Astudillo: “Tillåt imamutbildning på högskolan”

Luciano Astudillo (s) i ett förslag till riksdagsbeslut:

Sverige behöver ge islam förutsättningar att bli en lika svensk företeelse som köttbullar, pizza och kebab. Svenska muslimer kan bli svenskar på riktigt först när deras religionstill­hörighet är en naturlig del av den svenska kulturen… Låt oss göra det möjligt även för islam att bli svenskt på samma sätt som kristendomen blev svensk en gång i tiden. I en modern demokratisk stat finns det plats för flera religioner. Det är dags att också låta islam målas i gult och blått.

Vänstern fortsätter att jobba för ett allt mer islamifierat Sverige. Vad gör du?

Annonser

27 Responses to Astudillo: “Tillåt imamutbildning på högskolan”

 1. Stor Johan skriver:

  Jag får en infarkt!

 2. anonym skriver:

  Ted, vad säger du om vi ser till själva sakförslaget? Som Astudillo konstaterar finns det i dag ett problem: ”Idag är det vanligt att muslimska församlingar är tvungna att inskeppa hit en imam från ursprungslandet. Denna imam saknar ofta kunskap i såväl det svenska språket som om det svenska samhället.”

 3. Grue skriver:

  Marx-Muhammed-pakten är här för att stanna. Insatserna höjs – antingen kommer detta bli vänsterns slutliga fall eller så kommer dhimmifieringen intensifieras.

 4. Fri Info skriver:

  Bra argument ”Anonym”.

  Då föreslår jag med samma utsökta logik att vi tillåter Ku Klux Klan-utbildning på högskolan så vi inte behöver importera KKK ledare från USA.
  Notera att KKK inte i första hand är en politisk rörelse, utan en religiös sekt.

  För att förekomma en fråga som brukar komma upp till både SD och ND, nämligen om Sverige ska ha moskéer, och vilket i följdfrågan alltid blir om Sverige ska ha synagogor, så är svaret detsamma i båda fallen. Ja, i mån av behov.
  På följdfrågan är svaret att antalet muslimer i Sverige med stor sannolikhet kommer att minska ganska kraftigt när dom inte längre får en massa undantag från t.ex. maskeringslagen (välj vad du vill) och alla lagar börjar gälla lika för alla och då kommer behovet av moskéer också att minska.
  På följdfrågan 2 är svaret att antalet judar i Sverige har varit ganska konstant i flera decennier.

  Varsågod SD, där har ni några enkla och självklara svar på frågor som etablissemanget brukar försöka ”sätta dit” er med för att visa att ”SD visst är nazister” 😉

 5. anonym skriver:

  Bra argument ”Fri Info”. I Norge har fremskrittspartiet fått igenom ett förslag om att utbilda imamer i samhällskunskap:

  ”http://idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=6190”

 6. Stor Johan skriver:

  Jag har tidigare skrivit om att jag upplever som att våra etablerade partier bedriver ett pokerspel ihop med muslimerna.

  Jag skrev också att ingen hitintills har lyckats, att lura skjortan av dem tillägger jag, nu.

  För det är vad i grunden det här handlar om, ett taskspeleri där man under kamratliga former försöker få grepp om varandra, det är ett farligt spel.

  Sovjet kommunisterna åkte på pumpen rejält och USA de har fullt upp nu med att täcka upp röfen.

  Vad säger att våra politiker kommer att lyckas. Inte statistiken i varje fall.

  Och vad händer den dagen när muslimska företrädare börjar skrika att ni har lurat oss! Det är så det låter ifrån yttre Asien ned till det till det arabiskanäset.

  Bättre är att visa var skåpet skall stå ifrån start.

 7. Hippokrates skriver:

  Så är det med alla religioner. Växer antalet troende snabbt, behöver man utbilda eller ”skeppa in” flera präster.
  Frågan är emellertid att antalet troende och inte troende muslimer över huvud taget ska öka eller inte i Sverige, speciellt när vi jämför det med övriga länder i Europa.

 8. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Ted, vad säger du om vi ser till själva sakförslaget? Som Astudillo konstaterar finns det i dag ett problem: “Idag är det vanligt att muslimska församlingar är tvungna att inskeppa hit en imam från ursprungslandet. Denna imam saknar ofta kunskap i såväl det svenska språket som om det svenska samhället.””

  Ungefär som att försöka anpassa alkoholister till ett alkoholproblem. Det existerar inget problem som du säger, inte mer än när alkoholister har ett problem med att betala hyran.

  Religionen är självvald. Till skillnad från dig och övriga antirasister så ser SD invandrare som människor på samma sätt som svenskar och att de alltså har förmågan att själva välja i livet vad de ska anse och tro och hur de ska hantera sin självvalda religion.

  Och sen ännu dummare från anonym-
  ”Bra argument “Fri Info”. I Norge har fremskrittspartiet fått igenom ett förslag om att utbilda imamer i samhällskunskap:

  “http://idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=6190″”

  Det står tvinga dom att läsa samhällskunskap och det krävs c:a 2 hjärnceller för att räkna ut vad fremskrittspartiet har för syfte med förslaget.

  Och sen lite info – profeten muhammed är den främste imamen enligt koranen. Nu råkar det vara så att muhammed var inte bara pedofil utan han var också analfabet. Koranen gavs till muhammed av ängeln Gabriel, han kunde liksom inte skriva. Varför ska man då ha krav på att imamerna ska utbildas i Sverige?

  Att ”flyktingarna” skeppar imamer från landet de ”flytt” från för att upprätthålla orsaken till att de flydde säger väl en del om att begreppet ”flyktingar” handlar om bidragsfusk i kubik, något som den ”borgerliga” alliansen inte ens visar något intresse att stävja.

 9. anonym skriver:

  ”z999” vet fortfarande vad som gäller. Jag kan konstatera att frp och Astudillo har identifierat samma problem och de drar slutsatsen att imamer behöver utbildas. Om du sedan i din extremistvärld gör det till någon sorts konspirationsteori om att frp är främlingsfientliga får det stå för dig. Intressant också att du ställer antirasister i motsats till SD. Vad jag vet är även SD ett antirasistiskt parti.

 10. skånepåg skriver:

  > anonym

  Men herregud människa kan du inte ens skilja på krav, behov och frivilligt?

  Dina inlägg blir alltmer pinsamma!

 11. anonym skriver:

  ”Men herregud människa kan du inte ens skilja på krav, behov och frivilligt?”

  Skulle jag ha påstått att Astudillos och frp:s förslag är identiska? Läs om och läs rätt:

  ”Jag kan konstatera att frp och Astudillo har identifierat samma problem och de drar slutsatsen att imamer behöver utbildas.”

  För frp innebär det att man vill att import-imamer ska genomgå en utbildning i samhällskunskap medan Astudillo vill utbilda svenska imamer så att man inte ska behöva importera imamer.

 12. z999 skriver:

  anonym:
  ”Intressant också att du ställer antirasister i motsats till SD. Vad jag vet är även SD ett antirasistiskt parti.”

  Jag har anpassat mig till nysvenskan, den som är positiv till fortsatt massinvandring är antirasist, och den som vill ha någon förändring är rasist. Eftersom ordet rasist är så urvattnat numera så tycker jag inte att det spelar någon roll.

 13. z999 skriver:

  Om SD’s antirasism (till anonym), källa http://www.sverigedemokraterna.se
  SD anser enligt sitt partiprogram att invandrare är människor på samma sätt som svenskar och därmed anses ha samma kapacitet att anpassa sig som svenskar har till andra kulturer (och vissa kulturella inslag kan man förståss inte anpassa sig till och det bör man tänka på om man byter land). Eftersom alla ses som människor enligt SD så blir alla automaiskt lika värda som människor. Enligt SD så är ordet rasism i högsta grad kopplat till den forna apartheiden i Sydafrika samt diverse andra företeelser där människor behandlats illa på grund av hudfärg. Att man behandlar folk olika av sociala sammanhang anses ionte vara rasism. Exempelvis har inte jag rösträtt i USA men jag anser inte att USA är speciellt rasistiska mot mig för det.

  Enligt antirasisterna så är inte invandrare människor på samma sätt som svenskar utan genetiskt avvikande varelser som måste integreras. Det är därför som de måste upprepa hela tiden att de anser att alla (olika raser) är lika värda. Allas lika värde är ganska onödigt att påtala om man har SD’s syn på människor, den kräver inte något förtydligande.

 14. Peter skriver:

  Jag har ett mycket bättre förslag:

  Varför inte skicka iväg de som vill höra en utbildad imam till t.ex. Saudiarabien, där kan de ju också få se en och annan stening. Man skall ju inte enbart läsa & höra, man bör ju också se det teoretiska i praktisk tillämpning. Som fritidsaktiviteter kan man också delta i olika träningsläger och som avslutning åka till Irak för praktiskt tillämpa vad man lärt sig. Men det absolut viktigaste är ändå att man efter detta, kan ta med sig sin nyfunna kunskap till sitt nya hemland och där praktisera väl valda delar.

  Jag föreslår också att man inför ett särskilt bidrag för dessa återkommande resor; som givetvis skall betalas med skattemedel. Förövrigt måste ju det vara en struntsumma i sammanhanget då vi använder skattemedel till så mycket annat nyttigt; Och föressten är vi i Sverige sååå rika att vi har råd med detta.

  OBS! Till de som inte förstår bättre (m.a.o. PK-are) så var detta ironiskt skrevet.

 15. Fri Info skriver:

  5 anonym Skrev:
  ”Bra argument “Fri Info”. I Norge har fremskrittspartiet fått igenom ett förslag om att utbilda imamer i samhällskunskap:”

  Vad har det med imamutbildning att göra? Eller som z999 svarade:
  ”Det står tvinga dom att läsa samhällskunskap och det krävs c:a 2 hjärnceller för att räkna ut vad fremskrittspartiet har för syfte med förslaget.”

  Det handlar alltså om att utbilda imamer i Norsk samhällskunskap (se kommentarerna i slutet av tråden ”Patetisk hyckleri”) och inte om att utbilda islamister till imamer.

  Samma krav som FrP vill ha i Norge skulle i Sverige kallas för nazism eftersom det likställs med massmord att ställa minsta lilla krav på dom ”stackars” invandrarna. Kom ihåg Lars Leijonborgs språktest som han var tvungen att ta tillbaka under galgen eller den nuvarande regeringsneg… förlåt, medlemmen 😉 Nyamko Sabuni som vid något tillfälle anklagades för att vara islamofob. Det knäppisarna ”råkade” missa är att hon själv är muslim och hon skulle alltså ha en sjuklig rädsla för sig själv.

  Fobi = Sjuklig, obefogad irrationell rädsla http://sv.wikipedia.org/wiki/Fobi
  Det vill säga ytterligare ett missbrukat ord i svenska språket. När jag var barn brukade vi säga till varandra att man inte skulle använda ord man inte vet vad dom betyder. Kanske är dags för en uppdatering.
  Nationalism, patriotism, demokrati, liberalism, rasism nazism, fobi osv. osv.
  Ett exempel: SD betecknas ju som ”främlingsfientliga”. Men rätt betydelse skulle SD alltså vara emot turism, för vad är turister om inte främlingar?

  Vad det gäller fobi så tror jag inte det är en enda vad de s.k. ”rasisterna” som är rädd för muslimer. Möjligen föraktar man kravmaskinerna som kräver respekt och tolerans. Återigen missbrukade ord eftersom respekt och tolerans inte är något man kan kräva utan något man måste göra sig förtjänt av. Den som kräver är inte värd annat än just förakt.

  På tal om det, här är ett bra bemötande på ett historiskt krav på respekt 😀
  http://www.freewebs.com/friinfo/humor.htm#2

 16. z999 skriver:

  Peter:
  ”OBS! Till de som inte förstår bättre (m.a.o. PK-are) så var detta ironiskt skrevet.”

  Och j-vligt kul och träffande 🙂

 17. skånepåg skriver:

  > Peter

  Mycket bra. Jo det är bäst att gardera sig, eftersom det är tyvärr alltför många anonyma som även försöker missförstå detta!

  Det enda jag vill tillägga är, att det egentligen räcker med en enkelbiljett så blir det 2 flugor på smällen!

 18. Stor Johan skriver:

  Imamer lärs upp i de egna skolorna, de är teologer och är inte i behov av det värdsliga för de äger redan alla svaren och därför är det vi som skall begripa och inte tvärtom.

  De som sällan framgår är att i de stabila staterna i mö så är imamerna hårt kontrollerade och endast de moderata/liberala tillåts och dessutom vill stanna.

  De rabiata landsförvisas o var finner de nya marknader?

  Enligt vänstern är nationalism per automatik agg mot andra folk och nationer.
  Märkligt, jag själv älskar att resa och jag trivs i stabila nationer, det är löst folk jag har svårt för och även deras egna stater ser det på samma vis, det är därför de är löst folk.

 19. anonym skriver:

  ”Det handlar alltså om att utbilda imamer i Norsk samhällskunskap (se kommentarerna i slutet av tråden “Patetisk hyckleri”) och inte om att utbilda islamister till imamer.”

  Du tror alltså att Astudillo vill utbilda islamister till imamer? Jag tror snarare att hans förslag syftar till att välanpassade/infödda muslimer (som alltså har kunskap ”i såväl det svenska språket som om det svenska samhället”) ska utbildas till imamer.

 20. anonym skriver:

  ”Mycket bra. Jo det är bäst att gardera sig, eftersom det är tyvärr alltför många anonyma som även försöker missförstå detta!

  Det enda jag vill tillägga är, att det egentligen räcker med en enkelbiljett så blir det 2 flugor på smällen!”

  Vad finns att missförstå? Genom sitt lilla inlägg har ju Peter visat vad han tycker om islam och muslimer och med din avslutande kommentar tar du fientligheten ett steg längre.

 21. Stor Johan skriver:

  19 anonym
  Det handlar om att legitimera all Islam, det finns liberala muslimer och de är dom som är kvar i mö:s stabila stater.
  Resten lever i majoritet i exil i Pakistan, Afghanistan, Iran, Irak, Libanon/Palestina och här i Väst.
  Vi har ett praktfall som tills för två år sedan US men även Iran inte hade lokaliserat. En mulla med en privatmilis som opererar in o ut ifrån Iran till Irak och är till med bara för mycket för Thollorna i Iran.
  Mannen är bosatt i centrala Oslo och titulerar sig som affärsman!

  Ja och sådana skall vi demokratisera?
  Det finns miljoner muslimer med bra utbildningar och tjänster och de stödjer moderna värden och demokrati, deras barn uppfostras modernt och fruarna går utan hucklen och lakan.

  Men inte här anonym, varför se vi inte dem komma hit och ta läkar o lärar jobb? Näeh för de är nationalister de jobbar för sitt land och de trivs där och varför ska de då komma hit.

 22. Stor Johan skriver:

  Och då kommer jag osökt till att fundera över följande.
  Det finns moderna muslimer vars länder på en del punkter ligger till och med före oss, bla nivån på utb.
  Förnekar vänstern och invandrarförespråkarna detta?
  Om vi måste kompletera våra muslimer med demokratiska/samhälleliga +köns värderingar, vad har vi då för muslimer här?

 23. Peter skriver:

  anonym sade: ”Genom sitt lilla inlägg har ju Peter visat vad han tycker om islam och muslimer…”

  Jaha och vad är det du tror att jag tycker då?

  mvh
  Peter

 24. unix@comhem.se skriver:

  Anonym:
  ”Vad finns att missförstå? Genom sitt lilla inlägg har ju Peter visat vad han tycker om islam och muslimer och med din avslutande kommentar tar du fientligheten ett steg längre.”

  Ja, uppenbarligen anser inte Peter att det finns något skäl att fjäska för en ”religion” som inte har inneburit nånting positivt för Sverige och som har varit till mer besvär än scintologerna. Det hedrar Peter, men man kan ju undra över dig som tydligen anser att pedofilen muhammed är något väldigt speciellt.

  För min del så är jag fientlig mot folk i allmänhet som har samma mentalitet som muslimernas representanter i Sverige.

 25. z999 skriver:

  Anonym:
  “Vad finns att missförstå? Genom sitt lilla inlägg har ju Peter visat vad han tycker om islam och muslimer och med din avslutande kommentar tar du fientligheten ett steg längre.”

  Ja, uppenbarligen anser inte Peter att det finns något skäl att fjäska för en “religion” som inte har inneburit nånting positivt för Sverige och som har varit till mer besvär än scintologerna. Det hedrar Peter, men man kan ju undra över dig som tydligen anser att pedofilen muhammed är något väldigt speciellt.

  För min del så är jag fientlig mot folk i allmänhet som har samma mentalitet som muslimernas representanter i Sverige.

 26. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Du tror alltså att Astudillo vill utbilda islamister till imamer? Jag tror snarare att hans förslag syftar till att välanpassade/infödda muslimer (som alltså har kunskap “i såväl det svenska språket som om det svenska samhället”) ska utbildas till imamer.”

  Bara för att man är välanpassad eller infödd så har man ingen automatisk rätt att komma med oförskämda krav på människor som inte delar ens religion. Och sen anser jag inte att man är speciellt välanpassad om man har krav på att få leka imam i Sverige på skattebetalares bekostnad.

 27. Peter skriver:

  Eftersom anonym inte behagar att svara, så tänkte jag förklara min ståndpunkt ändå:

  1) Man tar seden dit man kommer. För de som inte förstår detta uttryck så kommer här en förklaring; Det betyder att man respekterar den svenska kulturen om man befinner sig i Sverige. Vad du gör i ditt eget hem är din ensak.

  2) Allt detta slöseri med skattepengar som jag och ”alla” andra betalar, har fått mig att ändra åsikt diametralt. Från att tycka att välfärd är något bra och skatt skall man betala, även om den är hög, så har jag nu åsikten: Jag vill inte betala mer skatt och jag bryr mig inte längre om hela välfärdsystemet brakar ihop! Det enda som kommer att kunna ändra min åsikt nu är att begränsa invandringen kraftigt, ja till 0; samt få de som är här att jobba eller att åka tillbaka.

  3) Jag har absolut inget emot islam som religion om de som har denna religion låter bli att pådyvla mig och Västvärlden denna religon. Se speciellt på Libanon, ett land som en gång var mellanösterns pärla. I detta land var faktiskt ~70% kristna för inte så länge sedan, nu är siffran ~70% muslimer! Om inte jag är helt felinformerad, så riskerar Libanon inom kort att bli en muslimsk stat lik Iran.

  4) Jag har absolut inget emot muslimer. Vissa muslimer beundrar jag faktiskt; se bara på dessa muslimer, de är fantastikt modiga och respektabla.

  http://www.motionbox.com/video/player/7998dcb11919f6

  mvh
  Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: