Genusperspektiv på Novemberkåsan

Ovanstående rubrik måste vara en av de mest absurda jag någonsin skrivit, men en klåfingrig feministisk skribent, en ganska känd sådan, nämligen Linda Skugge har nu lyckats hitta ytterligare ett verktyg i den långsamma kastreringen av den Svenske mannen. Nu är det männens fritidsintresse som skall angripas. Åtminstone om dom kan ses som allt för ”manliga”. Dagens ämne är Novemberkåsan som av alla motorintresserade ofta benämns som det stora mandomsprovet. Att ens ha klarat av att genomföra en Novemberkåsa, oavsett placering, anses vara stor bedrift i kretsen. Linda Skugge är dock inte ”impad”!

Novemberkåsan är männens substitut till graviditet och förlossning och amning. Bara för att de aldrig nånsin kan mäta sig med oss kvinnor i styrka så måste de ändå försöka. Genom att bevisa att de är starka som testosteronstinna tjurar som kör ner i ett kärr med sina splitternya bågar. Sorry, men vi är inte impade! Vi ger liv. Vi föder upp levande barn. Ni kastar pengar i dyngan, bokstavligt talat. Till ingen nytta alls.

Med en, i artikeln genomgående, nedvärderande och förlöjligande ton beskriver Skugge hur de ”potenta tupparna” skryter om sina meningslösa bedrifter. Varför, kan man fråga sig? Vad är syftet med att ge sig på en grupp idrottsutövare som bara vill åka hoj? Naturligtvis är det lite lagom vänster att ge sig på motorsporten, som med dess utsläpp sannolikt orsakar minst 50 procent av växthuseffekten. Men menar Skugge på allvar att Novemberkåsan måste bekämpas på grund av en allt för stor machokultur? Jo, men det vet väl alla, att efter Novemberkåsan så åker alla dessa bestar hem och förtrycker sina fruar, gärna med lite handgemäng.

Nä du Skugge. Jag är inte impad!

Annonser

19 Responses to Genusperspektiv på Novemberkåsan

 1. Christer skriver:

  Som jag skrev i ett inlägg, ”Feminism vs Jämställdhet”: Feminismen blir därmed kontraproduktiv genom att utmåla mannen, alla män, som fiender och skapar på så sätt större klyftor och problem i stället för att minska dem.”

  http://christermagister.blogg.se/1194441702_feminism.html

 2. Rune skriver:

  Vem bryr sig om Linda Skugges spyor? Inte jag i alla fall. Hon är mig totalt likgiltig och borde så vara för varje vettig människa.

 3. Kvalle i Mossatresk skriver:

  Linda Skugges instinkt leder henne åt rätt håll, även om hon missar kontrollen genom att orientera sig längst skogsbrynet i fel riktning.

  Ett ständigt sadelgnidande lär sänka mängden spermier liksom deras kvalitet. Bröderna Fåglum och andra pedalryttare ligger alltså pyrt till. Man förstår att Skugge känner en ängslan.

  Freud skulle tala om penisavund och lilla Lindas musskräck – här avses Mus sylvaticus – grundar sig på den spolformiga kroppen och dess tendens att tränga in i håligheter.

  I flickåren gränslade Linda en herrcykel och hennes erfarenheter av stången blev ett pinsamt minne som undanträngdes till det undermedvetna och därifrån kom att bli hämmande och neurosskapande. Det handlar i grunden om ett kastrationskomplex som hon nu focuserar på stora och starka motorcyklar med en ställföreträdande ryttare.

  Om Linda sätter sig i psykoanalys blir hon strax medveten om problemets kärna. Så var det utrett.

 4. Måns skriver:

  Man kan ju inte annat än skratta åt något så simpelt och korkat som Linda Skugge kräker ur sig.

  Men det är klart, det måste vara besvärande för militanta feminister att tänka på, att män faktiskt skulle kunna fullständigt ta makten över och förgöra alla kvinnor. Vi är starkare, tyvärr Linda muskler byggs av testosteron och inte amning, och vi skulle kunna slå alla kvinnor, ha dem i koppel och förvägra de allt roligt och meningsfullt här i livet. Kanske är det det Skugge hoppas på i tysthet när hon kommer med sina utspel, det är kanske hennes egna inre perversa begär som driver henne?

  Linda Skugge lär dock bli besviken, jag tror de flesta tycker att vi ska behandla varandra med ömsesidig respekt och acceptera att vi kan vara olika och ha olika intressen.

 5. Sven-Olof skriver:

  Kvalle!!! ? Du har aldrig funderat på att skriva en bok i konsten att förolämpa och förnedra med klass och stil. Du är genrens okrönte konung. Bockar och bugar för lektionen…

  Mvh Sven-Olof

 6. Tore skriver:

  Och tänk, vad fort hon cyklade, med tanke på ”sadelns förlängda framdel”…

 7. Kalle skriver:

  Bry er inte om Linda. Mer patetisk människa får man leta efter. Det finns fantastiska kvinnor som förstår sig på MÄN i andra länder än FEMINIST Sverige

 8. Möllis skriver:

  Du tog orden ur mun på mig Sven-Olof! Kvalle är har en sanslöst häftig retorik!

 9. crosskvinna skriver:

  Vilken idiot hon är… Å för henne o dom som inte vet finns det även kvinnor som tycker det är det roligaste som finns att lera ner sig på tävlingar som novemberkåsan o gotland 🙂 Å som tycker att likasinnade män är det sexigaste som finns… Låt folk göra vad dom vill, män OCH kvinnor!

 10. Frans Johansson skriver:

  Crosskvinna: Jovisst vet jag att det finns massor av motorintresserade tjejer i vårt avlånga land. Kanske borde jag ha fösökt att få med det på något vis i artikeln, men den här gången blev det tyvärr inte så.

 11. åsa skriver:

  Linda skämmer ut kvinnan!! Hon är inte riktigt klok och hon skämmer ut feminismen ytterligare…fram för humanister!!
  Både män och kvinnor har lika värde och vi behöver verkligen varann, så ta vara på varann istället! Skulle gärna köra Novemberkåsan men där går min begränsning, det får räcka med klassikern.
  Gasa på och ha så roligt det bara går både tjejer och killar!!

 12. Tommie skriver:

  Har sett mina barn födas och en kåsa verkar betydligt roligare än just själva födandet.

 13. Tommi skriver:

  Jag säger bara! Ta reda på fakta innan du skriver Linda skugge!!!!

 14. Robert skriver:

  hon är och trampar på sånt hon inte förstår vi som kör är inte ute efter att impa kvinnor så som hon tror. Det är ett totalt påhopp på oss
  som kör hoj sen ska man inte lägga växthuseffekten på oss hoj killar. Just nu så sliter samtliga tillverkare med att utveckla 4 taktarna för att vi ska kunna fortsätta köra och sänka utsläppen på samma gång.
  så stämpla oss inte som macho svin eller miljöbovar. ja tycker att linda skugge ska komma till njurundamks motorstadium och se vad de igentligen handlar om innan hon börjar kasta skit på hela enduro/cross sverige.

 15. Skogen är till för Enduro och inte Jägare skriver:

  Linda Skugge vilken IDIOT ?
  Vi ska nog sitta och titta på Tippsextra eller någon helt idiotisk liga match i fotboll.
  Dricka öl och piska upp frugan som alla andra meningslösa sossar i stor staden.
  Efter några år sitter vi ensamma och tittar ner på ölmagen och undrar vart frugan tog vägen samt varför inte regeringen hjälper oss nu när vi är arbetslösa och ingen vill ha oss.
  Nej folk, kvinna som man som försöker prestera något i idrotten och arbetslivet behöver vi inte försörja i framtiden.
  Så låt för fan folka göra vad dom vill så länge det inte kostar någon annan något.

 16. Patte skriver:

  Tacka motorsporten för utvecklingen! Utan motorsport hade vi antagligen fortfarande kört bilarna på bensin med bly-tillsats!
  Och novemberkåsan skiljer agnarna från vetet på ett sätt som ingen annan enduro-tävling i sverige lyckas med!
  Har Linda Skugge nånsin hört talas om tävlingsinstinkt?
  Bra skrivet annars, Frans.

 17. JOHAN skriver:

  vore skoj och se henne i soffan och ha en diskution med någon som är riktigt innsat eller varför inte mig ,,, så att man fick lära henne en hel del om vår underbara sport tack för mig hej

 18. Fritz skriver:

  Det finns dumskallar stöpta i alla olika former, i det här fallet en ”feminist”. Hon fick sin publicitet, en korkad artikel till ingen nytta…

 19. Holm skriver:

  Hon verkar inte förstå att hon och de som kör racet inte har samma intressen, hennes främsta intresse är att förlöjliga män, deras intresse är att köra cross och se om de klarar av racet.

  Så egentligen är det ju inte konstigt att artikeln blev skriven, det märkliga är att den fått utrymme i pressen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: