Vart är vi på väg?

Läser i dagens DN att en polisstation i Vårby blivit bombhotad. Måhända har poliserna på denna station verkligen försökt göra sitt jobb och markerat mot kriminella element. Det börjar bli vanligt med dessa attacker riktade direkt mot rättssystemet. Vi minns skotten mot en polisstation i Ronna. Dessa skott avlossades efter att polisen försökt upprätthålla svensk lagstiftning även i denna etniska enklav. Upprinnelsen var att två pojkar gav sig på en flicka. Den ena av pojkarna gav sig på flickan efter att polis kommit till platsen vilket är det mest upprörande i hela historien.

Det var heller inte länge sedan en åklagare utsattes för ett sprängattentat mot sitt privata hem. En markering från den undre världen som heter duga.

Våra medier är förhållandevis tysta om utvecklingen i stort. Jag hörde på TV att en journalist sade att det var journalisternas och medias främsta uppgift, att se de stora dragen i samhällsutvecklingen, tendenserna som kan skönjas i utvecklingen. Nu fuskar den tredje statsmakten med denna viktiga uppgift. Våra politiker borde reagera mycket kraftigare än vad som nu är fallet. Vad är politikernas uppgift om inte att skapa ett samhälle som vi alla vill leva i, samt se till att svensk lag råder. Medborgarna i ett samhälle måste ha en grundtrygghet som vilar på ett rättssystem som fungerar och verkar ohotat. Allt detta börjar naggas i kanten och vi är inne på en mycket farlig och olustig samhällsutveckling.

Så kommer vi då till det svåra, att ge en förklaring till denna olustiga och skadliga utveckling. Det vi genast kan säga är att de ytliga och förenklade förklaringar som media fram till nu fört fram inte duger alls. Dessa djupa destruktiva samhällstendenser har inget att göra med videofilmer eller dataspel, glöm alla sådana förklaringar.

Med största säkerhet är det flera orsaker som samverkar till denna destruktiva utveckling. Det är djupa samhällsförändringar och de är sannolikt komplicerade att mäta eller forska kring. En av förklaringarna är den allmänna liberaliseringen av samhällsklimatet. Gamla tiders rätt eller fel ses som ”mossigt”, därmed så får barn göra som de vill och de lär sig inte gränser som är så viktig för det uppväxande släktet. Uppfostran ersätts med kompisskap av vilseledda föräldrar. Globaliseringen är en annan tendens som accelererat de sista åren. Vi får hit både människor och impulser utifrån som tidigare varit mycket främmande för vår kultur. En del av detta är säkert på gott för vårt samhälle, andra saker är allt annat än gott för oss och vårt land.

En annan alldeles uppenbar orsak till utvecklingen är de etniska enklaver som skapats i vårt land. Enklaver där politikerna har visat upp en alldeles påtaglig brist på vilja att upprätthålla svensk lag, ja t.o.m. en brist på vilja att göra dessa enklaver till delar av det svenska samhället.

Hör ni svenska politiker vad vi säger? Vi vill inte ha det på detta sätt. Vi vill att det svenska rättssystemet skall verka fullt ut och ohotat. Vi vill att svensk lag gäller och att alla som bor här skall respektera detta. Vi vill vända denna destruktiva utveckling. Förstår ni vad vi säger?

Annonser

7 Responses to Vart är vi på väg?

 1. Och med detta hälsar vi ytterliigare en ny skribent till skaran av sdbloggare. Välkommen Robsten!

 2. Björn skriver:

  Snedrek?
  Genom nyrekrytering från i första hand yngre skikt är de största tillgångarna överlag i nya politiker viljan att förändra samt nyfikenhet.

  Lättsamma och experimentsugna står de nu vid spakarna i Sveriges kontrollrum likt en flock apor på ett kärnkraftverk. Låt oss hoppas att de lär sig och växer upp innan de skapar en härdsmälta.

  ”Förstår ni vad vi säger?”
  Jag tror att uppmärksamheten dras till alla de blinkande lamporna på panelerna, de hör dig inte.

  Politiker har en viktig men underordnad roll. Våra politikerna beter sig som driftiga risktagande entreprenörer och borde kanske snarare ägna sig åt att starta upp nya företag.

 3. Robsten skriver:

  Tack L.
  Jag vet att de inte hör mig just nu Björn, vi måste bli fler som skriker lite högre. Till slut tvingas de lyssna, det är ”the masterplan”.

 4. kent skriver:

  är månne detta början på det underbara kaos som mångkultur skapar då lär väl detta bara vara början. och att tro på någon förändring så att dom sk folkvalda skulle jöra något är nog uteslutet med tanke på att dom verkar trivas rätt bra i nämda ording.dessutom finns det ju numera bara rättigheter skyldighet är fult och därmed borttaget kanske ordet som sådant är rasistiskt vad vet jag

 5. Stor Johan skriver:

  robsten, du tar upp enklaverna och jag håller med dig helhjärtat.
  Sossarna har villigt sett i mellan fingrarna på den sidobuissnes enklaverna för med sig, möjligen finns det också inviduella, stödjare.
  För var ny enklav introduceras även en ny drog,
  heroinet som i 25 år haft en skymmande tillvaro här i Sverige är tillbaka i fullkraft som rökheroin.
  Den tunga kriminliteten har varit utländsk i över 30år och statens flathet har gett grogrund för en ”inhemsk” revanschism, MC-gängen.
  En del poliser sägs vurma för bikers, ”de knäcker blattarna”, så gick snacket för ett par år sedan…nu visar det sig att de kriminella gillar varandra mer än vad som var tänkt.

  Jag personligen tror att klientelet vill ha Socialdemokratin tillbaka vid makten, det finns enligt mig en politisk underton i de dåd vi upplever varje dag, polisen påstår själva att de ökat sitt tryck på de kriminella nätverken och då även de grupperingar i glesbygderna som har kopplingar till Öst.

  Det kan bli mycket värre innan det är över.

 6. z999 skriver:

  Först så anser jag att det var ett väldigt bra val av sdbloggen att ta in inlägg av Robsten. Robstens kännetecken är hög kvalite samt en mycket stor känsla för hur ”vanligt” tänker och upplever dagens Sverige. Det är många som skriver bra men det är inte många som har hela Robstens spektrum.

 7. Möllis skriver:

  Kör hårt Robsten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: