Så här kan vi inte ha det, Reinfeldt!

En klassiker man nästan bara trodde fanns i spionromaner från kalla krigets dagar, utspelade sig igår kväll på krogen Judit&Bertil i Stockholm.

Ulrica Schenström, statssekreterare och statsminister Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare åt en god middag, småmyste och pussades med TV4:s politiske reporter Anders Pihlblad. Nu tänker jag inte framstå som någon moralens väktare. En och annan puss i skenet av levande ljus och soft belysning borde i det närmaste vara en mänsklig rättighet. Det allvarliga i det här fallet är att den granskande makten och den lagstiftande makten mer handgripligen delar samma säng.

Att media, inte minst SVT och SR i årtionden haft ett intimt samarbete med politiska partier(s), och varit behjälplig med både opinionsbildning och smutskastningskampanjer av politiska motståndare är välkänt. Något som även TV4 sedan valet 2006 sysslat med i sin allt annat än objektiva granskning av SD. Men nu har detta samarbete uppenbarligen gått alldeles för långt. Jag förutsätter att statsministern inom kort har en ny statssekreterare på avlöningslistan.

För nästa gång kanske det inte är en TV4 reporter med näsa för politiska skandaler som agerar ”svala”. Nästa gång kan det vara representanter för främmande makt.

Annonser

8 Responses to Så här kan vi inte ha det, Reinfeldt!

 1. Nils O skriver:

  Snälla, skriv inte ”soft”.

 2. Jean Moulin skriver:

  Tack för att ni tog upp det här. Hade missat det.

 3. z999 skriver:

  Vi från extremhögern är ju kända för att ha en massa konspirationsteorier…jag vill ju inte komma med en massa rykten, men är inte Jimmie Åkesson väldigt lik Tom Cruise i hans senaste film?

 4. Erika skriver:

  Varför är det den ingen som tar upp den mest uppenbara frågan angående Ulrica Schenström? Nämligen, varför har Fredrik Reinfeldt en så fet statssekreterare? Jo, min hypotes är att det får honom att verka mindre välgödd.

 5. Krister Maconi skriver:

  Onekligen en tankeväckande bild. För oss alla som funderat över journalistikens villkor men framförallt förundrats över journalisterna som yrkesgrupp har Institutionen för journalistik och masskommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet nyligen utkommit med antologin: ”Den svenska journalistkåren” Kent Asp (red). En del intressanta inblickar ges i bl.a bl.a livsvillkor och livsstilar, social bakgrund, åsikter och ideologier samt sist men inte minst partisympatier. Ja mina vänner, som ni förmodligen redan gissat, intet nytt under solen beträffande partisympatierna sammantaget. En bastant vänstermajoritet där (v) och (mp) står för den kraftigaste överrepresentationen jämfört med allmänheten.(Pihlblads eventuella partisympatier är för mig okända, hans sympatier för fröken Schenström framgår tydligt).

 6. Dumle skriver:

  Anders Pihlblad lär vara gay, så det stannade nog vid kindpussar. Oavsett vad skall den granskande makten inte ha ”mysigt” med makthavarna.

 7. Sven-Olof skriver:

  Dumle, om Anders Pihlblad är gay, bi eller inte lär väl så småningom klargöras. Oavsett vad ser jag inte honom som det största problemet här. Statsministern har uppenbarligen en statssekreterare(som dessutom innehar den största säkerhetsklassningen och har tillgång till all dokumentation), som inte riktigt har klart för sig var gränserna går. Det är INTE lämpligt att en sådan person sitter och hånglar, eller kindpussas, med en politisk reporter som har som yrke att snoka redan på bla just säkerhetsklassade hemligheter. Idag åkte Anders P till Gävle för att bevaka moderaternas partistämma. Jag tycker moderaterna skall dra in hand ackreditering. Markera att även han gått över gränsen.

  Mvh Sven-Olof

 8. Tore skriver:

  Tv 4 har ju tidigare haft ”patron Perssons” gullande. Nu
  när social-moderaterna är makten, är kappan vänd, med det
  ”röda” skinnet utåt. Homosnusket har nu också verkat en tid.
  Och ”bögarna” vill vigas i kyrkan. Kan de inte den kristna
  bibeln, eller är läskunnigheten dålig i detta kliental. Eller är det för att söka en fredlig plats, med tanke på vad
  som kommer att ske, enligt provoceraren och sossen Jens Ohrback…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: