Weimar-momentet

arab_appeasement_big.jpgMångkultur är ett bedrägeri. Det baseras på premissen att alla kulturer är lika, vilket effektivt förhindrar ett rationellt tänkande. Grunden för rationalitet är förmågan att diskriminera mellan olika val och situationer – dvs att väga för- och nackdelar och därefter göra en övervägd värdering vars utkomst baseras på de innerliggande meriterna av den företeelse ställningstagande syftar på. En sådan process borde vara självklar men i dagens värld är det dessvärre ej så. Evan Sayet kallade detta ”utterly indiscriminate” – en hållning som är helt och totalt irrationell.

De flesta om ansluter sig till mångkulturen är för övrigt sådana som aldrig kan tänka sig att bo i något annat än ett avancerat västerländskt samhälle. Mångkultur innebär att ersätta sin egen kultur med inslag av någon annans, som att dansa afrikansk folkdans inför en skolhelg istället för att gå luciatåget, men utan något egentligt intresse av att Afrika. De som anser att stening, tortyr, misshandel eller våldtäkt på frun i familjen för att hon visat håret på stan, gått utanför huset utan mannens närvaro eller liknande är uttryck för den rika, infödda arabiska kulturen, alternativt bara är undantagsfall, kan fråga er själva hur trevlig en stad skulle vara, där 25, 30 eller 50 procent av folket tillhör en sådan kultur. Mångkultur hittades inte på av den västerländska eliten för att hylla andra kulturer, utan för att förneka sin egen. Därmed är mångkulturen det riktiga självmordet.

Vi andra, vi som anser oss kunna döma olika kulturer och ideologier för deras inneboende egenskaper, måste arbeta för att återupprätta ett kulturellt självförtroende i Väst. Tills dess får vi dras med ynkryggar som Franco Frattini:

By agreeing to a charter ”the press will give the Muslim world the message: we are aware of the consequences of exercising the right of free expression, we can and we are ready to self-regulate that right”, he [Frattini] said.

Signaler kunde inte vara tydligare: Ni vinner, vi ger upp – sluta sparka på oss. Men som Mark Steyn citerade från Prayers for the Assassin: ”A falling camel attracts many knives”. Innebörden är att svaghet lockar ens fiender och leder till nederlag, dvs de slutar inte sparka på oss – tvärtom.

Förloppet kommer inte se ut som vid Slaget om Wien, där en armé stod emot en annan på slagfältet. Idag pågår slaget i det tysta; gradvis och tålmodigt. Det handlar inte heller om några enstaka individer som hamnat i…vad var det nu…”utanförskap” utan snarare som Mark Steyn beskriver:

[]…the terrorist bent on devastation, while around him are significant number of people urging him on, and around them a larger group of cocksure young male co-religionists gleefully celebrating mass murder, and around them a much larger group of ”moderates” who stand silent at the acts committed in their name, and around them a mesh of religious and community leaders openly inciting trason against the state, and around them another mesh of religious and community leaders who serve as apologists for the inciters, and around them a network of professional identity-group grievance-mongers adamant that the’re the real victims, and around them a vast mass of elite opinion in the media and elsewhere too squeamish about ethno-cultural matters to confront reality, and around them a political establishment desperate to pretend this is just a managerial problem that can be finessed away with a few new laws and a bit of community outreach.

Stora civilisationer dör inte genom krig eller erövring, utan stegvis tills den dag vi inte ens behöver ge upp eftersom vi gjorde det bit för bit under flera år. Våra fiender gömmer sig helt öppet i vårt samhälle och tillåts utnyttja vårt demokratiska system mot oss utan att själva vara trogna det. De gömmer sig i ett Europa helt paralyserat av den stora och ökande invandringen, i ett Väst där media hedrar mördare med epitet som ”aktivister”.

mention-christmas.jpgTecknen ser vi varje dag; muslimska helgdagar i skolorna, nej till svenska flaggor och landslagströjor, nej till fläskkött i skolan, nej till att fira jul på dagis och så vidare. Utanför Sverige har vi muslimanpassade badhus i Holland, borttagande av den engelska flaggan vid engelska fängelser för att inte uppröra muslimer, detsamma gäller flygplatsen Heathrow. Listan på exempel kan göras lång. Andra resultat är att immigranterna och deras ökande demografiska betydelse i allt större utsträckning påverkar politiken. Immigranter röstar i mycket högre utsträckning på vänsteralternativ och har varit avgörande i valen i bland annat Tyskland och Holland (läs här och här). Av Socialistpartiets medlemmar i Bryssels ”city council” är en majoritet muslimer (se här). Men samtidigt får vi vara tacksamma på sitt sätt för att de så tydligt bekänner färg.

Den ökande andelen muslimer i Europa kommer knappast förbättra situationen. Kombinationen av vilja och demografi är oerhört kraftfull – det är en sådan kraft som kan krossa civilisationer. Efter 11 september 2001 var prioritet nummer ett för världens ledare att besöka en moske och berätta att vi inte ser islam som fienden, samtidigt som det togs kompisfoton med imamer som i bästa fall hade en tvetydig inställning till terrorism. Svaret på 11 september blev undfallenhet, med några få undantag. Effekten av terrordådet i Madrid 2004 är ett annat, ännu tydligare exempel på denna undfallenhet.

Tankegången hos dagens elit är så absurd att konceptet av ”fiende” helt gått dem förbi. I deras värld finns inga fiender utan bara vänner vars klagomål vi inte ännu addresserat.

Bomba oss, och vi letar efter ”root causes”. Halshugg oss, och våra politiker rusar till närmsta moské och intygar att islam är en fredlig religion. Predika om mord på judar och otroende, och vi oroar oss att en sådan nyhet kan slå tillbaka negativt på muslimerna. Massakera en skola full med barn, och ”experter” förklarar att jihad bara är en ‘fredlig inre kamp’.

Ju mer islam trampar oss på tårna, desto mer dansar vi glatt omkring dem.

Jag nämnde vilja och demografi ovan. Låt oss fokusera på ”vilja” för ett ögonblick:

Islam idag vet att de inte kan vinna militärt mot Västvärlden. De skulle ha ungefär lika stor chans som Irak hade mot USAucartoon.jpg – dvs ingen alls. Men samtidigt vet de att de har långt större vilja att vinna än oss med mer långsiktiga mål. De ser att Västvärlden saknar det kulturella förtroende de själva har i överflöd. IRA visste t.ex att England kunde krossa dem totalt, men saknade viljan att göra det. Därmed kunde IRA aldrig bli besegrade. Samma sak gäller för islam. Skillnaden är att IRA kämpade för en liten bit land, medan islam kämpar för en stor bit land (världen) och förstår att hela vår civilisation saknar viljan att besegra dem.

Mer och mer av världen lever under islam; Pakistan sedan 1977, Iran sedan 1979, Sudan sedan 1984. Nigeria var ett kristet land, men är nu allt mer islamiserat. För att inte tala om Europa.

Det centrala inom mångkulturalismen är en lögn: att alla kulturer är lika lika mycket värda, lika bra. Men att acceptera den föreställningen innebär att förneka verkligheten – verkligheten om objektiva mått som frihet, samhällig hälsa och globala populationsomvälvningar. Multikulturalismen är inte den första ideologin som förnekar verkligheten; kommunism och nazism är två andra exempel. Det hjälper knappast heller att ta några muslimer som exempel och säga ”Titta, de lever precis som oss!”. London-bombarna sågs av utomstående som assimilerade; åt chips, kollade på cricket och gick klädda som västerlänningar. Sport, mode och popmusik – de hade ”allt” som en duktiga västerlänning skulle ha – förutom en liten aspekt: lusten att utföra massmord. ”Okunskap är lycka” – borde vara mångkulturens paroll eftersom det är basen för denna ideologi.

Efter 1945 har västvärlden åtnjutit aldrig förr skådat välstånd och fred. En liknande period blir svår att hitta. Detta välstånd etablerades i efterdyningarna på det mest omfattande och destruktiva krig världen någonsin sett. Västmakterna krigade och dog för den frihet vi fick i och med nazismens, och 50 år senare, kommunismens fall. Uppskattningsvis 50 20060926.bmpmiljoner människor dog i Andra världskriget – idag blir det ramaskri när 3700 soldater dött i Irak eller 1300 araber i Libanon (efter ett krig de själva startade). Signalen att våra värderingar inte är värda att kämpa för är tydlig, och muslimerna är inte sena att snappa upp den godbiten. Och om det är något de är bra på så är det propaganda. Men det kanske är svårt att misslyckas när praktiskt taget hela den västliga median är nerlustat av 68-vänstern som fortfarande är ivriga att rasera vårt samhälle (något som bin Ladin inte varit sen att utnyttja). Det förklarar deras mångkulturvurmande, islamistomfamnande, antikapitalistiska, antiamerikansa hållning – förhållningssätt som skadar vårt samhälle.

Bernard Lewis, professor vid Princeton Universitet och beskriven som ”den mest inflytelserika historikern i efterkrigs tid på islam och mellanöstern”, sa följande:

1940 visste vi vem vi var, vi visste vem fiender var, vi kände till farorna och vad det handlade om. Det är annorlunda idag. Vi vet inte vem vi är, vi vet inte vad det handlar om och vi förstår fortfarande inte till fiendens natur

Utan att identifiera hotet kan man inte överkomma det. Men just det ja, det finns ju inget sådant eftersom alla kulturer, oavsett vad de innefattar, är ”lika mycket värda”. En självmordsbombare må vara ett relativt svagt vapen, men inte mot en självmordsbenägen kultur.

Ett argument man brukar höra, inte minst när Iran diskuteras, är att det inte är någon fara eftersom de vill ju inte själva dö (vid ett eventuellt kärnvapenutbyte). Resonemanget baseras dock på vår egen uppfattning om liv och död. Men lever man i en dödskultur är döden inte så hemsk. Hela västvärldens rättskipningssystem baseras på värnandet och livet och dessutom att alla eftersträvar att vara kvar i det. Ingen skulle begå ett bankrån, med vetskapen om att de kommer åka fast, eller mörda någon med samma resultat (med undantag för vredesmod, psykisk stärning etc, vilket för övrigt en totalitär ideologi som islam kan liknas vid). Men om målet redan uppnås i det ögonblick brottet begås (mordet, atomvapenattacken etc), spelar konsekvenserna därav mindre roll. Muslimerna vet att de kommer inte alla dö vid ett eventuellt kärnvapenkrig, men deras fiende, Västvärlden kan däremot göra det. Tror man på att 12te imamen kommer återvända vid apokalypsen och i värsta fall kommer man till himlen när man dör, finns det inte mycket som hindrar en från att krasha in i World Trade Center, knivmörda van Gogh, spränga sig på en buss – eller atombomba Västvärlden. Det finns de som är rädd för konsekvenserna, och de som inte bryr sig. Denna skillnad måste man förstå.

Bruce Bawer jämförde dagens situation med Weimar i mellankrigstiden. Jag har själv jämfört situationen med 1930-talet. Vi präglas då som nu av förnekelse och blidkande av totalitära krafter.

Vilja och demografi avgör framtiden men med fallande födslotal, ökande muslimsk immigration med hög nativitet och brist på kulturellt självförtroende i Väst, går vi, dessvärre, en mörk framtid till mötes.

Ovanstående text är en blandning av citat och översättningar ur Mark Steyns bok ”America Alone – The End of the World as We Know It”, samt egna reflektioner. Läs även Bruce Bawers ”While Europe Slept – How Radical Islam is Destroying the West from Within”.

Annonser

20 Responses to Weimar-momentet

 1. Peter skriver:

  Alla medborgare borde se denna film.

  Se: http://www.youtube.com/watch?v=Y142iq0uGCc

 2. Kurtan skriver:

  Mycket bra sammanfattat !

  Tänk om vi ”icke-hjärntvättade” på ett massivt effektivt sätt kunde få in i hjärnorna på journalisterna, PK-dårarna, och krypande ryggradslösa politiker, samt grundlurade medborgare att man inte är rasist eller främlingfientlig eller på något sätt en dålig eller otrevlig person om man helt nyktert identifierar vem eller vad som är fienden.

  Detta är en fråga om vår och våra barns överlevnad i ett fritt demokratiskt samhälle. Detta med massinvandring, mångkultur, är inte något laboratorie experiment som kan göras ogjort utan vidare om (läs när) det även för etablisemanget står klart att det inte lyckas.

  Fienden har som mål att förgöra oss till sista man om vi inte stoppar dem inom en snar framtid. Make no mistake about it my friends…—…

  Va engelsmännen ”främlingsfientliga” som förklarade krig mot Tyskland ?

  Vi är många i europa som vill stoppa politikers, främst EU-dårarna vansinne. Dag för dag får fler och fler upp ögonen för bedrägeriet. Hoppas bara att vi hinner väcka tillräckligt många i tid för att minska effekterna av inbördeskrig i europa som mycket troligen kommer att bli resultatet…

  Hamra på vänner !!!

  MVH

 3. Grue skriver:

  Mycket bra artikel, inte minst det om att relativismen står i motsats till rationellt tänkande (och dessutom är den självbesegrande: den menar ju att det finns en norm: alla kulturer är lika värda. Samtidigt hävdar den att det inte finns några normer, vilket är motsägelsefullt.)

  Det är också viktigt att påpeka, som du gör, att mångkulturalisterna inte är genuint intresserade av andra kulturer. De ser ”kultur” med turistens blick: det handlar för dom om att äta lite exotisk mat eller kolla på magdans och sen gå hem. Det är inte att ta del av andra mänskors kulturer. Vi blir inte mer greker för att vi äter vindolmar och fetaost: det där är bara ytligt trams som inte har nåt med kultur att göra. Kultur är istället tankesätt, synen på relationer, sex, konfliktlösning, etc. Det är inget man tar av och på sig som ett par skor. Multikulturalisterna är voyeurister: de parasiterar på mänskor med genuin kultur. Dom vill titta på dom och le åt dom ”lustiga sederna” och kanske ta en eller annan ytlig symbol som den kulturen använder. Samma fenomen finns mellan olika socialgrupper: jmf hollywoodskådisar med truckerkeps (tidigare imiterade dom svarta grupper).

 4. Grue:

  ”Kultur är istället tankesätt, synen på relationer, sex, konfliktlösning, etc. ”

  Amen!

  Helt klart den avgörande poängen vi måste förmedla ut till folket om vi ska vinna kampen mot mångkulturalisterna. Jag har tidigare påpekat detta i både bloggpost (http://denforbannade.blogspot.com/2006/11/mngkultur.html) och i sd-radio.

  Mycket väl sammanfattat!

 5. Peter skriver:

  Jag måste bara få applådera åt denna fantastiska artikel! Utmärkt!

 6. Tore skriver:

  Tänk att sprida denna vettiga upplysning till allmogen (fornnordiska beteckningen)…

  Svenska folket är numera så indoktrinerade, att när SD säger något så är vi ”rasister och främlingsfientliga”. Att sprida denna ovanstående upplysning, bör då sättas in bland den äldre skaran (pensionärer) i första hand, som en längre tid plundrats på besparingar p g a den okontrollerade invandringen. Protester är nu igång, och idag har vi nära 150.000 ”fattigpensionärer” som är verkligt förgrymmade. Återställ pensionerna hos pensionärerna och ta bort äfs hos invandrare, och vi har en säker skara bland dessa…

  Och framför allt, arbeta för ett utträde ur EU. Det anser de flesta pensionärerna…

 7. z999 skriver:

  Suverän artikel igen av Johan. Dom senaste inläggen här har varit en klasshöjning i rätt riktning av Ted Ekroth, Johan, Den förbannade och Andreas. Ni har lyckats höja den redan höga nivån och ändå behållt folkligheten i inläggen.

  Ted är väldigt insatt i frågor rörande mellanöstern (som får betydelse i Sverige i och med islamiseringen) och jag har hela tiden väntat på att han ska komma med saker som ligger på så hög insiktsnivå så att jag och andra dödliga inte kan hänga med, men hittils så har han inte gjort det. Dom gånger han tangerat sådant så har han varit väldigt tydlig i inläggen. Jag vill också passa på att berömma Erik Almqvist’s inlägg speciellt.
  ….och Robert Boström kommer väl att fortsätta att ge blodstörtning åt nationella utanför SD’s led. 🙂

 8. Fröken Sverige skriver:

  HÄR ÄR FATWAN – PUNKT FÖR PUNKT
  1. Vi fördömer karikatyren och anser att den är en kränkning av muslimers religion, men även en kränkning av alla människors religioner.

  2. Vi slår fast om vår övertygelse om den fria pressen och strävar efter att öka yttrandefriheten. Men att kränka att andra människors helgedomar ingår inte i yttrandefrihet utan är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.

  3. Vi anser att karikatyren strider mot vår strävan mot en positiv integrering mellan olika europeiska samhällen där islam ingår.

  4. Vi anser att karikatyren strider mot vårt arbete att tillsammans med andra religiösa grupper skapa en dialog mellan olika religioner.

  5. Vi ber europiska myndigheter att skydda muslimer och alla andra troende och mot kränkningar.

  6. Vi ber religiösa- och människorättsorganisationer att motverka kränkningar av religioner och helgedomar.

  7. Vi tar avstånd från alla våldshandlingar inklusive mord och våld eftersom det liksom kränkningar av andra grupper strider mot islams lära.

  8. Vi ber europeiska lagstiftande organ att stifta lagar som kriminaliserar kränkningar av alla religioner och helgedomar.

  9. Vi ber alla muslimer i Europa att var förståndiga och försvara sina helgedomar med hjälp av rådande demokratiska lagar och ta avstånd från allt som har med våld och kriminella handlingar att göra.

  10. Vi står fast vid vårt mål att hjälpa europeiska muslimer att bidra till välstånd i sina länder och att den galna karikatyren inte ska stoppa denna viktiga process.

  http://www.expressen.se/nyheter/1.844135/fatwa-ove-%20r-domen-mot-vilks

  I mina ögon är det bara en lång och obehaglig, samt hotfull kravlista. Inget annat. Och knappast något fördömande mot hoten mot Vilks och Ulf J.

  /FS

 9. Grue skriver:

  Den förbannade…/ Bra skrivet på din gamla blogg. Ja, det är en viktig poäng. Multikultisarna kommer alltid med floskler om mat och sånt och journalisterna säger ja och amen. Kritiska frågor, vad är det? Svenska journalister granskar inte makten utan håller ordning på folket!

  Håller med z999 om att det skett en kvalitetsförbättring från en redan hög nivå. Kul att se!

 10. Joakim Lindrot skriver:

  OT:

  Hur skulle du rösta om det var val i dag?

  http://www.aftonbladet.se/goteborg/article803081.ab

  Ställning just nu:
  s (39.2 %)
  v (8.8 %)
  mp (3.9 %)
  m (14.9 %)
  c (0.9 %)
  fp (4.7 %)
  kd (2.8 %)
  sd (20.4 %)
  övriga (4.4 %)

 11. Tore skriver:

  Förutom att vi (sd) nu har 21,8 % enheter, är det dålig reklam med att Sverige-
  demokrat tvingas avgå för svart spritförsäljning och cigaretter från ett förråd!…

  Nu får vi faktiskt skärpa oss, speciellt de som har förtroendeuppdrag. Se och lär!…

 12. Lars Flemström skriver:

  Skillnaden mellan integration och assimilation.

  Integration är en ömsesidig förändringsprodess, där de infödda har ett lika stort ansvar som de nyanlända för uppkomsten av den nya monokultur, som är integrationens slutmål. Detta kan innebära att sharialagar integreras i den svenska lagstiftningen, eller att Muhammed accepteras som profet i Svenska kyrkan.

  Assimilation är också en förändringsprocess, men där huvudansvaret läggs på de nyanlända. Enstaka främmande kulturdrag, som kan förenas med den svenska kulturen, kan tas upp i den svenska kulturen. Man säger då att den främmande kulturen assimileras i den svenska kulturen. Luciafirandet ersätts inte med afrikansk folkdans, men vissa afrikanska folkdanser kan assimileras i den svenska danskulturen.

  Integration är en eklektisk politik. Ännu ett främmande ord som assimileras i det svenska ordförrådet. Nog vore det väl bättre med svenska uttryck? Alltnog, ordet ekletisk betyder att alla ska ge lika stora bidrag, även om bidragen nmotverkar och jämnar ut varandra, eller som vi brukar säga i Sverige: plus, minus, noll.

  En eklektisk kulturpolitik leder till kulturlöshet!

  Ett folk utan kultur är ingen nation!

  Motsatsen till eklektisk är att olika bidrag (som i sig, kan vara lika bra) utesluter varandra. Man måste välja!

 13. anonym skriver:

  Återigen talar du om islam (som bl a liknas vid psykisk sjukdom) och muslimerna som ”fienden” och ett hot jämförbart med nazismen och avslutar det hela med en total dystopi. Nu vill jag att du börjar tala klarspråk, Johan, om vad du vill göra i stället för att bara måla allt i svart. Och här kan vi utgå från din avslutning:

  ”Vilja och demografi avgör framtiden men med fallande födslotal, ökande muslimsk immigration med hög nativitet och brist på kulturellt självförtroende i Väst, går vi, dessvärre, en mörk framtid till mötes.”

  Hur vill du vända ”vilja och demografi” till din ”fiendes” (islam och muslimerna) nackdel? Var gärna så konkret som möjligt med vad det är du vill göra.

 14. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Hur vill du vända “vilja och demografi” till din “fiendes” (islam och muslimerna) nackdel? Var gärna så konkret som möjligt med vad det är du vill göra.”

  Är det någon mening med att konkretisera det om man inte sitter i riksdagen? Vi vet ju inte ännu hur SD’s förslag kommer att påverka demografin i landet mer än att det kommer att minska ner antalet intalet invandrare. Verkar lite konstigt och meningslöst att komma med något åtgärdspaket innan vi vet hur många muslimer som kommer att stanna i landet.

 15. anonym skriver:

  Självklart ska Johan kunna precisera hur han tänkt sig föra ”kampen” i Sverige mot ”fienden” och eftersom han är så otroligt fäst vid ämnet så måste han ha tänkt mycket på det.

 16. Lars Flemström skriver:

  Tänkte skriva: ”Det är bra att Europeiska fatwarådet tar avstånd från dödshot, men varför har vi överhuvud taget ett europeiskt fatwaråd? Som utdömer eller eventuellt upphäver dödsdomar mot infödda européer…

  Men ”avståndstagandet” var alltför otydligt för att tas på allvar. Och dessutom förenat med en kravlista. Villkor?

  När europeiska fatwarådet dessutom skriver om att muslimerna ska försvara sig mot angrepp på muslimska helgedomar. Vilka helgedomar? De som ännu inte är byggda?

  Det är dags att säga ifrån! Här i Europa är det vi infödda européer som ställer krav! De muslimer, som seriöst anser att man kan vara både muslim och europé får bevisa det, genom att assimilera sig kulturellt och politiskt samt kraftfullt ta avstånd från krav, hot och hat och fientlighet mot den infödda befolkningen – samt kräva samma rättigheter för de kristna och judiska minoriteterna i muslimländerna, som de själva redan åtnjuter i Europa.

  I Irak finns en kristen minoritet, som idag omfattar 5 % av befolkningen. De är inte resultat av någon kolonialtida mission, utan är resterna av den ursprungligen kristna majoriteten i Irak. Den kristna kyrkan i Irak grundades under åren efter Jesu liv på jorden av några av Jesu egna lärjungar!

  Militanta muslimer kräver tvångsomvändelse av den kristna minoriteten i Irak, eller försöker tvinga de kristna till landsflykt. Med dessa etniska rensningar som förevändning kräver svenska kyrkor att en okontrollerad invandring av irakier, där mindre än hälften är kristna.

  Vad diskuterade Reinfeldt med de muslimska ambassadörerna?

 17. z999 skriver:

  Anonym:
  ”Självklart ska Johan kunna precisera hur han tänkt sig föra “kampen” i Sverige mot “fienden” och eftersom han är så otroligt fäst vid ämnet så måste han ha tänkt mycket på det.”

  SD har/hade på sin hemsida förslag om att man ska sluta pjoska med muslimer i Sverige. Inget mer religiöst djurplågeri vid slakt samt avskaffande av all annan särbehandling. I kyrkovalet har SD backat upp att kristendomen ska ha en särställning i Sverige. Dessa förslag kommer att minska antalet muslimer i Sverige.

  Jag är förresten också fäst vid ämnet eftersom de muslimska kraven har ökat senaste tiden.

 18. Tore skriver:

  De största kraven syns nu i Libanon, när (muslimerna) hizbollah, nu spränger bort den kristna ledareliten, med hjälp av ”ondskans makt”, Iran och knähunden Syrien…

  Idag fungerar det så, och i EU kommer våldet och terrorn att öka, om vi inte fogar
  oss till det islamiska ”herrefolket”. Börja med ett utträde ur EU, så har vi mindre
  bekymmer att ta tag i…

 19. z999 skriver:

  Tore:
  ”Börja med ett utträde ur EU, så har vi mindre
  bekymmer att ta tag i…”

  Bra idé!

 20. Håkan skriver:

  Meddelande till Lars Vilks

  Hej, jag har alltid beundrat din frispråkighet och förmåga att stå upp mot byråkratiska
  myndigheter. Ja, och religion skall man också kunna kritisera. T.ex. tyckte jag att det var OK att visa
  Jesus i Ecce Homo, av Elisabeth Olsson, med de utstötta i samhället. Det gäller t.ex. homosexuella, prostituerade, fariséer osv. Men däremot var det inte OK att visa honom naken, eftersom det symboliserar brist på respekt-ett försök att förminska honom.

  Om folk bara såg på dina verk med den humor som den förtjänar så skulle världen vara bättre. Bilden av Muhammed och H C Andersen arm i arm på väg till Carlsberg, tyckte jag var vansinnigt rolig och småfräck(man måste ju kunna anta att en helig man är vidsynt).

  Lyssna lite på Garmarnas arrangemang och sång av Hildegard von Bingens verk på latin.

  Ha det bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: