När media fegar ur.

Allt började med att Länstidningen i Östersund den 19 oktober publicerade en ledarartikel med titeln ”Ett fjantparti att ta på största allvar”, skriven av LT.s unga och ”ambitiösa” ledarskribent Kalle Olsson. Denna fördomsfulla och osakliga artikel fick naturligtvis inte stå obesvarad utan den 27 oktober fick vi ett genmäle publicerad under ”debatt”, i både pappersupplagan och på nätet. Titeln var ”Vi tar gärna debatten med kalle”.

I ledarartikeln uppmanade Kalle de lokala partiföreträdarna för Riksdagspartiet att på det lokala planet ”ta debatten” med SD. Men själv fegade LT, och Kalle ur? Den efterföljande ledarartikeln från 30 oktober med titeln ”Sverigedemokraterna har godis till alla” får vi ej möjlighet att bemöta. Den första versionen ratade Lt med motiveringen att den var för lång (max 1200 tecken), varför vi skrev en förkortad version på 1195 tecken. Även denna vägrar LT att ta in. Utan motivering. Men enligt Kalle Olsson är det debattredaktören Per Orvegårds beslut.

Jag kan bara tolka detta på ett sätt. Kalle (och LT) vill gärna ” ta debatten på klassiskt socialdemokratiskt manér”. Förminska, förvränga och förlöjliga. Men när det börjar bränna till, vill man inte kännas vid någon debatt utan gömmer likt strutsen huvudet i sanden. Fegt LT!

Här under följer nu vårt svar på LT.s ledare från den 30/10. Både den långa och den korta versionen.

Kalle lurar ingen.
Kalle tog upp den kastade handsken. I alla fall så tolkar jag Kalle Olssons ledare den 30/10 så. Bra Kalle, tack LT. Det visar att ni inser ert ansvar inte bara som nyhetsförmedlare, utan även medias roll som plattform för den politiska debatten. (detta skrevs innan LT valde att dra sig ur ”debatten”)

Om vi ska börja från slutet Kalle. Du skriver att alla vill ha bra skolor, trygga gator, en stark känsla av samhällsgemenskap. Tycker du Kalle att det näst intill oavbrutna socialdemokratiska maktmonopolet har skapat ett sådant samhälle? Det tycker inte vi sverigedemokrater. Om du Kalle inte har upptäckt bristerna i välfärdssamhället, behöver du bara läsa igenom senaste nummer av den tidning du skriver för. 

Att vi sverigedemokrater påtalar dessa brister, och har ambitionen att förändra detta faktum kallar Kalle populism.  Ja det kan han ju göra, men han lurar bara sig själv, inte väljarna. Insinuationen om att vi skulle föra en överbudspolitik faller platt till marken om man orkar läsa igenom SD:s budgetförslag i de kommuner där vi är starka. Jag föreslår Kalle att han läser t ex SD Malmös hemsida.

Ja vi sverigedemokrater vill ha hårdare straff. Vi ser den lagliga påföljden inte bara som ett sätt att återrehabilitera den dömde, utan också som en del av offrets upprättelse. Vi måste flytta fokus från förövaren till offret. Till de skötsamma medborgarnas säkerhet i första hand. För du vill väl inte påstå Kalle, att dagens kriminalvård lyckats med återanpassningen av kriminella till samhället? Att Sverige behöver fler poliser är lika självklart. Inte minst i Jämtlands län är detta behov alldeles uppenbart för alla, förutom LT:s ledarredaktion.

Att den socialdemokratiska skolpolitiken havererade, ja den åsikten är vi knappast ensam om. Ordning och reda och en bra studiemiljö är en förutsättning för lärande. Alternativet, kaos, har nu prövats av socialdemokratin och det visade sig vara ett olycksaligt experiment för de svenska eleverna. Att skicka mer pengar till skolor i utsatta områden har visat sig totalt verkningslöst.  I ”storstadssatsningen”, där fyra miljarder kronor satsades på bl.a. skolorna i de mångkulturella förortsområdena till våra storstäder, kunde inget resultat påvisas överhuvudtaget. Vad som krävs är tydliga regler och en fokusering på det svenska språket. I alla fall om man har ambitionen att bli en del av det svenska samhället .

Vår syn på homosexuellas adoptionsrätt delas av de adopterades organisationer, barnexperterna inom barnombudsmannen, socialstyrelsen och rädda barnen. Men Kalle kallar detta trams. 

Kalle förfäras av att vi sverigedemokrater vill förbjuda sexuella övergrepp mot djur. Tidelag är sedan 1944 tillåtet i Sverige, och detta vill vi sverigedemokrater ändra på. Han finner ingen som helst anledning att ändra denna lagstiftning, men får inte medhåll av Sveriges veterinärförbund som 2005 kunde redovisa 209 fall där djur utnyttjats sexuellt. I många fall med svåra skador på djuren.

I grundlagen, regeringsformen står det ” Det skall särskilt åligga det allmänna att trygga rätten till hälsa, arbete, bostad och utbildning samt att verka för social omsorg och trygghet.” Om inte socialdemokratin har för avsikt att motionera om en ändring av denna skrivelse, föreslår jag att man beaktar och följer lagens intentioner.

Slutligen Kalle, socialdemokratin förespråkar ofta kvotering och så kallad ”positiv särbehandling” av minoriteter och människor födda utanför Sverige. Oss sverigedemokrater kallar ni främlingsfientliga. Om man studerar valmyndigheten och SCB:s statistik för de allmänna valen 2006 kan man konstatera att 14 % av de som kandiderade till kommunfullmäktige för socialdemokraterna har invandrarbakgrund. För oss sverigedemokrater var motsvarande siffra 16 %.  För Stureplanscentern var siffran genant låga 7 %.

Något att tänka på för en självgod socialdemokrat.
MVH Sven-Olof Sällström, sekreterare SD Jämtland/Härjedalen

Här under följer nu den förkortade versionen, som trots att den håller LT.s gräns på 1200 tecken(1195), inte publiceras.

Om Kalle inte har upptäckt bristerna i välfärdssamhället, behöver han bara läsa igenom senaste nummer av den tidning han skriver för.
Insinuationen om att SD skulle föra en överbudspolitik för att rätta till dessa brister faller platt till marken, om man orkar läsa igenom SD:s budgetförslag i de kommuner där vi är starka, t.ex. Malmö.  SD vill genom hårdare straff flytta fokus från förövarna till brottsoffrens situation. Medborgarnas säkerhet måste prioriteras.  Att Sverige behöver fler poliser är självklart. Inte minst i Jämtlands län är detta behov alldeles uppenbart för alla, förutom LT:s ledarredaktion. Vår syn på homosexuellas adoptionsrätt delas av de adopterades organisationer, barnexperterna inom barnombudsmannen, socialstyrelsen och rädda barnen.

LT utrymmesregler begränsar min möjlighet att bemöta Kalles osakliga angrepp, varför hela artikeln finns på vår lokala hemsida. Slutligen Kalle, valmyndighetens statistik för valet 2006 visar att 14 % av de som kandiderade till kommunfullmäktige för socialdemokraterna har invandrarbakgrund. För oss sverigedemokrater var siffra 16 %. 

Något att tänka på för en självgod socialdemokrat.
Sven-Olof Sällström, SD Jämtland/Härjedalen

Annonser

4 Responses to När media fegar ur.

 1. Lars Flemström skriver:

  Hej!
  Gå du ner i tidningsarkivet på LT (och ÖP) från ungefär 85/86 ocjh fem-sex år framåt. Fråga sedan ”Kalle” varför pratiskt taget allting inskickat publicerades, och om de skulle ha publicerat idag. Fråga sedan om åsikterna på något vis påverkas av att skribenten blivit sverigedemokrat 20 år senare. Alla (och inte minst de inre-norrländska sossarna) var kanske sverigedemokrater på den tiden? Synd bara att partiet Sverigedemokraterna inte fanns.

  Lars Flemström, samhällsdebattör och expert på både det ena och det andra, med numera en jäkla debattvana.

 2. Möllis skriver:

  Strålande text Sven-Olof ! ;-D

  Riktigt ryggradslöst av den där Kalle och tidningen!

  En elogé till dig SOS!

 3. Otroligt fegt av Länstidningen och deras ledarskribent.
  Jag skrev till honom och frågade varför han inte låter dig komma till tals. Framkommer något intressant i hans ev. svar, så publicerar jag det här.

 4. Lars Flemström skriver:

  Ojämnt är vinsterna i medialotteriet fördelade. NA hade idag en ”debattartikel” av en lokal folkpartist i Örebro, Gunnar Pehrsson, som skrev:

  ”Jag vill tacka NA för att de tar in så många artiklar av Lars Flemström, Sverigedemokraterna. För varje infört bidrag från Flemström bör Sverigedemokraterna förlora två eller tre hundra röster. I landstingsvalet 2006 fick de 6005 röster, så med Lars Flemström åker de ur i nästa val.”

  Men detta förklarar ju varför liberala NA undviker att publicera bidrag från folkpartister. NA vill förstås inte bidra till att fp åker ur! Men det är förstås bittert för skrivglada folkpartister, som kränger departementspromemorior som ingen läser.

  Men det är förstås en intressant fråga om publiderade artiklar leder till ökat eller minskat väljarstöd.

  I ett av alla valen, som fp backade i, konstaterade partiledningen bittert: ”Det var inget fel på vår information. Vi fick verkligen ut vårt budskap. Men ju mer vi fick ut budskapet, desto fler röster tappade vi.”

  Jag misstänker att fp strategi nu är att låta sd sköta markberedningen, d v s få ingång den ”förbjudna” debatten, och sedan har fp tänkt ta skörden av opinionsbildningen. De kommer att trycka upp affischer med Nyamko som ”det demokratiska invandringspolitik-kritiska alternativet”. Kryddat med fläskiga citat ur sd:s barndomssyndaregister.

  Med den knivskarpa konkurrens som råder mellan LT och ÖP på tidningsmarknaden i Jämtland, gissar jag att det bara är en tidsfråga innan tidningens marknadsdirektör tar Kalle Olsson i örat, och säger att inlägg från sd ska publiceras. Om de har läsvärde!

  Kämpa på! Man lär sig med tiden vad som är ”säljande” debattartiklar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: