sig in i en omöjlig debatt.

 11. Frans Johansson skriver:

  Hur många norrmän går åt för att baka en pizza?

  -Tre! En som håller i degen och två som snurrar på bakbordet!

  Hur många muslimer går åt för att baka en pizza?

  -400.000! En som bakar pizzan och 399.999 som röstar rött!

 12. Frans Johansson skriver:

  FÖr er som inte var nöjda med ovanstående kurs i att bemöta en dum Sverigedemokrat rekomenderar jag denna fördjupning som med enkelhet tar död på alla våra argument!

  http://www.dagensarbete.se/home/da/home.NSF/unid/D7F20BA43C78E308C12573A0003807BE?OpenDocument

 13. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Kan inte fackföreningens socialdemokratiska ockupanter bättre än så här finns ingen anledning till oro. Det första motkravet att ställa är kravet på fria fackföreningar, befriade från rollen som sossepartiets inpiskare.

  Intressant att sossefackets och journalistkårens verbala riddare är en tidigare mullvad för sovjetkommunismen med placering i DDR. Visst finns det fog för Göran Skyttes radikala omvändelse!!

  Men, och ett stort MEN…sd-funktionärer måste vara förmögna att besvara enkla frågor utan att misstänkas för att ha hoppat av särskolan i förtid.

 14. Grue skriver:

  Medieträning och egna lathundar är ett mycket bra och viktigt förslag! Sd kommer under överskådlig framtid behandlas orättvist av medierna och det inget att göra åt det. Istället måste man anpassa sig till situationen och se till att ha ett svar på alla nedriga tasksparkar.

  Skrev ett svar på Lunds sju ”argument” – sju argument för Sverigedemokraterna:

  http://gruegranskar.blogspot.com/2007/11/sju-argument-fr-sverigedemokraterna.html

 15. Steve skriver:

  Det fanns visst någon som hette Tage Erlander också, a propos Per Albin. Han gillade i alla fall ”svenskheten”. 1965 jämförde han t.ex. Sverige med USA: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

 16. Robert skriver:

  Det är ju intressant att finnarna lyckas baka mycket godare pizza än vad ”svenskarna” gör trots att jag aldrig har sett en invandrare jobba på en finsk pizzeria. Kotipizza, nom nom.

 17. z999 skriver:

  Man kan nog säga att det var tidsandan som påverkade de socialdemokratiska ledarna på dne tiden. Även övriga i riksdagen, och för delen utanför, hade ungefär samma inställning.

 18. vmm skriver:

  Det där med maten är ju viktigt. Att äta spagetti och samtidigt vara emot mångkultur går ju inte. Själv brukar jag alltid fråga dom som tycker om kinamat varför dom är för diktatur och avrättningar. Kina är ju en diktatur och genomför många avrättningar. Och där sitter dom och äter kinamat.

  (humor, guys, humor)

 19. z999 skriver:

  humor, guys, humor

  Puh 🙂

 20. vmm skriver:

  Och mer om maten: kanske borde man ge mångkulturalisterna levande larver för att se om dom kan äta dom. Det finns många kulturer där man äter levande larver. Vill dom inte äta upp dom vet man att dom inte är riktiga mångkulturalister utan i själva verket är dom emot mångkultur (och emot demokrati och människors lika värde och allt det där som sverigedemokrater blir beskyllda för…). Att vägra äta larver innebär alltså att man är emot demokrati och emot alla människors lika värde.

  (humor. Möjligen lite larvig humor, men ändå)

 21. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Svensken är utifrån ovan en oförbätterlig outsider utan all vilja att ta till sig andra värdefullare kulturer. Tiden före kylskåpet och frysboxen, blott en 60 år avlägsen, saltades kött och fisk ner för att kunna sparas. Men åt man med frisk aptit av de maskar som dålig saltning ibland genererade? Icke! Detta styvnackade och sig självt nog varande folk skrapade bort den krypande delikatessen!! Man förstår fullt och fast Fredriks och Monas avsky nu i frysboxens och de internaionella transporternas tid.

  Låt oss introducera rätten Maskregn, en blandning av näringsrika larver från Borneos regnskog, att ersätta torsdagens fantasilösa pannkaka med sylt. Låt tusen maskar krypa på din tallrik, som Fredrik brukar säga. Äntligen kan vi ta ett matkulturellt jättekliv framåt; alltför länge har vi stått tvekande framför avgrunden. Och Blattoidea, mera känd som den nyinvandrade kackerlackan, hur skulle vi klara oss utan den? Men Fredrik, kamelionten, mästare att ändra färg efter omgivningen, fångar sina insekter på den långa och klibbiga tungan. Oh trumslagare, visa oss vägen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: