“Blame society”

brand2_384_72364a.jpgI diskussionen om immigrationen och de konsekvenser den medför, försvaras det allt som oftast med att ens motståndare börjar jiddra om ”varför” vissa invandrargrupper rånar, misshandlar, hotar och utnyttjar Sverige ekonomiskt. De menar att det inte är deras fel, utan Sverige som inte ger dem möjligheter nog att ”integreras” och bli en del av samhället. Om Sverige bara hade välkomnat dem, skulle de älska Sverige, inte begå brott och anpassa sig, säger man.

Det är givetvis ett absurdt argument med tanke på att alla i Sverige får; gratis skola, universitet, sjukvård, språkundervisning, studiemedel, barnbidrag, bostadsbidrag, inflyttningsbidrag med mera. Det är t.o.m. så att icke-svenska medborgare tillåts rösta i kommunalval! Det finns nog inget land i världen som ger mer möjligheter till immigranter än Sverige. Ha därtill i åtanke att i dagens Sverige t.o.m. diskrimineras svenskar på jobbmarknaden till förmån för immigranter.

Men innan diskussionen kommer in på ”varför” måste frågan om det är ett problem överhuvudtaget adresseras, dvs ”att” en situation föreligger. Kan det konstateras att immigrationen i Sverige medför problem? Vissa ifrågasätter det, men efter en stunds diskussion drar sig de allra flesta tillbaka och börjar istället diskutera ”varför”. Men när man väl övergått till att diskutera varför något är, har man redan medgett att det är så. Det är det första man ska notera och även poängtera för sin motståndare. Jag menar att det är viktigt att konkretisera ett sådant medgivande, annars finns risken att denne i ett senare skede i debatten går tillbaka till ”att”-diskussionen igen, dvs personen börjar på nytt ifrågasätta att det överhuvudtaget finns ett problem. Alltid bra att låsa fast dem i argumentationen.

Steg två är alltså debatten om ”varför” som de älskar att ta upp. Som nämnt är deras favorit att skylla på samhället, på Sverige och våra hemska system och våra hemska åsikter och behandling av de stackars immigranterna. Även här är givetvis sanningen och verkligheten på vår sida. Men innan det dyks ner i all fakta och empirisk bevisning som visar alla de många och stora problemen med immigrationen, borde frågan ”Behöver jag ens ta den diskussionen?” ställas. Det är givetvis viktigt att kunna göra det, men inte alltid nödvändigt:

För om det redan är konstaterat ”att” vi har ett problem, kvarstår det faktum att oavsett om det är Sveriges fel, eller immigranternas, så lyckas de inte leva på ett acceptabelt sätt i Sverige. Även om vi antar att det är Sveriges rådande omständigheter; vår mentalitet, vårt ekonomiska och/eller politiska system eller vårt emottagande, som hindrar denna välvilliga immigrantgrupp och orsakar problemen vi ser idag, eller om vi antar att det är immigrantgruppens egna värderingar och föreställningar som orsakar problemen, är det fortfarande så att de inte klarar av att leva i detta land med de förutsättningar och egenskaper som råder i Sverige. I korthet; oavsett om det är deras eget fel (deras inneboende/interna egenskaper), eller ”Sveriges fel” (externa förhållandena i Sverige), är det fortfarande deras eget fel, eftersom de inte klarar av att anpassa sig till de ”felaktigheter” Sverige isåfall har. Och nej, Sverige ska inte anpassa sig efter dem.

Alltså; har det konstaterats att immigrationen medför problem, så är en ”problematisering” genom att skylla på majoritetssamhället, som Vänstern gärna gör, irrelevant. Detta blir än mer uppenbart när man ser att det finns flera immigrantgrupper som på ett mycket bra sätt anpassat sig och anammat Sverige.

Vi har en grupp som inte kan och/eller inte vill bli svenska. För Sverige borde det inte spela någon roll ”varför” de inte vill, utan bara ”att” de inte vill. Vad mer behöver vi för att agera?

Annonser

18 Responses to “Blame society”

 1. Frasse skriver:

  Off topic:
  Läsvärt även fast det kommer från en islmakramare (?)

  http://www.skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071004/KRONIKOR001/710040003/-1/Kronikor001

  ”Stoppa den omvända rasismen

  KRÖNIKAN. Om vi skall förstå konflikterna i ungdomsvärlden måste vi våga diskutera den omvända rasismen, den som drabbar svenska ungdomar.”

 2. Grue skriver:

  Mycket av problemet är att dom matas varje dag hur jävla rasistiskt det svenska samhället är plus att dom får helt orimliga förväntningar på hur bra dom kan lyckas av diverse PK-idioter. Det är inte konstigt att dom reagerar som dom gör när det svenska samhället bemöter dom så. Samma fenomen finns även i andra länder som USA, där assimileringen också mycet riktigt går sämre än förr i tiden.

  För 40-50 år sen blev folk itutade att dom hade tur som fick komma hit, att dom fick klara sig själva och att dom skulle jobba hårt. MEd dom förväntningarna blev dom inte besvikna. Dessutom visade sig det svenska samhället stolt på ett annat sätt – nuförtiden är det som ett mobboffer som ger godis till mobbarna för att dom ska sluta. Invandrarna ser ner på svenskarna pga det och tycker att man kan utnyttja dom.

  Så, det handlar mycket om vår egen attityd, som måste bli tuffare och mer självmedveten.

 3. Carl-Gustav Hedenby skriver:

  Jag har förslag till orsaker i min nätbok nr 2:

  http://members.fortunecity.com/swapagency/bok.html

 4. Om det är vårt fel att invandrare begår brott, så måste det väll ändå betyda att det är invandrarnas fel till att vissa svenskar begår brott. För att gå efter PK-nollornas ignoranta och dumdristiga tänkande. Det är konstigt, eller hur… Att det är ingen som ställer sig frågan, Varför? När Gustaf på 69 år plötsligt skjuter sin hustru i en liten by i Dalarna. Då är det ingen som säger, Varför gjorde han det, det måste ha varit invandrarnas fel för att dem kommer hit och beteer sig som skitstövlar och spottar oss rakt i ansiktet efter att vi varit generösa nog till att låta dem komma in i vårt land och ta del av vår välfärd. Vart är PK-elisterna då med deras korkade argument? Tss… Det är så jävla patetiskt! Fattar dem inte hur korkade och idiotiska dem är med sina så kallade argument och påståenden!?

 5. Hippokrates skriver:

  Problemet är tror jag, förutom den tillåtna massinvandringen att svenska staten ställer inga krav på sk flyktingar. De kommer från ett både religiöst och oftast även feodaliskt strikt reglerat samhälle, de fattar inte riktigt våra skrivna och oskrivna regler. Tyvärr, kommer varken andra eller tredje generationer att fatta eftersom deras erfarenhetsmässiga utveckling har hoppat över 50-100 år. Ända lösningensom jag kan se, om man nu vill hjälpa de, hjälpa på plats där de lever.

 6. Hippokrates skriver:

  Förlåt, det var enda och inte ända

 7. anonym skriver:

  ”För om det redan är konstaterat “att” vi har ett problem, kvarstår det faktum att oavsett om det är Sveriges fel, eller immigranternas, så lyckas de inte leva på ett acceptabelt sätt i Sverige.”

  SD:s linje är ju att det varken är Sveriges eller invandrarnas fel, det är invandrings- och integrationspolitikens fel att vi fått så stora problem.

  ”Vi har en grupp som inte kan och/eller inte vill bli svenska. För Sverige borde det inte spela någon roll “varför” de inte vill, utan bara “att” de inte vill. Vad mer behöver vi för att agera?”

  Vilken grupp avser du och vilka politiska lösningar förespåkar du för att lösa detta problem?

 8. Johan Andersson skriver:

  Anonym: Du har två gånger frågat hur jag anser lösa problemen och vilken grupp jag åsyftar. Jag ska ta mig tid framöver och skriva ihop ngt i det avseendet…

 9. Johan Andersson skriver:

  Om det e samme ”anonym” dvs…använd gärna ett nickname btw.

 10. anonym skriver:

  ” Jag ska ta mig tid framöver och skriva ihop ngt i det avseendet…”

  Det ska bli spännande. Din syn på saker och ting går ofta på tvärs med vad man får höra från partiets ledande företrädare. Du talar i termer av ”vi och dom”, vänder dig mot muslimerna etc.

 11. robsten skriver:

  På sätt och vis kan man verkligen säga att det är vårt, eller våra politikers (som i dessa frågor står långt ifrån en majoritetsuppfattning) fel.
  Vi har tagit emot för många ”flyktingar”, och det är vårt eget fel egentligen. Vi har ställt för låga krav på våra nya medborager, det är vi, eller våra politiker som måste sätta agendan och sätta ribbans höjd, där har vi skamligen misslyckats.
  Vi har slopat kraven på integration, vårt eget fel.
  Vi har slopat kravet på att det skal vara ”riktiga” flyktingar, vårt eget fel.
  Vi tar emot ensamma flyktingbarn som mår bäst hos sina föräldrar, faktiskt vårt eget fel.
  Vi tillåter att ghetton bildas, där lagen inte tillämpas och där 80 – 90 % lever på bidrag, vårt eget fel.
  Vårt eget fel skall väl tydas ”våra politikers fel”, men detta är också en sanning med modifikation. Någonstan måste vi medborgare ta ansvar för vilka politiker vi har, tyvärr. Inga trevliga ord men jag fruktar dessvärre att de är sanna.
  Så låt oss då börja ta ansvar, det ansvar vi skulle tagit för länge sedan.

 12. Kurtan skriver:

  Anonym,
  Vänligen ange ditt namn, verkligt eller påhittat… Eller törs du inte ? Så har du större chans att bli upplyst i ditt enfald…

  MVH

 13. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Du talar i termer av “vi och dom”, vänder dig mot muslimerna etc.”

  Vem vet, Johan lanske varken är muslim eller invandrare och då är det språkbruket rätt så normalt, även internationellt sett. Det utgår från början från ”jag” och ”du” och är avsett att underlätta och göra en diskussion begriplig.

 14. Fröken Sverige skriver:

  ”Franska senaten har godkänt en omstridd immigrationslag om frivillig DNA-testning av personer som hävdar släktskap med redan invandrade.

  I lagen ingår också krav på kunskaper i franska språket och franska värderingar. ”

  ”Bestämt motstånd mot lagen har yttrats av religiösa ledare och olika andra opinionsgrupper. ”

  http://www.ekuriren.se/link.php?id=590289

  /FS

 15. Tore skriver:

  Är man anonym, tillhör man den provokativa skaran, som ej gillar SD i denna blogg.
  Därför borde ”denna” och annan anonymitet ej få förekomma i skuggan av denna…

 16. anonym skriver:

  ”På sätt och vis kan man verkligen säga att det är vårt, eller våra politikers (som i dessa frågor står långt ifrån en majoritetsuppfattning) fel.”

  Med ”Sveriges fel” avsåg jag och Johan de förklaringar som vänstern och borgerligheten kommer med; svenskarnas ”strukturella rasism” (vänsterns argument) och ”systemfel” (borgerlighetens argument). Problemen får under inga omständigheter kopplas till den förda invandringspolitiken och det är ju inte så svårt att förstå varför det är så. Det är precis som du är inne på våra folkvalda som bestämt denna och det är hos dessa som det politiska ansvaret ska utkrävas för utfallet av denna. Och här talar vi nog om ett av de större politiska misslyckandena i vårt lands historia och då vill det till att politikerna försöker skylla ifrån sig på andra saker.

 17. JJ skriver:

  Tänkte bara berömma Johan Andersson för ännu ett lysande inlägg.
  Känns som att personerna bakom denna sidan står för en modernare och ”friskare” politik, och står tydligare till höger än skribenterna på SD-kuriren – där just mossig nationalromantik, samt stockkonservativ gammelsossementalitet är allt för dominerande (generellt sätt, vet att några skriver på båda dessa sidor, och att vissa på SD-kuriren också känns mer ”framåt” än andra).

  Ok hade inte ett skit att göra med artikeln, men kände för att säga det 🙂

 18. Lars Flemström skriver:

  Och hur ska vi ”agera”? När permanenta uppehållstillstånd redan är beviljade, finns inte mycket att göra, såvida inte personen begår grova brott, för då kan han utvisas.

  Den fortsatta massinvandringen och integrationspolitiken är en katastrof. Den innebär ju att redan assimilerade invandrare ska ”avassimileras” och bli utlänningar – med en avvikande kultur – på nytt.

  Vems fel det är?

  Man brukar säga om generaler, som förlorar många soldater i krig, att det är deras fel. Men egentligen är det ju fienden som skjuter soldaterna. Envar är givetvis ansvarig för sina egna handlingar, men det kan likväl vara någon annans fel att han kan göra det han gör.

  Att en invandrare inte vill leva som vi vill, bevisar i sig inte att han är en dålig människa. Men han borde bo i ett land, där hans livsstil är accepterad. Problemet är bara det, att hans livsstil är accepterad i Sverige också, för här är ju allting accepterat. Det kallas integration:

  ”att infödda och invandrare ska genomgå en ÖMSESIDIG förändringsprocess, där de infödda har ett LIKA stort ansvar att anpassa sig till de nyanlända, som de nyanlända till de infödda.”

  Detta innebär ju i klartext att ursprungsbefolkningen ska ge upp delar av sin kultur samt att redan assimilerade invandrare ska ”avassimileras”. Detta är den totala samhällsupplösningen.

  Det ena vi måste göra, är att återgå till assmilationspolitiken. Men för att assimilationen ska ha en rimlig chans att lyckas, måste alltså invandrarna ha kontakt med svenskar – eller åtminstone med redan assimilerade invandrare med en stabil svensk identitet. Det andraa vi måste göra, är alltså att begränsa nyinvandringen så mycket, så att assimileringsprocessen får en rimlig chans att komma igång.

  Ett ständigt tuggande om kriminalitet bland vissa invandrargrupper, om islam är en god eller ond religion, för inte framåt. En ensam muslim är ingen terrorist. En terrorist behöver ett ghetto för att gömma sig i. Någon har sagt att det behövs en viss ”kritisk massa” för att det ska bli problem. Det handlar inte om invandrares ”dåliga moral” eller liknande (i varje population finns en viss procent kriminella), utan om att invandringen är för stor.

  Debatten måste alltså fokusera på åtgärder, som minskar invandringen, både den legala och den illegala. Personer, som ska avvisas, ska inte bo i Sverige i flera månader (eller år!) innan de avvisas! Chansen att stanna ska inte öka genom att hålla sig gömd eller sabotera utredningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: