Inhumant Johansson!

Göran Johansson, sosse-ikon i Göteborg, säger idag i en artikel i GT att man bör utvisa alla flyktingar som smugglats in i Sverige.

Det glädjer naturligtvis att Johansson kommit till insikt rörande detta problem, och bättre blir det.

Johansson:

– Jag tycker det är deprimerande. Men jag ser inte vad vi ska göra. Vi är ett av de få länder som inte har tak för invandring. Hela systemet är ohållbart.

Sent skall syndaren vakna. Man kan ju undra vad en person med så pass hög grad av klarsynthet gör i socialdemokraterna. Något som dock förskräcker, och passar bättre in i bilden av Partiet, är Johanssons syn på det mest grundläggande i det svenska demokratiska systemet, nämligen landets alla kommuners rätt att själva förvalta sina resurser. Här visas prov på ett högst ovärdigt förakt mot närdemokrati och enskilda människors självbestämmanderätt:

Alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar i förhållande till sin storlek.
Ingen får säga nej.

Johansson menar alltså att problemen med det fullkomliga kaos som han, och hans partikamrater, ägnat de senaste decennierna åt att skapa, nu ska vältras över på kommuner som aldrig ställt upp på det mångkulturella experimentet? Fult Johansson! Fult, odemokratiskt och inhumant!

Annonser

10 Responses to Inhumant Johansson!

 1. Nisse skriver:

  Nja. Om man tvingar kommunerna att ta emot flyktingar, så kanske de som har insikt i problemen berikare orsakar ställer sig upp och gör något åt situationen i hela landet, istället för att skyffla över problemen på andra.

  I radions luncheko var annars nyhetsvinkeln given i intervjun med realisten Johansson:

  — Så du menar alltså att dessa flyktingar ska kastas ut? (…)
  — Ska de som kommer hit skickas hem igen, menar du?

  Samtidigt i en annan del av Sverige bränns skolor ned och gatstenar kastas på brandmännen som försöker släcka …

 2. Valiant skriver:

  Helt sjukt egentligen, vad tänker Sahlin med egentligen? Håll käften och hjälp folk i Sudan istället

 3. Vaiant: ”Håll käften och hjälp folk i Sudan istället”

  I egenskap av att vara officiellt förbannad så gör en så klockren sammanfattning mig väldigt glad. Jag ska spara det citatet till lämpligt tillfälle.

 4. Argus skriver:

  Flyktingpolitiken är en nationell katastrof för Sverige. Sverigedemokraterna har redan tidigt insett
  vad denna politik leder till. Idag har Göran Johansson, kommunalråd (s) insett detta för Göteborgs del
  enligt Göteborgs tidningen. Han ger indirekt Sverigedemokraterna rätt i sin uppfattning om svensk flyktingmottagning. Massinvandring av smugglande personer kan endast ske till Sverige inom EU. Göteborg tar emot fler irakier än hela USA ! Bostadssituationen i Göteborg är katastrofal med överbefolkning av lägenheterna i ”invandrargetton”. Det uppges i GT, att det är vanligt att tvårumslägenheter inrymmer upp till 12 personer. Hur kan hyresvärdar godkänna en sådan överbefolkning ? En vanlig svensk hyresgäst skulle bli vräkt omgående. Brandmyndigheter och miljöinspektörer skulle omgående inspektera förhållandena. Hur kan hyresgästföreningen accepterar hyressättningen i sådana fastigheter ? I denna katastrofala situation beslutar imorgon kommunstyrelsen i Göteborg, att ta emot 1000 flyktingar under nästa år . Hur ansvariga är denna kommunstyrelse för göteborgarnas intressen ? SD borde i kommunfullmäktige omgående agerar mot detta. Det enda goda partiet, som kan visa vägen för att slå vakt om vanliga svenskars intressen är Sverigedemokraterna.

 5. Peter skriver:

  Argus: ”Det uppges i GT, att det är vanligt att tvårumslägenheter inrymmer upp till 12 personer.”

  Min gamle morfar berättade för mig om när han växte upp i Göteborg: ”Vi bodde 12 personer i ett rum och kök…”.

  Ja så det är väl inte mer än rätt att socialdemokraterna som en gång i tiden byggde bort sådana odrägliga förhållanden nu är de som återinför dem.

 6. Robsten skriver:

  Hmmm…kan det vara en första spricka i PK-bygget? Eller är jag för optimistisk?
  Jag tror faktiskt att detta kan vara en första förödande spricka i det mångkulturella bygget, eller rättare sagt dess ideal, är jag naiv?

 7. Sven-Olof skriver:

  Robsten.. kanske.. är det nån som ska skapa den sprickan så är det den egensinnige Göran.. men .. det kan lika gärna vara taktik.. röstfiske på ”grumligt” vatten.. 😉

 8. milliard skriver:

  Stoppa all asylmottagning, vi har mer än nog hittills.
  Lägg ner SIDA och all kollektiv biståndsutbetalning, avskeda biståndsministern.
  Låt dem som vill ge bistånd göra detta frivilligt genom organisationer som Lutherhjälpen, Erikshjälpen etc.
  Töm större delen av fängelserna genom att de utlänningar som sitter där får sitta i fängelser i sina respektive hemländer.För de milliarder som sparas sänk skatterna främst löneskatterna. SD är det enda parti värt att rösta på vid nästa val.

 9. Argus skriver:

  Sven Olofs inlägg har säkert sin grund när han uppger, att Göran Johansson inlägg i flyktingdebatten åtminstone
  delvis kan vara taktik och röstfiske på grumligt vatten. I annat fall skulle han ha krävt ändring i bestämmelserna för asylrätt i Sverige. När övriga Europa följer
  Genevékonventionens bestämmelser för asylrätt är flyktingskatastrofen i Sverige självförvållad av riksdagspartierna. Göran Johansson anser, att om inte flyktingfrågan debatteras är det risk att Sverigedemokraterna över frågan. Vad har han för något alternativ ?
  Sverigedemokraterna däremot har en realistisk flyktingpolitik ”Asyl skall endast beviljas åt personer av två kategorier: De som uppfyller kriterierna i FN:s flyktingkonvention (Genèvekonventionen) att mindre antal kvotflyktingar som erbjuds asyl enligt avtal med UNHCR Undantagsvis kan tillfälliga uppehållstillstånd utfärdas för personer som inte fullt ut lever upp till FN-konventionens krav, men som av ytterst starka humanitära skäl ändå inte kan återvända till sitt hemland med omedelbar verkan ”.

 10. Kalle skriver:

  …sprickor finns många och de blir allt fler och allt djupare. Sprickor härrör ofta från obalancer. Ibland blir de tydligare, om man höjer trycket.
  Om man tex. gör asylpolitiken till en ren fars. Men så blir dumheterna synligare för flera.
  Och nu vågar även i Sverige en eller annan kalla dumheter för ”dumheter”.

  Intressanta trådar finns även bla. (helt oväntat) hos SR P1 (se http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/forum.asp?programID=1120&forumID=2&TaskID=2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: